Нови пистолети получиха полицаите от Бургас. На тържествена церемония пред сградата на ОДМВР-Бургас главният секретар на министерството Петър Тодоров връчи на униформените от районните полицейски управления в областта и на служители на Специализираните полицейски сили 10 пистолета "Валтер" и 17 електропреносими пистолета "Тейзър".

Тодоров обеща скоро цялото МВР да се превъоръжи със съвременни късоцевни оръжия.

"За мен е изключително удоволствие да връча тези съвременни оръжия и помощни средства, които ще се налага служителите да употребяват в ежедневната си работа. Нека да бъдат използвани професионално, правилно, но и по-рядко", каза главен комисар Тодоров.

"Това е първата стъпка на ръководството за обновяване въоръжението на полицията, което, за съжаление, не е това, което трябва да бъде", призна главният секретар на МВР.

"Съвсем скоро ще успеем да превъоръжим цялата полиция. Служителите на МВР заслужават по-добри оръжия, униформи и автопарк заради труда и всеотдайността си", добави главният секретар на МВР, обеща още той.

Снимка: Булфото

На церемонията по връчването на новите оръжия присъстваха и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и комисар Марин Димитров.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

"Знаете в какви трудни условия работим и колко сложна е обстановката, в която изпълняваме служебните си задължения. Радстното за мен е, че всеки един служител на ОДМВР-Бургас работи с мотивация. Уверявам, че с помощта на тези технически съоръжения нашата работа по опазване живота на гражданите ще бъде подобрена", каза старши комисар Калоянов.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото