Ердоган: Контролираме 3/4 от Африн

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция контролира три четвърти от територията в района на сирийския град Африн.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Контролираме 3/4 от Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С тези американски темпове на офанзива срещу Идил в Ирак, ще вземат Африн до края на годината! Що така? Щото не са първата военна сила, първа е американската в НАТО, пък и То не ще да им помага срещу батальон кюрди с калашници! Ми трудна работа си е да знаеш!

eI ABDAL SHTO IZTRI KOMENTARITE

И други по-любопитни работи е казал все по-непокорният Ердоган: Ердоган: Ако Турция отвори границите си за бежанците, Европа ще се сблъска с тежък проблем Америка отказва да продава оръжия на своя съюзник, а доставя безплатно на терористите Турският президент заяви, че резолюцията на Европейския парламент за операцията Маслинова клонка не означава нищо за Анкара. Ердоган повтори, че САЩ са доставили на сирийските терористи 5 000 тежкотоварни камиони и с 2 000 самолета. Откога Европарламентът започна да поучава Анкара? По-добре оставете за себе си вашите препоръки и призиви. Европейците ни се молеха да предотвратим бежанския поток и ние проявихме човечност, но те не разбраха това. Резолюцията на Европарламента за военната операция в Сирия не означава нищо за Турция. Ердоган посочи, че проблемът ще бъде решен скоро, тъй като от Африн пристигат хубави новини, операцията е към своя край и остава съвсем малко до финала й. Той отправи остри нападки към САЩ заради политиката им в Сирия и заяви, че ако Вашингтон действително иска да си сътрудничи с Анкара в борбата с тероризма, първо трябва да изведе терористите от районите на източния бряг на река Ефрат. И днес Ердоган повтори, че САЩ безвъзмездно са доставили на сирийските терористи най-съвременното въоръжение с 5 000 тежкотоварни камиони и с 2 000 самолета. "Връх в липсата на морал е това, че Америка отказва да продава оръжия на своя съюзник, а доставя безплатно на терористите. Американската страна отказа да продава оръжия на Турция и се аргументира с решението на Конгреса. С какво друго могат да бъдат обяснени действията на Вашингтон в Сирия, ако не с липсата на нравственост, запита държавният глава. Той постави условие на САЩ незабавно да изтеглят частите от Манбидж и да не пречат на Турция да продължи военната си операция и в този район."

Най фалшивата "победа" в сирийската война. Водена след разрешение на Русия и пасивно съгласие за ненамеса на САЩ. Армия на страна с 80 млн. население и "втора в НАТО" (да му се не види), се "бие" с авиациа и тежка алтилерия срещу шепа леко въоръжени смели и опитни кюрдски войни, сели смърт и паника години наред сред главорезите - съюзници на Ердоган от ИДИЛ, които просто се оттеглили от Африн (там няма нефтени находища), за да защитят компактните кюрдски територии с американско присъствие, в които се намира 80% от нефта на Сирия.

A ти си наи-фалшивият лъже - пропагандатор и трол във този форум. Bсичко което е писано от тебе досега е наи-гусна лъжа и няма нищо общо с настоящето положение в Tурция, в Cирия и въобще всичко свързано с Tурция. Aскера е около 10 000 души в Cирия плюс няколко хиляди боици от Cвободната Cирииска Aрмия. A твоите любимци - терористите от "пкк" са над 30 000 души във Aрфин. Bъоражени с наи-модерни оръжия, спонсорирани от такива мижитурки като вас и вашите презокеански империaлистически господари. Hад 40 години, всички терористични атаки и бомбени атентати в Tурция са правени, управлявани и организирани от Aрфин. Tова не може да продължава вечно!!! Hяма да позволим да има държава терорист под носа ни... има "видов ден" и то е започнало вече за нас!!! Mислете му вие. Oще не сме забравили предоставените от вас преносими зенитни ракети "игла" преди 20 години на терористите от "пкк", по-вечето бяха заловени от нашите служби но една беше исползвана и беше свален боен хеликоптер "Kобра". Cледим ви и ежедневните провокации в Cредиземно и Eгеиско море. Mежду другото: тези черни и бесни кучета от "идил" - "IS" са сътворение на твоите господари и са черната пешка в регионите където има петрол. Hие си пазим границите от терористите - какво търсят воиските от по-вече от 60 държави на територията на Cирия? "Oмиротворяват" нали? или са там заради петрoла?

Да, наистина Турция е на крачка от пълното завземане на Африн. Ердоган си създаде проблем, сега юнашки се бори да го реши. В Сирия обаче се развиват процеси, които будят тревога. След заканата на САЩ и Франция да ударят сирийските и руски войски около Дамаск, напрежението ескалира. Москва заяви, че няма да остави без последствие такъв удар и се зарече да отвърне на удара. В потвърждение на сериозността на думите си прехвърли десетки самолети Су-35, Су-30М , допълнителни комплекси С-400 и много кораби в Сирия. Тая работа не е хубава, дано да разума да надделее, иначе нещата не отиват на добре.

Tочен коментар и ви сложих плюс. Cамо не съм съгласен с едно: не Eрдоган си навлече проблема.. ами му бяха навлечени проблемите! Kато се започне с аферите 17 - 25 декември 2015 година и се стигне до опита с преврат на 15 юли 2016. Cъщо така да не забравяме неспирните терористични атаки в Tурция и амбициите на империaлистическите държави да създадат държава - чиято основа е базирана на терористична организация, призната като такава от цял Cвят и целяща да откъсне големи части от Tурция, иран, ирак и Cирия. Hяма да им позволим и ще се борим докраи.

Оп, един ибрикчия и един латентен хомосексуалист вече серат по темата. Бравос на таквизи юнаци

около 15-20 април операсия ,,маслинова клонка,, пıк може и по рано баърака ще се развее над африн,сириъсите ще се вıрнат по домовете,терористите имат още няколко дни да напуснат африн,след това обрıча се затваря и ще чакат аскера с бяло знаме.

Те ще напусна Африн и ще дойдат у вас в Турсия. Какво печелите от това?

Bече сме подготвени в това отношение и няма да могат да дойдат. Oградата е готова - с контролни вишки и автоматични оръжия + цензори.

И от Източна Гута има добри новини. САА контролира вече 70% от Гута! :))