Всеки втори се чувства застрашен от престъпление

Обществото започва да възприема престъпността като част от обективната действителност в страната вместо като проблем, който може да бъде решен.

Обратно в новината

Коментари - Всеки втори се чувства застрашен от престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност новината би трябвало да бъде "Всеки втори НЕ СЕ чувства застрашен от престъпление". Че то може да се случи на всеки. Всеки или е бил засегнат лично, или има близки, които са били засегнати. Който твърди, че на него не може да се случи, си заравя главата в пясъка.

Еропол докладва за Провал в борбата с Организираната престъпност, несигурни граници,контрабанда и корупция !!! Половината българи се оглеждат страхливо като излязат навън,а у дома си-страхуват се!!! А Цветанов ,Борисов и ГЕРБ ни обясняват безспир какви успехи имали с престъпността ???!!! Някой оче да има илюзий,че БГ е управлявана от тумба Мутри преродени в ченгета/политици(да ме извиняват истинските такива)???

Съда не е просто корумпиран , а е организирана престъпна структора с имунитет и си прави безнаказано каквото си иска ,гледайте само какви заповедни производства издава и как решава делата по тях и си правете изводите, а бе направо си е марионетка на топлофикация и енергийната мафия.

"Като цяло като най-корумпирани институции у нас се определят полицията, съда и прокуратурата." И аз така определям. Обират позната, тя намира крадеца и полицаите го хващат само за да изземат откраднатото имущество. След това казват, че всъщност това не са нейните вещи и биват конфискувани в полза на полицията. Има вътрешен търг и полицаите си го "купуват" на символична цена. Но всъщност какво да говорим, когато началниците на РПУ-тата, на прокуратурата, на съдилищата са масони. Няма правда, има кривда.

Държавата съществува, за да прибира данъци и такси, а не, за да осигурява ред и законност! Който иска сигурност да си наеме частна охрана! Който не може да си плати да изчезва през граница!

Много точно казано.

Е такава държава просто не трябва да съществува и тя скоро ще рухне

Докато не се приеме закон за частната собственост и нейната неприкосновеност и правото да гръмнеш всеки дръзнал да ти влезе у дома с взлом...никога няма да се оправим...ще ни изнасилват ,обират,убиват ,при това в собствената ни къща и не можеш нищо да направиш ...избираш...или в гроба ..или в затвора!!!Няма такава държава...БОГ да ни е на помощ!!!

ами стом булгарите мълчат и търпят значии си им харесва

Много точно казано, живота отгоре погледнато си тече нормално няма никакви признаци за масово недоволство, значи всичко е ок

От 20 г. никой от управляващите не се интересува от общественото мнение. Никой! Гласувал, не гласувал, протестирал, не протестирал - никой не те вижда и чува. Всички досегашни и сегашни правителства само четат доклади на външни наблюдатели и си приказват със съветници от чужди политически фондации и посолства. Както се казва - интересът клати феса.

Ако чакаме някой да се заинтересува доброволно от обществото бъркаме, всеки интерес на обществото се налага от него а не е подарък и благодеяние от управляващите.

А Цвъки какви лакардийки раздува?!

Корупцията в съдебната система и полицията е НЕВЕРОЯТНА.Ако някой смята, че в БГ нещата скоро ще се променят жестоко се лъжат.ЕС ще направи голяма грешка ,ако ни допуснат в Шенген.Направо ще им разгоним фамилията.

Обраха ми къщата, а един прокорор и милиционерите от 6-то РПУ ми пратиха писмо, че не вярвали че има грабеж защото не съм посочил имената на извършителите

прокУрор

Трабвало е да посочиш техните имена, значи, следващия път.

Това изследване е много мило, много хубаво, но какво от това?

Топлофикация извършва престъпления всеки ден!

А въвеждането на ДДС преди 18 години е кражбата на хилядолетието.

А в Китай НЯМА ДДС. Където има ДДС всеки (с изключение на управниците, докато са на власт) смята, че е засегнат от престъпление.

Това е най, най-сериозният проблем на България! Докато тези три институции не се променят коренно, родината ни ще потъва! Няма елементарно правораздаване и ред. На глупаци ни правят през цялото време на прехода!

В БГ няма човек, който да не е пострадал от престъпление( да са му отнемали нещо противозаконно), да не му е нарушавано човешкото достойнство, да не е бил лъган и т.н. Граждани време е за Протест не на терора, полицията като не успява да си върши работата, да я разпуснат и всеки да си има оръжие. Кажете какво да се направи, тука нито е да имаш, нито е да нямаш. Бог да ни е на помощ.

Моят малък и скромен апартамент е обиран 2 пъти. Синът и дъщеря ми са обирани 2 пъти на улицата. Нямам нито един познат или близък роднина, който да не е бил обиран поне веднъж. И това е моят малък свят, в който живея. Треперя всеки ден и изпадам в ужас ако ми звънне телефона неочаквано. Това е страната на мутрите, на Бойко и на Цецо или който и да е там, но не е моята.

Лична статистика : за 20 години - 3 грабежа на апартамент, 2 обира на мазе и таван, 1 нападение от таксиметрови шофьори, 1 конфликт с корумпирани полицаи, 1 разбиване на автомобил, 1 кражба на автомобил, ежегодни обири на градини, 2 обира на вила

Дончо, ти си бил много имотен - апартамент, вила, кола, та и градина. Какво очакваш, като се набиваш на очи с толкова много богатство?

е кво,да живееме като мизерници ли предлагаш,а мизернико

А ЦЕЦКО ВЪТРЕШНИЯ КАКВО ЩЕ ИЗДУМА ПО ВЪПРОСА.ДАЛИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ? ЩОТО СПОРЕД НЕГО ПРЕСТЪПНАСТТА ПО ВРЕМЕТО НА ГРОБ БИЛА СВЕДЕНА ДО НЯКАКВИ КОИТО КРАДАТ КАПАЧКИ ЗА БУРКАНИ.

Причината за мутризирането е търпението на българите към народната милиция 63000човека на държавна хранилка отделно има и такива с "палчичка-хранилчичка".Вече не само в чужбина ,но и на малките деца в България стана ясно,че народната милиция е със мафията и с действия и бездействия работи дори явно за тях...

Реално всеки може да бъде засегнат от някакво престъпление. Милицията на Цецо Гестапото само се снима по филмчета, а за народа - нищо.

Народната милиция ни пази - пълен майтап с тези дебели мутри от МВР-то

Когато човек поживее в европейска страна и след това се завърне в родината, усеща голямата разлика. В Европа не се краде, всеки човек е уважаван, абсурдно е да нагрубиш или удариш когото и да било без да получиш обществен отпор и сериозно наказание. За останалото - да не говорим колко на светлинни години сме от тях. И най-лошото е, че нещата няма да се оправят.

Чужбина си е само за чужбинци. В някакъв момент просто на човек му писва от такъв безкраен ред и подреденост.

Не говори по принцип, какво би му писнало на човек. На кой нормален човк би му ПИСНАЛО да се прибира вечер в къщата си без да завари разбита вратата, да тръгне сутрин на работа без да завари ограбена колата си, да пусне детето си през две преки без да се притеснява, че ще бъде ограбено/отвлечено/сгазено? На коя ли жена би и писнало сутрин да тръгва и вечер да се прибира без да се оглежда като партизанин за съмнителни хора, да не се стяга всеки път, когато зад гърба си чуе мъжки стъпки?

Стига глупости!На кой нормален човек би му "писнало" от ред и ясни правила,важащи за всички.Живея в чужбина и точно това най-много ми харесва.Е, сигурно ако си простак,ще се почувстваш доста ограничаван--да плюеш,да крещиш,да псуваш,да проявяваш агресия,да си хвърляш боклука където свариш...и т.н. все познати "мили" родни картинки.

Проблема е във възпитанието и манталитета.Когато аристокрацията там са строели замъци, нашите прародители са живяли в кирпичени къщурки.Когато там са слушали Моцарт,у нас са рупали лук и не са можели да четат.Просто разликата е от небето до земята.Затова ми е много смешно когато нашите псевдопатриоти плюят по западноевропейците и се гордеят с ...и аз не виждам с какво...

колко далеч от истината си ти !!!