Концесионерът на плаж Централен в Слънчев бряг отрече да е извършвал строителни или изкопни дейности на територията на защитени дюни. От пиар отдела на фирмата разпространиха съобщение до медиите по повод на информация на сайта Big5.bg. Колегите разпространиха видео и снимки, от които се виждат следи от верижна техника върху дюните, както и прокарани улеи за тръби в пясъка.

"Компанията "Вени-М" ЕООД като концесионер на плаж Слънчев бряг - Централен не е извършвала каквито и да е строителни или изкопни дейности на територията на дюните и въобще на пясъка във връзка с публикации, че се прокарва осветление на ивицата. Заявяваме, че нито наши служители, подизпълнители или наематели са извършвали дейности на пясъка и дюните в района между хотел Бургас и станцията на Министерски съвет в курорта. Не искаме да прокарваме никакво осветление или пък имаме намерение по какъвто и да е начин да увреждаме защитените дюни. Като концесионер сме изпратили сигнали до районната прокуратура в Несебър, местното РПУ, РИОСВ-Бургас и до Министерството на туризма, с които настояваме органите да извършат пълна проверка по случая", гласи официалното съобщение.

От фирмата-концесионер добавят, че проверка на местното подразделение на РИОСВ не е установила наличие на техника в района на плажа и извършване на строителни или изкопни дейности. "На мястото са поставени табели с информация за наличие на дюни и забрани за дейности, които увреждат природните образувания в защитената територия. За времето, през което "Вени-М" ЕООД е концесионер на плажа Слънчев бряг - Централен, не сме извършвали никакви нарушения, като стриктно се спазват законите и нормативните изисквания", пише още в съобщението.