Кабинетът: Заплати ли? Синдикатите да имат да вземат

Премиерът Сергей Станишев предупреди синдикатите, че правителството няма да се поддаде на натиск. Това премиерът каза по повод днешните синдикални протести за освобождаване на режима на заплащане в дружествата с над 50% държавно и общинско участие.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът: Заплати ли? Синдикатите да имат да вземат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заплати се вдигат, ама не на служителите от БДЖ, а на ръководството. След като увеличиха заплатите на служителите с по 4-6 %, те заминаха на Паничище в почивната си база да доразпределят по-тлъстия пай от баницата под формата на добри резултати от 2006 година. И познайте след завръщенето си какво стана-минимум 50 % увеличение за тях /около 260 души/, а за някои и по 150 %. Прочетете във вестник железничар как БДЖ подобрява финансовия си резултат за 2006 г./т.е.намалява загубата си/ и това дава право на ръковоството на БДЖ да формира своите заплати, като взема за база тези на управителя на дружеството. А иначе в прословутата Наредба за регулиране на средствата за РЗ е казано, че ЗАПЛАТИТЕ, но на цялото дружество, а не само на ръководството се определят въз основа на финансовите резултати. Не е виновна Наредбата! Причината е в ръководството, което я ползва само за собствени облаги.

Богатите да не се обаждат !!!

Vsi4kite na ploshtada pred narodnoto subranie i da gi zapalim jivi vutre da vidite kak shte naizka4at mishocite i da se molqt ama da ne im se proshtava ami boi s kamuni dokato umrat i togava ve4e gospod da im proshtava!Kruv trqbva vsi4ki si izpozastrelqha komunistite i stanaha durjavi samo nii gi turpim edin edin ne sme ubili !

До 6 5.Минах по този път.Детето ми не мие чиний,но няма намерение да се върне.В Париж живее,10 дни ме развежда из забелижителностите за коледа, та чак в Брюксел ме води,но е тежко.Беха си тук от 20 до 30 март и си заминаха защото и двамата са от тук с думите -нема да се върнем за да работим за 200 литра бензин!Дъщерями я заместваха четири служителки през отпуската и. Така ,че внимаваи какво си пожелаваш-на мен ми се сбъдна, но много ТЕЖИ!

6tom premierat smiata da zakriva gube6tite predpriatia az sam saglasna.no neka oa zakriem parvo pravitelstvoto na gube6tata darjava.za6toto to sazdava usloviata da sa6testvuvat gube6ti predpriatia.nali taka.haide na ulicata i na predsro4ni .no majoritarni izbori.

За какво са ни заплати бе, мили хора! Защо трябва човек да се гордее , че живее и работи в България?Защо да не изгоним от държавата всичко младо и способно?Да ходят да мият чинии и тоалетни в чужбина.Поне ще живеят в НОРМАЛНИ държави при НОРМАЛНИ условия. Решил съм - тръгнат ли децата ми за чужбина , с духова музика ще ги изпратя и дано никога да не се връщат в тази идиотска държава.

Премиерът отбеляза, че ако се подхожда пазарно някои от предприятията, чиито работници протестират днес, трябва да бъдат закрити. Кого плашиш бе ГОСПОДИН ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ ! ПОДЛОГА БЕЗМОЗЪЧНА ! ТАЯ ДЪРЖАВА ДА НЕ ТИ Е БАЩИНИЯ ! ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ! СТЯГАЙТЕ СИ БАГАЖА ДА СИ ХОДИТЕ !

Пак добро отношение от управниците ни... Гласувайте за тях, защото без тях е по- лошо... Те са ни и майка и баща, те са ни живота, те са... Боклуците, дето няма къде да заровим.... На кой са притрябвали такива управници?!??? Що за безочие, що за наглост???? Те нали са за да управляват страната ни към по- доброто.... Но в случая... си личи, че те се водят от чужди интереси!! Защо на нас да ни пука за тях?!? Те са грешка на природата!!! Природата ще ги заличи!!!! Заслужават само това, което ще получат, а то е много повече от което очакват.... Боклука отива прибоклук- те миришат, защото се разлагат, насъскват ни един срещу друг за да може по- лесно да ни водят за носа и да вършат своите непочтенни дела, за които ще си платят ... пред тези, които са излъгали и пред гнусното си съществуване на света!!! Жалко за нас, дето изтърпяваме това иго.. на изрода- безбожник, дето е обърнал живота в страдание, а страданието в живот...... на цял народ..... отровен от шепа самопровъзгласили се властелини на живота наш. Срам!!!!!

абв (12.04.2007 г. 20:07ч.) и 1 (13.04.2007 г. 09:42ч.) ЕТО ГО АПОКАЛИПСИСА. АМА КОЛКО ГО ЗНАЯТ ТОВА НЕЩО И НА КОЛКО ИМ ПУКА ИЗОБЩО.А ПРОДАЖНИЦИТЕ ЩЕ СИ ХВАНАТ САМОЛЕТЧЕТО И ЩЕ ОФЕЙКАТ.

Няма да има следващи избори! Имам чувството, че ще има предсрочни такива, колкото да не им се ще на г-н Станишев и компания! Да не се повтори историята от преди 10 години!! Избягаха от отговорност като наакани! То и сега е напълно визможно, и съвсем вероятно, да стане така!

Щом правителството няма да се поддаде на натиск то трябва да бъде свалено с натиск. Това разбира се няма да стане чрез синдикатите (щото и техните лидери са дебели оядени мутри), а е нужна ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА на всички получаващи мизерни заплати. Не виждам обаче кой може да я организира и на кого хората биха повярвали - може би на Велизар Енчев.

Цинизма на упрявлявашите няма край! Синдикатите са продажни!Сплашат ги малко или подкупят и те забравят за НАРОДА ! Но този народ няма да е вечно с робска психика, защото очите на глада са големи! Господа управляващи, не забравяйте че този гладен народ ви е избрал и той може да ви СВАЛИ ОТ ВЛАСТ!

Защо не побликувате всичко ? Много сте изберателни , което означава , че е безмислено човек да се занимава с вас.Слуги!?

Как е възможно това, другари? Откакто взехте властта, и то с помощта на примитивния си електорат, и с големите си лъжливи обещания, вместо положението на българите да се подобрява, у нас за година и половина то се влоши с най-малко 20 %. И най-големия тъпак ще разбере, че увеличението на пенсиите от 1 юли с 10% /страшно повишение/ означава увеличение с 5 % за годината. Само дебелогъзата екскрасавица продължава да си повтаря, че има голямо повишение. А Желязко плювалника през една студена зима, когато бедните умираха от студ, даваше интервю в кабинета си и стоеше със запретнати ръкави и при отворен прозорец. Това се казва лидер. А на др. Дмитриевич не му сърдете. Той въобще не разбира за какво става дума. Но пък се кълна два пъти в Народното събрание. Но както е писал великият Левски в тефтерчето си: Ех, народе...

И да пишете и да не пишете все тая!Докато не излезе целия народ на улицата и не грабне сопите , така ще бъде!Крадливи са нашите управляващи , крадливи и некадърни , а ние си ги търпим ли търпим!Ако всеки си стои в къщи и чака някой друг да му свърши работата , все такива келеши ще ни управляват.ЕДИНСТВЕН ИЗХОД Е ВСИЧКИ ХОРА НА УЛИЦАТА , ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!Какво стана с обещанията на червеният елит ?Не мислите ли , че вече трябва да им се търси сметка?няма да коментирам Доган, той си върши работата , като работи срещу интересите на българите.Повечето управляващи от червеният елит му позволяват да извършва предателство , спрямо нацията ни , защото те са зависими от него по един или друг начин , освен това за известна сума всички те са готови да продадът и майка и баща. Ако някой се надява , че това правителство , начело с комунистите е способно да повиши стандарта на народа , е глупак!

Хе-хе - смешен вой срещу синдикатите започва веднага щом на управляващите им припари под краката. Хората излизат на протести не защото синдикатите ги изкарват, а защото правителството влошава живота им. Кой се страхува от синдикати и стачки и кой има интерес от говорене срещу тях? Подобни писания могат да излизат само по поръчка от министерските кабинети. Ама нейсе - хващам се на бас, че протестите ще продължат и ако не се освести кабинета, ще си отиде още при първия ден на една транспортна стачка.

Преди бяхме 16 република на СССР, сега сме провинция на Турция.

България като територия трябва да се опразни от българи.Това е план отвън от 1990 г.Нашите управленци са си дали съгласието тогава.Затова 17 г. се граби като за последно и се разсипа цялата промишленост- УМИШЛЕНО ПО ДОГОВОР. Територият ще стане придатък към Турция.И това са го знаели,но са го криели. А неграмотният БСП електорат,който е близо 80% ще гласува много скоро пак с червени знамена - само че турски.

Я ми кажете кога синдикатите в България са решили един проблем на своите членове, освен на шефовете им. Не виждате ли, че водят за носа хората, които в отчаянието си от немай-къде се хващат на псевдо-синдикалните им стачки. Шефовете на всички синдикати са и тлъсти бизнесмени. Интересно ми е в техните фирми има ли синдикални организации и как им се договарят заплатите. Онова кюфте Желязков изкупи половин Пловдив (защото не му дадоха и другата половина). На Тренчев децата учат в САЩ. Кръстьо Петков е в управата на приватизационен фонд и други фирми. Кой от тях има интерес да защитава някакви работници? Тези стачки са механизъм за изнудване на правителството и то изключително за лични цели. Не съм фен на тройната коалиция, но в случая са прави. Законът много ясно казва как могат да се вдигнат заплатите на тези хора - като работятя печелившо дружествата им. А тук опираме до мениджмънт, а не до правителството. Не може шефът на БДЖ да кара лимузина за 100 000 евро и да казва, че няма пари за заплати на служителите... Къде бяха синдикатите тогава???

НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ ТРЯБВА И АКЪЛ

Какво ни пречи? Мислим еднакво, а постъпваме различно, разиделени, страхливи, какво става с нас, защо не сме единни, когато става въпрос за деца и родителите ни?

Какво ни пречи? Мислим еднакво, а постъпваме различно, разиделени, страхливи, какво става с нас, защо не сме единни, когато става въпрос за деца и родителите ни?

Какво ни пречи? Мислим еднакво, а постъпваме различно, разиделени, страхливи, какво става с нас, защо не сме единни, когато става въпрос за деца и родителите ни?

Че са простаци простаци са и никак не са умни. Че геноцида е целенасочен и че те го провеждат не от глупост и не защото не знаят какво правят също е вярно. То затова акъл не се иска. Те са просто слуги. И тези които им дърпат конците също никак не са умни но като номерата им минават защо да не си ги режисират и пробутват. А и че обществото е изключително тъпо също е вярно.

Sto se zanimavate s tija smeshnizi? Napuskaite BG-to i badete sigurni, che v Europa ste vi ozenjat po-dobre. Da ostavim politizite sami!

И все пак като дойде изборния ден ще си пуснете червена бюлетина.Нали?Стига сте ревали.Работете и печелете.Това не става в кварталната кръчма.

vsichki do stenata

Предупредителна стачка в Луфтханза BgNewsroo - 12 Април 19:57 Предупредител стачка на 40 стюардеси и стюарди на германския авиопревозвач Луфтханза предизвика днес нарушения в полетите от летище Тегел в Берлин до Франкфурт, Мюнхен, Кьолн и Щутгарт, съобщи ДПА, като цитира синдикален говорител, предаде БТА. Стачкуващи настояват увеличението на заплатите с 3,4 процента, договорено неотдавна с наземния персонал, да важи и за кабинния персонал на компания.

Към пенсионера и други : Вуправляващата клика няма никакви простаци. Те са доста по-умни от теб и мен и много други.Въпрос е само каква програма ицзпълняват. Преди доста години един американски политик се изрази,че те нямат нужда от повече от 4-5 милиона българи. Това значи че българите в българия ще трябва да намалеят.Това става чрез малки заплати , ниска раждаемост,прогонван на младите и умни чмлади хора на запад, лошо здравеопазване , по-голяма смъртност и др. Само че територията остава и вероятно ще бъде населена от други етноси / Палестинци, евреи, турци,иракчани афганци,виетнамци... Затова и нашите политици разрешават да се закупува недвижима собственост и земеделска земя от чужденци. Колкото до гласуването,ако ВСИЧКИ НИЕ не гласуваме и хората на ДПС гласуват както винаги под строй,ще ни управляват хората на доган.

Състоянието на една държава е резултат от общите усилия на нейните граждани. Както виждаме, усилията на управляващите да крадат и грабят, усилията на народа да ги псува, мрази и избира мазохистично, усилията на емигрантите да избягат и да се откажат от борбата за промяна на Родината си към по-добро дават съответния резултат. Жалък народ - жалка държава. Не си хабете силите да псувате управниците - те са наше огледало. Ние им създаваме идеалните условия да виреят - страх, малодушие, алчност и егоизъм. Без да се променим лично историята ще се повтаря безкрайно. Прочетете някой стар вестник и ще видите че съм прав.

аферим наборе аферим!И аз съм с теб! Алах да те закриля. ЕТО ГО СЪЩОТО! Хора, не пишете! Един простак разбира когато го плюят и се бърше и не повтаря гвешката си! А ТЕЗИ /сегашните/ ПРОСТАЦИ, ПРОСТО МИСЛЯТ С ЗАДНИЦИТЕ СИ! СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И НИКОЙ НЯМЯ ДА ИМ ПОМОГНЕ! НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА! МИСЛЕТЕ БЕДНИ ИГЛАДНИ БЪЛГАРИ! ПРАЗНИ СТОМАСИ -ПРАЗНИ УРНИ! ДА УЧУДИМЕ ЕВРОПА С ВОТА! /С уважение към модератора/ МОЛЯ ТЕ ПУСНИ ПИСАНОТО! Бог да те богослови за здраве! хасан

Цъщото пиша като пенсионера! Браво наборе и ти бъди жив издрав! Хора, не пишете! Един простак разбира когато го плюят и се бърше и не повтаря гвешката си! А ТЕЗИ /сегашните/ ПРОСТАЦИ, ПРОСТО МИСЛЯТ С ЗАДНИЦИТЕ СИ! СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И НИКОЙ НЯМЯ ДА ИМ ПОМОГНЕ! НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА! МИСЛЕТЕ БЕДНИ ИГЛАДНИ БЪЛГАРИ! ПРАЗНИ СТОМАСИ -ПРАЗНИ УРНИ! ДА УЧУДИМЕ ЕВРОПА С ВОТА! /С уважение към модератора/ МОЛЯ ТЕ ПУСНИ ПИСАНОТО! Бог да те богослови за здраве!

Хора, не пишете! Един простак разбира когато го плюят и се бърше и не повтаря гвешката си! А ТЕЗИ /сегашните/ ПРОСТАЦИ, ПРОСТО МИСЛЯТ С ЗАДНИЦИТЕ СИ! СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И НИКОЙ НЯМЯ ДА ИМ ПОМОГНЕ! НИКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА! МИСЛЕТЕ БЕДНИ ИГЛАДНИ БЪЛГАРИ! ПРАЗНИ СТОМАСИ -ПРАЗНИ УРНИ! ДА УЧУДИМЕ ЕВРОПА С ВОТА! /С уважение към модератора/ МОЛЯ ТЕ ПУСНИ ПИСАНОТО! Бог да те богослови за здраве!

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ДА ВЗИМАМЕ НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА бАЛКАНИТЕ?ВЕЧЕ И В АЛБАНИЯ СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС!

zabravihte li protejeto na nikito l BT-Georgi Popov deto predi niakoluo godini si be6e opredelil zaplataot 20000 lv i iska6e bezplatna detsua gradina za otro4eto si 6toto bil velik manager i 6toto mu e malka zaplatata.kakvo ste go zavazhvaliavali toa.kato sa ni po-golemi zaplatite 6te mojem da si pla6tame danacite deto i sega ne sa malki.a kato iskat da ni gi vdigat-pak na protest.6to ne vzemat da sakratiat voennite razhodi za misii siaka6 mnogo sa ni pritriabvali.prizova vi da ne glasuvate za troinata mafia na evroizborite i na vsi4ki sledva6ti.

Абе николайчо василевчо, първо порасни и тогава задавай тъпи въпроси!!! Краъният потребител страда от тракива тъпаци като теб, които продадоха ЕРП-тата за стотинки!

към Ven - съгласна съм с тебе на 100%, но колко такива като тебе и мене ще излят? За съжаление смятам, че няма да сме много, че да успеем да променим нещо! Изобщо какво още трябва да изтърпим и какво нещастие чакаме да се случи, че най-накрая на тоя народ даму уври главата да си търси правата!Защото освен задължения имаме ПРАВА, но по тоя въпрос май трябва да се обърнем за консултация към г-н Доган- той ги разбира тия работи с правата....

Чета, какво е написъл Асен и долу горе ми става ясно, защо сме на това дередже. Кои са тези губещи предприятия в една пазарна икономика? Асене това са ограбени предприятия, безстопанствени и занимарени, за да кретат и ги смучат. Примери многооооо!!!!!

И друго искам да добавя. Ако бяхме народ като другите, ще излезем на 1-ви май по улиците заедно с децата и да им кажем какво искаме, независимо дали работим в предприятия с повече от 50% държавно, общинско и друго участие, а не да спорим по форумите.

към Mene, аз си плащам всички сметки, за теб не знам.

Чета, какво е написъл Асен и долу горе ми става ясно, защо сме на това дередже. Кои са тези губещи предприятия в една пазарна икономика? Асене това са ограбени предприятия, безстопанствени и занимарени, за да кретат и ги смучат. Примери многооооо!!!!!

Щом няма да могат да се вдигат заплатите на работниците от предприятията с над 50% пазарно участие, да се върнат на нивото от преди 15 години и заплатите на ресорните на тези предприятия министри. Инфлацията си върви и ако искат да има някакви работници в предприятията, трябва да се вдигат заплатите. Сасшо

към Mene, аз си плащам всички сметки, за теб не знам.

Никакво гласуване....по никакъв начин....въобще,само по този начин можем да отговорим на пълното безхаберие на политиците! ПОЗОР! ДА СЕ ПРОДЪНАТ ДАНО!!!!!!!

АБЕ ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ !!!

Асен (12.04.2007 г. 15:40ч.) Не мога да повярвам!!! Абе, хора, вие малоумни ли сте или на такива се правите!? Как ще се отменя тази надба бе!? Нали се сещате, че ако се вдигнат заплатите на работници от ГУБЕЩИ предприятия, ще ги вземат от ВАС!!! И какво? ще стимулираме гучещи дейности и ще наказваме печелившите??? Тоя народ съвсем се е сбъркал!!! ОТКАЧЕНИ СИ ТИ!!!!!!!!!НИКОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ НЕ СЕ ФИНАНСИРА ОТ ДАНЪЦИ,ТАКСИ ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО!!!!!!!ЕГАСИ ТЪПАНАРА!!!АБЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ ПЪРВО БЕ!!!!

Никакво гласуване....по никакъв начин....въобще,само по този начин можем да отговорим на пълното безхаберие на политиците! ПОЗОР! ДА СЕ ПРОДЪНАТ ДАНО!!!!!!!

Към Устремена:Продук на тези предприятия мила я ползваш всеки ден-ток,вода,транспо КРАДЕШ кат циганка и не си плащаш сметките някои от тези фирми може и да са на загуба!!Но ти точно от кое от гореизбоените ще се лишиш?!И вместо да питате на кво отгоре тези хора стачкуват ,излезте и ги подкрепете както правят хората в Гърция.Защото утре Вие може да сте на тяхно място!!

Със сигурност Николай Василев знае по-добре от мен и теб как стоят нещата. ;)

Към Димитрова :Абе госпожо нали като се вдигнат заплатите ще се вдигнат и данъците(като количество,а не като %).Това ще доведе до по-голяма покупателна способност,развиване на икономиката и увеличаване на пенсиите!!А заплатите в държавните и частните предпричтия не идват от данъците на хората,а от печалбата на компанията.Единствен на които заплатите им идват от наште данъци са държавните служители,като под държавни служители се разбира НОИ,ТДД,МВР,МО и т.н.Моля Ви се преди да пишете глупости се поинтересувайте малко!!!