Българите пишат до ЕС: Забранете пушенето!

Близо 96% от българските участници в допитване на Европейския съюз подкрепят пълна или частична забрана на тютюнопушенето на обществени места.

Обратно в новината

Коментари - Българите пишат до ЕС: Забранете пушенето! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ае стига бееееееееее.... Сега пушенето ви пречило.... Нали има в заведенията зони за пушачи и непушачи.... Който не иска да го опушват да ходи в зоните за непушачи. Айдееее... аман вече. Ако се забрани пушенето на обществени места това само ще намали броя на клиентите на съответното заведение..... Какво виждаме сега - салоните за пушачи са много по-претъпкани от салоните на непушачи.

Много ми се иска да има заведения само за пушачи и само за непушачи.Ще ми се да видя този сеир, но няма да мога.Защото собствениците на втория тип заведения ще фалират.Преди 2 г. забраниха пушенето в сладкарница, в която до тогава се пушеше и беше доста посещавана.След забраната опустя.М.г. се смени собственикът и разреши пушенето.Ами...не може да се оплаче от липса на клиенти. Но наистина бих искала заведенията да не бъдат смесени.Аз също не се чувствам комфортно сред непушачи. Но на практика когато отидем някъде компания, всички сядат при мен, макар да не са пушачи.Доброволно. зная, всъщност, защо чета тук и защо пиша, след като е безсмислено.нито маниаците ще ме разберат, нито аз ще се съглася с тях.

Нямам представа колко сте твърд, г-н hard, но сте фанатик.Е, аз познавам пушещи столетници, но не е нужно да споря с вас.Всичко е въпрос на личен избор.Аз също не желая да бъда в компанията на маниаци-непушачи.Вер ще го измислят някак.Вие, безсмъртните, на едно райско място, а ние, тровещите се, натикани в позорния ъгъл и заклеймени.Тази мисъл ме прави щастлива, защото Вие ще бъдете удовлетворен нищо няма да застрашава безсмъртието Ви.:)

и още до ПУШАЧ СЪМ , това ,че някой е направил заведение със собствените си пари , не значи че не трябва да се съобразява със законите ! Ами тогава да почне да продава и дрога там съвсем открито , нали той си е дал парите за заведението? Може да почне и да стреля по клиентите , заведението си е негово ,какъв е проблемът? И на запад хората са дали пари за заведения , но спазват наредбите и в тези заведения не се пуши , но не виждам да са намалели хората в тях поради тази причина , просто излизат навън пушат си цигарата и се връщат обратно вътре.

Закъса Булгартабак и направи поръчково изследване от 264 непушачи. Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле.

само да добавя че също съм за да се отказва лечение на болести доказано придобити от пушенето,или да се таксуват 20 торно повече.Никой не им не тикал дрогата в устата.Да си носят последиците от кефа .

В България разделянето на пушачи и непушачи в заведенията е толкова успешно, колкото да разделите един басейн на пикаещи и непикаещи. Всички сме били по заведенията. Броя маси за непушачи зависи от това, колко пушачи има в заведението и табелките се местят с един поглед. Да не говорим, че напоследък в заведенията, където има реално разделяне е много трудно да си намериш място ако искаш такова за непушач... Аз съм непушач, но нямам нищо против да се пуши в заведение в което не се сервира храна и има добра РАБОТЕЩА вентилация. За мен не е проблем да разбера от повече от два метра дали един човек пуши заради миризмата на цигари идваща от него, затова просто не искам в заведенията да смърди на цигари. За пушачите този проблем не съществува, защото техните ароматни рецептори отдавна или са изгорени от горешите димни газове на цигарите или са запушени с катран... резултата е, че нямат никаква нормална сетивност на тези рецептори.

Госпожи и господа, благодаря Ви за коментарите. Много обичам да чета тъпотии, а тук гъмжи от тях. Много ме изкефи предложението за химическите пушални- тази госпожа е готова за Нобелова награда. И още един Нобелист- господина който предлага на пушачите да се плаща по-малка заплата- бравос бе аркадаш- да си чувал случайно че заплата се получава за свършена работа? Всички знаят, че срещу наркотиците се води война от незапомнени времена. В същото време съществува БУЛГАРТАБАК, в същото време се внасят цигари- легално. Значи пушенето е легално разрешено, пиенето също, стреса? / за стреса не съм сигурен/ Знам само, че много хора си отидоха от този свят от стрес, а не от пушене. Тук въпроса стои по следният начин- държавата /ако изобщо това нашето е държава/ е неспособна да решава задачите които стоят пред нея. А от нея / и в частност и от дебелогъзите безочливи тъпанари в народнота събрание/ се иска създаване на закони, правилници и правила за предотвратяване на корупцията за да се привлекат богати инвеститори, да построят по едно предприятие във всеки град като тези в СЕВЛИЕВО. А в момента не само, че не се строят такива предприятия, а и някои вече се изнасят от нашата страна и отиват например в РУМЪНИЯ. И понеже умниците не ИСКАТ, а много от тях и незнаят как може да стане това, по лесно е да ни занимават със странични неща. А иначе, макар че аз съм пушач, не виждам какъв е проблема. В сладкарница ЛУЧАНО / до бившето кино Петър Берон/ е написано, че са минали от ХЕИ и са забранили пушенето. Ами тези от ХЕИ да не си чешат........, а да минат по заведенията и там където няма условия за разделяне на салона на пушачи и на непушачи да си свършат работата. Закони има- никой го не ебава да ги спазва.

Просотията в тази държава няма край. Седят си ДЪЛГОГОДИШНИ ЧИНОВНИЦИ в една сграда и се подмазват на всяко правителство или западен велможа. Защо прехвърлят проблема от болната глава на здравата. Пушач съм от 30-тина години и знам много добре пробема с пушенето, особено сутрин. С полицейски мерки не се решава. МЗ имат някява си програма, измислена пак от същите чиновничета, но даже и нея неизпълняват. Някакъв си чичко измисли 264 човека и хайде готово. Ако въведат поощряване за непушачи в заведенията, ефекта ще е по-голям. Нека собственика на заведението да реше дали вътре ще се пуши или не. Парите да направи заведението са негови. Той решава какъв ще е интериоре, какво и как ще продава, каква ще е обстановката и кои ще са му клиентите. Свъши се с КОМУНИЗМА преди много години ДРУГАРИ МИНИСТРИ.

А колко много злоба има в някои изказвания - та да кажа - уважаеми, непушачи, след като ви бяха създадени специални кътчета по заведенията, където да не се пуши, КАКЪВ ГО ТЪРСИТЕ сред пушачите, та да ви се вмирисват дрехите и злобните душички??? И пак повтарям - замислете се защо няма заведение, което да изцяло за непушачи!!!!

Abe hora, zashto ne si poglednete vazduha v Sofia?!?!?! Cigarite Vi prechili... Kato Vi prechat, hodete v zavedenia za NE-pushachi i sptete da Otraviate zhivota na PUSHACHITE!!!

Тотална забрана на пушенето на места където има дори и само един непушач! Аз наближавам седемдесетте години,НИКОГА не съм запалвал цигара,ама НИКОГА и се чувствам отлично.

E, mnogo gluposti izchetoh! Jiveeq v USA/NY/ i rabotq v restorant /vseki den/, ako znaete kolko e hubavo da nqma dim okolo teb,az sam nepushach i ne bih izdarjala ako se pushi vatre.Na koito mu se pushi isliza navan za 5min i posle pak se vrashta pri kompaniqta si, kakav e problema!V BG zavedeniqta razdeleni na pushachi i nepushachi, e kak shte stane tova-NEVAZMOJNO, ne moje da ne usetish dima okolo teb!Emi tova e edno ot neshtata zaradi koito ne mi se vrashta v BG, ne che ne iskam, razbira se ne e osnovnoto!

Ей, голямо безумие тресе някои от пушачите, писали тук! Драпат със зъби и нокти да си защитавата правото и онова, което обичат! Какво право бе, човеко?! Правото да си вредиш, да си скапеш здравето, да си съкратиш живота ли?! На това ли казваш право, това ли обичаш?! Странни хора, странно мислене! Като толкова имаш желание сам себе си да скапваш и да боледуваш, тогава не ходи на лекар и не вземай лекарства, ами се кефи! Нали същото, но по-бавно и необратимо, ще постигнеш и с лайняните си цигари! Пушачът няма моралното право да ползва лекарска помощ, платена и със здравните вноски на непушачите, ако болестта му е следствие от цигарите - а повечето здравни проблеми при пушещите идват тъкмо от любимата им димяща дрога. Нека си платят от джоба за безумното и безотговорно отношение към собственото здраве, защото никой не ги е насилвал да го рушат - сами са си решили...

Идеята за 30% по-високи заплати при непушачите ми допада. Още утре ще смъкна заплатите на наркоманите в моята фирма. :))))))))))

ТЪЖНА РАБОТА Както казва професор Вучков ;))) Слушам и не вярвам на очите си ;)) Тази дискусия е пълен абсурд. Това е все едно да се направи допитване до населението дали трябва да се забранят убийствата на хора. Дали пак ще има пристрастени убийци, които да твърдят че ще си убиват където и както си искат? А може би някои ще предложи да има специални изолирани зали за убийци, където те да се избиват помежду си. ТЪЖНА РАБОТА и ТЪЖНА ДЪРЖАВА, а едно от най-тъжните неща е когато видиш иначе умни хора да впрягат умствения си потенциал, за да измислят как да оправдаят БЕЗУМНИЯ СИ, УБИЙСТВЕН ЗА ТЯХ И ЗА ДРУГИТЕ ОКОЛО ТЯХ НАВИК.

vreme e da zapochnat da sydjat Smradlivcite (razbiraj pushachite) za nepredumishleno ubiistvo (pyrvia pyt ) i za umishleno vtoria .Zhelatelno e da se syzdadat lageri za prinuditelen trud kydeto da se izlezhavat prisydite che da ima njakakva polza ot tia smradlivci

До Орел с ориз. Съвсем прав си, птицо-ризото!:))) Писали са 200-300 човека и се смятат за представителна извадка. Наясно съм колко са отвратителни цигарите за непушачите и винаги се съобразявам.но непушещите смрадливци са не по- малко отвратителни. Пази ориза при излитане, момче.:)))

кутия дрога(цигари) да стане 20лв.аз незнам въобще какви са тия категории пушачи и непушачи,истината боли и тя е че има нормални хора и хора наркомани с зависимост от никотина това е тежко болестно състояние и има съответното лечение.Гадните пушачи са болни хора и те са хората с порока които трябва да се съобразяват с другите но пушачите са изключително нагли,насякъде трябва да се диша тяхната отрова,да ги видят какви са герои - ето видите ли аз сецам цигари и съм красив.може да се направи интересн екперимент - изтегля се въздуха от едно помещение,пълни се с дим вкарват се пушачи и интересно ще бъде колко време ще оцелеят в любимата им нарктична пушилка.В бг. никога няма да забранят дрогирането защото самите мафиоти са наркомани.

Да ви изпушат мозъците дано! Истината е ,че в България непушачите са дискриминирани от пушачите тотално. Четох постове пълни с какви ли не глупости, щом се продавали цигари ,значи ще се пуши навсякъде и както си искате, ми то и отрова за мишки се продава , що не хванете тогава да се нагълтате и готово? КАто стане въпрос за някоя глупост ,скачате до небесата ! Само в България има такъв вой от пушачи срещу предложенията да се ограничава тютюнопушенето. НА мен пък ми писна да излизам от заведение с вмирисани дрени и коса и да ви дишам гадните пушилки! К'во ,ще ми кажете ? КАто ми е писнало да не ходя по заведения ли ?-АМи не ходете вие дето пушите бе! Или к'во,мързи ви да си изкарате задниците на 10 метра за да пушите отвън?! МАНТАЛИТЕТ, МАНТАЛИТЕТ! И ЛИПСА НА КУЛТУРА! Що бе аджеба,когато отидете някъде извън България се съобразявате с тамошните закони и неб пушите където е забранено? И как искате да не се газят хора по пътищата (това извън цигарите ,но твърдо свързано с МАНТАЛИТЕТА НИ), ами българите за всяко нещо казваме ЩЕ СИ ПРАВЯ КАКВОТО ИСКАМ .Има едно човешко качество , нарича се самоконтрол, ама то е ЧОВЕШКО , а дали всички са човеци ,а?Защо един БОКЛУК с цигара в ръка трябва да дойде и да ми пуска дим в лицето и за това трябва да се съобразявам аз с него , а не просто той да излезе и да си пуши навън? МИ хайде тогава пък непушачите да се съберат и да почнат да пърдят по заведенията в знак на протест срещу непушачите ! ПРОБЛЕМ?Що ?- Това си е нещо естествено , защо да се съобразяваме! Ще ви мирише ли ?Ми те и цигарите миришат .......

Abe hora, zashto ne si poglednete vazduha v Sofia?!?!?! Cigarite Vi prechili... Kato Vi prechat, hodete v zavedenia za NE-pushachi i sptete da Otraviate zhivota na PUSHACHITE!!!

В България няма директор на държавна фирма и обществена сграда който да е наказал по някъкъв начин пушачите на нерегламентирани места. Нищо че ПУШЕНЕТО в обществени сгради е забранено. Решението е просто - на Непушач 30 % по-голяма заплата. Да видим колко пушачи ще останат. Или ще си пушат само в къщи.

който има уши да слуша... http://clu

Razbira se 4e triabva da se zabrani pu6eneto na ob6testveni mesta i dori na ulicata. Neka pu6a4ite da se nau4at da si pu6at v ku6ti i da si troviat semeistvata a izvun domovete triabva da ima zatvoreni pome6tenia s ventilacia - tip ko4ina - kudeto da se subirat za da se napu6at, napurdiat i kakvoto tam si iskat da praviat :) vidiah podobni 'kabini' za po 20-30 4oveka v Hong Kong i me e iad 4e ne gi snimah s GSMa za da gi pusna vuv vboxa :) Nikoi ne iska da im zabraniava da pu6at , prosto neka da sa izolirani i da ne pre4at na ostanalite i 6te i vsi4ki 6te sa 6tastlivi.

До BG: Мерси за предложението, вече опитаха- не се получи. Умното си е умно- в кенеф да го затвориш- от глад няма да умре- отзад лавка ще отвори. :Р

Непушач съм, но пушачите не ми пречат. Пречат ми наркоманите и алкохолиците, които карат коли друсани и пияни и ни убиват всеки ден, а няма кой да ги осъди. Пречат ми простаците, които заразяват енергийната ми среда с негативни помисли и изкази. Пречат ми, уважаеми Draco, пречат ми онези, чиито усти вонят и без да са пушачи, чиито мишници смърдят на вкиснато, без това да има нещо общо с цигарите, онези, които изпускат на обществени места всякакви миязми и флуиди от всичките си възможни дупки, без това да ги притестнява. Онези, които си миришат на джибри просто ей така ... Накрая: изключително ме притеснява и фактът, че някои си, питали не-питали два-триста дебила, обобщават въпроси с национален характер и тръгват да пишат до световни организации от името на всички българи. Уважаеми български грандоманино, ти който се имаш за избран свише и снише, първо се научи да си владееш физиологичните нужди на обществино място, а тогава пиши прокламации как другите да ограничат осъзнатите си пороци!

всичко вече е наред, остава само да се забрани и пушенето и тогава ще хвъркнем, вие драги, които не пушите си направете кабинки и си стоите в тях да не ви мирише

Вижте снимките - на втората надписа на цигарите е станал Пушенето бива ;) А на третата - надписа на лозунга и надписа под снимката, имат съвсем малко общо - че се говори за седем ;))

Сигурно трябва България направо да спре производството си на тютюн и цигари, както и вноса им? Великите анкетьори най-напред да питат дали международните мега-концерни ще спрат производството си на цигари, а след това да провеждат тъпи социологически проучвания...

kak da ima pari za horata bolni ot pneumonija kogato vsi4kite ni pari otivat da se lekuvat bolnite vi drobove,syrca i mozyci?!??!kolko sa horata koito trovjat sebesi i drugite s cigaren dim i posle se try6kat v bolnicite i iskat njakoy da im podari zdravite si organi za da jivejat o6te njakoja i druga godinka v cigaren dim i alkohol

tutunat e vreden za vcichki,zashtoto cme bolni

Аз мога да направя допитване и до 2640 граждани и 100% от тях да отговорят, че са против забраната.Еба си представителното допитване до 260 психопата

ПУШАЧИТЕ ДА СИ ПУШАТ В КЪЩИ ПО 24 ЧАСА НА ДЕН! АЗ НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ДА ИМ ДИШАМ ПУШЕКА И ДА МИ МИРИШАТ ОТВРАТИТЕЛНО !

Драконовски мерки трябват....тотална забрана за пушене в обществени места.Аз като дишам не преча на никой,за това държа никой да не ме трови с противната си миризма.Това нарушава човешките ми права.Стига с тия безумия ,по заведенията да има съседни маси сразстояние по малко от метър между тях и с табели за пушачи и непушачи...или с услужливи сервитьори които ти казват...абее,има табела...ама ето ви пепелник.Да не говорим за стотиците така наречени сладкарници/някой от тях от една известна верига/в които се чудя как да си заведа детето,щото някой на съседната маса вони на мърша...е,кажете ми,защо аз трябва да бъда толерантен към него.Не...не искам, и съм убеден че хората които мислят като мен,не са никак малко

Страстен пушач съм, и въпреки това съм абсолютно ЗА забрана на пушенето в обществени помещения или на работното място, който пуши да си пуши вкъщи или навън. Аз така правя и не мисля че ми коства много

Има ли смисъл според вас да се въвежда подобна забрана? Честно казано според мен няма,защото единственото до което ще доведе ще е увеличаване на приходите(повече подкупи) на отговорните органи като ХЕИ например. Нали има дайстваща забрана за тютюнопушенето в компютъните зали и кафенетата,но аз не се сещам за клуб в който да не се пуши,или кафене в което да се спази разпределението за места за пушачи и непушачи!

защо вместо да се налагат забрани/които пък ще се нарушават/, не вземат да прокламират истината - цигарите и пушенето водят до зависимост. Всеки пушач като е почвал си е мислел, че всеки момент може да откаже цигарите. Ама не е така. Лошото е, че го разбираш като се пристрастиш. И тогава нито кафето ти е кафе, нито разговора -разговор, без да запалиш. Аз съм пушач и въпреки многократнитге си опити- пуша. Така, че пиша от опит. Нека всички да знаят истината - пушачшите са пристрастени, само че не към приетия за такъв наркотик, а към същото-цигарите, ама непризнато за накротик. А то си е равнозначно - всички вещества, които водят до пристрастяване и зависимост са наркотици. Нищо, че не подлежим на задължително лечение!

От възмущение съм пропуснала 1 буква от ника си.Макар, че, едва ли има значение- всячески се чувствам дискриминирана.

Много неща са вредни, но като пиеш или ядеш свинско няма последици за други-пасивни алкохолици или свинеядци. Така че когато пушиш на обществени места наистина би трябвло да се съобразяват /пушачите/ с непушещите.И на затворени места това да бъде забранено.

Не мога да повярвам, че представят нас, пушачите, едва ли като враг 1 на нацията! Поредното доказателство за това, че сме държава и народ на абсурдите! Какво означава обществено място, непушачи? С какво ви вредя, като пуша извън сградите?И никога не правя боклук?Винги съм се съобразявала с непушачите.Не заради забрани, а по свое лично разбиране. но вие наистина мекарате да си чувствам дисклиминирана.Всичк в скапаната ни държава е наред, та единственият проблем е да се заклеймят пушачите.Отвратена съм...:(( Е, аз ще си пуша, защото ми харесва.Не искам да съм безсмъртна като вас, непушещите.Няма и да ви преча- умирайте си здрави, щом искате. Но наистина сме гаден народ.Не виждате , че умират хора от пневмония в 21-и век, защото нямат пари за антибиотици.И куп други неща не виждате. Не виждате, че от години се провежда геноцид от управляващите спрямо повечето българи. Важното е, че сега е посочен врагът 1- пушачите.Дано да ви стане по- лек животът от това. Аз, обаче, ще продължа да си пуша, независимо какво си решавате. Останете си със здраве.

zabranete i kolite da se dvijat za6toto tehniq pu6ek e po vreden

Забранете пушенето! Забранете силната музика! Нова наредба разрешавала купоните в апартаментите до 0.0ч., а не както бе преди до 22.00.

аз искам тотална забрана на члагата! ще пиша до евро-лешперите, да знете!!!!