Проверките са извършени през изминалите почивни дни по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. Те са първите от дълги години насам, посочват от кабинета му.

Незаконните дейности смущават реда и спокойствието на почиващите, принуждавайки туристите да вървят по асфалтираните алеи с риск за пътни инциденти. Тротоарите в Слънчев Бряг са почти изцяло блокирани от стелажи и сергии, в огромната си част незаконни, сочат данните от акцията на КАТ-Бургас в Слънчев бряг.

Крайният резултат е общо загрозяване на крайбрежната ивица и хаос в туристопотока, което от своя страна влошава възможностите на България да привлича по-платежоспособни туристи, посочват от кабинета на Симеонов.

Оттам припомнят, че по инициатива на Валери Сименов в курорта е засилено присъствието на контролните органи, като на място са изпратени допълнително пет екипа по линия на КАТ.

Вицепремиерът Симеонов е разпоредил и проверка на фирми, поради съмнения за свързани лица и обща собственост. Проверките ще продължат с още по-висока интензивност през тази седмица, тъй като започват да работят и координационните центрове за проверки във Варна и Бургас, пише в съобщението.

Валери Симеонов: Сега ше видите кон боб яде ли >>>