Трудът в България е най-евтин, в Швеция е най-скъп

Почасовите разходи за труд варират от 3,7 евро в България - до 39 евро в Швеция, отчита анализ на Евростат за разходите на труд за час в Евросъюза през 2012., предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Трудът в България е най-евтин, в Швеция е най-скъп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙ ЛУД НАПИСА 3,7 ЕВРО - ЧАСОВА СТАВКА В БЪЛГАРИЯ ...-ТА ТОВА Е НАД 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА БЕ ... - ИЛИ ПАК СЕ ГЛЕДА СРЕДНАТА- ТАЯ НАПРИМЕР НА ЦВЪ ЦВЪ И МОЯТА И НА МОИТЕ 50 КОЛЕГИ- ТА РАЗДЕЛЕНИ СРЕДНА- ПРАВЯТ 1000.... ЩОТО В БЪЛГАРИЯ - МАЛКО СА С ЗАПЛАТИ НАД 400- 450 ЛЕВА ...-ИЛИ СЕ БЪРКАМ ....

Това са промоциите от кр*те на магистралата за този месец

Той щото е математик и му плащат по 3.7 евро на час. Ха- ха-ха

ЗА КАКЪВ ТРУД СТАВА ДУМА ТУК. ЗА МУСКУЛА В ГЛАВАТА ИЛИ ЗА МОЗЪКА В ОПАШКАТА.

ДОКАТО ВМЕСТО ПОЛИТИЦИ ИМАМЕ К*ВИ ДЕТО ПУСКАТ НА ВСЕКИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ТАКА ЩЕ Е !

Едно нещо ми хрумва, като чета тази творба: Защо т.нар. ни журналисти, са сътворили това нещо, изтипосали са ни го тук, като че ли не го знаем и до там ... просто някакви факти, хвърлени, ей така в пространството и нищо повече. Няма неудобни въпроси от т.нар. ни журналисти към т.нар. ни управници, в стил (примерно): "защо се случва това", или "какви мерки предвиждате това да се промени", "кога ще се промени това", "кога в България ще имаме освен европейски цени за всичко, каквито вече имаме, но и европейски заплати, каквито никой не вижда на хоризонта", никой никъде не задава тези въпроси, само ние тук си чешем езиците и какво от това, нищо. И какво се опитват да ни кажат с тази статия ... така и не разбрах, това не е новина, за никой от нас, напротив, даже средностатистическата маса българи, в по-голямата й част не взима и тези пари. Омръзна ми от безсмислени статии, метнати в нищото.

АМИ ЗАЩО САМ НЕ СЕ ОПИТАШ ДА СИ ОТГОВОРИШ- ЗАЩО ИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕНИ -НО НЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДОХОДИ ... ПРИЧИНИТЕ СА ЛЕСНОРАЗГАДАЕМИ- ЗАЩОТО ПОЛТИИЦИТЕ И ИКОНОМИСТИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ СА ТОЛКОВА КАДЪРНИ И МОЖЕЩИ- ПРИМЕРНО:- АКО В ДНЕШНО ВРЕМЕ СИ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ -И ТИ ТРЯБВА НЕЩО - И ВИЖДАШ , ЧЕ ПО-ЛЕСНО Е ДА ГО ОТКРАДНЕШ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ОПИТАШ ДА ГО СЪЗДАДЕШ- КОЕ БИ ИЗБРАЛ -ОСОБЕНО АКО ЗНАЕШ , ЧЕ НИКОЙ НИКОГА НЯМА ДА ТИ ТЪРСИ СМЕТКА ЗА "ОТКРАДНАТОТО НЕЩО"....???? ТАКА СА УСТРОЕНИ И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ- ЗА ТЯХ ДЕМОКРАЦИЯТА - НЕ Е НАЧИН ДА СЕ ПРАВИ НЕЩО ПО-КАЧЕСТВЕНО , ПО - ДОБРЕ , ПО-ЕВТИНО ... , А ДА СЕ КРАДЕ ПОВЕЧЕ ,.... А ЗАЩО СА СЕ НАУЧИЛИ ТАКА- АМИ АЗ СИ МИСЛЯ , ЧЕ НАВИЦИТЕ ИМ СА ИЗГРАЖДАНИ ОЩЕ ПО ТОШОВО ТОТАЛИТАРНО ВРЕМЕ ...- ЗА ТЯХ И ПРЕДИ 1989 И СЛЕД ТОВА- БЕШЕ ПО ЛЕСНО ДА СИ ВЗЕМАТ НАПРАВО ОТ ОБЩАТА ДЪРЖАВНА "БАНИЦА"... ЛОШОТО СЕГА ОБАЧЕ Е , ЧЕ ОСТАНАХА МНОГО МАЛКО "БУДАЛИТЕ"- КОИТО ДА БАЧКАТ ЗА ТАЯ "БАНИЦА"- И ТЯ МНОГО ИЗТЪНЯ .... СПОРЕД МЕНЕ- НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - ИМ ТРЯБВАТ ЕДИНСТВЕНО НОВИ ПОЛИТИЦИ- С НОВО МИСЛЕНЕ И МОРАЛ ...- А НАЧИНА ДА ГИ ИМАМЕ , МИНАВА ПРЕЗ ИЗБОРИТЕ И ИЗБОРНИТЕ УРНИ ....

...мили хора, дайте да уточним нещата. Става дума за различни професии и различни хора, които ги упражняват. Повечето, дето пискат тука са хора без специалности, ниско образование и кфалификация. Добрият специалист сам си определя ставката, стига да може. Пример: работя като даскал за 700 на месец. Следобед работя за 400 като точилар в дърводелска фирма. През вечер имам ученици по математика, цена според зависи-питагорова теорема, системи, кв. уравнение. Най-много вземам за тригонометрични функции. Жената прави кинти в интернет като дизайнер, има онлайн клиенти, дето търсят всякакви специалисти. Сега прави проект за чаши за чай на един португалец. Не гледай преградите пред себе си, гледай целта. Хенри Форд.

много си прав за това,но я се замисли ако ти заплащаха труда както е редно дали щеше да се налага да работиш на по 2-3 места за заплата,която в нормалните държави би трябвало да получиш само от едно.

Такава държава нема брато - требва ли да работиш, на колкото повече места, толкова по-добре - комунизъмът си отиде преди 23 години - даже и във Вазовските заводи по татово време много народ крадеше от държавното и се препитаваше добре на втора работа - може да питаш Иван Нафтата или Митьо Лагера.

Мило "Първо", радвам се трудолюбивоста Ви, но ако може отговорете ми, на колко сте години, в какво физическо здраве сте и до колко години ще издържите психически на това темпо??? Второ, ако не е тайна, едно въпросче, плащате ли данъци и осигуровки за допълнителните Ви приходи, или плащате само тези на основната ви учителска заплата??? И трето, не мислете ,че всички хора имат потенциала да се справят с това , което правите вие със жена си? Нищо лично! Да сте здрави и успешни все така,но не забравяйте болните и слабите!

тия дето пишат статистики са чисто заблодени овци или се правят на такива над65 % работят за 15- 20 лева на ден да не говорим че някои за такива пари работат по 9- 10 часа да не говорим че голяма част когато дойде края на месеца им заплатят половината или пък им плащтат по малко със 2-3 месеца закъснение нима това е 3,5евро на час тия дето пишат статистики ми се струва че им плащтат немски хонорарчета зада лъжат европа пред действителноста и другото което е да си вдигнат задниците и да серазходят в дълбоката провинция по селата и малките градове и там да направят статистика защото софия това нее действителността в българия

Когато си неук, държавата се грижи за тебе до толкова, че да можеш да се размножаваш. Неукият, обикновено е и потентен полово, увеличава своят дял сред общата маса и се превръща в първобитен човек, но с обратна еволюция - ИНВОЛЮЦИЯ. Време разделно настана, всеки трябва да се самоопредели. Критерият по който най-лесно може да се констатират целите и нивото което се цели да се постигне, е "ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ". - циганзацията и партизацията са най-безгрижните направления. Не се образоваш или си свръх образован, ефектът е инволюция. - маргенализацията е за огромната част от хората, със спещи съзнания, "сивият поток". Те са с много бавна, близка до нулата скорост на промяна на съзнанията, кандидати за 26 хиляден нов цикъл на прераждания и обучение на ЧОВЕЩИНА. Тези хора ще ги познаете по ОЦЕЛЯВАНЕТО на всяка цена. - "кресливото малцинство" са високо образовани, осъзнати в различна степен същества, които са си поставяли и си поставят една безкрайно трудна цел, ЕВОЛЮЦИЯ. Времето за техният "МНОГОИЗМЕРЕН КВАНТОВ СКОК НА СКОК НА СЪЗНАНИЕТО", НАСТЪПИ. Те ще излязат от от "плоскостта" на "омагьосаният кръг на безкрайните прераждания" и ще се влеят в едно ново духовно пространство, с форма на "геврек". Това пространство се нарича се още: СИРИУСИАНСКИ ФОТОНЕН ТОРОИДЕН ТОРСИОНЕН ПОТОК. На 26.04.2012 година, за първи пит в "материалният свят" се показа "фотонният облак" и пирамидите по повърхността на планетата се активираха, ЯСНО.

Вместо да се хапем тук, да сядаме над книгите и да си пивишаваме квалификацията. В България познавам доста хора (вярно в столицата), които получават доста над тези доходи...не са на почасова работа. А и нали се сещате, че някой ако е получил 10000 заплата, а вие 200, средното е доста над вашето заплащане...и не ми казвайте, че крадат всички, тези, които аз познавам не крадат, но работят доста, учат нови неща и се преквалифицират когато трябва.

трябва да се учи....!

На никой не му трябват умни служители, които да изискват уважение, заплащане и зачитане на правата.

Всички недоволни да се адресират към Евростат.

Ако ще се водим по тази статистика, ето как стоят нещата в нашата фирма. За описания в статията период ръста на заплатите е с 24% до невероятните 2,78 евро/час за 40 часова работна седмица, само дето бачкаш по 48. Болнични не се ползват, разписваш 20 дни годишен отпуск, ползваш две седмици, осигуряват те на миниална. А, да! И трябва да си благодарен, понеже това е фирма с много добро име в бранша и опитът, който трупаш е безценен.

никой не се е родил с опит

Пич, не ми се обяснявай. От осем години работя там, защото ми е по специалността, а сектора не е никак голям. Първите три бях на минимална. У нас частника никой не го контролира, дали спазва кодекса на труда. Трябвало работника сам да си търси првата. И какво като се подаде жалба? Буташ плика на проверяващия и нарушение няма, а потърпевшия си хваща пътя. После ще ми вадят нарисувани статистики.

Незнам кой ги прави тези статистически данни ,но това въобще не е върно ,труда у нас е дори под 1 евро на час.При така посочените данни излиза заплата 1216 лева заплата на месец.Кой получава такава заплата ,особенно в провинцията?

са в държавната администрация

Да, но в България плащат по 1.43 евро на час, пак лъжат като дърти цигани!!!!!!!!!!!!

Каква е идеята ежедневно да ни казват разни фундаментални истини за България? Вероятно да не се изненадваме като ходим до магазина, ако имаме пари да отидем де.

е да се въртят банерите, за да има някой друг пари, да иде до мгазина. Няма лошо.

на всякъде има лузъри. такъв е живота.

Някой знае ли от къде мога да си взема разликата, между заплатата която реално получавам и тези 1 273.64 лева?

Разликата се получава, защото става въпрос за почасово трудово заплащане, а не за доход по трудов договор. Различни неща са.

Няма нужда, Боко вече ти я е прибрал за да не я мислиш.

Вероятно от НАП, здравната каса и другите подобни служби, които ти одържат от заплатата.

Всеки получава толкова, за колкото се е съгласил да си продаде труда.

А стига с тия тъпи клишета.Продай си труда при 25% безработица в региона.Абе вие къде живеете,в София,или в България.

Последни по заплащане, но първи по комунизъм! България е страната в която бившата компартия има най-много гласове. А компартията се грижи всички да сме еднакво бедни!

Айде бЕгай бе, пенсионер.

МЕЧТИ ИИИ, У НАС ЗАПЛАЩАНЕТО Е 1,2 ЕВРО НА ЧАС,ТА НЯКОИ ДОРИ И ПО МАЛКО ПОЛУЧАВАТ. АКО ТОВА БЕШЕ ВЯРНО КОЕТО ГО ПИШАТ НЯМАШЕ ДА ИМА БЕДНИ В ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА НЯМАШЕ ДА БЯГАТ ОТ БГ.

ТОВА НЕ НЕМНОГО ВЯРНО,ЪАЩОТО ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ МАСОВО ОКОЛО 300-400 ЛВ 3АПЛАТИ,ТА ДОРИ И ПО МАЛКО. ЗА 400 ЛВ НА МЕСЕЦ ,АКО СИ РАБОТИЛ ПО 8 ЧАСА ВСЕКИ ДЕН ТОВА СА 160 ЧАСА.КАТО ГИ РАЗДЕЛИМ 400 НА 160 СЕ ПОЛУЧАВА = 2,5 ЛЕВА НА ЧАС. ТОВА Е ОКОЛО 1 ЕВРО И 2А ПЕНСА. ...ЗАЩО ЛЪЖАТ НАШИТЕ В ЕВРОПА????? АКО НАИСТИНА ПОЛУЧАВАХМЕ ПО 3,5 ЕВРО ХОРАТА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ МАСОВО ЗАПЛАТИ ОКОЛО 560 ЕВРО ИЛИ НАД 1200 ЛЕВА. НО ТОВА НЕ Е ВЯРНО.И ЗЩО ЛЪЖАТ??? АКО СЕ ВЪВЕДЕ НАИСТИНА ПОЧАСОВОТО ЗАПЛЩАНЕ БЕДНОСТА ЩЕ СЕ НАМАЛИ.ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА СИ НАМИРА РАБОТА НАА НЕПЪЛЕН РАБОТЕН ДЕН ,И СЪБОТА И НЕДЕЛЯ,ЗАЩОТО ТАКА ПРАВЯТ В ЕВРОПА, В ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ И СЕДМИЧНО ЗАПЛАЩАНЕ!!!!! Т АКА Е НАЙ ДОБРЕ И МОЖЕШ ДА СИ НАПРАВИШ ПРЕДВАРИТЕЛНИ СМЕТКИТЕ!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАСТОЯВА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ !!!

Цента не пенса... Сега ясно ли е защо заплашането е ниско?!?

На Архимед му е било хиляди пъти по-ясно, без да е учил интегрално или диференциално смятане, за водоизместимостта. "ме", ти приличаш на едно все още сляпо котенце. Един наивник, който си мисли че е ГОЛЯМАТА РАБОТА - негърска палка.

прехвалените далекосъобщения 600/160 =3.75 лв на час - това е истината

Капитализма е единственото дете на дявола. Смърт за капитализма, свобода за народа

България е последна по.....заплащане въобще.Или първа по-най евтин труд.И вечно първа по бедност в ЕС.Но пък е мнооооого финасово стабилна.Бедна,гладна,но стаблина!В Австрия,ти да видиш,имало 46 доставчика на ток на дребно!Значи,сме на гордото първо място по монополизъм и закрепостяване към натрапен,назначен доставчик.Но пък акцизите,ДДС-то,са почти като европейските.Голямата гордост на бившите властимащи,е ниската скала на преките данъци.Но непреките са основните-те се плащат ежедневно и от всички.Хлябът ни бил най-евтиният в ЕС.Само направете сметчицата,с една средна нашенска заплатка,колко кг.хляб,може да купи....и колко с една такава в закъсала Испания,напр.Обичам ги тези класации-те фактически доказват,поне за четящите и зрящите,какво ни е истинското положение.А не онова,спуснатото от ТИМ-Арена-Армеец.

... и аз искам да им дам на тези статисти един "среден" .Нали всичко е средно и винаги е най-голямо.

290 лева на месец минимална делено на 160 часа на месец = 1,80лева . 1,80 лева = 0,91 евро

Ако гледаш минималната заплата то и в Белгия е 8 евро, а не 40... Пак сравнявате ябълки с тикви.

Ние блгарите сме абсолютен феномен: 1. Имаме най-евтиният труд и огромна безработица. 2. Имаме най-ниски доходи и плащаме европейски цени. 3. Имаме най-добри условия за земеделие и внасяме храни. 4. Имаме губещ монополист БДЖ. 5.Няма потребители на ток но му вдигаме цената. 6. Имаме губещ оръжееен завод.

Е това е самата истина, по точно немога да го кажа, евала.

Това е равноСМЕТКАТА на управлението на всички партии до сега!!!

ПАРТИИТЕ СА ТИ ВИНОВНИ ЧЕ СИ ПРОЗ

Как го смятате това-3,7 ЕВРО/ЧАС в България, бре статисти!?!?!?Знаете ли за каква заплата става въпрос...!?Прави точно----621,6 ЕВРО/ЧАС...!?Кои и колко получават такова заплащане у нас...!?ЛЪЖЦИ, НЕ вИ Е СРАМ...!!!Този път-ААТААААКАААААА...!!!

АТАКА - правилният ИЗБОР! В противен случай - и 1 евро на час ще ви е мнооого, пъзльовци!

Да ама сме ПЪРВИ по мутро-милиционерщина . Първите.....

Защо при нас има криза и безработица след като сме най евтината работна ръка в евросъюза? Това означава,че нашата работна ръка е толкова ниско квалифицирана че не може да се справи с поставените и задачи от бизнеса или политиците и съдебната ни система са толкова корумпирани ,че никой не иска да си рискува парите в България т.е рибата се вмирисва откъм главата.

От всичко изброено по много.

а бе къде в българия плащат по 3.7 евра на час и то от 3.7 евра минимум хахахахахахахахахахахаххаха

Аз плащам по 4.20 Евро на час в България

Abu Talib

За охраната. Че то и децата знаят, че след 45 години, съобразно с решение на варшавския договор, военните се пенсионират, като им дават по 20 месечни заплати. После стават охранители и вземат още по една заплата. А съдиите, защо им приложиха същото това решение на варшавския, не знам? Някой знае ли, нека каже!

Хора,търсете си правата!!! Не мълчете,натискайте работодателите си да ви вдигат заплатите,с мълчание никой няма да ви ги вдигне! Ако ви бавят заплатите има инспекции,съдилища,търсете си там правата,защото сме стигнали до тук точно заради това,че никой не си търси правата!!!

И аз това им разпраам, ама не щат. над 50% от тях имат ипотечна вноска всеки месец и всеки трепери за работата си. по никакъв начин не очаквай, че ще се вдигнат да си търсят правата.

Това е едната страна на монетата. Една от другите страни, понеже българската монета е по-специална и има повече от две страни, е че отговорните институции са толкова престъпни, колкото и повечето работодатели. Когато човек подаде жалба, общо взето си вкарва таралеж в гащите, защото накрая винаги той го отнася. Житейски опит.

Това са глупости,аз на няколко пъти съм се сблъсквал с проблемни работодатели и след ,като си потърсих правата имах успех!!!! Но трябва да си нахален и да си отстояваш правата,а не да мрънкаш и да се ослушваш! Всичко се постига с борба, няма непобедими и всевишни,работодателите,колкото и да са боклуци,няма как да не си вземеш парите,ако знаеш какво да правиш!!!

Най-лошото в нашата държава е,че създадените институции,които уж трябва да ти защитават правата много стабилно ти обясняват,че ти всъщност по закон нямаш никакво право,специално говоря за инспекция по труда!За съжаление мога да разкажа доста случаи на мои роднини,колеги и 2 пъти за мен самата,когато съм търсила тяхната подкрепа,а и съм била в правото си и единственото,което се случи,,че на другия ден моите колеги в работата ми са били предупредени да не ходят до инспекция по труда,защото и от там нямало да им помогнат.

Абсолютно! Всеки сблъсквал се с българската действителност много добре знае! Нищо в тази държава не е случайно и не напразно сме стигнали дъното на дъната, но скоро ще го пробием и ще потеглим към ново дъно.

И като ви кажат от работата да не се занимавате и вие подвиете опашки.... Бориш се до край,нека да ти говорят ,каквото си искат от работата,ти трябва да си отстояваш правата!!! Българинът все е свикнал да намира оправдания и малко да види,че нещо не става и се отказва!!! Затова сме на това дередже! Бориш се до край, стига с тези оправдания,всички имаме права по конституция и ако си ги отстояваш,няма кой да те бутне...

Ще ти кажа. Тъп ти е примера. Какво ще стане ако въртиш нормален бизнес и не се занимаваш с държавни поръчки? Те най-големите критикари на дадено управление са именно лузърите дето вече не взимат наготово държавните поръчки.

Имаш нормален бизнес и даваш хляб на хора.Обаче, държавата така те мачка с всякакви данъци,такси,таксички,осигуровки, че ти не можеш да даваш по-висока заплата от 500-600 лева. А пък, ако и кредит си теглил за бизнеса, си до там. Затова масово търсят хора до 29 год. защото използват еврофондовете и никой не вади и един лев от джоба си.А тези над 30 години кучета ги яли и се съгласяват на всякаква заплата, нищо,че работят по 12-13 часа.

МИ,направи си някакъв НОРМАЛЕН малък частен бизнес,щото голям да правиш няма да те оставят и ще те видим как ще се оправиш!Навлеците закачени по веригата да цуцат от теб с мотива,че защитават интересите на потребителите и закона просто ще ти изпарат желанието за бизнес за много време напред......и ще се върнеш с облекчение на топлият си чиновнически стол и компютър от който пишеш!

Аз пък открих Америка! По повод на новината,това отдавна го знам...

Нашия робовладелец изкарва луди пари,но като идеш при него и го питаш за увеличение,почва да се оправдава с другите,вижте как е по другите фирми и няма увеличение. А трябва там ,където има печалба,да има и по високи заплати! Така се получи,че робовладелците ни си правят ,каквото си искат и никой не ги закача,обикновения гражданин няма никакви права!

Ами да се съберем няколко по умни и да си регистрираме предприятие,да почнем да печелим и да плащаме големи заплати.

Умните ли в България печелят?! Не. И аз съм работодател. И мисля , че добрия изпълнител също не се намира лесно.

Хайде направете една класация,ама обърнете въпроса-коя е най-бедната държава в Европа,та да излезем на първо място и ние най-накрая!

София превъзхожда всички европейски столици в следните категории: 1 Най - високо надморско ниво. 2 Най - много млади хора %-но. 3 Най - много вишисти %-но. 4 Най - евтина столица.

Не, човекът явно е шеф, който смята, че плаща прекалено много на некадърните си и мързеливи работници.

Познахте, но наполовина. Да, шеф съм. На 25 човека. Те са млади и работливи. И, смятам, че заслужават повече, от това, което им плащам! Проблемът е, че преди заплатите има: лизинги, кредити, администрация, издръжка офис, здравни и пенсионни осигуровки. Не включвам задължителния рекет - фирма по трудова медицина, задължителни сертификати и курсове, застраховки и други подобни. Плащам заплати редовно, доста над средните и, хората ми ползват различни привилегии. Най-важното - уважават ме, което за мен е важно! Искам да кажа, че в България не е лесно и да си и работодател. Не говоря за едрия бизнес. А, за малкия и средния. Който би трябвало да е гръбнакът на една икономика. За жалост, както всичко останало тук, и той е натикан в миша дупка.

трябва да сваляме шапка на всеки уселил се да го направи. практиката показва, че само ги плюем. що така....

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е НАЙ-... - НАЙ-КОРУМПИРАНО, НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИДИОТИ СА ВЪВ ВЛАСТТА , НАЙ-ОВЧИЯТ НАРОД...

Най-евтините проститутки съо са тук!

При по-внимателно четене, става ясно, че трудовия кодекс защитава работодателя, а НЕ работника! Вижте глава "Права и задължения на страните. Всичко останало е литературна плява.

АБЕ КВО САМО РЕВЕТЕ БЕ ЛИГЛЬОВЦИ БАЧКАЙТЕ МАЛКО,АЗ СИ СКЪСВАМ ЗАДНИКА И СУМ БОГАТ АМА РАБОТЯ НА ДВЕ МЕСТА А ВИЕ ДРЕМЕТЕ ПРЕД КОМПУТЪРНИТЕ МАШИНИ ПО ЦЯЛ ДЕН Е КАК ДА Е ДОБРЕ БАЛГАРИЯ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ САМО БОЙ ЩЕ ВИ ОПРАВИ ВАС НЕГРАМОТНИ ХОРИЦА БА4КАТЕ ПО АДМИНИСТРАЦИЯТА И ПО ЦЯЛ ДЕН КЛЕПЕТЕ ТУК И СЕ 4УДИТЕ КАК ДА МИНЕ ВРЕМЕ,ДА ТЕ ХВЪРЛЯ НА КУРА ИЛИ НА ОТКРИТО ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМАШ ВРЕМЕ ЗА 4АТЕНЕ В ДИР.БГ

Ам ти що не бачкаш, ами коментираш в дира ?

Щом си богат, значи добре "работиш", само, че сигурно делиш печалбата с "когото трябва" и седиш на тръни да не се смени номенклатурата и да те издадат :) Не е тайна, че ТУК е ТАКА... :))) Колкото до ТРУДА, АЗ работя несравнимо повече от теб, да не говорим за образованието..., но... съм на просешка тояга. Така, че ясни сте ми вие с тези изказвания от типа - "Аз съм Велик, мат'ряла - Лош"...

Е при положение, че сме с най-ниските заплати в Европа, някой очаквал ли е заплащането на час да не е в дъното на класацията?! Каква новина е това?

това сме и най-простия народ. сива маса. все чакаме някой да ни го повдигне. Дохода.

Прост/а/ си ти, аз не съм. Научи се да пишеш. Изречението започва с главна буква, думата доход не е собствено име и не се пише с главна буква. Тия статистики са такиви тъпанари като теб. Безкрайно не ме интересува кой боклук в каква класация ни включва.

"Вчера стана ясно, че над 100 хил. души в България получават над 2000 лв. заплата, а над 40 хил. души се разписват срещу възнаграждение от над 4500 лв." Това са официални данни на НАП от една друга новина. Нека общо 200 хиляди да взимат що-годе свестни заплати за България, това са приблизително 2.7% от населението. В същото време държавната администрация е 200-300 хиляди, тоест повечето от тези 2.7% работят в нея. А какво се случва с останалите 97.3%? Какво се случва с хората по селата, дето се радват ако имат работа и за 200лв?

Който не е знаел да му обобщя: 3.7 евро на час 8 часа на ден = 29.6 евро на ден 22 раб.дни в месеца = 651.2 евро на месец по курса 1.95583 = 1 273.64 лв на месец. И това е явно средна заплата

средната заплата в БГ е 690лв,а не 1273. Това е като 5000 яли зеле,един ял свинско ,значи всички са яли свинско със зеле.

Да бе то е ясно как се получава тази усреднена цифра. Ако вземем 10 човека, от който 9 взимат по 300 лв., а един взима 10 000 лв. то се получава-9х300=2700 + 10 000 = 12 700 лв. общо. Като го разделим на 10, за да получим средноаритметически доход и излиза, че тези 10 човека взимат по 1 270 лв.

...западен иститут разработват нов автомобилен двигател, бъкан с електроника и технологии. Предвиждат огромни печалби. Правят го, завършват, реклами...и не могат да го запалят. Очертава се провал и скандал. Тогава някой предлага да извикат бай Джо, който има частен сервиз в махлата. След дълги колебания викат майстора. Той огледал мотора, бутнал тук там и отсякъл авторитетно: -Дайте един чук! Всички се втрещили, но бай Джо настоявал. Взел чука и тупанисал компютъра, който подава гориво. Моторът замъркал като коте, а всички доволни поздравили майстора. Когато минали емоциите и честта на института била спасена, попитали бай Джо какво му дължат. -1000 долара, момчета. -Как? 1000 д. за удар с чук? -Не, за удар с чук вземам 1 долар. 999 вземам за това, ЧЕ ЗНАМ къде да ударя.

е нужно да пишете толкова дълги глупости за да ни стане ясно дето дебилите в България сте мнозинство и тоя факт няма тенденция да се промени ...

...дебила? Ти, разбира се, дето и 1 лев не можеш да изкараш от удар с чук.

Много ама МНОГО пишман специалисти имаме с "висшо", може би това е част от проблема. Иначе си прав, че валутния борд спира ръста на заплатите. Помниш ли 97-а като заплатите бяха СТОТИЦИ ХИЛЯДИ лева (тъкмо стигаха за хляб и картофи).

Вие, дето пишете тези статии добре ли сте? Че кой в България взема по 2,7 или 3.7 евро на час? Ами умножете х1,95 лв за евро после по 8 часа на ден после по 22 дни. Ами то излиза, че българите получаваме по над хиляда лева на месец. Ако е така защо хората са доволни да си намерят работа и за 700лв? Я, си сверете цифрите, че май нещо сте в грешка. При минимална заплата от 300лв излиза че се работи за по 1.7 лева/час Да не би 1 лв да е станал 2-2.5 евро, пък да не сме разбрали?

Защото хората НЕ са равни. Пълно е с хора завършили само начално училище, или дори никога не ходили на училище. За сметка на това образованието няма значение. За всички работници 700лв е доход под тяхното достойнство. Нали така?

Когато тези пари не стигат за покриване на елементарни житейски нужди, то е точно така. Бедни и мизерстващи работещи има само България! И не бързай със заключенията кой какво е учил, че дипломата не работи вместо човека.

това да не е средно аритметично минимална заплата+депутатска? И защо си мислиш, че няма хора с по 2 висши, които трудно си намират работа? А какво ще кажеш за заплатите по 300лв? Истината е , че у нас са малко тези, които получават над 600лв. А тук са раздули данните до небето.

До хе-хе: Аз работя в Шведска фирма, но за жалост в България и то с български шефове. Колегите в Швеция наистина взимат такива заплати от порядъка на 35 - 45 евро на час.

цифри са 20 евро на час преди данъците които са между 40 и 50 % ... Проблемът на дезинформаторите в наши дни е че има интернет и доста българи насам натам по света които веднага могат да ни кажат Истината :)))))))