Мъж падна в асансьорна шахта в София

75-годишен мъж паднал в асансьорна шахта от четвъртия етаж на блок в столичния квартал „Света Троица“ на обяд днес. Приет е в "Пирогов".

Обратно в новината

Коментари - Мъж падна в асансьорна шахта в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дядо ми Бог да го прости казваше:с пръдня боя не става.По същия начин в България се поддържат асансьори,автомобили и всичко останало.Беден и прост народ.

И баща ми много я употребяваше тази поговорка. И верно - с пръдня боя не става, но за съжаление в България всичко останало с пръдня се прави - политика, правосъдие, здравеопазване, образование,....

Това не е държава, а разпадаща се кочина.

Когато отворил отворил вратата, отворената врата била затворена. Неграмотни дирници :)

На снимката изглежда по-млад.

Тази снима е на човек почиствал шахтата, а не на падналият 75г. младеж...

Всеки месец се плаща абонаментна такса, отделно се плаща за прегледи... Никой не е отказал да плаща за безопасността си. Техниците не си вършат работата. Минават на прегледите формално.

1. Някой глупендър е отворил принудително вратата и е оставил необезопасена... 2.Друг влиза в асансьора нищо , че го няма на етажа... 3.Трети се прави на техник и резултатите са налице... 4.За съжаление сега пак държавата ще прецака живущите с поредната измислица...

Прегледът открива незабелязани до момента повреди и затова намалява риска. Но не е гаранция, защото повреда може да възникне във всеки един момент.

Просто масовите асансьорни уредби по панелните блокове са с опасен дизайн на вратата и доста остарели. В една бяла държава щяха да са подменяни около 2 пъти, първия път със собствени средства, а втория с икономиите на електричество. Но и таксата за входа там не е 15 лева.

Една правилна фирма напомня, че трябва да и дадете по 250 лв. на вход за телефон в асансьора. Не че това ще помогне на падащите в шахтата, но все пак те са платили да се приеме съответния закон, платили са на сайтовете да им правят реклама и чакат да си избият парите !

имаше няколко случая на пропадане на асансьори, при които не сработват спирачките и завършват с травми и дори смърт! това са единствените случаи, в които проблемът е наистина асансьорен и наистина вината е в техниката и техниците. всичко друго са лобистки измишльотини, като мобилното устройство, като някаква защитна ламарина искаха, искаха да се сменят вратите дори на безупричните стари шиндлери, искаха и кантари да се монтират и какви ли не неща, само и единствено за събиране на повече пари. а най-важното е редовни контролни прегледи и работещи спирачки! проблемите с асансьорите почти винаги са като тоя случай, отворил и влязъл, без даже да погледне...много ще му помогне в тоя случай рекетът на мобилните оператори!

Нали въведоха нови регулации и закони за поддържане на асансьорите. Ей, за нищо не ставаме

Фирмите за поддръжка на асансьорите събират месечни такси , а да минават всеки месец , за да видят състоянието на съответния асансьор ? Даже , когато им се обадиш не идват същия ден !

А пък нашия асансьор са го "посещавали за проверка" дори на Великден. Шест почивни дни около празника. Цяла София се е изнесла, кой където може, а в нашия дневник на асансьора пише, че е проверен на датата на Велиден. Ето това се казва самоотвержен труд.

Ами тъп човек. От малки знаехме че като дойде асансьора отваряш виждаш там ли е кабинат аи се качаваш, а като не работи крушката в кабината опипваш с единия крак и тогава се качваш. Сега пише деца до 9 години без придружител не трябва да се возят , на 7 се возех и даже яйца на газовия котлон си пържех.

Според теб човека е тъп? Ей затова сме на това дередже.

А какъв е, ако не е тъп? Кьорав ли е? Защото за да скочиш в асансьорна шахта без да има асансьор на етажа или си тъп, или си сляп! Има ли друг вариант?

етажна собственост, какво да се прави? Държавата се опитва, с почти нулева ефективност да контролира асансьорите, но да си го кажем направо - има много мърлячи съседи и домоуправители и затова е така. Понякога не е само въпрос на пари. Най-лесно е да се вини друг, но това си е до хората. Държавата няма да ви гледа бойлерите дали ще гръмнат, ножовете обезопасени ли са вкъщи, избърсали ли сте си дупето добре и т.н.

докато не ратифицирате джендърконвенцията така ще падате !

Само в България, с оправданието няма пари, може да се нарушава всеки един закон, включително и за оцеляването на видовете. Съседите мислят че е за смяна, ама нямат пари, затова ще си го ползват с риск за живота си!

Няма страшно, нали вече има бутон за връзка по мобилен телефон. Щом мобилните оператори са на хранилка, страшно няма.

Нали наскоро имаше инпекции за тези асансьори които не работят добре да бъдат запечатени и ремонтирани,и беше задължително да се инсталира във кабината бутон със който можеш да се свържеш със техника при нередност,е то този човек който падна не можа да му сигнализира за нередност със асансьора че го р нямало. Да измисля нещо на дъното на шахтата да сложат нещо като батут,та при подобен инцидент да те изпрати батута обратно на 5-ият етаж от който си паднал.

и така може да поспортува на батута, докато успее да натисне коппчето на 5тия етаж, та да дойдат асансьораджиите!

Да живее Държавната агенция по метрология и технически надзор ! Наредба - чл.6!