”Боинг” счупи два световни рекорда

Американската самолетостроителна компания "Боинг" (Boeing) обяви, че е поставила два нови световни рекорда за скорост и дължина на полета със своя нов самолет за презокеански линии 787, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - ”Боинг” счупи два световни рекорда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а какъв е смисълът от този рекорд, след като никой няма да издържи толкова време в самолет?

На разтегаем диван, с бутилка уйски, кашу и Лепа Брена. И всичко това около 50-60 еври, с включени летищни такси и една каса загорка .Радул

Аз пък харесвах самолетите на БГА "Балкан"- те никога не оставаха толкова дълго във въздуха и все някак се приземяваха. Кви са тия безкрайни полети. Имаше една песен "И ний вървим, вървим нататък и няма край, и няма край на шир и длъж!

Самолета и бил без седалки и аксесоари , "обезкостен", по пижама, с две гуми,предна лева и задна десна., без стюардеса, пилот японски, 45 килограма. За по-лек, не е боядисван!

технология, става много лесно нали ? Американи, засрамете се! На навирен всеки знае да седне! Измислете си сами нещо, стига сте прекопирвали от саветските учени,

Ти да не си слънчасъл посред зима,бе?!

много ирония

Не е слънчасал! Просто доста време е седял на навирения, за който говори.

а ТУ за колко х. км. падат, дори и с гориво? Ако бяха копирали оттам нямаше да е рекорд. А и за копирането - търси руснаците - немалко москвичи, лади и камиони ЗИЛ са копирани от "лошия капитализъм"

Пак са правили секретна зарядка на гориво във въздуха...Защо предварително не съобщиха за полета за да се следи от ентусиасти?Нещо като ходенето им до Луната...

Русофилите все си мислят че всички лъжат като руснаците. а горките мужици даже и до окололунна обиколка не стигнаха. Два лайняни Лунохода, и то след като амерриканците бяха карали техните Лунар-роувъри по луната. Единият беше "навъртял" около 16 км и то след кто го е шофирал астронавт. Ама "великите" колхозници так и не си признаха провала. Сега са по-назад и от китайците. А в авицията са изостанали поне с 25 години.

"А в авицията са изостанали поне с 25 години. " Това е най-голямата тъпня, която някое дете очевидно може да напише някъде. Като не четеш ами само гледаш картинки и американски филми за Супермен поне на авиошоуто в Пловдив да беше отишъл преди коментари да даваш. Смехоран ....

Съвсем скоро ще можеш редовно да следиш полетите по някоя международна линия...

на изток зер що ли не го направи тоя рекорд на запад??? аааа духали разни ветрове гаче ли))))

Ние пък направихма огромен Ербъс , който се конкурира с Титаник! Нашия самолет е рожба на френски винопроизводители, шотладски овчари и германски месари, обединени в Консомациум.

бре

.... не сме поставяли рекорди нито на дистанции нито на скорости с пътнически машини.. Нещо го закъсаха.

If it ain't Boeing, I am not going:)

Браво,дори за нас Българите е повод за гордост тъй като при създаването на първите боинги един от водещите конструктори /Б-17/ е Българинът Асен Йорданов...следват въздушната възгланица,телефонния секретар,електронния часовник и т.н.

Значи разстоянието от Сиатъл до Дака е 19 835км ,а разстоянието от Дака до Сиатъл 18 027км... хм интересно...

Да! Смятай, че Дака е почти по средата между Сиатъл ;) /летели са само на изток, майка/

Самилетите не летят по права линия, а по въздушни коридори

А, пречи ли му нещо да е кривнал?

Ти пък сега за някакви 1800 км си се хванал. Минали са по магистралата на връщане :)

За симпатизантите на бСП обяснявам. Разстоянието от София до Варна е около 550 км (ако се мине през В. Търново), малко под 600 км ако се мине през Пловдив и Бургас, и може да стане над 1000 км ако се мине през Истанбул. Не трябва много мозък да се сетиш.

колегата ви го е казал ОКОЛОСВЕТСКО с начало С. - край С. земята е сфера

Не си мислете, че траекторията на полета е една и съща!

ами зависи дали се движиш по посока на въртене на земята или срещу нея.

Много просто. Когато летиш на изток, срещу посоката на въртене на земята, си спестяваш няколко километра. Един вид подскачаш и чакаш земята да се завътри за да кацнеш на ново място :)

Леле, колко идиоти ползват нет! Дими, колегата ти го е обяснил прекрасно, но явно някои пак не са разбрали. В статията пише че полетът е околосветски. Т.е. - тръгва от Сиатъл на изток за дака, след това от Дака продължава на ИЗТОК, за да се върне пак в Сиатъл, но от другата му страна...чаткаш ли момче. Ако направиш околосветско пътешествие София - Истанбул - София, първото трасе ще ти е 500 км, но второто, около 38 000, щото продължаваш през Близкия, Далечния Изток и т.н. Чат ли си със схемата?

Мили Дими,има една закачка за нашия град Русе,в която се пита:кой е най близкият град до Русе? Започват различни отговори,като някои успяват да отговорят правилно.А той е Гюргево,на отсрещния бряг на Дунава,в Румъния.Оказва се,че същевременно е и най-далечният.Сети се защо? Приятен ден.

Майкооо, 42 часа седнал в самолета ...

Защо пък само седнал,гледал ли си екшън в Боинг /има барче,фитнес,спално и wc разбира се ,пилотите се сменят и полета върви

Това е страхотно! Радва ме напредъка на технологиите, когато не са за военни цели!!!

АБЕ НЯМА ЛИ Я НАШАТА СЛУЖБА 'ДАЙ' ДА ПИТА ЗА ТАХОГРАФА.............................................................................

Браво на Бангладеш - имали са достатъчно гориво да помогнат за рекорда...

Имали...просто авторите на статията скромно са пропуснали да оповестят факта, че десет часа преди Боинг-а да кацне в Дака, на брега на Бангладеш е акостирал танкера TI Asia с 400 000 тона гориво :))