Подпалиха известна бръснарница в Бургас, вероятно с коктейл "Молотов", съобщават "Булфото" и "Флагман".

Оборотният обект се намира на партера на жилищния комплекс "Перла" в ж. к. "Зорница". Посещаван е от много мъже в града и от затворения комплекс "Перла".

Бръснарницата е напълно унищожена. Щетите са за десетки хиляди левове.

Снимка: "Булфото"

Собственикът е посочил името на подпалвача, за когото се съмнява. Има и видеозаписи, които доказвали твърденията му..

Полицията работи по случая.

Снимка: "Булфото"

Няколко часа по-късно за палежа беше задържан 22-годишният Иван Иванов.  Мъжът, който е стар познайник на органите на реда - с условна присъда и висящо досъдебно производство за друг палеж, е уличен като физически извършител. Заедно с него е арестуван и непълнолетен бургазлия, който обаче е дал съгласие да свидетелства по делото и няма да му се повдига обвинение.

Според събраните до момента данни от досъдебното производство Иван Иванов е получил 500 лева от негов приятел с инициали Д.А., за да запали бръснарницата в комплекс "Перла". Той разбил входната врата, залял всичко с нафта и драснал клечката.

Тубата е открита, назначена е ДНК експертиза, но и без нея били събрани достатъчно доказателства за съпричастността на Иван Иванов към деянието. Мярката му за неотклонение е удължена на 72 часа, а още днес прокуратурата ще иска постоянен арест.

Собственикът на бербершопа съобщи пред Флагман.бг, че му е известно името и на поръчителя, с когото се познавали от деца, но отношенията им през годините се променили, защото поръчителят Д.А. започнал да се обгражда със съмнителни типове от криминалния контингент и прекратил всякакви отношения с него.

Той е убеден, че същите лица стоят и зад палежа на другия му обект - бързо хранене, който стана точно преди година. Изчислява, че са му нанесли щети за над 60-70 хил.лева и е категоричен, че ще си търси правата.

Охранителните камери за запалената бръснарница са заснели Иван Иванов преди няколко дни да влиза в обекта като клиент, вероятно с цел оглед на мястото.