Христо Иванов е против самоцелно освобождаване във ВСС

Министърът на правосъдието Христо Иванов се обяви против самоцелно освобождаване на членове на Висшия съдебен съвет.

Обратно в новината

Коментари - Христо Иванов е против самоцелно освобождаване във ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъка,мъка!Ако това са "риформите", дето ги дъфчи 3 месеца,шъ съ оправим нявга,ама нивга!Еле ,гл.прокурор да се отчита пред НС,уж и той независим от НС,де,ама ще му се отчита пред тези дето трябва да са му клиенти!Айде,холън!

Крайно време е в България да се въведат законите на хан Крум.

На изпита за младши съдии и прокурори са заловени лица с напечатани решения на изпитните казуси, което говори, че някои предварително са разполагали с тях...Така ли ще е правим съдебната реформа...

Всички праведници вече спят. Само Реаниматорите бдят и се мъчат да замажат фасона на това недоразумение министър. И то на правосъдието, там където той е кръгла НУЛА. Така е то, стой на колене в сянката на Тиквата и чакай татко да ти купи колело. Но с тези соросоиди Тиквата се подигра. Само те самите не разбраха какво става.

Мнения колкото искаш. Кога ще започва реформата? Г-н Иванов явно е запленен от английска пословица която казва така : Няма смисъл да възпитаваме децата - те така и така ще приличат на нас, затова нека възпитаваме себе си! А при отсъствие на първите седем години, как ще възпитаваме себе си?

Бил срещу "самоцелното освобождаване във ВСС, а само преди няколко дни говореше, че искал нови лица във ВСС, същата песен пееше и г-жа Бъчварова "Ще променим конституцията, за да сложим нови хора". Значи цялата реформа е да се махнат едни и да се поставят на тяхно място други. Задължително, колегията на прокуратурата да бъде избирана от квотата на парламента, защото това са хората, които определят към кого да се повдигне обвинение. Сигурно съжаляват, че това не се случи преди 3-4 години и Цветанов нямаше да има сегашните проблеми. Сега произнасянето по делата на Цветанов ще се разтакават и връщат в първа инстанция за ново разследване, докато влезнат в разпорежданията си новите ръководства на съдиите и прокурорите.

Трябва да правят промени навсякъде. Иначе , нямаше смисъл от изборите през 2014 г., а можеше ГЕРБ да направи обща "Коалиция за крадене" с БСП, ДПС и Атака.... Правителството около ГЕР и РБ трябва да разчити всички лаина- Крушата, Шатката, докарани от предишното правителство, и сложени на ключови постове в Държавата.Трябват и Уволнения навсякъде за хора, които нищо не вършат, а взимат ОГРОМНИ заплати.... Ако няма промени може да стигнем Гърция, които са почти ФАЛИРАЛИ !!!

Г-н министърът да се замисли как го цакат на конкурсите за чси и нотариуси и да се ориентира за по-големите неща.

А тоя без да го познавам съм сигурен ,че е учил в Русия и е кукла на конци ,задължен на много като него и не вярвам ,че иска реални промени

Има, Из КОННО,Блгарски ЗАКОНИ,на КАНА наш,те от ОНЪ произлизат и леви в крака пронизват,ВИЙ идете на МАДАРА и в крака му се молете.Той на Вас ще ви покаже как рака да се смаже.

Трябва да има промяна и то от нови хора в съдебната система и в управлението на държавата ,които да са живяли и възпитавани от раждането си извън БГ и задължително без роднини тук.

Майна ,демек без род,без род ни ци.МИслиш ,не здраво а защо не си помисли ,че без род те управлява,урод обре з ян у нас с нос гърбав,къдрав без душа без свян,просто О без ян. и не от това лето а от много

Този парашутист още ли не са го приземили?

Министъра с библейска външност е прав,не бива от рамките,да освобождаваме съдийте,не дай си боже в тях да се появи чувство ,за отговорност,чест и достойнство и да станат човеци.О БЕЗ яН И им стига

Ако разстрелят няколко съдии и наложат наказателна и материална отговорност за неправилни отсъждания/ нали толкова години се учат "правилно д аотсъждат".... явно всички са наясно какво е правилно/, тогава и корумпирания съдия ще промени начина си на работа, за да се изкара хрисима овчица.... така че не го мислете от къде ще вземем "нови" съдии... просто им трябват наказания- това е!!!

И какви слабости, то изобщо няма никакво правосъдие в България! Като вземем впредвид, че мутрите плащат за безобразно отсъждане на безскрупулни съдии нямам какво да кажа. Явно американците ни тласкат в някаква бездна, за да унищохат държавата ни, като казват на политиците ни какво да говорят и какви ли не безумия да вършат......

Четирима американски военни изнасилиха две малолетни девойки в Киев. Една е била на тринадесет, а другата на дванадесет години. Двама от войниците са служители в частна фирма, а другите двама са от американската армия, от личното обкръжение на командващия СВ на САЩ в Европа генерал Фредерик Бен Ходжис.

Това какво общо има с темата?

Да се внушава : " Министър Иванов е прост"! Ай тролчета -изроди мои, съскайте балъка срещу кабинета!

Ооо тролче изроде мой , няма как да се внушават очевидните неща -Христо Иванов е МНОООООГО ПРОСТ и Некадърен

Как ще се освобождават без причина проститутките? Ако някоя не се е справила с нарежданията на разбойниците които дават едни пари разбира се ще бъде освободена! Ако е слушкала и е изпълнявала волята им, мястото и е гарантирано! Важното е да тълкува Закона както е угодно на бандитите независимо какво казва той........така е било и е, не виждам промяна за сега в позицията на съдиите и техните кукловоди.

Хехе какво двуличие, за Лазаров и Писанчев деформаторите говореха обратното на тези опорни точки, а това, че държавните юристи са слава ракия и не могат да подготвят законопроекти, то ще се упражняват още дълги години върху закона за движение по пътищата. Тези сини люспи, който в момента са деформатори, вече пипаха конституцията. Съвета ми да не пробват отново :)))))

тъй си е . ще иска промени когато спре да е министър ! с всички е така в милата ни родина .

jingiby

По принцип всеки високопоставен чиновник трябва да може да бъде сменен при лоша работа. Да, ама не. Няма процедура за смяната на провалени депутати, а и никой не предвижда такава конституционна промяна. Няма межанизъм за смяна на отделни министри, а само за цялото правителство, което е абсолютна глупост. Такова е и положението и с ВСС- членовете му са с имунитет и няма механизъм за отзоваването им...

Истинска промяна може да има само тогава, когато се назначат нови хора. Досегашната правосъдна система е прогнила от всякъде.

Какво ще доведат новите хора ако не се промени Конституцията и законите и каква е гаранцията че новите няма също да се корумпират??

...от къде тия "нови" хора?! Нали отново ще бъдат български юристи - адвокати, магистрати, депутати... Каквито и промени да правиш в Конституция и законите, трябва да е на всеки ясно, че без кадри нищо не става.... Ама едно огромно нищо, пък на книга, каквито и щеш промени да правиш! Затова съм скептично настроен - нали и реформаторите ще предложат на мястото на сегашните уж "нови", но .... отново български юристи!? А и от квотата на съдиите, съдиите ще си ги предлагат! Едва ли ще са германци или .... марсианци!?

jingiby

То и цялото ни общество е прогнило до корен. Откъде нови хора?

Наслушахме се на глупостите на Иванов,то и без това дела няма,само приказки, ама да не лъже поне. Преди три дни каза, че иска нови лица в ВСС