Турция обстрелва войските на Асад в Африн

Турските въоръжени сили подлагат на обстрел жилищни райони в сирийския град Африн.

Обратно в новината

Коментари - Турция обстрелва войските на Асад в Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ООН защо мълчи, а САЩ -къде са???

===

Знам ли

Абе хора, преди всички бяхте Je suis charlie, а сега защо никой не казва Je suis Afrin ???

Бившият депутат от Държавната дума Виктор Алкснис заяви в интервю за телевизия "Дожд", че при удара на американската авиация на 7 февруари в Дейр Зор са загинали 334 руски наемници. По думите на Алкснис, който е полковник от руските ВВС, сред загиналите са 217 души от 5 щурмови отряд, 10 души от 2 щурмови отряд, 94 от щурмови отряд "Весна" и 13 души от артилерийската дивизия. Според него, цифрите не са окончателни. Алкснис твърди, че по негова информация, в операцията на руските и сирийски сили са участвали и военнослужещи от Силите за специални операции на Русия, но за тях няма никаква информация.

Плямпаници на американски агент

Няма редовни сирийски военни части.Има милиции ССА. Не са отстъпили въобще Африн а са си на място.

Статията за какво е, а ти кво мнение даваш...краварска дебилщина

Обивайте турците!! Те са ни клали 500 години, сега ще изядат сирийския меч!!!!

военната шаст на асад не моя да стигне до африн и се вıрнаха отново в халеб откıдето бяха дошли,браво на аскера.

Абе, форумните геостратези, как още не са ви назначили на ръководни длъжности в държавния департамент, та веднъж и завинаги да разкажете играта на Русия, Сирия, Иран, Северна Корея, Китай, Джибути и Еритрея?

И каква стана сега, обожателите на Путин:) Хитрата сврака - с двата крака! Путин е много добър приятел и с Ердоган, и с Асад! И дори прати руски войски в Сирия, обяви, че е победил там терористите или когото и да е,... после се оказа, че едни руски спецназове малко ги е хванала липсата там и сега още не могат да преброят труповете - 30 ли са или 300. Подобно на едни зелени човечета, дето нападнаха със снети обозначителни знаци и Украйна, та затова му натресоха и санкциите, а той се правеше на ни лук ял, ни ук мирисал... А сега, когато Ердоган и Асад вече съвсем пряко и директно воюват, КЪДЕ Е ПУТИН ДА ЗАЕМЕ ЯСНА ПОЗИЦИЯ? Колко прав беше на времето Обама, че реши да стои настрана от този батак Сирия! Явно си бе взел поука от Виетнам и авантюрата на Буш в Ирак, независимо колко много го критикуваха, че не се е намесил и републиканците в Америка - че по този начин бил проявявал слабост и всички се смеели на САЩ, че дори и от Москва го провокираха защо не влизал или учавствал в Сирия! Ами ето защо!

Единственото което може да направи САЩ е да изключи Турците от НАТО. От нататък никакво партньорство между тях не се вижда. Да не се правят на ударени и европейците и те си го знаят.

аа стана кат у туска баня дет се сбиват теляците з а некои клиент

Ядосаха Ердоган,няма кой да спре Турската срмия

Започнаха да се избиват мюсюлманите съюзници на руснаците.Путин е в шах.А пари няма,няма и да има,защото ги вземат американците.

А уж резака и путкин много се обичат, а си жертват коврата! Интересно, кой ли ще надделее?!

Двайсет и трима души, сред които 15 руснаци, които работят за "частни охранителни компании" в Сирия, загинаха, след като експлозия разтърси оръжеен склад в източната част на страната.

ЦЯЛ ДЕН соросоидните ни "медии", ГОВОРЯТ ЗА ИЗТОЧНА ГУТА , КОЛКО МЮСЛИТА БИЛИ ИЗБИЛИ ОТ ЗАКОННАТА ВЛАСТ В СИРИЯ , А В МОМЕНТА КРЪВ СЕ ЛЕЕ В АФРИН ОТ ЧУЖД ОКУПАТОР , ЧАКАМ РЕАКЦИЯ ОТ "българскитемедии".

От една страна даде разрешение на манафито ердоганчо да нападне диктаторчето Асадчо, а от друга страна уж е поканен от втория, да му помага да си запази властта и държавата. Щатите в случая не ги брой - в този район нямат интереси. В града беше разположен руски контингент, а местните кюрди са добре снабдени с руско оръжие и боеприпаси. Така че питам москалеца, какви ги бърка? И ще прати ли самолетите си, да бомбардират турските войски в Сирия?

Не виждам как се преебава Путин, ако турчалята вземат Арфин. Одеве си мислих че щатите печелят от ситуацията, но всъщност се оказва че те са големите губещи. Работата е там че на тях са им е нужен излаз на Средиземно море, който няма как да получат, ако Арфин е в турски или сирийски ръце. Само ако влезе в състава на планираната от тях кюрдска държава, щатите ще могат да се възползват от завзетите сирийски кладенци и жадуваният от тях тръбопровод до Европа. Войната за Арфин е много важна за американците и ми е много интересно те какво ще направят. Защото за сега изглежда че не се интересуват или не правят нищо.

За какво им е излаз на море бе тъпак? Ако има петролопровод той може д си мине през Турция. Но може и да тръгне към Ирак. Само че петрола там е мижав за под 8 милиарда долара на година

Абе не знам кой е тъпака, но това не съм аз. Познай кое свързва Ердоган и Асад? Като се сетиш, тогава ще ми разправяш че съм тъпак. До тогава прияяяяно главоблъскане.

Анализата на обстановката и позициите на воюващите в Сирия не ти се отдава мой човек!Не е за тебе!

При положение че башибозука е навлязъл на чужда територия то сирийската армия не трябва да взема пленници.

А кой ще играе сирийска армия , Вагнер ,Хизбула , или ватниците ?

нито Вагнер, нито Хизбула, нито ватниците, а самата сирийска армия, ти по-малко пуши, а повече чети!

Пророчеството на баба Ванга за третата световна война май се сбъдва. Щеше да започне от една непозната страна. Така както се движат нещата в близкото бъдеще в Сирия ще започне БАРДАК КУПОН . Цялото човечество е поканено

Стига вече с глупостите на Ванга- тя въобще не познаваше.

Сирийската армия имат Стрели. Старички са, на за Ф16 стават екстра. Имат и ПТУР-ове, и НУРС-ове, както и добрите стари РПГ-7. На турците ще им припари под косматите дирници. А у дома и керемидите помагат.

Пълен тюрлю гювеч с баклава и водка сътвориха Путин и компания :)

Ама Путин ли започна войната в Сирия?

Жал ми е за Путин ! Да им дадеш на съюзниците ракети ,потоци, самолети ,специалисти ,морална и материална помощ , ....и те да се сбият пред теб в момент когато си опърлен изотзад край Ефрат ....нееее

Не реви на чужди гробища ами виж там оплаквай господаят ти че скоро съвсем ще го закъса...не че вече не е...

Стига бе , да не се е изострило разстройството на Путин !? От седмица не се е мяркал в сайта ?!

Пъзел тип цуг-цванг! С400 на Ердоган , срещу С300 на Асад , или Турски пАток на Ердоган , срещу НЕ на Катарски поток на Асад .....на кой да заложим ?

Ердоган сложи край на себе и! Двамата големи вече са се разбрали-Ердоган си отива!

Аз пак не разбирам какъв е проблемът на Турция с кюрдите в Сирия? Това си е обявяване на война.

Американците и европейците им подаряват свръх модерни оръжия, а те обкръжвайки и стреляйки ракети към Турските градове ..... .... Американците си осигуряват коридор за безмитна зона за нефтопроводен транспорт към морето. Както навремето твърдяха че в Ирак имало "ядрено оръжие" и нае. майк. на хората. А тук започва моят въпрос : Каква е изгодата на Европейския Съюз от цялата тази планетарна трагедия?

Това ще бъде интересно развитие на нещата защото щатите казаха, че няма да се изтеглят от следващият град който искат да атакуват турците след Африн. Да видим дали ще си навлекат гнева и американците. Турците заявиха, че ако немогат да ги разпознаят от кюрдите ще стрелят по тях.

Ето, да се види как САЩ предават съюзниците си. И те почват да разчитат на Сирия и на Русия. Да си съюзник на САЩ означава потупвания по рамото, усмивки. А когато стане напечено и вече не си в техния интерес, свършил си мръсната им работа, просто те зарязват да умираш.

Те спецназовците от Вагнер найдобре ще ви обяснят/тези,които са оцелели до Дейр ез Зор/ как американците подкрепят приятелите си - след такава помощ на противника му остава единствено смирено да помоли за възможност да прибере труповете и частите от тях. След такава помощ болнищите в Москва и Петербург преминават на денонощен режим на работа както признаха руските власти. Пострадалите били руски граждани, ама не съвсем. Воювали с руска военна техника / Т-72/, ама не съвсем. Като гледам потното чело на Лавров, в близките седмици никак няма да му е лесно.

За служителите на Вагнер инфото от УКРО-ФЕЙК-НЮЗ ли е? Щото те и моста до Крим на два-три пъти разваляха... Та къде са снимките от пораженията - сега всичко се документира, не мислиш ли?

Пропуснал си да споменеш че преди да те захвърлят са взели каквото са могли.

Хора малко по разумно. По добре Турция да уреди нещата в северна Сирия. За доброто на имигрантите. Иначе ако се задълбочат нещата, Турция рано или късно ще отвори границите за 5те милиона имигранти... Доста пътувам за Турция и нещата не са така както изглеждат от тук. Самите жители просто не издържат вече на бежанците. До сега са били изхарчени 35 милиарда долара за бежанците. И всичко това за сметка на данъкоплатците! Това са думите на обикновените хора. Освен това големите градове са на разпукване и не са за живеене заради имигрантската вълна. Не е ли по добре всичко да си дойде на мястото?

Като нападат мирни в момента райони ли ще си дойде на мястото?

Айде бе 35 милиарда?! Пари на ръка да им даваха пак нямаше да похарчат толкова. Явно султана добре си покрадва от бюджета.

Така си е. От началото на войната са там.

Най - големия агресор - САЩ и водената от тях коалиция. Скоро ще останат само САЩ и глупавите кюрди, които избраха губещата карта.

Ако петрола е губеща карта - нея избраха !

Ти що си мислиш че някой ще ги остави в петролните полета?

Силният определя правилата! Това е редът в този свят. Вие къде се навирате с коментарите си дето сте по-слаби от досаден комар. Решението ще е скоро. Има ред. Не бръмчете а гледайте тихо!

Значи скоро ще има нов ред, защото "силният" е сам.

сириските помагаши на асад не мояха да се обединят в африн,принудиха се да се вıрнат откıдето са дошли,африн е обсаден от аскера,на среща с лидера на македония на живо султан ердоган каза ше обрıша се затяга.

Сус, бе пезевенг нямаш думата!!!

Градът не е обсаден и никой не се е върнал. Това не е редовна Сирийск армия, а проправителствени сили. Играта е разписана от Путин и Ердоган за сметка на Щатите. Така ,че дур аджик

африн е обсаден,помощ от вıн да доъде е невıзможно,или ще се предадат или ще последват пıтя на 1730 загинали.

Пак са те яздили камилите теб!!!!

Фатих, не се ли питаш, защо от всички турци в България, само ти се напъваш да го защитаваш?

Опа, турците започнат ли да се бият с войската на Асад, то стават агресор с всички последстви от това. Те не че преди това не бяха, но се правеха от кумова срама, че се бият с терористи. Редовната сирийска армия е нещо различно. България трябва да вземе спешни мерки защото с такъв съсед нашият суверинитет изобщо не е гарантиран. Особено след серията нагли изказвания на Ердоган за Кърджалийска област.

Това са опълченци, а не редовна Сирийска армия.Те също са стреляли по турците, превантивно и преди тях.

САЩ надуха с пари и оръжие комунистите на Йоджалан от ПКК, а след това ги предадоха.

Дир.бг , 1. Африн никога не бил кюрдски град. 2. Коренното население на града са сирийците имигрирали в Турция. 3. Населението не е 1,5 милиона а около 500 хиляди. Не дезенформирайте народа.

че то това е основната им задача бре!

И защо великите сили не започнат да бомбардират Турция, както бомбардираха Сърбия преди години. Турция в случая е тотален агресор, навлязъл на територията на суверенна държава!!!

Най-напред Вашингтон трябва да се бомбардира, за да настъпи мир в света

Ако може някой от всичките тука, крякащи срещу Асад, да даде обяснение как така Сирия под управлението на на фамилията Асад и специално на Башар Асад, беше една от най- уредените и отворени страни в Близкия изток и изведнъж нещата се обърнаха и Асад се оказа(за западните медии) диктатор, тиранин и т.н.?Знам каква е истинската история от приятели, които бяха преди години на екскурзия в Сирия и от разговори със сирийци.Но е интересно да чуя обяснението на някой крякащ;-)))

Естествено че турските войски ще ги дупчат. На режима на Асад сега ли му дойде информацията че градът е под контрола на терористи и че турските войски ги ликвидират. Тези уж ким живеещите в града не знаят ли че войските ще дойдат, защо още не са го напуснали? Значи са заедно с терористите! Тогава ще си берат ягодите.

Сирия защитава целостта на територията си, а Турция се опитва да играе двойна Стамбулска. А в българския език ужким е цяла дума, иначе някой може да си помисли че пишеш името на великия Ким с малка буква и да се засегне, а ако пък е кореец, това е на война:-)

Тогава Асад защо по същият начин не защитаваше Африн от кюрдските терористи?

Американци,руснаци,турци,иранци се разбраха за зони на влияние в Сирия.Вече я разпарчедосаха.Дните на Асад изтекоха.Всичко го ритнаха.Уж войната вече е свършила и се изтеглиха руснаците,а битките са по ожесточени в Сирия.Асад е пътник.

Руснаците играят за Асад. Това е най-законно от всички останали. Иран също се влага в рамките. Само Ердоган се прави на велик и това наистина може да е краят на Турция. Турците са омразни на всичките си съседи, без Борисов като частно лице.

Руснаците си защитават концесията на петрола, която им даде Асад за 30 години напред, за да го държат на власт. Друго не им пука.

" дурак" си ти :-)) Като мине 18 март- изборите в Русия и световното през лятото , ще се оправят нещата и в Сирия/ зоните за деескалация ще изчвзнат/ , както и нещата в Донбас. Затова сега ВСУ се готвят за офанзива- след лятото за тях няма да има никакъв шанс.

сирия е суверенна държава и си защитава територията от нашественика! Се едно да навлезе в Родопите или Лудогорието с цел защита на мюслитите и кат гледа бая подплаши путарници (седераси и герберасти) ще фанат пътя за Америка.

"Се едно да навлезе в Родопите или Лудогорието с цел защита на мюслитите" Не е същото, щото в Африн са кюрди, а не турци или мюслита. Така че Асад е 50 пъти по-прав от Ердоган.

За тва трябва да има списък и като стане и герберастите и седерастите да увиснат по стълбовете. Който успее, да бяга

първо ще ги онодим без вазелин

И какво излиза? Турците обозначават периметъра за действие на САА, а не я подлага на обстрел, коакто ни го поднася дира... :)) Пропагандата няма почивен ден!

Има, ли смисъл да пишеш и да разнасяваш на дебили? Все едно да спориш с радиоточка.

Путлер подложи динената кора на Асад, взе му петролните находища и сега ще го пусне по пързалката. Следващия е Султан Ердо. Да им е за урок да не си играя с дявола.

Световните медии пишат съвсем друго. Боклуци, като вас си получавате сребърниците. Просто разумните пуснаха по пързалката САЩ и сащисаните КЮРДИ.

Турция няма да навлезе в Сирия, че и да атакува сирийските войски ей така, като на шега. Има няква договореност и съгласуваност между Ердоган и Путин. Двамата играят някви игрички, но кви, те си знаят.

Игрички с луд мянак като султанчето не могат да се играят. Тук имаме същото, но нашето няма религия, освен джендъристката и няма поддръжница, българите са умни в сравнение с джагала.

Сандо

Ако българите бяха умни, щеше ли да си изберат известен на Балканите престъпник, бандит и мутра да ги управлява?

Ердоган се е взел на сериозно, може и да си вярва. Дано края му е близо. Ква чистка пък чака Турция ако падне султанчо, не ми се мисли(ама ще се накефя)

Бай Ердогане, братко, не се прави така! Като нападаш една държава юе махнеш униформите на войниците, ще ги наречеш частни граждани по лична работа и примерно ще ги наречеш Вагнер или Вивалди. После ако ти избият войничетата ще кажеш, че нямаш отношение и изобщо их там нет.

Днес пи Ризова един "сириец" се жалваше от "диктатора" Асад и руснаците! 1 милион убити сирийци, дрън-дрън! Няма (изобщо) "сирийци" - там живеят десетки народи/групи и всеки се бие срещу всеки според случая. Асад е алавит, кюрдите са други, има сунити, има християни, има Ал-Кайда, ИД, има други групировки, има туркомани, .. и т.н. В случая Асад се съюзява с кюрдите срещу Турция, на друго място е в примирие с Ал-Кайда, която се бие с ИДИЛ, на трето място е обратно, зад Ефрат кюрдите са му врагове, щото са в съюз с американците... ВСИЧКО Е СИТУАТИВНО. Това не е война, това даже не е гражданска война. ТОВА Е ПЪЛЕН ХАОС! Така че спрете с простите обяснения. Ще победи който е най-гъвкав и мисли стратегически. Това е като в шаха.

затова не очаквайте Путин да е "праволинеен" с Ердоган или Асад. Тук няма триъгълници, а сложни многоъгълници на отношения!

Путин там е най-добър. В шаха де.

Третата световна война започна с унищожаването на Югославия от САЩ. До сега не е спирала и продължава.

Паисий

Третата световна война започна в 2001 г. Това с Югославия беше предисловие. Също както Балканските война бяха предисловие на ПСВ.

Сандо

Срещу 8 млд долара Русия даде съгласието си САЩ да атакуват Сърбия. Винаги е имало договорености между двете големи военни сили Русия и САЩ!..И продължава да има, както и в Сирия, иначе всяко своеволие може да докара Трета световна война.

Съветът за сигурност на ООН проведе късно в събота спешно заседание във връзка със ситуацията в Сирия, второ за тази седмица, на което Русия наложи вето на резолюцията, предложена от Франция, която изисква да се забранят полетите на военната авиация над град Алепо, съобщи РИА "Новости в неделя (9 октомври).

Турция се позахласна малко.срамно е да се оттегли посран това е ясно но пък да напада сирийски войски?какво изобщо иска от хората в африн?да измрат ли?там е кюрдистан това е положението.северна Сирия и югоизточна Турция изобщо са само кюрди.

В Сирия съвсем се оплетоха. Турция атакува кюрдите. САЩ подкрепят кюрдите. Сега и Асад ги подкрепи. САЩ са протиф Асад. Русия е с Асад. Русия си гукат и с Турция. И т.н.

Войната май сега започва... САЩ и ЕС започнаха да отслабват влиянието си през годините подтикнати и от огромния рев против това влияние но най-вероятно скоро ще видим че това е било доброто влияние защото из света спят много много зли сили вече не толкова спят колкото показват зъби

Дира, смешни сте в политкоректността си.

ООН да се разпуща. Няма никакъв смисъл от тази организация на плямпачи и лапачи.

Интересна работа! Нито едно мнение на русофил до сега. Може ли така, бре? Нали Путин и Ердоган са първи приятели?

Двубитов, не виждаш ли, че не Русия а пачите са проблем?

Русия отново наложи вето на проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН, за да защити сирийския президент Башар Асад, като блокира опит на Запада да осъди смъртоносната химическа атака в сирийския град Хан Шейхун, която се приписва на сирийския режим, предаде Ройтерс. В текста се искаше международно разследване на химическата атака и се отправяше призив към сирийското правителство да съдейства на това разследване. Това е осмо вето на Русия в Съвета в защита на сирийския й съюзник, отбелязва Франс прес.

Какво правим ние в тази организация? Какво правят иТурция и САЩ на тази територия.Не трябва ли да преразгледаме ангажиментите си?

пазим се от по-големия агресор. Този на когото служиш ти.

Нали така се разбраха вчера Ердоган и Путин, да се бият срещу терористите в Сирия, ето на, че Ердоган започна....

Тоя паляк Ердоган е загубил реална представа за нещата! Тръгнал на война със Сирия! Сигурно не е чувал за Троянски кон! 2 млн сирийци са в Турция и не със оръжие и бомби ами с по един нож ако тръгнат.......

В Сирия всеки стреля, и кадето падне снаряда. Има още малко живи, и стрелбата ще спре.

Трябва наново да сформираме Балкански съюз+Австрия,Унгария,Армения,кюрдите и веднъж завинаги да приключим с мръсната Манафия.

а нато ?

НАТО е джендърсъюз, не стават!

Тя сама ще се преебе! Те са на прага на гражданска война, водят война със Сирия, скоро Кюрдистан ще получи автономия, Иран не приема да е втора цигулка в мюсюлманския свят и т.н! Идва й края на Туркия