Полицията залови телефонен терорист, вдигнал на крак полицията след като подал фалшив сигнал за бомба на летище Бургас на 7 септември.

Сигнал за съмнителна жена, намираща се на бургаското летище, от раницата на която се чувало тиктакане, е подаден на спешния телефон 112, съобщават от полицията. Служителите от Граничен полицейски участък извършили проверка, но не не открили жена с подобно описание. Извършена е щателна проверка в района на Летище Бургас, но съмнителни предмети или вещи не са открити.

Подателят на сигнала не можел да бъде открит, тъй като телефонът след обаждането бил изключен.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия е установена неговата самоличност. Това е 47-годишен бургазлия, водещ скитнически начин на живот.

Същият е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление - Бургас.

По информация на "Флагман" той е задържан на летището. Мъжът е рецидивистът Красимир Каранлиев, арестуван е за притежание на дрога, кражби, насилие над собствената му майка, вендета срещу съседите му в бл. 15 в ж. к. "Изгрев", заплахи за убийство над бившата му жена.

Преди време той стана известен с разлепянето на собствения си некролог в Бургас. Негово дело е и умишлен палеж на стая в апартамента си. Съседите му в ж. к. "Изгрев" са подавали множество сигнали за тормоза, който упражнява над тях. В момента се оказва, че Красимир Каранлиев води скитнически начин на живот.