Коментари - Отказаха ръст на пенсиите със задна дата | dnes.dir.bg
назад

Отказаха ръст на пенсиите със задна дата

Парламентът отхвърли възможността със задна дата от 1 март пенсиите да се увеличат с 30–40%.

Обратно в новината

Коментари - Отказаха ръст на пенсиите със задна дата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако господата Масларова и Христосков не актуализират пенсиите на пенсионираните до 1992 г. ,всички пенсионери трябва да отвърнат по същия начин на политиците,които ги забравиха изобщо и да не отидат следващия път да гласуват! Да гласуват само вот на недоверие на това правителство,което ги излъга и продължава да лъже.

Напълно справедливо!!!! От къде на къде едно поколение трябва да плаща за грешките на много преди тях??? Защо трябва да се увеличава дохода на една прислойка, а на тази от която очакваме да е двигателя на възхода да се изземва??? Защо се мисли по социалистически?? всички да са бедни???? Който не работи - беден, който работи - пак беден???? Ами поколението което е траело този социализъм сега да си плаща цената!!!! Защо пък трябва техните деца и внуци да страдат от това, че са траели овчедушно, този социален строй????

Toi go pokasva, no snimkata e otriasana. A vie pak glasuvaite sa tiah

Поредното безобразие и наглост на гърба на хората.Не може от 1.03. ,защото има избори за евродепутати и трябва да се нагушат един куп партии и партийки от парите данъкоплатците.Няма да стане тази!Официално никой не казва къде отиват парите от осигуровките,няма адекватна отчетност.Реално ние им даваме кредити без лихва на добра воля ,но кой от тях се отчита пред хората.Никой!Само общи приказки.Свикнаха на дарения и ни разиграват както си искат.Аз искам да знам къде отиват парите ми.Социалното законодателство да се изравни с европейското .Как така техните пенсионери ще си позволяват почивки в чужбина ,а нашите ще мизерстват?

трябва ли постоянно да увеличават удръжките от заплатите за какво ли не и после след 20г.примерно и ние да сме на този хал /сега работещите/

нима не знаем каде са парите?

Може ли такава подигравка с хората?!Г-н Христосков опитайте да живеете със 70 лв. на месец, да си плащате тока, водата, да ви остава и за храна...със 70 лв.Ще можете ли?! Едва ли...Горко им на пенсионерите !!! ИСКАМЕ УВЕЛИЧЕНИЕ Г-Н ХРИСТОСКОВ !!!

Този на снимката е много по отвратителен от Е.Масларова и Р.Овч. взети заедно.Не знам от къде ги намират да са толкова жестоки и нагли ,да плюят в лицето на милиони българи и със самодоволна усмивка да доказват колко те са прави и как пенсионерите нищо не разбират.А те просто проявяват такава голяма загриженост за простолюдието,непрек ни пълнят потребителската кошница,а пък ние неблагодарниците все я изпразваме бързо,бързо.Да те са спокойни,защото сега вземат големи заплати ,а после съответно и големи пенсии, /ако разбира се не са сдиплили милиончета за стари години/.Само,че никой не знае колко ще живее.Затова нека да не са толкова нагли.Може би Господ бог ще оцени това.

Перманентната омраза е напълно оправдана и се основава на перманентните лъжливи предизборни обещания на българските политици !

Не разбирам перманентната омраза към управляващите /незивисимо от коя политическа сила са/. Напомня ми за някакъв андрешковски работническо-селски начин на мислене. А и малко байганьовско - Всички са маскари. Според мен по подобни теми като пенсиите, трябва да се изказват само специалисти в тази област. Малцина от пенсионерите знаят какво е бюджет и как се правят разходи, така че системата да работи без да се самоизяде. Не ме разбирайте погрешно не взимам страна в спора. Аз също съм за вдигане на пенсиите, за да има поне донякъде справедливост и за да могат тези хора да живеят поне достойно. Но не се заблуждавайте, че ако заплатите на депутатите станат 0 лв. и им се вземат колите, телефоните и почивните станции, това ще промени нещо. Сметнете го. Представете си, че спретнем революция и свалим правителството и всичко тяхно стане притежание на народа. Това май ми напомня за нещо от близкото минало и вече се убедихме че не е решение. Дано скоро икономиката заработи ефективно и да има за всички. това зависи от всеки от нас - как работим, за кого гласуваме и с какво допринасяме лично това да се случи.

къде са парите от държавните фабрики и заводи в които работеха нашите майки и бащи защо тези пари не влязоха в пенсионните фондове и не увеличиха пенсиите а се постройха офиси и се купиха коли за здравната каса а така нагло сега ги наказвате със мизерни пенсии за 35-40 години трудов стаж парите от преватизациите влезнаха вэв вашите джобове г-не христосков НО ВСИЧКО ИМА КРАЙ И ТЪРПЕНИЕТО СЕ ИЗЧЕРПВА !!!!!!!!

ДА БЯХТЕ МИСЛИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ! ОТ ВСИЧКИ ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ КОЛКО % ВИ ПОВИШИХА ПЕНСИИТЕ ТЕЗИ КОИТО СИ ИЗБРАХТЕ ? ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ОБЕЩАВАХА 20-25% . ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ОЩЕ 10-12%. ТА КОЛКО ПОЛУЧИХТЕ ОБЩО ?

Разбира се, че ще се откаже. То тук е прието само по Коледа да стават чудеса! И пак тогава да има псевдо-морал, намаление и разбирателство! Че на кой управляващ ще му се ще да дава, като иска да лапа, да лапа, да се оцапа и да се осере до ушите!? Че сере докат мое да диша и пак че лапа! То тези постове не се дават на грамотни и любящи хората и поданниците люде. Дават се на людоеди, които и собствената си майка ще продадат! Така е то, живеем в България, която никога няма да бъде Велика, а с народа ни ще се ебават навсякъде по света! Пари на народа му не требват! Требе му една сопа, глад, стригание, здраво е...е и бой по гърбината, та да му дойде акъла! Щот и в Турция такива своеволия, безнаказаност и обирджийство не са позволени!

Безобразие!!! Защо се настройват младите хора против пенсионерите-техните дядовци и баби? Къде са парите на тези хора, които са внасяли години наред? Какво да правят пенсионерите, които са пенионирани до 1992 година, които останаха на прага на бедността, въпреки многогодишният им стаж, професионализма им? Значи на военните пенсионери можеше да се актуализират пенсиите, а на лекари, инженери ит.п. не? Това е геноцид спрямо българското население!!! Защо се уеднаквяват пенсиите на хора, които никога през живота си не са работили и им се даде възможност да получават социална пенсия. А хора пенсионирани до 1992 година останаха с песии като тези НИКОГА НЕРАБОТЕЩИ ХОРА? кАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ За пенсиите на инвалидите? Те се третират по същият начин както на тези, които никога не са работили. Къде отидоха 40 000 000 долара, които даде Япония за тях, за да се направи за тях песионен фонд. Какво се прави с стотиците кооперации на инвалидите в България, къде отива печалбата от тях. В НОИ са се увеличила администрацията тройно и четвърно в сравнение с 1989 г., но някакъв резултат няма. В НОИ имат всички данни на всеки български гражданнин/конфедици данни/ но с тях боравят хора, които не са полагали клетва и не трябва да работят с нея. В България има страшно много пари и поради това навалицата за изборни длъжности е толкова голяма и винаги се въртят едни и същи хора. ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ НА КРАК 2 870 000 ПЕНСИОНЕРИ И ИНВАЛИДИ В БЪЛГАРИЯ, за да разберат тези хора, че не ги искаме. А не да ни молят и заплашват, че ако не гласуваме, ще спечелят турците.

Махнете тази самодоволна физиономия че немога да я гледам.

Искам да бъде обесен на уличната лампа до прозорецът ми. За да мога сутрин да се любувам на гледката и да се чувствам добре в тази цинична държава.

Vijte tosi kreten kolko se e uhilil. Samo deto ne ni e pokasal sreden prast

do koga che se gavrat s nas,horata vnasali vnoskite si za starini ne nastroivaite mladite hora she te rabotat za nachite pensii,a kade sa nachite pari koi gi prevatizira,tia tam v parlamenta,MS I novite bogatachi

Bravo 6efe. 4estito povi6enie. Kakvo beso4ie. Takiva besobrasia s naroda ni daje i pod TURSKO ROBSTVO ne e var6eno.S fliorzata Maslarova ste edin dol grenki.Nagli lajzi i besskrupolni KRADZI

May na g-n Hristoskov ne mu puka za pensionerite.Az prosto se chudia zashto oshte e na tozi post kato nishto ne pravi.Vsiaka reforma e oshte po-goliamo obarkvane i srivane na osiguritelnata sistema.No niama kak tova da ne e taka kato uvolniva kadarnite kadri koito sa neudobni i se naznachavat hora bez tsenz i s rodninski vrazki.

tia nenasitni politizi nyama da se nakradat dokato pensionerite si traika i imat 101 organizazii vsi4ki falshivi! i glasuvat za koito gi izlage za poreden pat no te kato zelia bg narod sa izklj4itelno naivni ! Kade otidoha parite ot krimi -privatizaziata . Kade sa parite ot bezumnite danazi. Takova ograbvan niamashe v nito edn strana ot tezi v t. n. PREHOD osven v RUSIYa i BG ! i POznaite zashto!

НОИ и всички подобни са най-голямите мафиотски организации, които благоденствуват на гърба на народа. Имам познат, който печели съдебно дело срещу НОИ, проточило се седем години с решение на Висшият Административен Съд, неподлежащо на обжалване. Според това решение трябва да му бъдат върнати доста пари, но той бива разтакаван. Неофициално се твърди от служители, че над тях е държавата и пари на хората не се връщат.

Трябва всички пенсии да се уравнят. Може ли моята майка която е на 75 г. да взема пенсия 120 лв. и е работила в текстилен комбинат 25 год.а една нова пенсионерка да е била секретарка и да взема 400 лв. пенсия-ето това е неправдата. Оправете пенсиите на хората!!!!

Г-н Христосков, Да Ти е честита новата придобивка! Аферим, Машаала, Жив, Здрав, Щастлив и Богат! М`чи ко да му мислиш за нуждите на другите!? Глей ти да си добре, и децата ти, и тъщата, и кучето и рибите! Болнични, пенсии, лекарства, здравеопазване - тури му пепел! С тия пари, дето все не стигат на целия ви там шмекерски апарат - лекарства да си купите с тях, ама от тия, дето ги няма и да чакате Гайдарски да ги подпише..., а КАСАТА да Ви направи клизма!!!

Такава гавра с пенсионерите в България не е имало никога от съществуването на пенсионното дело в България. Те създадоха България, които други окрадоха и съсипаха. На пенсии няма пари а за БМВ- та и всякакви други луксове има. ЦИНИЧНА държава. Алчен и не човечен елит.

Правилно.Важно е да се осигури високата заплата на шефа.Пенсионерите могат да чакат.какво увеличение със стара дата ? Ами от къде ще останат пари за парламентарната ваканция.Представяте ли си горките народни представители да пропуснат една почевка на Карибите.Как ще могат да работят после ?

нямам думи рано или късно всичко се връща

Dr.Hristoskov kakvo stava s 30 dnevnija srok za izplashtane na bolnichnite.Veche dva meseza chakam i nishto,ako shte palnite dupki s nashite bolnichni po dobre kagete ,che te shte se izplashtat na 30.06 i na 31.12 -dva pati godishno.SRAMOTA.Vas pone vi imah za seriozen chovek.

Идете да се оплачете на президента Първанов. Нали гласувахте за него? Пак гласувайте! Не Сте Сами! Ха-ха.

Също така няма да се увеличават заплатите на всички работещи хора, защото не може всички да вземаме големи заплати.Трудещите се ще продължават да получават малко, за да не загуби страната привлекателността си за Чуждите Инвеститори и Капитали, от които ние получаваме нашите заплати и комисионни.

Да .. и аз вече 2 месеца пълни минаха и чакам плащане - даже жалба писменна пуснах - и сега чакам да видим какво ше ми отговорят - щото не може да се пита на място - не те пускат - а по тел. за справка е НЕЗВЪЗМОЖНО да се свърже човек - дава заето даже и да звъниш по 1- пъти на ден и 1 седмица всеки ден ...