Община Бургас ще обнови цялостно ул. "Фердинандова" след ВиК ремонт, съобщиха от общинския пресцентър, като посочиха, че последно улицата е била ремонтирана преди няколко години от самото й начало до кръстовището с ул. "Гладстон".

Предстои да се случи същото в нейната горна част - от "Гладстон" до "Мария Луиза". Там приключват дейностите на ВиК дружеството за подмяна на тръбите. Общината пък поема ангажимента да обнови цялостно след тях търговската улица, коментираха от пресцентъра.

Проектът включва изграждане на велоалея. Така "Фердинандова" ще се свърже с велосипедните трасета по "Гладстон", "Мария Луиза" и изобщо централната градска част.

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас

Паркоместата ще останат такива, каквито са в момента. Осветителната система ще бъде обновена. Предстои подмладяване и увеличаване на дървесната растителност по улицата. Ще бъдат преизградени тротоарите, за да станат по-удобни, тъй като много хора минават оттам пеш, за да стигнат до пазар "Краснодар", обясниха от пресцентъра на общината.

От там информираха още, че във връзка с реконструкция на ВиК мрежата на Бургас, от 10:00 часа утре до 24 април се променя временно организацията на движението по ул. "Индустриална". Преминаването на автомобили през кръстовището с ул. "Богомил" ще бъде спряно. Движението по "Индустриална" ще се осъществява двупосочно в платното с посока към центъра.

Източник: Община Бургас

Източник: Община Бургас