Нов медицински център в Созопол ще разшири предлаганите в града здравни услуги, след като местната администрация и Медицински център "Д-р Маджуров" подписаха договор, който учредява правото на бъдещия строеж в местността "Мисар", съобщиха от пресцентъра на Общината.

Обектът е включен в "Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - Общинска собственост за 2023" и има за цел да осигури по-добри условия за целогодишно медицинско обслужване на населението, уточниха от там.

Проектът предвижда изграждане на четириетажна сграда с прилежащ паркинг. Предвидени са кабинети за общопрактикуващи лекари и образна диагностика, както и специализирани такива - педиатричен, кардиологичен, ортопедичен, гинекологичен и други. След завършването на проекта Созопол ще разполага и с място за провеждане на хемодиализа, както и стационар за наблюдение и лечение до 24 часа.

След решение на Общинския съвет в града по внесена докладна от кмета Тихомир Янакиев през февруари тази година бе проведен публично оповестен конкурс за учредяване право на строеж на общински медицински център, в който класиран на първо място бе именно медицински център "Д-р Маджуров". Според решението на местните управници в новоизградения медицински център общината ще притежава собственост не по-малко от 388 кв./м от общата застроена площ. Янакиев съобщи през февруари, че общата площ за центъра е около 2 декара.

До терена вече е изградена необходимата инфраструктура.