Песните, допуснати до участие във финала на конкурса "Бургас и морето 2023", вече могат да бъдат чути онлайн на официалния сайт на събитието. Желаещите могат да гласуват за своите фаворити, с което да определят и носителя на новооснованата тази година "Награда на онлайн слушателите", съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Тази година в надпреварата са включени 11 песни, сред които са имената на изпълнители и групи като Маргарита Хранова, "Фанданго" и Силви Милен, Кристина Кирилова, Донко Марков, Владо Димов, Костадин Бекирски, Александра Бачева, Невена Пейкова,Мария Гогушева, както и дуетите Сони и Нани (Атанаска Тенева и Сонай Юсеин) и Аня Кесакова и Фиген Шенол.

Крайният срок за гласуване е 28 юли - ден преди официалния финал на конкурса, който ще се проведе на 29 юли в Летен театър Бургас. Закупилите билети за него ще получат собствен уникален код за гласуване, който ще бъде валиден единствено по време на провеждането на конкурса, с което да определят и носителя на "Наградата на публиката".

Освен наградите на журито и на публиката, тази година конкурсът ще има и награда от Софийския университет "Свети Климент Охридски". Тя ще е продуциране на песен на някой от изпълнителите. Наградата на университета ще създаде възможност за изготвяне на цялостен продукт - песен и нейната медийна реализация.