Благотворително ще бъдат продавани ръчно изработени мартеници днес за изграждане на паметник на Васил Левски в центъра на Бургас, съобщиха от фондация "Гордите българи", които са организатори на инициативата.

Оттам допълват, че мартениците ще се продават до 17:00 часа във фоайето на Факултета по Обществени науки и Медицинския факултет в Университет "Проф. Д-р Асен Златаров".

Благотворителният мартенски базар е под мотото "Мартеница с кауза си купете и за паметник на Левски дарете", допълва БТА.

Следващата инициатива на фондацията е благотворителен концерт "Пътят към вечността", който ще се проведе на 4 март в Дома на нефтохимика. Концертът ще е от 18:00 часа. Средствата от продажбата на билетите отново ще са изграждането на паметника на Васил Левски в града. В концерта ще участват много танцови и музикални състави.

Миналата година от фондацията обявиха, че сумата необходима за изграждането на бронзовия паметник е приблизително 500 000 лева. Фондацията набира даренията с концерти, мероприятия, благотворителни пазари, както и с кампании в училища.