Делото за отстраняването на директора на ВиК-Бургас Цветан Мирчев беше отложено за 11 януари догодина. Причината бе, че обвиняемият не се яви, като адвокатът му представи пред съда болничен лист.

Цветан Мирчев е с повдигнато обвинение от прокуратурата за длъжностно престъпление. Има доказателства, че е причинил на управляваното от него дружество вредоносни последици в размер на 97 421 лева.

"Отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на ВиК се иска с оглед на това, че докато заема отговорно служебно положение, може да повлияе на събирането на доказателства, като разпит на служители в дружеството и събиране на документи. Една част от свидетелите, които са служители на дружеството, бяха с прекратени трудовите правоотношения с дружеството, дали по тази причина или не, но така или иначе така възниква едно съмнение, че е възможно по този начин да се повлияе на останалите служители, които тепърва предстои да бъдат разпитвани", обясни прокурор Мирослав Илиев от Окръжната прокуратура в Бургас, цитиран от БНТ. 

Адвокат Петър Димитров, който представлява обвиняемия, бе лаконичен пред журналистите и каза само, че клиентът му не е ощетил дружеството.

Засега други обвиняеми няма. След отлагането на делото за догодина Цветан Мирчев остава директор на ВиК-Бургас, макар и обвиняем.