Сирни Заговезни е. Днес се иска прошка

Българската православна църква почита днес църковния празник Неделя Сиропустна, наричан от народа Сирни заговезни.

Обратно в новината

Коментари - Сирни Заговезни е. Днес се иска прошка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам прошка от Аврора, може ли ?

Чета коментарите. И си предтставям, как на Сирни Заговезни президентът и премиерът, както и бивши управляващи, ербап-банкери и едри капиталисти правят своите обръщения по телевизията и искат прошка от българите. Простете за наивността ми!

Кой ще ми даде прошка, задето в слабостта си, мислех, че като подкрепя някоя партия с гласуване, правителството ще осигури ред и просперитет за всички? Вместо това, аз съм насърчавал човешкото им сребролюбие. Кой ще ми прости, задето не виждам, как да се противопоставя на Великите сили и господари на всяко наше правителство? Така ли да остана - непростен?

Пожарникарят не иска прошка от българската нация, защото такава няма никога да получи!

Не вървете след никого, вървете само след себе си. Буда

Трябва да си много низш духом и оскотял от простотия,за да хулиш други хора на този ден!Затова на всички хулители им пожелавам да спрат си дивотиите и поне днес да се въздържат от лоши помисли!Това да не вярваш в нищо и да заявяваш,че си атеист не е повод за гордост,въпреки ,че днес никой няма да ти потърси сметка защо не си като него!

Бива ки някои от вас да сте толкова негативни и прости натури!? де да знаехте само какво губите!? :) но вие и понятие си нямате. Прошка всякога може и трябва да се даде! а днес е ден за прошка- празник, който ни "подсеща"... и наистина днес се свързах с хора, които иначе не бих потърсил за прошка. А на :остроумния" въпрос, защо да си даваме прошка, като утре пак ше грешим...бих казал, че този въпрос прилича на въпроса: Защо да се мия, след като утре пак ше се изцапан?... Е, какво тогава- мръсни ли да си ходим!

Я да пробвам...Ето...прощавам ти, че ме нарече "проста и негативена натура"! От душа! Я да се огледам - не ми стана по-добре! Туй ще е от натурата ми. Често съжалявам за думите си, но никога за мълчанието си.

прости ниродино,но ние които сме по света как да си простим ,че ссме си оставили децата и родителите и сме трагнали някаде ,и ние не знаем каде,за да могат те да живеят по-добре,децата да имат пари за ъчилище ,за помагала и ъчебници,за ъроци,аиде маико родино,кажи ние как да си простим *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Господ да прощава, простена да си! Традицията е младите да искат прошка от старите. Затова, аз не мога да искам прошка от моите деца, че не съм в заминала и не съм в състояние да помогна с нищичко. Може би, това е моят Кръст, който трябва да нося в момента.

ако е искрено и с вяра .. е хубаво злобата е много в тази държава.

Една сал прошка можем да искаме и тя е следната, както гениално е написал Иван Кантуров: "...Кажи ми речи, братанче, прошката как да си взема като земята не дума и греха не прощава... От как се татко спомина, толкова време изтече... Пред него аз прегрешил съм - напреко думи изрекох... Тате я искаше цяла - свободна, силна, голяма... Аз делях я с други и се от нея отричах..." А който иска да върти яйце, "Киндерсюрприз" или турска халва!

глупости

Днес е "празник",на който си искаме прошка.Казано иначе, Православната църква ще ни прости,ако си причиняваме гадости през останалите дни на годината.Защото е определила точно ЕДИН ДЕН за да си прощаваме.Една отлична причина да се мразим взаимно.

Точно! От утре няма да се иска прошка и няма да се дава такава. За без пари - толкова!

Много добре - от утре почваме да грешим начисто!

До 123. Дали кореняците софиянци са прости незнам, защото аз съм кореняк софианец, но като чета това което си написал искам да тикажа,че глупоста и простащината при теб е едно, но всички които идват да учат в София не се прибират по селата , а искат да останат в София, затова тя е толкоз "чиста" и "приветлива" през последните години.Не е лошо днес да поискаш прошка от всички кореняци софиянци.

Истината: Всички които са дошли в София след 1945 година до сега и са изсрали гнусните си деца и внуци тук, независимо че в паспортите им пише, че са изсрани в София са СЕЛЯНИТЕ! Това включва всички управляващи до сега бключително и Тиквата (най-големия селски ПОМИЯР)! Майка му го е изсрала и е забравила да пусне водата или по-скоро е излязъл от септичната яма!

"123", толкова си прост и отвратителен, че най-хубавото което можеш да направиш е да се гръмнеш и то съвсем наистина! Докозваш за n-ти път, че простакът е непобедим и той умира два часа след края на света! Това ти го казва абсолютен КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ!

Чети народе, върха на мисълта! "Кореняк" другарите вече са си изтървали нервите отвсякъде! Кръгова отбрана и картечен огън по-всичко що не не мисли и говори като нас. Добре, че в София живеят и интелигентни хора, но те, както преждеплюещият се изригна, много вероятно да не са "кореняци", каквото и да значи това.

Е, модераторите, как сте допуснали коментара на 123?

АЗ ИСКАМ ПРОШКА ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОШЛЕЦИ - УПРАВЛЯВАЛИ РОДИНАТА НИ , В КОЯТО ОТ 22г.НАСАМ НЕ ЖИВЕЯ КАТО ЧОВЕК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

не ти,те трябва да искат прошка,защото не може да има дарява а да няма хора в нея,само деца и пенсионери,това е нашата мила родина,за свободата на която са загинали толкова много велики балгари,нека всеки от парламента тази вечер да седне на масата сас семеиството си,весел празник,но да се сети и за тия които години вече не знаят празник,или празнъват,но далече от лубимите си хора,аиде де,господа ъправляващи,стегнете се и нека и за нас изгрее щастлива звезда,да се в1рнем *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще се сети ли някой от многоуважаваните ни политици да излезе публично да иска прошка от народа, че ни докараха до тоя крах?

България никога не е била по-добре. Помисли!

ИСКАМ ПРОШКА ОТ ВСИЧКИ ТУК, ЧЕ СЪМ ТАКА ЗАБЛУДЕН И ВЕРЕН НА ГЕРБ, А ТЕ СЕ ОКАЗАХА ТАКИВА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ!!!!

Господ да прощава, простен да си! И не веди ся вече по глупасти герберови, а чети и знай какво ние, просветените и въздигнатите, пешуваме тука те у тоя форум! А целивай ръка и речи "Амен"!

Да говориш от чуждо име е наказуемо. Едва ли КАЛИТКО е съгласен с твоето мнение, господин никой си, който дори няма собствено име и се крие зад чуждите. Смешник.

Говорейки за това как е наказауемо да говориш от чуждо име да те запитам - наказуемо ли е да си с ник ЦРУ, при условие, че нямаш нищо общо с тази организация? ... а "калитковци" много, но за да знаеш, че са повече от един, трябва да си прочел поне една книга...

Ей, това от ГЕРБ-ерите по - безочливи маймуни няма.... Значи той няма право да си напише ник КАЛИТКО, щото сигур малоумните ползват само тоя ник, ма ти може да си с ник ЦРУ, нищо че си просто селксия идиот, а?

ще намерите да се плювате за всяка писаница тука а? :))))

о, езичество, езичество, задръстило "вярата" ни....

то пък една "вяра"

много си тъп, какво друго ни остана освен вяра та дори и езическа, нали трябва да поискаме прошка поне 1 път в годината, дано тебе не те опрости никой, дано си празен от вътре винаги

Ви само пътвърждава, че наистина няма вяра. И на Заговезни сме напред с рогата и станалото любимо на цял народ определение за другия, а именно "тъп", както и с изобилие от клетви. Безспорно, вярващ човек не постъпва така. Аз не съм вярващ, но се опитвам да компенсирам християнските добродетели с възпитание! Уви, при Вас, "радетелю на вярата", няма никакъв шанс! Жалко.