Кмет ще се става и с основно образование?

Омбудсманът Гиньо Ганев обяви мотивите за сезирането на Конституционния съд срещу разпоредба от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА).

Обратно в новината

Коментари - Кмет ще се става и с основно образование? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ami togava neka vseki si stoi v kashti da si uci sam ABC i posle haide v kmetstvoto. Az sam dalboko vazmutena i razocarovana ot takiva balgari. Mnogo mnogo jalko.

Ami togava neka vseki si stoi v kashti da si uci sam ABC i posle haide v kmetstvoto. Az sam dalboko vazmutena i razocarovana ot takiva balgari. Mnogo mnogo jalko.

Наистина - дали с фалшива диплома, дали с купена, дали без никаква - все неграмотни ни управляват. Умните могат да работят навсякъде. Некадърните - само в управлението!

Кириле,прав си.Само че едно време са ги назначавали,а не са ги избирали. Познавам един кмет,които веднъж ми се оплака,че пищещата му машина била повредена - не можела да пище с главни букви и не оставяла интервали

как да обясниш на едно дете ,че трябва да учи,ами то ще отговори ,че може да стане кмет без образование

А защо изобщо не премахнем образованието? Излиза, че не ти трябва! Н

При толкова много пишман университети и учители, ще се окаже че ще имаме кметове не успели дори гимназия да завършат. Нормално: с половин полувисше; министър със средно /Лучано/; министър фризьорка /Нина Чилова/; високорейт политик-пожарникар; политик-мафиот /Доган, то и горния е такъв/; така че може и Гиньо да е прав, като иска да бъде зачетена волята на народния суверен /неграмотният, който врази грамотния/

В КРАЯ НА 1944 ВСИЧКИ КМЕТОВЕ СА БИЛИ ОТ ТОЗИ СОРТ.ЗА ТОВА СМЕ СЕГА НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.

Ама нормално е и простите хора имат нужда да изкарват пари дори като кметове. Най добре за президент без образование за да се изучи човека. Ами така де :-)

Интересно би ми било ,каквои ще са коментарите , ако се изисква 'ИМУЩЕСТВЕН ЦЕНЗ??? Тогава със сигурност ,може би ще си помислите , че Г. Ганев е ПРАВ. Не ,че съм съгласен , но НЕПРОТИВОКОНСТИТУЦУВ / дали е вярно написана думата -незнам/

До къде ли ще ни докара криворазбраната Демокрация? Българиио, Бог да ти е на помощ, ако и той не те е забравил... Как така кмет , ще управлява хората, а нема да знае името да си напише? Кой остава в днещно време без образование? Ами много ясно - хора от малцинствата и разни други вредни прослойки- нека ни управляват неграмотни цигани и каруцари.... Така ни се пада, като знаем само да си мълчим....

ами то май вече не останаха пречки пред турците да ни управляват официално, да си сменим и лева с лира, и да сложим минаре на НДК

Гиньо Ганев е като френски ключ - навсякъде става, никъде работа не върши. Типичен комунист - демократ, важното е да е на софрата. Има още много като него в противонародното събрание и изпълнителната власт. Малоумници къде са ви кривите буквички и цифрички? Да не би вече и вие да сте станали демократи?

Оператора май е завършил скандалния ВТУ

ПОЗНАВАМ ЕДИН ТИП КОЙТО ЗАВЪРШИ ОКАЗАЛИЯТ СЕ ПО-КЪСНО НЕЗАКОНЕН ФИЛИАЛ НА ВТУ В ПЛЕВЕН (ИМАШЕ ТАКИВА И В ДРУГИ ГРАДОВЕ).ЧОВЕКЪТ Е ТЪП ТА ДРЪНКА,НЕ ЗНАЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ,КОМПЮТЪРЪТ Е СКАРАН С НЕГО,ПИШЕ НЕГРАМОТНО,НО... Е БАКАЛАВЪР НА ДОКУМЕНТ,Т.Е. ПОТЕНЦИАЛЕН КМЕТ

дипломи се купуват а акъл не,сверете си мерките

Напълно съм съгласна с Бай Иван - нищо не остана. А Бай Ганю (Гиню) кой щеше да го избере за омбудсман, ако и мнозинството депутати не бяха полуграмотни тарикати.

Управляваха ни професор,доцент и цар с Уест Поинт.Благодаря на цензора,този път нареченоператор, не пусна предния ми коментар.Така и той потвърди тезата ми: НЕ СТАВА САМО С ДИПЛОМА-ТРЯБВА И АКЪЛ !!!

Тая държава се управлява от безродни бездарници. Горния гиньо е ярък пример за това. Такива като него направиха така, че да няма вече държава. И най-лошото е, че не го правят от некомпетентност. Всичко е планирано и се изпълнава с педантична прецизност. На тази територия, не трабва да остане и един свестен и честен българин. Целта е постигната. Вече в България почти няма качествени млади хора.

Колко много висшисти минават при мен и искат помоща ми. Много млади и предимно по-стари, при регистрацията им се изисква да запиша образование висше - повечето от тях нямат дори правилен речник. Още пишат оборот със Д.

СВИНЬО ГАНЕВ, КАКЪВ ДА Е КМЕТА КАТО не разбира нищо от проекти,земи,компютр и т.н. Срам1 Отдавна си за пенсия или за ...........

Ех гиньо Ганьо, изкуфяла кратуно! Ставаш за посмешище! Такава простотия може да си измисли само простак на ниво. А явно ти си на върха! Не, че преди да изкуфее кратуната ти, е имало нещо ценностно в нея. Винаги е била коварна и празна.

Добре, нали сме се втурнали към Европата. Моля да ми се посочи една европейска държва, където кметовете са с основно образование.

Г.Ганев е като социалист-утопист и БСП-БКП архиерей го е страх,че кадрите под 50г. привършиха в провинцията и разни бивши номенклатурчици,воен и председатели на ТКЗС-АПК вече в пенсионерска възраст няма кой да ге смени от БСП кадрова банка.

Къде сте бре българските Бил Гейтсове??? Нали ви гледам какви сте смешници - ценностите в живота ви се ограничават до сребърен ланец за 200 лева и запазена маса в Кошарата. Идолите ви носят животински имена или са мъртви, а мокрите ви сънища започват с Рени и свършват с Глория. Като съберете пари за Голф III и се чувствате готови за кметове...

A;za prezident ili pone minister-predsedatel stava li?

пълна глупост! Нека и това да направят тия глупаци депутатите! Нека всички идиоти тръгнат да се кандидатират! Кметове - само с висше образование

Дали полуграмотният кмет с 8 клас ще разбере какво е имал предвид омбудсманът говорейки за народен сувернитет. А и нещо друго, в БГ не е проблем човек да завърши някакво висше образование, поне в платените университети, а пък да не е завършил и средно. Това говедо с патагонцине ли ще ни сравнява. Ако нямат човек за кмет, ще ги присъединят към някое друго село.

Хора, става въпрос за кметове с ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ! Никой не говори за тези, които по някакви причини са останали със средно такова - сред тях има много ерудирани и точни хора, годни да управляват община, кметство и т.н. Но как за мангала, който не може и да се подпише, ще спорите, че може да бъде кмет? Не вярвам в цивилизована държава да има такава приказка. Наистина трябва ганьо гинев да си отиде след такава позиция.

da ne e bash osnovno- pone sredno da ima!...

Тогава в селата с преобладаващо циганско население, кмет ще стане местния тартор, който обикновено е и криминално проявен. Помислете си какво ще стане с вашата собственост, ако имате такава в това село.

Уважаеми г-н Ганев, Вие или сте се побъркал или сте на път да се побъркате с Вашето вманиечено чувство за конституционностл Не Ви ли стана ясно, че по избори срещу дузина кебабчета може да се избере и паметник за кмет.....И това сега се вижда съвсем ясно като всички са се завайкали как ще се усвояват еврофондове, като само едни паметници с дебели задници са по всички етажи на местното уж самоуправление......

В големите градове е ясно,че човек без образование няма да бъде избран за кмет. А как стоят нещата по селата ли? Въобще не се гледа кандидатът ще се справи ли или не.Колкото по-необразован, толкова по-добре. Да е добричък, послушен, да се усмихва и да си взема заплатата. От селото не е излизал, не знае нищо за живота по-далече от носа си. И грамотна секретарка да има, като няма нищо в главата му... Компютърът ще стои като паметник в кабинета му и от време на време децата му или внуците ще играят игрички. Ще избягва срещите с местния лекар или учител, защото като му поставят проблеми гледа умно и не знае за какво става реч. Ще използва мандата, за да уреди родата на работа.Да, аз живея в едно такова село. Хора на средна възраст стоят по цял ден в кръчмите и говорят как държавата им е длъжна, а ги мързи да работят. Нали се сещате такива хора за какъв кмет ще гласуват. Казват, че всеки си заслужавал управниците. Но аз искам моят кмет да е образован, ерудиран и да работи за селота, а не за себе си.

A BE PO DOBRE E MAGARE DA TURİM ZA KMET

А стига с това образование бе. Бил Гейтс няма степен бакалавър и не може да стане кмет на българско село.

Г-н Ганев, така и така сте започнал...моля ви...намесете се...тая пуста висша математика ме дискриминира...ами не я разбирам пустинята...а това погазва човешките ми и срадните на тях права...Къде сте, омбудсмане мой? А да... аз и омбудсман не знам какво е ...ставам ли за кмет?

Аз пък смятам, че купената диплома не значи нищо! По-добре е човек да може, отколкото да си размахва студентската книжка. Пример- много оплютият Бил Гейтс няма висше образование, а е най-богатият в света.

Даммм онова говедо Беев, който няма никакво образование , ще си разиграва коня както си иска. До колко е корумпиран ОМБУДСМАНА и колко иска за прокарването на подобен текст в закона. :)))))) аз примерно мога да го направя за 30 000 лв.

ми така де! образование - на боклука! селяндурите - в кметството, парламента и начело на овчия народ, дето нищо не прави по въпроса със селяндурщината, простотията и мрънкането! тра-ла-ла-ла-ли... нека ни вали!!!

Jawno za njakoj swoj chowek se prokarwa tozi zakon.Taka e pri komunistite.

ТЬПАНАРИ ОТ ВИШИСТИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ С КУПЕИ ДИПЛОМИ СТИГНАХМЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.НО И НЕ СЬМ СЬГЛАСЕН ДА СЕ ИБИРАТ С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ. ИМА И ХОРА ОТ СРЕДНАТА КЛАСА КОЙТО СА МНОГО ПО ДОБРИ И ОТ ВИШИСТИ И КАДЬРНИЦИ КОЙТО ПРИТЕЖАВАТ СПОСОБНОСТ ДА РАБОТЯТ С ОБЩЕСТВОТО.

г-н ГАНЕВ, преди девети септември 1944г са назначавали за кметове граждани с висше икономическо или юридическо образование ,а днес Вие защитавате тези който са с основно образование.

tova e niakakuv fars - za kakvo ni beshe togava EU - mi nie sme si edni ovce i takiva shte si i ostanem - bravo, bravo........neshto sveta se e sburkal - znaesh li kak me interesuvat konstututsinnite prava na chovek koito shte me upravliava a edna razporedbva ne moje da napishe i prochete!

Младежи, човекът е юрист, разсъждава като такъв и иска да обърне внимание на факта, че ако в разпоредбата на Зако на за местното самоуправление се впише това задължително изискване, то тази разпоредба веднага става противоконституционн С две думи опираме до текста на разпоредбата. Ясно е че кандидатът за кмет трябва да да не е неграмотен, но Ганев обръща внимание върху това, че така изписан текста на разпоредбата е атакуем в Конституционния съд. Не съм юрист, но работя с юристи и горе-долу ми е ясен начина им на мислене. Между другото няма случай, в който да са на едно мнение.

Ганев, Ганев дърта синилна свиньо махай се от държавното корито. Трябва и възрастова граница да има, че иначе и санитари трябва да си назначите. Скапаняци комунистически.

Само да добавя, че Бил Гейтс е напуснал университета във втори курс и съответно има само диплома за средно образование. Същото е положението със Симеон Сакскобурготски и Английската кралица. Други примери?

Е, аз завърших трети курс и се отказах защото това което учихме в университета го знаех когато бях още на 17 години (Специалност Информационни технологии). Висшето образование неможе да е критерий за знания, ерудиция, мъдрост, човечност, управленски качества. Затова и подкрепям комуниста Ганев - никой неможе да ме спре ако реша да се кандидатирам за кмет, само защото има пълни идиоти с дипломи, които си мислят че с един документ можеш да станеш човек и професионалист. P.S. От един човек с IQ 136, успешна IT кариера и без диплома за висше образование.

Дойдохте ли на моя. Само преди няколко години много от вас наричаха тоа простак човекът-парламент най-ерудирания и какви ли не. Още тогава разправях и сега пак повтарям че този така наречен човек е хош беш с покойния Илия Павлов. Освен това този човек е зет на единствения превратаджия в историята на България-Кимон Георгиев. Сега се добара до топлото местенце па вие си крякайте да се пенсионира. Този е такъв гьон дето няма никъде по света.

Гиньо, да не би да те ашладисаха братята турци? Машалла...