НАТО иска 2% от БВП за отбрана до 2020 г.

НАТО предвижда разноските за отбрана в България да достигнат за миналата година 1,5 милиарда лева, което е най-високата стойност в последните седем години.

Обратно в новината

Коментари - НАТО иска 2% от БВП за отбрана до 2020 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАТО иска 2% от БВП за отбрана до 2020 г. А според изследване на Фондация "За нашите деца" близо ПОЛОВИНАТА ОТ ДЕЦАТА живеят в риск от бедност или социално изключване...

Като нямате хора какво ще чините с 2% ,байновата? Тупаните е разбраха че лесно е да затриеш нещо но е трудно да създадеш! На ви сега реформи! Още сте с вършавската техника!

Аз пък искам нормални доходи и въобще не ми е ясно защо трябва да се наливат средства в американското НАТО ,което нито ме пази , нито има от кого до ме пази , освен разбира се ако го докара да ме пази от американски стратегически интереси.

А- а, не! Лижим предници, задници, дъх не си поемаме, ама и да си плащаме?

защо нато не поиска 2% от бвп да отиват за образование, там "мозък" не и требе

Увелочението изобщо няма да се отрази на бойната ни готовност защото "лидерската партия",Земунския клан ГРОП ще открадне не 2% от БВП,а 20%.Такава им е природата.

Защо България ще им плаща да са тук. Да не би народа да си е дал съгласието. Напуснете страната ни. Ние не сме казали ДА. Не имало референдум. Да плащат Депутатите за вашето стоене тук. Ние нямаме средства за отглеждане на неискана армия на нашата територия.

НАТО да си изгледа още веднъж речта на ВВП от 1 март с илюстрациите за ракетите и да се успокоят вече с тия бюджети! Докато не предложат по-добри оръжия от показаните, никакви пари в бездънната яма на НАТО за старите им брички, дето се чудят на кого да ги пробутат, а те вече са адски неактуални! И 20 % от бюджета да им дадем, а те на нас - най-старите си фърчилки, пак нищо откъм защита няма да сме получили! Така че - ядец! Да направят хиперзвукови неща, които са актуални и лесно се управляват от юзъра - тогава могат да претендират, а дотогава - сядайте и мислете, не ни натрапвайте бракуваната си техника от стари времена!

Много кофти тия от НАТО, бе! А уж сме от един отбор! 2% за отбрана, ама без заплатите!!! Как ще крадем, от тия пари, ние калинките на ББ? От заплатите беше лесно-мъртви души, фалшиви ведомости и плащания на здравни и социални вноски на военните! А сега? Парите са ясни, цените на американското оръжие и да се договорят - пак са ясни! Няма да е лесно да се щипне от тези кинти, щото братята американци бият лошо по пръстите, щом искаш да бъркаш в техния джоб!

НАТО да го да!

Само се чудя как тия финландци, съседи на Русия и членове на ЕС и еврозоната, се опазват от тоя "грозен агресор" Русия, без помощта на НАТО. Сигурно ще да имат армия, по-силна и по-добре въоръжена от тази и на Русия, и на НАТО! Просто друго обяснение няма!

Със кого ще се бием?

Русия и Турция най-вече. То други агресори, с които в историята си да сме имали проблеми, няма.

Нема да се бием с никой! Само се създава истерия, за да финансираме американските военни компании, че да могат поне малко да се приближат до новостите на руснаците във военната област! Оказа се, че ПРО на САЩ, след представяне на новите оръжия на Русия, за нищо не стават и парите са пуснати по вятъра! Сега ще им развиваме космическите войски! А за това трябват кинти, които ще дойдат от изкупуване от балъците като нас на старите американски железа, не ставащи за нищо вече!

Въпрос: Ако всички държави от ЕС се разберат да увеличат разходите до 2% от БВП, но да не купуват нищо от САЩ с тези пари, а само от страни от ЕС дали НАТО още ще държи на тези проценти.

Все тая,различните оръжейни производители вземат заеми от едни и същи банки принадлежащи на върхушката на един и същ народ.

НАТО бърза да изпревари замисъла на Европа да създаде собствена отбрана. Така ще се плаща на паразитите от НАТО и на европейската отбрана. Има много такива като Столтенберг които искат да получават високи заплати за джобния си тенис и да продължат да не плащат дори един цент данък- така както е сега. Казах ви че докато Столтенберг е ген секретар той ще подпали нова война на Балканите, ще го видите това скоро.

Много се грижи за нас НАТО-тото. Вижда, закъсваме го с отбраната, не можем да насмогнем да се пазим от надвисналата над нас опасност, знаем коя е, айде холан, и ние четем dir. И идват при нас емисари и със загрижен тон казват - глей сега, пичове, малко са ви разходите за отбраната. Ние каквото помагахме - помагахме - и ракетите ви нарязахме безплатно, и танковете ви помогнахме да продадете по света на безценица. Изгонихме ви офицерите, разбишкахме ви военното разузнаване. Сега вие трябва да извадите едни пари, приготвили сме ви едни самолетчета - бонбончета ! F-16, модел 1973, вас чакат под палещите лъчи на слънцето в пустинята Мохаве, не сте виждали такава авиоборса, най-голямата в света. Съвсем малко карани, тя една бабичка ги карала, возела си внуците до алианса, само в събота и неделя. Ама малко са поизгорели от слънцето гумите и шланговете, нищо, за още 1 милиард, знайш как ще ви ги стегнем - ще литнат от втори път още ! Айде, да не се налага пак да сменяме правителството.

НАТО "иска", кой по-точно не става ясно. Бе защо не си го кажем, САЩ иска, Тръмп иска, Б.Б. козирува, Цв.Цв. докладва, Кр.Кар. потрива доволно дебелите си кунки. И за какво, да демонстрираме присъствие в Афганистан, а от там да ни пращат брадясали гаджали.

то и аз искам. Татко каза че ще ми купи колело ама друг път!

Е хубо де, няма ли някой да дойде и да ИСКА: "РАВЕН ТРУД, РАВНА ЗАПЛАТА - основен девиз на ЕС!" А . . . а де . . .

То до 2020 отдавна да сме се изпепелили! Дали изобщо това лято ще преживеем

тестват се обществените нагласи ... партийният секретар: утре ще ви бесим; въпроси? след известно мълчание един се престрашава: въжето ние ли да си носим или от профсъюза ще раздават?

Да си реформират МО. Да се изчистят от синекурните, лентяйски паразитни длъжности. Трудно е но имат облаги -не заплащат осигуровки, ранно пенсиониране, 20 заплати на куп и т.н. Няма реформи в сектора. Съкратете чиновниците калинки.

Да бе, ще ги хрантутим натовците да си правят безплатни бази тук.

Аз бих се радвал да излезем от Нато, нищо, че на Мони и Ленчето ще им е тъжно

То до 2020 отдавна да сме се изпепелили! Дали изобщо това лято ще преживеем

ами то до тогава третата световна война не само че ще почне ами и ще свърши

нека да има НАТО дето не се знае от какво точно ни пази! давайте пари за да пълните дисагите на бойко

Та - от кого ще се отбраняваме?? Давате ли си сметка, че това са разходи от 210 лева на ВСЕКИ ЖИТЕЛ на България ГОДИШНО???

Не НАТО , а бай Лудия Кравар иска да му се купуват оръжията. Акъла на тия пикливи натовски ръководители им стига само за заплатите да си мислят. За нашата воиска имаме достатъчно оръжия и муниции. По добре да ги вложим в дрехи, оборудване и добри условия на тренировки и работа. И без това няма кандидати.

нато с перчема се насра от лакомия и никакъв продукт а само лакурдии и стари железа

с покупката на само един комплекс С-500 можем и да преизпълним поръчението на НАТО.

До 2020-та отдавна да сме се изпепелили! То дали това лято ще приживеем не е ясно

ei sega za tezi idioti ot nasrato 2% ot bvp tiq mai sa izperkali ot gola bg kakvo izkat zemqta ni li ili da sme prbi do jivot na mvf ?????vreme e nie ot bg za udarim toqga na navlecite ot fa6t koito samo lapat a ni6to ne davat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

еи сега за тези идиоти от насрато 2% от бвп тия маи са изперкали от гола бг какво изкат земята ни ли или да сме прби до живот на мвф ?????време е ние от бг за ударим тояга на навлеците от фащ които само лапат а нищо не дават !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!