Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, премина вчера през Югоизточна България. Мощната буря в Югоизточна България причини сериозни щети. Ураганният вятър, придружен с гръмотевици и проливен дъжд, премина през бургаска област след 20.00 ч. в понеделник. Най-сериозни са пораженията в Несебър, където падна дървена покривна конструкция заедно с ламарини и улуци. 

За щастие по това време по улицата не е имало преминаващи пешеходци и коли.

Пожарната служба е реагирала бързо и е разчистила отломките заедно с доброволци.

"Чухме страшен тътен. Целият блок се разтресе. Веднага слязохме, за да разчистим платното. За щастие, в този момент не са преминавали автомобили. Собственикът на конструкцията трябва да се погрижи за ремонта", заяви в ефира на "Здравей, България" един от доброволците, помогнали в почистването на отломките.

Само червеният цвят на светофара задържал автомобилите, които по чудо не са засегнати в момента, в който отломките хвърчали.

Очевидец разказа пред bTV, че е слязъл да спре няколкото наближаващи автомобила. Според него покривът е паднал заради недобра конструкция.

В Кошарица от покривите са хвръкнали керемиди. 

Проливен дъжд с гръмотевици имаше и в Хасковско, Родопите и Сандански. За кратко в Сандански се изля проливен дъжд и каналите в града преляха.

Получени са сигнали за паднали дървета във Ветрен и местността "Пода".