Варненска болница става миниядрена централа

На 1 март във варненската болница "Света Марина” ще започне да функционира циклотрон, а до края на годината болница "Света Анна” ще се сдобие с ядрено-магнитен резонанс, обявиха премиерът Бойко Борисов и здравният министър Десислава Атанасова в неделя по време на посещението си в морския град.

Обратно в новината

Коментари - Варненска болница става миниядрена централа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нямам думи да изразя благодарността си към лекарите от отделението по ортопедия и травматология към "Света Марина " невероятни специалисти, клиниката блести от чистота, наистина благодаря на Д-р Григоров и Д-р Добрилов . успехи !

Циклотронът бил миниядрена централа - ха, ха ха. Това е за Нобелова награда. Това е като Ямбол и Стамбул. И приликата между свинче и морско свинче. За справка на незнаещите "Циклотронът е цикличен ускорител на частици, в който частиците се движат в постоянно хомогенно магнитно поле, а за ускорението им се прилага високочестотно електрично поле с постоянна честота. Циклотронът работи с нерелативистки тежки заредени частици (протони, йони). Циклотронът е първият цикличен ускорител."

Недей да спориш с другарят борисов !! Циклотронът се използва и за добив на ел енергия, за отопление, осветление, абе каквото каже борисов за това го ползваме !!! Ако трябва и като машина за пуканки ще го ползваме !

ако трябва и магистрали ще го пренастроят да прави..

Каквото и да се напъва Борисов да направи за напълно опустошения град Варна няма да успее до изборите! Жалко за хубавия град! Но такива управници на държавата не ни трябват!

Циклотронът може да обслужва няколко болници със съответната апаратура - дори на територията на няколко държави - продуктите имат кратък живот. Дали най-подходящото място е Варна и има ли стратегия как болниците на цялата страна да се обезпечат с планирани няколко циклотрона?

Тъпака борисов се сети, че и Варна имало...... и прежалил стотина хиляди... брех каква щедрост, както пише в един от долните коментари, подхвърлил малко трохи !!! А каква беше Варна, докато дойде мутрата-рекетьор на власт??? Беше най добрия град за живеене, по официална класация... но мутрата отряза всякакви пари за Варна !!!

Вместо спортни зали и магистрали ,насърчете раждаемостта .Няма да има деца след 2 десетилетия.

без спортни зали и магистрали децата ще са кати Маугли

деер

Вместо да режете лентички за дарения от 5млн лева, по-добре помислете как да спрете да крадете и да остават пари в населението от всичките фондове и национални бюджетни сметки за развитие на икономиката и науката, а за здравеопазването да не говорим.Когато има стрес има рак, стрес има , когато има страх - спрете страха в съзнанието на българина! .... страх, че няма да му се плати, страх дали ще има бизнес утре, страх да не бъде отлъчен от стадото , ако има честна позиция по даден въпрос......

идат избори и се сети,че и тук трябва да се разxвърлят трохи.

Е-В-Р-И-К-А!

деси, много си точна.

Ако, "е извършен ремонт на 3 етаж в Корпус на обща стойност 86 000 лв.", колко хиляди лева струва пристигането на министър-председателя Бойко Борисов, министър Десислава Атанасова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, народните представители от ГЕРБ Варна Лилия Христова, д-р Красимир Петров, областния координатор на партията във Варна Иван Портних, общинския съветник и административен секретар на партията във Варна Павел Христов, кмета Кирил Йорданов и други "народни" храненици? Питаме, за да преценим колко са изхарчени за да придобият самочувствие и публичност важните споменати персони, заради един ремонт с цената на едногодишен доход на среден човек в нормална страна?

Вместо да задаваш тъпи въпроси,по добре питай твоите другарчета-Гуцанчета,колко пари откраднаха от държавата,а?!

деер

Ами наполовина! Но нали разбираш, че ремонт за 86 000 лева означава ремонт за 28-29 000 лева с заплати и материали в най-добия случай ?!

БОЖЕ

ТОЛКОВА ТЪПА НЕ СЪМ ЧУВАЛ