Турски производители на безалкохолни напитки обмислят разкриването на производствени мощности за шира в Бургаско. Представители на Стоковата борса в Къркларели вече са имали среща с представители на местната администрация в Бургас и Индустриален и логистичен парк - Бургас, като визитата им е в отговор на посещението на родна делегация в югозападната ни съседка, водена от представители на Бургаската търговско-промишлена палата.

"Ширата* е един от популярните продукти в Турция. Стъпвайки в България с подобно производство турският бизнес ще може да си позволи да изнася тази продукция и в рамките на Европейския съюз", коментира за БТА Радко Дренчев, експерт от център "Европа директно" и Бургаската търговско-промишлена палата.

Турската делегацията бе приета в сградата на Община Бургас от Красимир Стойчев, заместник-кмет по финанси, бюджет и икономика. В подробна презентация той запозна делегатите с инвестиционния потенциал на града и възможностите на общината като цяло. По време на представянето бяха обсъдени детайли свързани с икономическото, както и инфраструктурното развитие на град Бургас, съобщиха от общинския пресцентър.

*Ширата е плодов сок, заготовка за вино, който се получава при пресоване на грозде. Чрез процеса на ферментация този сок се превръща във вино.