Петнайсетгодишен младеж преби 13-годишно момче в Бургас. Причина за агресията е момиче, което не обръщало внимание на младежа, а случката се разиграла пред погледите на други деца, които я заснели с телефоните си.

Кадрите от случилото се са изпратени майката на момичето до NOVA. Девойката е станала свидетел на побоя, навръх 3 март, на изключително оживено място.

"Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило 3 пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не й дават никакво право да се намеси", разказа Зорница Спасова.

Според жената причина за насилието е кавга между децата. Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството помежду им приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Според майката именно това е предизвикало агресията на момчето.

Момичето разказва, че първоначално са седели в парка.

"Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха", обясни тя.

От Бургаската полиция са установили извършителя. Иззети са записи от охранителни камери, започнати са и разпити на пострадалите и свидетелите.

Органите за закрила на детето също работят по случая.

"В рамките на вчерашния ден извършихме спешно проучване, но имахме възможност да разговаряме само с пострадалото момче и неговия баща. Все още нямаме данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило побоя, ще бъде назначен обществен възпитател", обясни началникът на отдел "Закрила на детето" Димитрина Чочарова.