Организацията на движението в участъка на пътя Бургас - Созопол при пътния възел "Крайморие" ще бъде променено на 10 март от 9.00 ч. до 12.00 ч., съобщават от АПИ. Причината е монтирането на метална рамка, предпазваща мостовото съоръжение от преминаване на извънгабаритни моторни превозни средства с височина над 4,8 м.

Движението в района на пътния възел ще бъде ограничено и ще се пренасочва по обходни маршрути, допълва БНР. За пътуващите в посока Бургас - Созопол трафикът ще се отбива преди пътния възел "Крайморие" през с. Маринка - с. Ново Паничарево - с. Ясна поляна - Приморско. Пътуващите в посока Созопол - Бургас ще бъдат пренасочвани преди пътен възел "Парк Росенец" по маршрута: с. Росен - с. Ясна поляна - с. Ново Паничарево - с. Маринка - Бургас. Пътуващите от Царево и Приморско в посока Бургас ще могат да ползват следния обходен маршрут: пътен възел "Приморско" - с. Ясна поляна - с. Ново Паничарево - път I-9 Маринка - Бургас. Екипи на "Пътна полиция" ще регулират движението и ще пренасочват шофьорите по обходните трасета.

След 12.00 ч. до завършване на монтажните дейности движението ще се осъществява в една лента на второкласния път II-99 Бургас - Созопол.

Монтирането на рамката ще се изпълни през почивния ден, за да се избегне натовареният трафик през работната седмица за пътуващите от общинските центрове до Бургас.