Уволниха учител, набил седмокласници в час

Преподавателят по английски език Димитър Гавраилов в ОУ "Васил Априлов" във Варна е освободен, след като наби две седмокласнички и нападна техен съученик.

Обратно в новината

Коментари - Уволниха учител, набил седмокласници в час | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз ъца в това ъцилище и знам какво стана.обаце този господин е много тап.как някои ще говори по телефона си като е гледла телефона си под чина. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не мога да коментирам, без да съм била свидетел на случилото се! Защото в тази случка има много неизвестни...А тъй като и директорката не е била свидетел, на нейно място не бих уволнила учителя, а бих го разменила с друг колега, така ще се види дали учениците са арогантни и с телефони в час и при новия учител, или учителят е агресивен тип без призвание и желание...Или и двете....?!

Уважаеми колеги, така ще бъде докато между задължения и права на работещите в системата на средното образование не се установи паритет. Имам поглед върху образователната система на доста европейски страни, никъде задълженията на работещите в системата не са повече от правата им. Съчувствам на Кателиева за случилото се, защото тя е един качествен колега и добър професионалист.

Бахти, тая новина във всичките медии. Голяма драма, дами и господа!!!! Голям сеир. БЕСЕН учител. НЕВИННИ АНГЕЛИ. Родители - бойци, защитници на онеправданите. Боклучава работа. И журналистите, и родителите и най-накрая и на малките лигавета, по един здрав тупаник, че малко са ги пошляпвали като малки

След време,когато се пенсионират учителите, които сега се задържаха в България ,няма да има кой да преподава.Защо да иска жена или мъж да бъде учител-за да бъде унизяван,псуван, подиграван? Работодател съм и се сблъсквам с неграмотност и незнание ,които ме карат да се чудя какво става в българското образование. Знаете ли ,че " детско легло" се пише так "Децко легло". Написа го служителка завършила психология. Примерите са много

Не знам дали директорката на Априлов е сменяна скоро, но ако е тая дето беше 2005-2006г - тя не си е на мястото и не се учудвам че стават такива свинщини. В началото на 2006г сина ми беше ученик в Априлов. Той е с проблемно поведение - не отричам, но имаше още 2-3 дето му крадявах учебници да ги продават на Хирон-а, биеха го, издевателстваха над него. Накрая се наложи аз да ходя неведнъж в училището да въдворявам ред през главата й. И й го казах, че след като се е стигнало до там родител да ходи да умирява учениците в нейното училищв, тя за мене не е никаква директорка. А за дразнителите - тя бИла била викала родителите им, ама те не били идвали и тя не можела нищо да направи, щото видите ли те имали права... Като не може да направи нищо - да ходи да гледа телета и да сади картофи! Пасета да гледа! Асфалт да полага! Тогава сина ми го изгониха защото имаше за какво, но далеч не беше само той виновен. Сега съжалявам че не се разправях повече, защото мислех че случая е приключил, но виждам че май е трябвало. Още по- голяма кочина беше в Неофит Бозвели. Там директорката така беше либерализирала режима, че учениците излизаха от час когато си искат, напускаха посред час сградата на училището, в час снимаха клипове с GSM-и и ги качваха в интернет без намеса на учител. Не пишеха отсъствия и сина ми имаше поне 120 неизвинени за които се сещаше и които не бяха писани. Имаше момиче 43 дни не стъпвало в училище без нито едно отсъствие. Въпреки сигналите за това директорката я крепеше инспектората по образование оглавяван тогава от г-жа Даскалова. Директорката на Бозвели я смениха мисля преди 2 години, нямам впечатления какво става там, но за да се потегне подобна кочина мисля са нужни години и не един сменен учител.

P.S. В началото на 2010 съшата тая директорка от Априлов еднолично прекрати договора за наем с школата по айкидо, която беше наела физкултурния салон въпреки че е било предплатено, че и парите не са върнали на айкидо клуба.

Така представена случката в текста учителя излиза егати гадняра. Обаче дали е обективната истина или учителят е бил предизвикван от тия 2 ученички и ученика десетки пъти преди това? Това трябва да стане ясно. Защото каквито видеа сме гледали за издевателства на ученици над учители от руски и български "автори" косата да ти настръхне от horror!

Като гледам коментарите с малки изключения оправдават проявеното насилие .Затова предлагам: За неплатена сметка за ток - 10 пръчки на голо За забавена вноска към Банка - бой За неплатена сметка за вода - бой За неправилно пресичане - бой Итака скъпи мои сънародници няма да има нужда от закони и държавни институции, защото всичко ще се разрешава с един хубав БОЙ.

Господа Учители, Пишете двойки, много двойки пишете. Не давайте никакви аванси на тинейджърите-лумпени, които са преситени и облечени по-добре от вас. Разполагат с повече средства за джобни пари отколкото вие за семейните си бюджети. Не ги допускайте да си купуват дипломи за висше образование. Не им давайте възможност да се гаврят с достойнството Ви. Гонете ги от час пред свидетели от училищното ръководство за нарушаване на учебния процес. Викайте родителите им и също пред свидетели от училищното ръководство и останалите ученици изтъквайте невъзпитаното им поведение, липса на заинтересованост. И на края, но не на последно място накажете ги с пренебрежение, като не им давате думата нито по учебни нито по извънкласни теми. Бъдете бдителни, строги и справедливи, защото същата тази напаст настъпва и няма да има милост и уважение към никого след излизане от училеще.

Нищо според мен не оправдава физическото насилие Всяко училище си има правилник, който регламентира правата и задълженията на учениците, както и санкциите при неспазването им.Ако учениците са се провинили има процедура, по която да бъдат наказани. Иначе влизаме в зоната на абсурда.

че някой май се засегна от написаното на родителя, който е против толериране на разлигавените дечица, на които се пишат шестици по нареждане и смачкват самочувствието на останалите деца и на учителя, пречат му да работи и го изкарват психопат.

Да беше им изиграл един харлем ,та да го назначат у шоплука , па той шъ ги възпитава. Млади колеги,слушкайте си шефовете ,ако искате заплата и пенсия инак на борсата. ''Ученици" като Пламен Медаров и Пена карибката са здраво бронирани срещу образование ,болшинство са и бронебойни възпитателни методи за тях няма открити , а и ТВ-тата са срещу вас.

Тази ученичка в следващия час отново ще говори по телефона, ще се държи арогантно и подигравателно и със следващия учител, защото разбира ,че тя има само права, какво е това задължения и дисциплина не знае.Криво разбрана демокрация и либерално поведение.Но най- лошото е , че не си взимаме поука от неприятните случки и те отново и отново се повтарят и като лавина набират скорост.

Така е, но ако не боравиш с правилните методи, просто не ставаш за тази работа.

Г-жо Учителка, медалът има две страни и вие сигурно най-добре го знаете.Има преподаватели, при които дисциплината на класа е желязна и такива, при които цари пълен хаос.Не оправдавам арогантно и неприлично поведение на ученици но също така осъждам и физическото насилие.Какво би се случило ако директорът Ви утре реши да Ви наказва с юмруци и ритници за допуснати грешки от Ваша страна.

Призовавам Учителския синдикат, всички учители и преподаватели за обединяване и поставяне сериозни искания за защита на правата на учителите. Излиза, че учителят може да бъде обиждан, унижаван, бит и уволняван при опит да си върши работата за която е нает, работата в която е инвестирал време и средства. Предлагам да определим една дата примерно 02.01.2014 г., когато всички преподаватели в системата на образованието да си подадат символично оставките в протест срещу отношението на обществото към тях. Пък после да видим.

ще подкрепя всички искания на учителското съсловие, но...когато видя поне един текст без правописни грешки.

Родителите са за бой прди всичко!

А най-добре да ги подадат наистина, а не само символично. За да освободят места за преподаватели, които възприемат професията като призвание, а не като признание. П.С. Освен ако наистина учителите не се назначават на работа, за да се държат арогантно /особено към седмокласници, понеже ..нали ако не слушаш, ще имаш двойка и няма да можеш да кандидатстваш/

Искаме да качите новината в ДНЕС и също така версията на учителя. Моля!

Vibudhi

Родителите нямат идея какво се случва в "демократичните" съвременни "училища!Директорите са готови да жертват учителя, но да не се разчува какви неща се случват в техните училища!Бях случаен свидетел на побой над ученичка от 10 нейни съученички, защото приятеля на едната й изпратил СМС по телефона!?Това се случваше до оградата на самото "базово"- за ПРИМЕР училище в центъра на София близо до бул. Витоша, учениците много добре знаеха, че има камери в двора на училището!Промиването на мозъците с насилието по телевизията, интернет и филмите формират в учениците едно ненормално поведение без разграничаване на добро и зло!Над 80% от насилието върху ученици се случва в самото училище или в близост до него! Психолозите не магат да променят вече изградената психика в тинейджърите със сладки приказки. Възпитатели в училище няма.

Правилно е постъпил учителя. Трябва със закон да се задължат учениците да си изключват телефоните в час. Нагли гаменчета, но за това е виновно и възпитанието у дома.

Какво му е правилното бе хора .Вие луди ли сте.Дайт еда се избием помежду си понеже на някой нещо не му харесало.ПРАВИЛНО е да и напише забележка, да извика родителите и , да я докладва на съвет, ако се налага да използва училищният психолог , а не да налага с юмруци

Да, бе. Но като за начало нека бъдат задължени и самите учители да си изключват телефоните като влязат в час.

Истината може и да е изопачена, ама келешите си заслужават боя, евала на човека, така трябва, не е длъжен да им търпи лиготиите, и при това не ми се вярва ей така да се издразни. Сигурно са изпаднали в словестни пререкания и т.н. Бой по каската на келешите и това е, едно време пашата е сечал глави за страх и назидание. Учебно възпитателен процес без бой не може да има. Бий за да те уважават има една приказка. Ако бяха го оставили за следващия час щеше да се свиват кат лайна келешчетата, ни гък ни мък.

какви са тези телефони в час,те данеса на пазара,криво разбрана демокрация

Истината е, че учениците могат всичко да правят, а на учителите им са вързани въцете. Едно време някой като пречи и не слуша в час - учителят го гони и му пише неизвинено, а сега няма право да го изгони. И да се бие и кючек да играе нищо не можеда се направи. После педагог. съветник му дръпва една лекция, която му влиза и излиза през ушите и точка. Пълна анархия е. Прав е Бор4о да каже да идете за половин час в някое училище да постоите.... Имаше едно предаване , мисля, че беше на Нова телевизия, за един репортер под прикритие като учител по английски език в основно училище. Беше с камера по време на работното му време в училището. Даваха записите по време на час - в 7 и 8 клас. Беше като ФИЛМ НА УЖАСИТЕ.....

Ебана, че изтървана е нашата работа ( в цялата ни държава )...

сегашната младеж е пълни лаина,браво даскалче,шамаросваи ги иначе ти се качват на главата

Така като гледам изказа Ви и Вие май не сте цвете за мирисане.И само да попитам Вие деца имате ли? И ако ДА, то и те ли са Л..на и кой ги е направил такива.Ако НЕ, то вземете да създадете и да възпитате деца които да не са Л..на

Какво е "туй" нещо "Учител"? Знаещ, Образован, Нископлатен, Евтинооблечен, Безправен, сиреч РОБ. Длъжен е да налива пряко сили на лумпените в главите знания по различни дисциплини, т.е. да им отваря очите за познанието и към света, този свят който самият той малко е видял и чул. Да ги учи на морал, вместо това да направят родителите вкъщи. Едвали някой възрастен би налетял на тинейджър та даже и на двама-трима ей така без нищо. Представям си до каква степен са се държали непочтено и са предизвикали учителя да ги понатупа. Нека някой да напише и неговата гледна точка. Отворете септемврийските новини на регионалните инспекторати на МОН за да видите свободните работни места за учители. Много-скоро, ама много-скоро тази професия ще изчезне в милата ни Родина. Е, тогаз майко юнашка................

Мдаа,прав си...учители и лекари в България скоро няма да има...българи.Ще са явно пакистанци и сирийци.....My God,не мога да го преживея!!!!

Тогава родителите им с фалшивото си образование да ги учат.

да им раздадат показалки да ги бият !

Само боя ги оправя малките пичлигарчета.И като дойдат муруците им и на тях един як кютек.

Едно време, ако така ги уволняваха, нямаше да остане нито един в даскалото.

Сега не е едно време и децата не са същите. Много по-голямо предизвикателство е да работиш с... мат'рял който си знае и търси правата, отколкото с такъв, който е стъпкан още като чавдарче да си знае мястото.

Прав си матряла ся е бая насран....жалка история....Малко бой са яли някои кухи тикви...без извинение!!!!

И какви са правата на учениците, че нещо не разбрах? Давай, да правят каквото си поискат ли? И повечето родители са същите. Вярват на "ангелчетата" си, а после се чудят защо се държат толкова арогатнно и т.н. Не са ме удряли в училище учители,когато някой учител си позволяваше, да нарече мен и/или съучениците ми малоумници, простаци или каквото и да е било. Винаги съм се/ги бранил! Но когато знам, че аз съм виновният тогава си седях на "Д-то" и мълчах и не отговарях и се срамувах от постъпкатата си.

Напротив, идиотчетата нямат елементарно възпитание и телефоните не им излизат от ръцете. Едно е да четеш книга и да имаш обща култура, друго е висиш в социалните мрежи и да цъкаш по телефона денонощно къде си и какво си ял.

Само уилище в което мобилните комуникации са забранени, може да претендира за "елитно" и че нещо се учи!

Е, сега вече на всички ученици им стана ясно: В ЧАС МОЖЕ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ...БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ТЯХ. Поне и те да бяха отнесли някакво наказание... Аз като родител, ако ми кажат, че синът ми е слушал музика и се е държал арогантно, ще се зарадвам учителят да му набие шамарите, а после в къщи аз ще ги повторя!!! "Права на децата"!? Идиотът, измисли тези глупости, сигурно не прекарал и ден на терен сред лигави тинейджъри!!!

уволнили преподавателя много лесно а защо не глобяват такива родители дето са изтървали първите седем години на отрочето си имали права учениците големи права да си правят каквото искат в часовете да пият кафе да говорят по телефоните и т.н. кой им дава такива права и учителите трябва да ги понасят тези изродчета докога на училище са да учат а не да се правят на велики

n

Бреййй, този учител го изкараха истински Рамбо.

той така се казва - Рамбо Гавраилов. Иначе си е пич.

Какви са тия простии бре, какви са тия телефони в час !! Какво възпитание получават тия деца в училище след като се учат да правят, каквото си поискат безнаказано ! Ми много ясно, че ще му шибне един шамар на келеша ! Вместо да изключат хулиганите уволняват учителя !!! И тъпите медии, както винаги изкарват учителите, като психопати а горките деца ангели небесни. Само че същите тия ангелчета, ще излязат утре на двора и ще пребият до смърт някой техен съученик щото ги е погледнал на криво ...

не може да се бият децата

Не може, а трябва. Защо не си направите труда да отидете в някое училище и да поседите 10-тина минути във фоайето за да видите каква джунгла е- след това пак елате да обяснявате,че може с приказки да ги накараш да имат уважение. Имам приятел учител- неговите ученици го уважават...Това е станало след като е закачил трима от най-големите бабаити на закачалките в класната стая, те го заплашили, че ще кажат на родителите си, а той им казал да ги доведат за да набие и тях, че са възпитали такива отрепки... Сега в класа му цари мир и спокойствие. А преди това онези тримата си пафкали цигари в клас, докато другите се кикотели в захлас от "геройството"... А що се отнася до момичетата- в доста случаи те са по-трагични от момчетата...много добре си знаят "правата" и се възползват. Виновни са директорите, че при подаден сигнал от учител, от страх от родителите и от това, да не намалее бройката на учениците, не предприемат никакви мерки освен разговор с провинения. Ама то все едно на стена да говориш...

Безпросветни уродчета и бъдещи безмозъчни бачкери са нужни на новото ни демократично общество. Там е корена на злото!