Вицеадмирал Емил Ефтимов стана началник на отбраната

Досегашният началник на отбраната ген. Константин Попов сдаде длъжността на вицеадмирал Емил Ефтимов на официална церемония днес в Министерството на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Вицеадмирал Емил Ефтимов стана началник на отбраната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Попов за 37 години не се ли научи да марширува?

Айде подредете си двора и разкарайте излишните паразитни дублиращи системи пълни със синекурци и военни пансионери на хранилка. много станаха чиновниците с пагони на паркета и на катедрите във ВВУЗ ! Колкото и пари да им дадат всичко ще прахосат и до войските няма да стигне.

От цялата статия разбрах, че бившия не може да преглътне факта, че негов подчинен ще му стане началник. Ей, завист човешка А Перуката ни говори за морал. Интересно, когато назначаваше магистралки в министерството, що не им гледа морала, а "професионалните качества".

смешно назначение в последните дни, когато се подготвят новите екипи.....

Този измислен генерал летец ще забърка големи каши.

Повечето от коментиращите са виждали море само от плажа и на кораб не са стъпвали, камо ли на боен такъв. Освен това са слепи за перфектната кариера на адмирала. Не ги вълнуват и прекрасните отзиви за човека Емил Ефтимов. Те просто трябва да пишат нещо за да излеят злобата си. Злоба с която са отровени от партийните централи чиито привърженици са. Пишат като зомбирани без да мислят и осмислят.

Не знам бог знай какво за генерал лейтенанта, но все пак макар и да звучи нихилистично не съм чувал България някога да е била между значимите морски сили, докато като сухопътна не един път се е доказвала. Логично е началникът на генералният щаб да е от сухопътните сили.

Дори и сега нашата елитна част с която участваме във всички значими учения на алианса е натоварена с високоотговорната задача по защита на евроатлантическите ценности. Нашата баня с военните теляци работи неуморно и себеотдайно за укрепване и пополяризиране на евроатлантическите ценности

Началника на отбраната играе с 3 и се нарича ЛИБЕРО.Ха наздраве!

Временен Началник...

мангал управител на фирма за саниране си е взел чисто ново БМВ и ходи по анцунг-нали е бизнесмен!? справка варна аспарухово- блока до 3 спирка недовършен !!

Една птичка пролет не прави е казал народа. И най-добродетелният началник не може да промени системата без волята на "средния" ешалон. Решавщ е морала на хората на пряко подчинение на този началник. Защото силен генерал без армия нищо не може да постигне.

Дир, проверете как се пише Ефтимов?!

Тая армия половината адмирали и генерали бе, то редници нема толкова

Sibirski

То и флот няма.

то и знаещи коментатори твърде няма.

И как БЕЗ указ на Президента някой си става ''началник на отбраната''???Както виждам по гербераски официално си правят и в последните часове назначения които им отърват,,

От военно семейство съм, израснах в такова обкръжение и доколкото знам, най-правилно е този пост да се заема от пехотинец. Те са основата на армията, а останалите родове войски са допълнението. Все пак, окуражаващо е понятието "временно". Новият главнокомандващ, който със сигурност ще си разбира от работата, вероятно ще поправи грешките на последните години.

Пехотинец не съм виждал,но като прелети самолет,се заглеждам.Авиацията е най-високо

Командващият армията и началник щаба трябва да са от сухопътните. Винаги операциите се планират от пехотата (мотострелковаците), на които им се придават останалите родове. Флота може да е сравнително самостоятелен, но това е за държави дето имат голям флот. Но дори и в Англия, флота осигурява и подпомага операциите на сухопътните войски.

Ген. Константин Попов - гузен,негонен бяга!!!

Колко ..........% е общественото доверие и подкрепата към тази институция ? Колко .....% са кадровите сержантки и ефрейторки полковнишки щерки ? Печелбарство..... Или на бюджетна хранилка или през Терминал 1 и 2.

Българската армия е опората на обществото,временните неуредици ще се изгладят

Кашик, това е истината. Всичко друго е позьори статисти. Там където свършват уставите, стартират ВВС и ВМФ.

За тия дето са цъкнали минуси на колегата - любопитен съм как адмирал ще планира сухопътна операция, или шефа на ВВС-то например. Горчивият пример беше в Ирак когато сложиха за началник на базата артилерист. РезИлтатът го знаем - базата срината плюс загуба на жива сила, която можеше да бъде избегната ако началника беше човек който разбира от фортификация - демек инженер или мотострелковак.

И какво ще промени ? 2000 хил. офицери и сержанти навършили право на пенсия по закона Калфин ВЗЕМАТ ЕДНОВРЕМЕННО заплата + пенсия от бюджета. От нашите пари, които бизнеса заработва. 100 % първа категория труд, ранно пенсиониране, необлагаеми 20 заплати при излизане за жълтите павета и за строя. 15 % военни служители бивши полковници в МО.

Шило

Ба си Началник щабовете. И двамата от родове войски, които нямат нищо зад гърба си. Нито ВВС имаме, нито ВМС като хората. Поне да беше от Сухопътните, че там все още има някоя друга рота пехотинци.

А този Орхан какво търси във висшето ръководство на армията и чии интереси защитава?

Нали стана шеф на партията си, а по съвети от югоизток, тя трябва да се съюзи с Местановата, за да имат достатъчно депутати и да продължат участието си във властта. Останалото се подразбира.

Откакто г-л Радев спечели, гербаджиите ежедневно му поставят капани.

А той защо им такова МАМАТА

2,3 милиарда за нещо, което не съществува, значи 2,3 милиарда за крадене или поне голяма част от тях ! Бе-е-е-е ! Овцете блеят ли блеят !

смешно звучи Ненчев да говори за морал.

Ще има строева подготовка за всички мръсни,нагли престъпници

"За пръв път от десетилетия са отпуснати 2.3 милиарда за модернизация на армията". Понеже са отпуснати от ГЕРБ и под въздействието на Плевнелиев, то това безспорно е кражба, нищо, че на практика договорите ще бъдат подписвани от Радев и БСП, които "десетилетия" не направиха нищо по въпросът. Именно тези 2.3 милиарда са част от стимула на БСП да поеме властта. Ще добавя към тях и платените реактори, което дава свобода да се рестартира Белене. И не на последно място - концесията за нефта в Черно море. Но за пред пенсионерите - целта е тяхното благоденствие, не омразните финикийски знаци ;))

съкратиш името си, примерно -глупак?

Примерно-руснашки дупедавец!...

Не съм си съкратила името от Лейка на "Глупак", за да не ни бъркат хората ;))

Ако някой иска да възроди полезен проект и да съживи икономиката, това е добре за всички, включително за пенсионерите. Друг въпрос е строителството на магистрали и санирането, където "куче влачи - диря нема". А ЛП си го каза - да живнат строителните фирми /друг е въпросът чии/. Навсякъде могат да се открият поводи за отрицание, но докато се делим и мразим - държавата ни потъва.

Кога ще пратите войската на границата?

Армията ВЕЧЕ е на границата, макар че това не е нейна работа. И понеже със сигурност ще възразиш, вземи се ограмоти по въпроса.

тоооо ... армия си неаме вече, камо ли границата ни да пази...