Русия е унищожила запасите си от ”Новичок” с помощта на САЩ

През 90-те години на миналия век Русия е унищожила всичките си запаси от отровата "Новичок", като това е станало с помощта на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Русия е унищожила запасите си от ”Новичок” с помощта на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички русофили да прочетат инфо в английски сайтове и тогава проруските си коментари да пишат.Люзъри.

е била мъжка е нямало да си ти! Имаш ли си поне някаква, дори минимална, представа как се извършват тези оръжейни инспекции или си плещиш хей-така, да не бездействаш и да напишеш и ти някоя и друга простотия?!

Поредната кабаретна игра на Англия и САЩ...англичаните убиха съпругата на бъдещия престолонаследник Даяна, та един предател ли няма да убият.

И какво от туй, че сме убили един предател?

Има едно мисля че антракс се казваше,ами как само от една страна ще се дават доказателства да има и руски екип патолози-нали е така.

Ми запасите от Новичок са в говедарника ве! Та нали самия създател на Новичок работи за кравите, и пройзвежда за тях газ!

Колко по хубав би бил света без политици.Всички мерзости и беди идват от тях,без значение от изток ли са или от запад.

аиде руски мужици признаваите и се предаваите че ша гризнете каменни пирошки скоро

чекаме да фалират чекаме, чекаме, чекаме...

колегата е напълно прав: българският народ избра да бъде в ес и нато със западнярите и западната демокрация. всички руски тролове да си го набият в празните кратуни и да си го повтарят, ако трябва и на руски.

Е к'во ся, трябва да скачаме всеки път без да мислим ли? Кой не скача е червен,а? Не си вадиш изводи от първия път, а? Да бяха барем го изпидепцали малко, те сценаристите от Холивуд по-достоверно драскат сценариите за научната фантастика.... Тея олигофрени само снимка на убиеца и подписано признание не са турили.... То бива да сте оФце ама това е прекалено! Какви са фактите? Никакви... Англия твърди, че са руснаците, защото само те били имали отровата. Кой разследва? Само те ... А кой има отровата? Ми всички! САЩ 90те вземат оборудване когато затварят завода и участват в унищожението на отровата. Дали нямат? Мечтай си... После миндила разработчик от 28 години живее в САЩ, отишъл почти на 60. С руската пенсия ли живее? Мечтай си... Естествено, че е снесъл всичко, плюс това е и работил за ЦРУ, сам признава, че в момента го недолюбват. Защо? Защото е публикувал две книги, с все ФОРМУЛИТЕ!!! Та какво стана? Само Русия имала отровата? Мечтай си... Ти си наемен убиец, да речем... Ще оставиш следа към теб? Верно? Егати гламавия ще е бил... И последно, но не по важност, кое от всички обвинения бе подкрепено поне с елементарни доказателства? Ми никое.... Само обвинения и "доказателства" от типа според нас"... Ти още ли се връзваш на тези тъпотии? Защото вече и нормалните американци не се връзват....

Да избрахме си но тогава, след серия розови обещания. Как мислиш ако сега се проведе референдум за нато и ес-то едва ли може да се каже кой ще надделее, но вярвай ми дори и да спечели такъв референдум за оставането в тези два съюза ще бъде с много малко

Не българският народ избра да бъде в ЕС иНАТО със западнярите и западната демокрация, а управляващите който не проведоха референдум по въпроса и не попитаха народа дали ще бъде съгласен от страх че ще загубят.

А сега англичаните да отиват да се извиняват. А санкции спрямо САЩ, които са го предоставили на някого, който уж да убива от името на Русия ще има ли? Или на американските евреи всичко е позволено Попово? До кога бе?

Тия за две бутилки водка ще ти продадат ядрено оръжие камо ли 2 грама отрова

Като гледам колко хора тук милеят,еднита за Русия,другите за САЩ, май такива които милеят за БЪЛГАРИЯ няма!!!!

Тъпите западняци да имат предвид, че този "Садам" не е онзи Садам и Русия не е Ирак. Моля се да не се започне пак някаква война, че някоя "умна" ракета, руска или американска, като тази в Горна баня, може да удари София и не само!

Това ли ти е мечтата?

и аз да попитам унищожили го руснаците после го ползват като козметика oriflame едва ли не а сам русоффилка кат маика ми но кава е тая русска каша

Ти си руска виолетка с приличен български русия на български се пише с едно с, а тати се е оженил за рускиня, чиято заветна цел 90 те години б е да се махнат от матушката на всяка цена, сега не чак на всяка.

КУЛТУРНА ЗАБЕЛЕЖКА: Бих искал да напомня на шепата платени копейкаджии тук, че БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО ОТ 2005-ТА ГОДИНА. БЪЛГАРИЯ Е СЪЮЗНИК НА САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ. НЕ НА ПУТИН. Такъв е изборът на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Това не е изборът на българския народ Кончита. Всеки път когато ни противопоставяте на Русия, ни докарвате до национална катастрофа.

България е в национална катастрофа от 09.09.1944 г. Ама, няма как да го разбереш, след като главата ти е пълна със сталинистки петолъчки.

ТОВА НЕ Е ИЗБОР НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ!!!!!!!!!!!!!

Избор ли? На българския народ?

Избор на Бългаският НАРОД е самотогаава, когато е гласувано за него!!! Например - РЕФЕРЕНДУМ! Великобритания излиза от ЕС - референдум, да влиза ли Норвегия в ЕС референдум, ... и те така!

ВСЕ ПРОНАТОВСКИ ПОЛИТИЦИ ИЗБИРА БЪЛГАРИНЪТ, НЕ ТЕБЕ, ЧУКОЛИНА С ДВА ПРЪСТА ЧЕЛЦЕ..

Кой народ? Аз не си спомням да е имало референдум по въпроса, че да казваш, че е избор на народа.

АБЕ ТЪПАЦИ, МЕРКЕЛ, МЕЙ, ТРЪМП, ПУТИН, МАКРОН... С РЕФЕРЕНДУМ ЛИ ГИ ИЗБИРАТ? НАРОДЪТ ИЗБИРА ПОЛИТИЦИ ДА ГО УПРАВЛЯВАТ. АКО ИСКАШЕ НАРОДЪТ ДА НЕ СМЕ В НАТО, ЩЕШЕ ДА ИЗБЕРЕ ЧУКОЛИНА И ЙОЛО ДЕНЕВ ДА НИ ИЗВАДЯТ И ДА НИ ПАЗЯТ .

НАРОД се е произнесъл по този въпрос? И въобще някой питал ли го е? И какво общо има чланството в НАТО с лъжите на ЦРУ, МИ-6 и Тереза Мей? Аааа да сетих се, в хунвейбинските ви мозъчета НЯМА КАК да не лижете там дето Гсподаря е плюл, това ви е генетично заложено още от родителите ви бивши квартални ОФ активисти.

гледай си овцете и не вменявай на целокупният български народ нещо което не го е направил! Никога българският народ не е произнасял и дума в съгласие с членството ни в НАТО и ЕС! В тях ни набутаха правителства и президенти които тичаха на инструктаж в щатите и еднолично сложиха подписите си по документите за членството на държавата ни в тези структури! Ако не можеш да си спомниш кои са то сега има публични данни за всичко това и спокойно, докато си пасеш овцете, можеш чрез мобилния си телефон или смартфона, защото е видно че разполагаш с необходимата техника, да си "попрелистиш" някоя и друга страница и да си набавиш необходимата ти информация!

Информацията е написана така все едно американците са водили отчет на цялот производство, държали са ключовете от склада и когато то е прекратено са го извадили от склада и са го унищожили. Нищо подобно САЩ плащаха за унищожаването на онези средства за масово трепане, които братушките им казваха, че искат да унищожат. Тоест тази статийка ни информира че е имало новичок и американците са участвали в унищожаването му, но не ни казва по никакъв начин, че целия новичок е унищожен, нито пък, че рашките по късно не са си произвели нов.

Русия от 10 дни говори че се готви провокация с БОВ в Сирия. Очевидно след като плана е бил разкрит е пуснат план Б, убийство на руски предател в лондон с БОВ. И всички дружо подхващат че руснаците са виновни, а като гледам което разузнаване не е решили, то не си е произвело въпросния новичок.

Уж края на 90-те са унищожили запасите, а 5-6 години по-късно (95-та) отровили някой си - не се връзва.

Новини: 1. Оказва се, че СССР е разработвал ужасни химически оръжия. За тези и други гадости СССР замина в историята 2. Дори и да не са унищожили запасите си от Новичок, с течение на времето всяко хим вещество изветрява и се променя. Значи Русия са възстановили производството

Не си Бегеец, а Еврогеец.

Оказва се, че САЩ плащат за унищожаването на съветското хим.оръжие а в същото време не унищожават тяхното напълно защото видиш ли, нямали пари.

Евтина руска пропаганда. Било просто съставно вещество, за което нямало нужда от специално оборудване, ама американците били взели ЧАСТ от оборудването. Русия уж унищожила сапасите които представила че има, ама колко има не се знае. Хората измислили отровата живеят в Русия, обаче един от екипа живеел в САЩ значи е той. След намиране на двамата отровени след 2 дни разбраха какво е веществото, но според руснаците били знаели предварително. Можели да го убият по хиляди начини. Ми могат и са избрали този. Това е за вътрешна употреба убийство. Русия така и така е в ембарго, но може да уплаши всички противници на джуджето точно преди изборите. Руснаците вече са го ползвали. А къде има още дози не е ясно. По точно ясно е - има ги в КГБ вече преименувано. От друга страна Руснаците знаят за химика в Америка и винаги могат да се оправдаят с него. Единствените които имат САМО изгода от това убийство са руснаците. Всеки друг търпи и негативи в разузнавателен план. Всъщност целта е бил само Скрипал. Иномерът щеше да мине незабелязано като инфаркт. Обаче там случайно се оказва и дъщерята, което е породило и съмненията за отравяне и разплитането на случая

ми като САМО Русия има такъв газ, как разбраха и то само за два дена, че е точно той?

Руснак отровен и са търсили химикали от руски отрови първо. Елементарно е. А и очевидно има някакъв необичаен за тялото на човек агент. След като са знаели че е отровен са търсили отровата. 2-3 дни са достатъчни да открият какво е.

Луд ли си? Викаш дъщерята е случайно там. Ти какво мислиш че тези не са знаели къде е, с кой е, та дъщерята ги изненадала. Викаш ако не била тя, щело да бъде инфаркт. Нали прочете какво прави въпросния новичок, като всички мускули са ти се вдървили, те лекарите не мигот сигурно да направят разлика между инфаркт и някаква нетипична смърт.

Не могат, ако не знаят защо е умрял. И през 95 г не са го използвали те и ако трябва ще се закълнат и за това. Нищо чудно да обвинят самия Скрипал.

MI6 ги е отровила за да прикрие скалъпването на "руската връзка" на Тръмп. Скрипал е бил замесен и е искал да изтъргува разкриването на стъкмистиката за да може да се върне в Русия. "Russian Spy Poisoned In UK Offered To Give Evidence That MI6 Created Trump Dossier So He Could Return Home"

България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-твърдия възможен начин. а за предателите руски важи-----------------Тия, които лягат с кучетата, стават с бълхи---направо се превраштат в русски ..... бълхи

ние от бг Sме зли като песове на ук ако незнаеш идиот твоите ука убиха дядоми в софия по време на бомдаировките на тази пасмина англосанксонска

Стои до съюзника си Великобритания, която през 1877 превози армията на Сюлейман паша, за да изколи населението на Стара Загора.

какво значи "унищожили". Подписали са протокола. А какво точно с аунищожили и какво къде са скрили си знаят само те. Я да видим ако се скрие нещо по Сибир дали някой някога ще го открие. тази работа малко прилича на ликвидиране на епидемиите. Уж ликвидирана болестта, пък отвреме-навреме се проявява. С чия помощ е унищожила Русия нервнопаралитичните си газове, дали с експерти на САЩ или на Замунда банана бенд също няма никакво значение - все ще могат да скрият нещичко. Еле пък ако там играят Спецназ и ГРУ. Нали си представяте ако имате супер-оръжие дали ще унищожите всичкото (и няма да си оставите мъничко и за вас). Във всички случаи Русия и единствено Русия носи отговорност затова че при унищожени запаси от БОВ те се появяват някъде си. Още по-лошо - излъгали са, декларирайки че всичко е унищожено. Абе съветска му работа - знаем ги тези иширети

Раната на един е рана за всички. Честта на един е честта на всички всички саюзници от нато и демокрациите по света ще отговорат яко на русските вредители

хайде бе, натовски герои! ако имате дебели гащи- давайте!

Иди се запиши в ИДИЛ да "отговориш" на руснаците или ако те е страх да не направят евнух дето чисти кенефите в харема на Багдади иди се запиш доброволец в Усраина, да "отговориш" на руската агресия. С кеф ще гледаме после поредното видео как строени в Донецк бандерлюги пеят химна СССР за да покажат, че са осъзнали "грешката" си.

СССР :) Ех тъпако ....

И сега какво,трябва да поверваме на КГБ,че всичката отрова е унищожена и КГБ не е запазило "за своя употреба" нити грам !!!!! Руснаците възприемат всички европейци като идиоти!

Е, защо да не си запазят някой и друг тон, а?

Е, защо да не си запазят някой и друг тон, а?

Е, защо да не си запазят някой и друг тон, а? Иначе, европейците не са идиоти, ама като чета из форумите у нас са в изобилие. Само на Путин вярват

Плоска евтина западна пропаганда! Какво излиза: - унищожили запасите си в присъствието на сащ. - сащ закупили част от оборудването за производство на отровата - човека измислил отровата от 20 год. живее в щатите - това е бинарна отрова т.е. не е нужно специфично руско оборудване и секретни съставки за да се произведе. Произвежда се от свободно достъпни хиликали. - след намиране на двамата в безпомощно състояние, знаеха с какво е отровен и кой го е направил. Странно нали? И толкова нямаха търпение че след 30-60 мин. Мей вече говореше за санкции и ответ и мерки. -не дават проба от отровата на руснаците, защото знаят че истината ще излезе наяве - ако са искали да го убиват руснаците са могли да го направят по хиляди начини. Сега преди изборите не им трябват скандали. - кой има интерес да се шуми против Русия и да й се налагат санкции. Естесъвено западните държави. На всички ни е ясно стремежа да се плюе по Русия, но този път някак си много плоско всичко. За БОВ на Саддам един висш натовски генерал след каъо не намериха нищо беше казал - дс допуснахме грешка, и ние грешим по някой път.

Единственото по-лошо от това Русия да е виновна е че групи и частни лица разполгат с такова оръжие.

Бо Бо

"Новичок" е отровен. Oт БОВ няма спасение, а Сергей Скрипал и дъщеря му са още е живи в болница в Лондон. В същото време Вил Мирзаянов, създателят на "Новичок", живее на улица Cherry Hill в Принстън, щата Ню Джърси, в селище близо до Филаделфия, САЩ, където имотите се оценавят на около $1 млн. Тези факти са показателни за мнозина с каква цел е тази двойно скроена бутафория. Още по темата в dnes bg: Създател на "Новичок": Това е изтезание, напълно нелечимо е!

"американците също така взеха част от техниката за производството на този газ на американска територия". Има ли още някой да се съмнява от къде е дошло веществото? Американците няма да спрат да притискат Русия. Те убиха агента.

аре стига глупости... като са им взели част от апаратурата какво точно им пречи да си направят нова такава? Още повече технологиите се развиват и като нищо може да са направили нещо дори по-добро.

И Садам беше унищожил химическите и бактериологически оръжия на Ирак, но това не попречи на 'баш-демократите' Великобритания и САЩ да го нападнат, с цената на над милион жертви. Така че истината никога не е спирала тази клика войнолюбци, няма да ги спре и сега

Един пръст не може да вдигне едно камъче-------------------------тепарва ще исе разкриват пипалата на русккия октопод

още една 'индЯнска' поговорка- ако си тъп, мълчи си Хау!

Грешиш: Ако си тъп, то ти е завинаги. А този с джендърската физиономия му плащат да ръси глупости и няма да млъкне.

където го няма. Щото ще те яхнат тебе накрая и ще те накарат даже и да ревеш като дългоушат Марко. Тепърва ще слушаме пак оправдания "а-ла Тони Блеър как видите ли ги подвели службите..."

УНИЩОЖИХА ГО ВОТ КАК: ОТ "НОВИЧОК" ГО ПРЕВЪРНАХА В "БОЯРЩИК".

Май и на теб ти е време да спреш бояришника и да минеш на нашенска домашнярка, че нещо са взели да ти гърмят бушоните.

САЩ и Англия избиват милиони невинни по света, а сега се загрижили за някакъв чужд шпионин. Тоя повече ли е умрял от милионите избити от САЩ? То бива двоен стандард, ама вече смешни станаха.

КЪДЕ ГИ ВИДЯ ТЕЗИ МИЛИОНИ?

В Ирак, Виетнам, Либия, Сирия, Сърбия, Иемен.

Веществото е било унищожено с помощта на САЩ.Значи САЩ са имали достъп до него.А щом те са имали , значи че и цялото НАТО е имало

Те даже са дали гражданство на изобретателя на този газ. Дали след това човекът се е захванал с градинарство или е станал каубой? Я се пробвайте да вземете зелена карта, ако не сте изобретили нито едно подобно вещество. Отсега ви казвам, че няма да стане. Та, да си дойдем на думата... кой ли може да има запаси от това вещество и да не се поколебаае да ги използва?

ще зяпа ли като тапир пред сено или пак уверено ще твърди, че МИ-6 са снимали мазето на Кремъл, където са складирани пет-шест стека шишета с "Новичок" за зор-заман /за бивши шпиони пуснати от затвора/?

Само като стигнах до тази част в първото изречение: "казаха руски експерти..." и спрях да чета. Веднага разбрах, че всичко което да казали е чистата, неподправена, ПУТИНСКА истина.... Спомням си как "честния" Путик каза, че Крим бил се присъединил с референдум, пък след една година пусна документален филм, в който сам казва, как събрал верните си подгъзуги и им казал: " Господа, време е да си върнем Крим"

за унищожаването на веществото или не са? А оборудването отнеслили ли са го? Или то тва не са били САЩ, а преоблечени агенти на Кадиров, който е действал под личната заповед на Путин, после да могат безнаказано за кеф да тровят който си щат?

#газтамнет

на руснаците и техните бг. последователи искам да ка ж а за техното правителство наша индянска мадрост...............................Ако забележиш, че яздиш мъртъв кон слез......................

Май са си оставили малко. Ей, така, да има. За всеки случай. Ако потрябва. Как пък са сигурни всички, че е унищожено всичко?

дали е ден или нощ няма как да си сигурен преди госпожа Тереза да се искаже в камарата на общините та за руски газ да сме сигурни? Ама възниква въпросът, а как да сме сигурни, че Тереза Мей казва истината? О да, забравих. И тя като Тони Блеър, Колин Пауъл или Кондолиза Райс НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ.

Значи американците са унищожили руския Новичок... но най-голямото хранилище за нервно-паралитични газове, включително и Новичока, на СССР се намираше в Украйна а за нейните запаси нищо не се казва в статията, а и щом като американците заедно с измслилия го химик са прибрали и оборудването за производството на Новичок почвам да се питам дали пък доведения брат на последния Ким наистина е бил отровен с американски VX газ както се твърдеше миналата година или американците още тогава са изпробвали как действа американския Нюуан в реална обстановка;)

И единственият който може да го прави е във ФАЩ. Сигурно има и в Лондонстан. Всеизвестно е ,че ЗАПАДналите наркомани трепят агентите си,когато са им полезни само мъртви. Запада убива хора с БОВ. Къде е ООНето?

Какви руснаци ти се привиждат? Узбекистан е независима държава от 1991-ва.

това е страшна атака да тровиш хората и после да мислиш че си неуловим руски мегаломан е типично за имперята на олигарсите

Прав сте! Нормалните западняци никога не биха постъпили така притворно и коварно. Те просто посред бял ден нападат суверенната държава и за да са сигурни, че целта е ликвидирана, направо избиват целиа град. Пример? Войната в Сирия - 360 000 убити за 5 години. Ирак - 260 000. Афганистан, Либия, Виетнам, Корея и още други 40-50 страни няма да ги споменавам, че нещата много заприличват на геноцида на Сталин и Хитлер.

Лейке, съдейки по споменатите от тебе нападнати суверенни държави кои "нормални западняци" имаш предвид - САЩ ли? Защото само тази държава в съвременната човешка история имат военни агресии във всички споменати от тебе държави, а и в други - напр. в категорията "избиване на целия град" може да се споменат Хирошима и Нагасаки, например...

толкова ли си КУХ дори хипотетично да предположиш, че руснаците биха тръгнали да трепят някъв ненужен им двоен агент, който години не му обръщали в никакво внимание, но точно преди изборите решили ей така да го отровят с нервно-паралитичен газ, с който единствено тях биха свързали??? Ама наистина ли????

От самото начало си личеше нескопосаната работа на ЦРУ, но веднъж като обвинят сестра ти, че работи на околовръстното, иди доказвай, че нямаш сестра!

Унищожено е голямото количество. Но в мазето на вилата на Путин има цели буркани от кисели крастивички, пълни с Новичок. Сутрин Путин се жабури с него, а след това целува деца и се смее демонично на мъките им. Така ми каза Тереза Мей на сутрешния чай, честна дума!

американците през 1990 г. руснаците са унищожили "Новичок",пък 1995 г. има двама отровени с тази отрова.Сега пък окончателно химическите оръжия в Русия били унищожени преди година.На какво да вярваш?А сега през 2018 г. пак двама отровени с "унищожения" уж вече "Новичок".

"1990-та". Второ освен "Гардиан" кой е "констатирал", че през 1995-та с този газ произведен от СССР/щото това е производителя, а не Русия" е отровен цитирания в пасквила им банкер и секретарката му?

дали не могат да си го произвеждат? Да та питам Узбекистан сега Русия ли е е видно, че няма смисъл..

да го произвеждат? Създателя му живее там, оборудването прибрали?

За жалост , такава е съдбата на двойните агенти навсякъде по света ,стига хленч

Гьорге, тъп си! Не става въпрос за двойни агенти и т.н. Става въпрос за това, че бойни отровни вечества се използват безогледно на територията на чужда държава и от това страдат много хора. Не прочете ли, че има още 20 човека хоспитализирани и един, дето и той май ще си отиде? Трябва ли заради един да страдат още 20 човека, дето нямат никаво отношение към въпроса? Седни си!

му пука за тия 20 души? Те цял лондонски квартал ще изтровят ако има шанс поне 10 британски домакини да поверват, че лично Путин е ходил по къщята и е мазал възглавниците на горките хора с Новичок.

Те добрите, наивни САЩ плащат кат попове за нещо дето я стане, я не? Нееее, ма няма как да не са скрили руснаците баре пет, шест кила бе, то тва е все едно лютеница в кашони.

Гледах една снимка на мястото където работят английски спецове облечени във защитни костюми и редом с тях нахакан, смел английски пожарникар на който изобщо не му пука за някакъв си газ ! За мен това си е жив театър който за съжаление може да доведе до непредвидими последствия ! Англия е отказала въобще достъп до случая и само нажежава обстановката ! Токова ли са тъпи там тези във властта ?! Аз си мислех , че само в България е такава ситуацията , а се оказва , че в целия Запад управляващите са алогично действащи индивиди !

джонсън 1. потърпевшите са руснаци 2. тоя газ се е правил в ссср следва валодя е крокодил

и сега всичко е ПРОВОКАЦИЯ от ЗАПАДАда нападат и диктуват....