От днес работа подновява "Градина" - един от най-предпочитаните къмпинги по Южното Черноморие, но при засилени мерки за безопасност. За първа година местата за караваните са намалени от 276 на 63.

Очакваме много силен сезон, каза пред БНР управителят на къмпинга Елена Пинелова:

"Има изключително голям интерес тази година и доста вече направени резервации. При караваните наблюдаваме тенденция да запазват цял сезон, като много от гостите са си планирали хоум офис през лятото тук на къмпинга".

63 каравани и 65 бунгала са местата, в които могат да бъдат настанени над 200 туристи на къмпинг "Градина". 276 каравани е имало досега на къмпинга, но заради забраната каравани да се разполагат върху пясъчни дюни броят им е намален.

Предприети са засилени хигиенните мерки на територията на целия къмпинг, включително и в общите санитарни помещения и бунгалата, като преди и след всеки гост се извършва щателна дезинфекция.

Самите къщички са разположени на достатъчно разстояние едно от друго, така че всяко семейство да може да излезе спокойно на верандата си и да си приготви барбекю. В допълнение, всяка къщичка разполага не само със собствено барбекю, но и с напълно оборудвана кухня.

Домакините в къмпинга - от работещите на рецепция до хигиенистите, са оборудвани със специални предпазни средства, маски и ръкавици, с които да посрещат и изпращат гостите.

Плажната ивица на къмпинга вече е готова за сезона. Чадърите и шезлонгите тази година ще са поставени на по-голямо разстояние - в унисон със здравните препоръки, и за удобство на плажуващите.

До дни ще отворят и плажните заведения. Те са пригодени да работят по препоръките на здравните власти, разполагайки масите на необходимото разстояние и извършвайки стриктна дезинфекция.