Култът към личността се завръща в Китай

Китайският президент е обект на култ към личността, какъвто не е имало от времето на Мао. Конституционни промени му позволиха да остане на власт неограничено.

Обратно в новината

Коментари - Култът към личността се завръща в Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте го на нас. Имаме нужда от такъв. Какво го храчите и омаловажавате. БГ медии.

за какво ти е още един, ние си имаме вожд богочовек?

Ако управлява добре, защо трябва да се сменя????? Демокрация = власт на парите. При демокрацията тайните господари с много пари слагат на власт (т.е. излъгват народа да избере) своите слуги. Диктатурата понякога може да е добро за народа управление - като в Китай в момента. Може и да е много лошо, разбира се.

Демокрацията не е власт на парите :). Тя е равенство пред закона. И няма по-добър начин на управление от нея. Тези с парите я опорочават.

На БГ и трябва един такъв

Глупости. Разстрелва айдуците на стадиона.

МмммДа ! Визуално много мяза на Джеки Чан , за тва сигурно така го култивират китайчетата .

че Китай стана първа световна сила,независимо от дрънканията на запада. ЕДНОПАРТИИНА СИСТЕМА СЪС СВОБОДЕН ПАЗАР СЕ ОКАЗА ПЕЧЕЛИВШ ВАРИАНТ. С ПОВЕЧЕ ПАРТИИ,КОИТО САМО СИ ПРАВЯТ МЪРСОТИИ ЕДНА НА ДРУГА СЕ СЪЗДАВА ПЛАНИРАН ХАОС ВЪВ ВРЕДА НА СТРАНАТА.

ПРилича на журналист, щом е несменяем, сигурно китайците и китайките ги боли тишината. Китайския е дракон бе убит не от япония, а от комунистите.

ХМ,след 5 000 години ИСТОРИЯ ще добавят още 1 000!!!А ние ,мечтаейки да сме в границите на Санстефано обявихме освободителите си за ВРАГ....не защото сме ербап а за да се подмажем ...

Abu Talib

Преди точно 625 години, Пекин става столица на Китай. Дай сега да ги обвиним, че е имало националисти, привърженици на Май и западняци, решили да ни нападне Турция.Нямало е, за това не може и да ги виним сегашните китайци, а пък те ако решат да се реваншират, добре дошло!

В ония далечни години ДЪН в края на мандата си за да избегне ,,цветната революция,/площада /, и гражданската война,смаза протестите и направи гениален ход с ,,МИРНОТО ПРЕДАВАНЕ НА ВЛАСТА,,ПОСЛЕДОВАТЕЛНО между трите основни течения в КИТАЙ---последователите на МАО,ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА ЗАПАДА и НАЦИОНАЛИСТИТЕ...СИ майсторски издърпа властта след като западняците останаха попикани от АМЕРИКА,която в спор /свиреп спор/ с ЯПОНИЯ се озъби на Китай......СИ отмени срещата с ХИЛЪРИ ,и има каза да вървят майната си....Това му позволи да окупира всички властови позиций-икономика,армия,партия....А сега с търговската война на Тръмп ---хептем става бетон...Освен това ТОЙ има ОБЯВЕНА визия и СТРАТЕГИЯ ЗА 50 ГОДИНИ НАПРЕД...

целият спам е за едно, единствено изречене. не било, еврейски ботуш, най- било "стабилна и предвидима регулация в икономиката"... циркаджии. много, много тъпи.

Aми, Kралят Cлънце в BG-то???? Aз, Aз, пак, Aз, отново Aз,.... и докато спре със Aз, започва цецо сифоня: Hашият лидер, Hашият премиер, премиера Kаза, Tой Hареди, Tой го измисли, Tова е Cамо Hегово i.t.n!!;))

Самата истина с три изречения. Уцели направо в десетката! Браво!

Ний си го имаме от бая годинки ама на медиите не им прави впечатление зер паричките няма значение че са от такова възхваляване на властващ. Не съм чул в Китай властващ да излиза и да казва ежедневно АЗ АЗ АЗ

С нищо не се различава от ФАЩ и БГ,само дето ние сме от третият свят в сравнение с Китай,така каза Перуката.

ТУК НИЕ СМЕ ПО-НАПРЕД С МАТЕРИАЛИ.БАЩИЦАТА Б.Б.КАКВОТО РАЗПОРЕДИ-ТОВА Е!

НЕ СМЕ , ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКОТО МРАКОБЕСИЕ СА КАТО ФАРАОНИ.

Си е нищо пред наш Боце. Богочовек, та дрънка. Щом рече " конграчулейшън" и такава поза заема, че самият Цезар му вика "евала Баце". Не култ, а мавзолей трябва да му се съгради. Нема такъв юнак като Боце фон Банкя, някакъв си Си щял да се мери с него. Толкова е велик в простотията си, че Берлускони му я мереше с педи по селската му гърбина.

И защо бутнахме мавзолея на Гошо Мастиката, единствената мумия в България , а щеше да е атракция !

Си е нищо пред наш Боце. Богочовек, та дрънка. Щом рече " конграчулейшън" и такава поза заема, че самият Цезар му вика "евала Баце". Не култ, а мавзолей трябва да му се съгради. Нема такъв юнак като Боце фон Банкя, някакъв си Си щял да се сравнява с него. Толкова е велик в простотията си, че Берлускони му я мереше с преди по селската му гърбина.

Между монархисти и комунисти няма разлика - и едните и другите управляват доживотно, а след тях властта се наследява. Единствено демокрацията е изходът от тиранията им.

Култът към личността се завръща в Китай...??? стигнахме и до ,,далечният изток,,...!!! останаха ,,западните балкани,, а след това европата...!!! ,,да се слави ,,името,,ти...,,!!! не казвам ,,господне,, щото може да се ,,обидиш,,...!!!

Така ли се управляват 1.5 млрд. хора ? Съз западните недоносчета говорилни ,наречени демокрация. Най-мръсната и двулична диктатура е демокрацията. Не е възможно нещо да е излязло от Гърция и то да не е мръсотия

точно при ,,перикъл,, е възникнал терминът ,,демагогия,, и по точно е казана от ,,чърчил,,...??? ,,политика е днес да обещаваш нещо а след година да ги накараш да повярват ,защо не си го направил...,,!!!

Китайците са назад с материала. Ликът на нашето Слънце грее от вафлени опаковки и от капаците на колите...

Много повърхностно и пропагандно се гледа на това решение, а то е разумно в предвид ситуацията. Някои забравят, че Китай от хилядолетие е велика страна и не е случайно, че една трета от света са китайци.

пак ша гонат врабчета

Има много такива страни и в ЕС, монархии с власт по наследство, значи може английска кралица, това е демокрация, а за Китай не може.

Правилно. И не само кралицата. Ами Меркел?!

Откъде-накъде някои други ще наследяват властта, защо пък да не съм аз?

Както е казал Андерсен преди 200г -"Китай е страна ,в която живеят китайци.Императорът също е китаец" Сега китайците са 1500000000 души и темпът на развитие е от 6-10% годишно!Може би трябва да си припомним,че Мао Цзе Дун е спечелил властта в Китай ,като е обещал на китайците ,че ще ядат 2 пъти дневно ,вместо 1 път!?Не е много сигурно,че това е култ към личността,може би именно така работи китайската система!?

Е крайно време беше! Доживяхме. А и те. Но май двата култа се различават малко, а? Вече не нареждат в долината 350 000 души да си подават една тухла от ръка на ръка и не дърпат рикши, а слизат от изкопирани мерцедеси, БМВ-та и Хонди. Не се прибират в землянките със сламени покриви, а ни гледат от 99-я етаж на небостъргачи. Децата им спретнати в училища-приказка, модерни, окомплектовани технически, нахранени и......знаещи. Направо ужас за наште "отличници" и родителите им с претенции. За техен късмет, не можем да им повлияем, можем само да гледаме отстрани и да съскаме. Всеки историк, даже и студент по история, ще ви го каже - викторианска Англия бе изместена след Първата световна от САЩ като световен лидер, сега иде и техен ред и именно Китай е новата първа сила.Сменят се горе-долу през един век, а Русия ще почака в чакалнята още, да разчита на неприкосновените си запаси и запечатани кладенци с нефт и газ, които ще отвори към 2040-50 г., когато това благо ще се е почти изчерпало по света и това ще им е шансът. Сетне сме ние - с шопска салата, таратор, луканка, мусака, кисело мляко, кебапчета, туршии,рози и чушкопеци ще командваме изгладнелите тълпи и всеки от нас ще е най-малко шейх или емир. Блажени доживелите. Защото има и сега вярващи.

глупости, САЩ си остава идеала и мечтата за белия човек. Никой не е примрял по жълтурите!

Назад си с материала.

какъв бял човек...??? с ,,левите-неолиберали,, ли...!!! ,,оскар-ите,, бяха за ,,пример,,...!!! ,,мъжка,, статуетка без ,,полов,, белег,, и лошите ,,бели,, срещу ,,прекрасните,, чернокожи...!!!

В Китай ли? Че у нас няма ли го?ББ замести Тошо.Само ,още снимката не са му окачили навсякъда.

Все уважаващ себе си шофьор и тираджия си беше сложил календарче с лика на Бойко още първия му мандат, но сега знаят какво мисли мнозинството за него и гледат да не рискуват.

да окачват портретите му по стените, като от сутрин до вечер независимите медии само него показват? Рисковано е, не се знае накъде ще избие народната любов. Някъде се прокрадна идея да му се прави мавзолей, че той е готов в Банкя, на хубаво място с подобаваща охрана.