Шофьорът, който заора с джипа си бургаския плаж, не бил пиян, нито дрогиран, а само искал да покаже морето на жена си и тяхното бебе късно снощи. Това разказва 45-годишният Драго пред "Флагман" часове след случката. Мъжът е от София.

"Снощи вечеряхме на ресторант и изведнъж ми хрумна идеята да заведа съпругата си край брега. Имаме бебе на 6 месеца и денонощно се грижи за него, затова исках да разпусне малко. Аз дадох идеята да се разходим по брега, но понеже й беше студено, реших да стигна по-близо до морето с колата. Не ми се видя кой знае какво нарушение. Аз живея в природата, но когато човек е в града, трябва да спазва правилата", обясни софиянецът.

Той категорично отрече да е дрифтирал в пясъка.

"Как с малко бебе в колата да си помисля за подобно нещо. Идеята просто беше една разходка. Много ме е срам от постъпката ми. Извинявам се на бургазлии. Много харесвам този град и хората му. Аз сам подадох сигнал. Снощи с оф-роуд кола се опитахме да издърпаме джипа, но не се получи", каза още Драго.

Софиянецът, който е с престижна професия, каза още, че е в града от няколко дни и търси да купи имот в Странджа, тъй като е влюбен в този мистичен край на страната.

Джипът вече е издърпан от плажната ивица от "Пътна помощ". Мъжът е заведен в Пето РУ-Бургас, за да даде обяснение и да получи акт за нарушението си.