Кирил Домусчиев: Брюксел ни спасява от американските ТЕЦ

Има решение на дирекция "Конкурентоспособност" на Европейската комисия, че се касае за неправомерна държавна помощ към централите ТЕЦ "Марица-Изток" 1 и 3.

Обратно в новината

Коментари - Кирил Домусчиев: Брюксел ни спасява от американските ТЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойте се от даровете "данайски" на Брюксел!

Като се спасим и от тях на свещи ли минаваме или на газеници? Аман от идиоти мечтаещи да живеят в пещера! Ами да си намерят по една и да ни оставят ние да живеем с достиженията на цивилизацията!

Ако от тец 1 и тец 3 ни зависеше електроснабдяването тежко ни Досега само плащахме за безхаберието на управниците ни

кой ще ни спаси от вас, това а въпроса! амерканците си гледат интереса и печалбата. вие чии интерес гладате, не този на държавата очевидно!

Най-после да прочетем публично признание, че трябва да бъдем спасени от американските ТЕЦ! Ами от останалите американски намеси и военната и политическата окупация пак ли Брюксел ще ни спаси, или пак ще чакаме Братушките?!

Някой продал нашата електроенергия.....Някой дал на американците неизгодно за държавата ни Мариците...Някой.....дал нещо от нас за мно-ого пари за себе си.Е, какво правим с този някой? Май само го каним по телевизийте да ни дава акъл...Сега си направете сметка какъв народ сме и какво общество сме.

edor

тоо па гле го кво се е опулил на снимката :)))))

Браво на г-н Домусчиев, най-накрая един умен Човек,в тая кочина.

Брей, и този герболизач Брюксел го спасявал. ПРЕДИ 4 ГОДИНИ ДКЕВР подаде жалба до Брюксел за неправомерна държавна помощ за американските централи; ПРЕДИ 1 ГОДИНА НПО, свързано с екологията / ClientEarth /, също подаде сигнал до ЕК по същия казус. А Кака Нуша ходела на разговорите с Комисията с лобисти на американските централи да защитава българския интерес и криеше информация за резултатите от преговорите... Иначе като поп плати кеш 1.2 млрд. лв. на американските централи...А държавата щяла да спечели 900 млн. лв. за 10 години...

Брюксел също се командва от Вашингтон, но играят достоверно та излиза че уж са два отделни пункта на влияние. мажду впрочем къде главната квартира на НАТО?

Един път и този иначе арогантен и нелицеприятен тип да каже нещо, с което да съм абсолютно съгласен.

Това добре, но я кажи кой ще ни спаси от такива като вас? От такива олигарси получили всичките си несметни богатства на тепсия? Разкажи нещо и за баща си и за дядо си, та тогава може да говориш и за Тецовете. Твоите интереси не са интересите на хората, те са диаметрално противоположни на тях.

Добре че поне не са изровили някой фараон, така поне имаме шанса да минем за модна агенция не за европейска държава.

Епа не знам дали си спомнята, щото паметта на българина е по къса и от паметта на маймуната а маймуните помнят цели 4-5 минути, ма Иван Костов ни НАБУТА с тия централи! Той с неговата приебатизция дате тласък на личните си банкови сметки чрез еи такива сделки! Ама това малко хора го помнят още! И още по-малко ше стават!

Кирил Домусчиев: Брюксел ни спасява от американските ТЕЦ А кой ще ни спаси от самите нас,като сме такива продажници.

Много се е ококорил този!

Ами "кокорбашия" е човека.

Кой знае ГЕРБ дали ще посмеят да се освободят от тях, а и после от ЕК ще ни погнат за парниковите емисий. А за Дънди Прешълс нещо да кажете, а за проклетите фотоболтайци да кажете?

Сам сподели, че бизнесът му основно се е разраснал в Щатите. По-кротко, някои от нас помнят и мислят. Въпреки, че това е все едно за всички.

Добре, ама оти се блещиш тъй, бре момко?

Спасява грънци. Американците си взеха своето може и около 1млрд.долара,на Костов дадоха някое милионче,нещо им замириса на балкански проблеми, а и кюмюра може вече да свършва.

Абе тоя да не е братчед на оня Митю, дето го стреляха за паркомясто на Слънчака? Щото на зъркели кат него докарва...

а от руския нефтохим в Бургас, кой ще ни спаси?!

че този назначен за бизнесмен и брат му имат интереси във ВЕИ и искат да скубят народа

Иновативен човек иначе, в друго интервю гледах как ще внася работна ръка от Украйна за да укрепава бизнеса и висок ръст на икономически растеж. А за наще заплати каза, че те и без това растели бла бла бла и тем подобни.

А ОТ РОБСТВОТО ФОТОФОЛТАИЧНИТЕ ОТЛИЧНИЦИ КОЙ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ !?

Мръсникът от Драгалевци веднага на съд. Той пез лична изгода не е подписал тези идиотско - грабителски договори. Благодарение на това и дъщерите му сега са мулти- милионерки! Г-н Цацаров, задействайте Прокуратурата- има достатъчно документи ,които Черньото не може да скрие зад "Нолективно решение"

Докато тези марици не излезнат на свободният пазар и да си продават тока на пазарен принцип няма никакво значение какво си говори този или онзи.

2020 -Брюксел ще сети, че БГ държавата е дала държавна помощ 3 милиарда за саниране на ЧАСТЕН субект. И парите ще трябва да се връщат. Кой ще връща?- Кой друг освен Получателят на помощта. Уважаемият ПримМинистър не каза нищо , че след 10-15 год изтича срокът на годност на блоковете и трябва да се събарят. Спомена обаче нещо за земята под блоковете, която е общинска и може да бъде дадена на концесия.

На кратко за пенсионерите дето най-реват по Костов. При Костов цената на киловат беше 4 ст при 90 лв пенсия. Сега е 21 ст или 5 пъти по-скъпа. Взимат ли пенсионерите 5 пъти по-висока пенсия след Костов и след другите правителства?

така де. При костов всичко си беше спокойно. Костов разписа за ТЕЦовете 5 дни преди да освободи поста. След мен и потоп.

Р. Овч. подписа анекса към централите! Той е проблема. Не първоначалната сделка!

когато видя домуса зад решетките тогава ще повярвам че казва истината

Дайте да сравним, имам и факти. Средно смятам в днешно време сега изразходвам 400 киловата x 0. 21 ст крайна цена и се получава 85 лева. Средна заплата 800 лв или една десета даваме от заплатата за ток. Макар че не всички взимат 850 лв заплата. При Костов заплатите средно бяха 180- 200 лв. Цената на тока от Мариците ни идваше по 0.35 цента на киловат. Или 400 киловата на месец x 0.4 цента се получава 14 лв или една четиринадесета от заплатата. Тогава 1 долар се разменяше на 1.17 лв. Тогава някой да се оплакваше от цената на тока??? И работа имаше и икономиката вървеше и малкия и средния бизнес.

Пардон грешка в точката, не 0.35 цента, а по малко от 4 стотинки за киловат

Само дето смяташ така както дявола чете Евангелието.

костов подписа мариците точно преди да си тръгне.

Костов наследи цените от Жан така че...

Измислените чорбари реват от Домусчиев,защото бандита Гриша Ганчев не може да надцака Домусчиев ,иначе щяха те да си купят титлите,както са го правели винаги ! А Домусчиев защо мълчи за фотоволтаичните паркове там тока да не би да е по евтин от американските ТЕЦОВЕ ? Или интереса клати феса ?

те руснаците продадоха тецовете на американците ... ние сме = кои ми сра в гащите ... ха ха ха

Нагледна и нагла провокация, как се манипулира Българският народ. Правителството на Костов ли подписа договора за Мариците-1 и 2? Ако си мъж, кажи истината Домусчиев, заради такива новобогаташи от прехода, България е на подобно дередже с огромното си мнозинство бедняци за сметка на новоизплюпени перковци, като теб.

Е Ковачки и Думуса не могат ли да купят ЧЕЗ,и да ни пуснат евтин ток?

Бряяяях за този "умник" 100млн. лв. били някакви дребни суми. Ми тогава дайте ги на работниците бе Кирчо! Иначе от американците пари не чакайте. Те разбират, само от събиране и умножение и за тях изваждане и деление в математиката не съществува.

ха така! да спрем да купуваме тока от американските по 80 лева за МГВ и да наблегнем на родното производство за по 300-400 лева за МГВ! Уникално! Брилиянтно! Машалах, ашколусин, юбряя!!!

Браво ,ако стане да се отървем от такива собственици ,хубаво е ! Не иска Държавата да купи ЧЕЗ !

Мила родна картинка! Дават на частници евтиния ток на АЕЦ "Козлодуй" да си го продават в съседни държави! За потребителите в България остава скъпия, правят некакъв микс и ни обладават елегантно! Лошото е, че ние не изпитваме кеф от това!

как да не изпитваме кеф? 30 години е кеф, кеф, кеф!

Поне да бяха сложили малко лубрикант, ама и той е с пари! Требва да ни го калкулират!

Не знам кой и дали има голям интерес от прекратяване на тези договори: един познат настоятелно и убедено твърди, че те, всъщност не били баш американски...

Са Овчарови или там БСП свински черва , откраднати български пари , и за да не са те кожудерите изтаписаха американска фирма ! След 1989год всичко изкупиха те , защото парите бяха в тях !

Браво домусчиев!Хайде сега като ни оправиш с тецовете,да се захванеш с Лукойл,Булгартабак и останалия руски монопол в България.Нали знаеш?Продават много скъпо и не плащат данъци.Крадат едновременно от хората и държавата.Това обаче ще ти е по-сложно.Може отново да започнат да ти потъват корабите.

Отиди при ГЛАДНИЯ ПРОКУРОР и го попитай как се е произнесъл по жалбата от 2013 година на тогавашния министър ДОБРЕВ обвиняваща в ИЗМАМА СОБСТВЕНИЦИТЕ и КРЕДИТОРИТЕ на "АМЕРИКАНСКИТЕ" ЦЕНТРАЛИ. Според него с тези залози са били осигурени гаранции за инвеститора от всички потребители в България без да е взето тяхното съгласие. "Това е все едно да станете поръчител и да си заложите заплатата на някой, който да строи апартаменти", обяснява Добрев. КАКВО НАПРАВИ ЦАЦАРОВ ОТ 2013 ГОДИНА или още не се произнесълпо тази жалба. Всъшност през 2014 година с поведението си Цацара сътвори проблема КТБ и най вероятно поради "ЗАЕТОСТ" не е разгледал жалбата!! ОТДАВНА ТВЪРДЯ, ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА И ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ПРЕВЪРНАЛА НИ В ТЕХНИ РОБИ !!

Някой се изкиха ! ''Костов не бил в политиката 17г.''? Той и А.Доган не е , амъ дРъпа конците ,....нали? Само един въпрос : ---Защо наричат лицето И. Й. Костов ,...БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА ? Не започна ли от него РАЗПАДЪТ НА ДЪРЖАВАТА , А ПО-КЪСНО ОТ 3-ната гнойна коалиция , БСП/ДСП/ ,НДСВ ..., КОИТО ПЪК ПРОДАДОХА ТЕЦ И ВЕЦ НА АМЕРИКАНЦИ , И. КОСТОВ И Р.ОВЧЪ ..., СЪС ЗАСЕКРАТЕН ДОГОВОР ЗА 25Г.???

Защо не се допитате до Бг-''капацитетите'' , Станишев и Плевнелиев ? Двамата си умират да се НАВИРАТ МАЙ-НАГЛО ПО ВСИЧИ МЕДИИ , И ДА ДАВАТ АКЪЛ !

защо правителството се прави на разсеяно и не прекратява договорите

Стига сте ги наричали тези централи аметикански! По им приляга Овчарояи.