Обречен референдум за начесване на политически сърбеж

Смаян съм от идеята да се организира референдум за това дали да приемем или не Истанбулската конвенция.

Обратно в новината

Коментари - Обречен референдум за начесване на политически сърбеж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Подписали сме въпросния документ през 2016 година, заедно с още 44 държави "....ами който го е подписал ,да си подава оставката ...А ти кой си ?!?А Съвета на Европа кого представляват !?!И кои сте вие да си позволявате да ни натрапвате мнението си !?!Конвенцията така предложена да се отхвърли !Каквото беше беше досега ...отсега нататък ще им дишаме във врата и без да се иска нашето мнение няма да има решение !

Кой е този екземпляр с това мнение? "Напъните да се отиде на референдум за нещо, напълно непознато за 99% от населението на държавата ни е просто начесване на политически сърбеж." Ако за 99% от населението е нещо непознато значи не са го срещали и не са се сблъсквали с него - т.е. липсва основание да му се обръща внимание. Ако има впредвид думата джендър или филосифията / идеологията, генезиса на тази конвенция виновно е не обществото а творците на конвенцията - те би трябвало да са наясно какво е познато и какво не в дадено общество. МНОГО ПОДЦЕНЯВАТЕ НАРОДА ОКОЛО ВАС.

Българският народ е против унищожаването на семейството и изконните човешки ценности. Писна ни от мерзости! Референдум е най-малкото, което трябва да направим!

Гласувайте си и си правете референдуми колкото си искате. Каквото кажа аз на Меркел, това ще стане ! Б.Б. веднага пуска СМС и въпроса приключва . . .

Когато през 2016 пак идиотите от ГЕРб са я подписали. Някой питал ли ни е дали искаме третополовите да изпълзят от дуоките си? С нищо не сме задължени да я приемаме. Има други държави, които не са я приели иняма да я приемат. Така че недейте да ни будалкате.

ЗАСТАВАМ ЗАД КУРНЕЛА НИНОВА ОТ КРУШОВИЦА. ИМА НЕОТЛОЖНА НУЖДА ДА СИ НАЧЕШЕ ВАГИНАЛНИЯ СЪРБЕЖ ПОРАДИ ЕСТЕСТВЕНОТО И СЪСТОЯНИЕ НА НАПРЕДНАЛ КЛИМАКТЕРИУМ.

Кой е Красимир Тодоров? За мен неговото становище е повече от странно. Съвета на Европа бил приел конвенцията през 2011 година. И какво от това? Ние длъжни ли сме да я ратифицираме?Тя изобщо не е задължителна. Защо конвенцията не е приета в държави като САЩ, Русия, Великобритания и още доста страни?Защо у нас трябва АВТОМАТИЧНО да бъде приета? По силата на каква логика? РЕФЕРЕНДУМЪТ БИЛ БЕЗСМИСЛЕН! Защо господине? Защото 90% ще кажат "НЕ" на конвенцията! Затова ли? Шубето е голям страх! Затова да козируваме и да изпълняваме, без много да разсъждаваме. Да, ама не! Толкова години вече, Борисов само това прави. Слуша и изпълнява. Резултатът го виждаме всички! Е, ако си от "калинките" на ГЕРБ, тогава най-вероятно виждаш нещо друго!

Dir, имате грешка. В референдума, инициализиран от Слави, гласуваха 3,5 милиона, а не 2,5 милиона. 2,5 бяха гласували с "ДА". За тази конвенция сте прави - едва ли биха гласували повече от 300 хиляди. Проблемът е, че това си е чист неолиберален фашизъм - вече сме подписали - давай да ратифицираме без обсъждане и без нищо. Така ни заповядват отгоре!

Ще чакам др. Дебил Христов да се изтропа по въпроса и тогава ще реша как ще гласувам на референдума.

Шило

Със съжаление ще каже, че е предположил по-малък от реалния процент на дебилите.

Сред членовете на БСП имате предвид, нали?

трябваше да прозвучи като сарказъм ли? шорошите отдавна сте се превърнали в тривиални тролове в форума....

ГОЛЯМА ДАНДАНИЯ, ГЕНЕРИРАХА Я ПАРИОТЕТЕ-КУМУНЯГИ И СЕ ПОДЕ И ОТ ДРУГИТЕ КУМУНЯГИ. МНОГО ВАЖНО, И ДА Я ПРИЕМАТ И ДА НЕ Я ПРИЕМАТ МИ Е СЕ ТАЯ. МА НЕКА КУРНЕЛА СИ НАЧЕШЕ СЪРБЕЖА, ЧЕ ВЛИЗА В КЛИМАКТЕРИУМ.

не стана викаш, поредните "европейски ценности" да се наложат на над 6 млн. български граждани! Голема дандания верно от 100- на лица от НПО, европейски чиновници и ГЕРБ-еристи в правителство и парламент.

Нека се направи един референдум. Парите за него да се удържат от бюджетната свера. Ще е много забавно да се види колко хора ще гласуват.

Да се Удържат от заплатите на Вси"наште" "управляващи"? - ЗА ! (Гениално !)

...и да се Върнем към Фундаменталното : ами Ако Премахнем партиите - Би ли имало Изобщо такива идими-дойдими ?!

ДА ПИШАТ И СЕРАТ ПО САЙТОВЕТЕ ИДИОТЩИНИ :))

...в задунайската губернияааа, мутратаЧервенаааа - ВсеТака Си Е дориНЕ-чепЗаЗелеваааа...

е какво мисли българското общество, а също и маргиналите, които се опитват да ни натрапят ИК. Това, че със спекулативни и витиевати послания някои са се добрали до властови позиции не значи, че когато разголят същността си ще бъдат непоклатими.

четете на Гл. Мюфтийството също каза официално "не" на конвенцията и разяснява какво значи Джендър-идеологията, Джендър е бил името на ритуал по обрязване на женския полов орган в Йемен. Kак ще започнат да се осакатяват децата в България като се преподават "теории", че не са такива каквито са се родили биологично, мъж(момчетата) и жена(момичетата), или с други думи психологическа "кастрация" на децата и обществото, която ще се прилага с чудовищна сила в България след подписване на сатанинската истанбулска конвенция : Публикувано във факти.бг: "Джендър е една от многото нови понятия, които навлязоха през последните 30 години в българския език. Английска дума от американската лексика. По първото разяснение Джендър е жена от социален пол, от трети пол. В този смисъл чуждицата няма значение в българското ежедневие и литература. Разяснението по случая, дойде от научните среди. Джендър е бил името на ритуал по обрязване на женския полов орган в Йемен. Според нашата религия залъгалката трети пол, гей общество, гей бракове, а също Мюнхаузенския синдром и особено Джендър тематиката са опасни бездънни капани, скрити под Истанбулската конвенция."

Кат Ви гледа Човек - Отма му/й Иде да Ви пожелае да Престанете .. (с тттуххличчккките де ;-)

БЪЛГАРИ , НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ДА ВИ УНИЩОЖАВАТ

Референдумът ще покаже какво мисли народа.... Поне гласувалите от него.... Дали ще е задължителен или не няма никакво значение.... Нека да видим дали ГРОБ няма да се съобразят с народната воля този път... Не забравяй смешнико с цитираното мнение в статията, че ГРОБ все пак подкрепи резултатите от референдума на Слави... другите партии бяха против приемането му изцяло и без промени, както беше гласуван...

По-скоро има едни дето искат неотложно да легализират противоестествения си сърбеж и да наложат патологията си като норма! Тази Конвенция е идеологически документ, който прокарва пътя на нов либерален ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Референдум няма да реши въпроса. Решението е да бъдат взети всички необходими законодателни мерки, промени и гаранции за недопускане насилието над жени, но без ратифициране на подобни идеологически документи.

Вярно, че абсурдът е пълен! Абсурдно е да се приеме каквото и да е против волята на народа и едновременно с това да се говори и претендира за демокрация! И да припомня, че референдумът е инструмент за пряка демокрация в широк мащаб и е най-голямото постижение на демокрацията, а за швейцарците той е част от националната идентичност: "Швейцария изяснява отношенията си с ЕС с референдум", news bg, 24.12.2017.

"С такива "референдуми" ще убием и без това намиращият се на смъртно легло Закон за референдумите, защото никой вече няма да го смята за нещо сериозно." - по-голяма простотия скоро не съм чел!!! Защо в Швейцария правят референдуми през месец??? Значи там може - у нас не може!!?? "А може би точно това е целта, особено след трусовете, които предизвика един обикновен тв водещ, ангажирал за една кауза 2.5 милиона българи." - И какви трусове е предизвикал референдума на Слави - всичко си мина мирно и тихо. Е, ако не се е харесал на някого - това е друга бира!

ВИЖ КАКВО НЕБЪЛГАРИН.ЗНАЕМ ЧЕ ВИЕ СТЕ СЕ ОРГАНИЗИРАЛИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ Е НЕХРИСТИЯНСКО И ВЕДНАГА ПУБЛИКУВА ТВОЯТА СТАТИЯ.НАШИТЕ МНЕНИЯ ГИ ТРИЯТ ОТ ИНТЕРНЕТ.ТИ ПИТАЙ ЕС ЩОМ СА ТОЛКОВА ДЕМОКРАТИЧНИ ЗАЩО ЗА 2000Г. ЗАБРАНЯВАТ СЕКС,СЕМЕЙСТВА И ДЕЧ ЦА НЕ КАТОЛИЧЕСКИТЕ СВЕЩЕННИЦИ.ЯВНО Е ЧЕ СИ ОТ РОДА НА ПАПЕСА ИОАНА!

ПЕРНИШКА КОНВЕНЦИЯ Ако първият пол не бие втория - значи е от третия пол

Такива като този "писател на мнение", шорошките тролове, НПО-тата с референдума относно " Южен Поток" подкрепиха прехвърлянето му в Турция със съгласието на ЕС, ЕК, СЕ и 300- 400 млн. евро транзитни такси годишно от българската хазна( за пенсии, здравни дейности и т.н.) към турската хазна. Но тока, водата, храната няма проблеми да поскъпват в България! С по високото ДДС и външни дългове от 10 млрд. $ за 3 години ще компенсираме липсата от приходи от АЕЦ " Белене" и "Южен Поток! А Германия си стройка нов Северен Поток 2 за същата недиверсифицирана и недемократична руска газ! Англия си стройка 17 нови АЕЦ до 2030! А хората се питат кога ще се оправим в ЕС и изобщо? Многобройните потупвания по рамото за Борисов не са 300 млн. евро транзитни такси за България от " Южен Поток", а са само потупвания и "похвали"!

Пак ли Ще изкакнижете - Володимиу ! ...;-) - Оставете Губивремките/Пропагандата ! Сте в Мрежата ! => Идете на weforum точка org ! ...и Вижте Накъде отиват Нещата .

Нещата отиват към подобряване в света, въпреки неистовите усилията за саботиране на този процес и доминацията " на най- развитата проксидемокраси САЩ и васалите и в ЕС, Англия, Япония, Канада, Австралия"!

Джендърите от ГРОП колкото се съобразиха с резултатите от референдума на Слави,толкова ще се съобразят с бъдещите резултати от каквито и да било референдуми.Свидетели сме на "управлението" на ХУНТА.

Шило

Основните религии са против тази Конвенция. Освен това и доста атеисти са против. Да не говорим, че и правителството не беше единно и част от управляващите- също са против. Не на последно място, гласове против конвенцията се чуват и от самата партия ГЕРБ. При референдум, няма да мине. По тази причина и няма да има.

...28 страни Членки на ЕС - Са я подписали ... ... преди дни И Армения И Грузия ...Се очаква И Либия

Шило

И кво? Не е ратифицирана от немалко, против са и наши "съюзници". И? Нека си кажат хората. Като са я подписвали, да са питали. Щом като тогава не са го направили и са подписали на тъмно, нека сега всичко да е на светло и прозрачно.

Ами дебилното дете Красимирчо вероятно не знае, че по същите причини и начини България беше набутана в НАТО и в ЕС - незаконно, без допитване до народа. Аз не съм видял някой политик или от обслужващия ги дебилен персонал на хранилка да обича или поне да уважава народа си. Затова политическата класа в България няма легитимен договор с народа си (на избори гласуват 20-30 %).

Преокрупнявате. ... Европа - Прие ЕвропейскаБългария ... НАТО - Прие НАТО-България НО ! - Вси"наште" "успяха" да оТроянскоКонят АбсолютноВсичко.

Ей, джендър долен. Писна ни вие, хомосексуалистите да си налагате перверзните идеи над обикновените хора. Аман, скрий се у лево, че дразниш нормалните хора.

Авторът много греши в тезата си, че референдумът е предварително обречен. Българинът може да е пълен катил, що се касае до активното му участие в общите работи, но помирише ли, че нещо готвят за децата му, горко и тежко на съответните политици. Така че на негово място не бих бързал със заключенията.

Мамкаму И-джендъро ! ..абе хА позволете да Опитам : - Имаме Еднополово Семейство. Очевидно Има Изпълняващ(а) Функциите на Мъж, както И на Жена.. Е ! - Е ли Задължително Да има Осигуряване на Ненасилието ?!

И не разбирам, какво търсеше посланичка на Англия на диспута? Нали са излезли бързичко от ЕС. Да не се ангажират с всякакви подписи. А искат на такива страно като Бг да натресат тази конвенция и задължение да приемаме всякакви жертви. Може би тук ще дойдат от Африка с увредени генеталии. Боже, какви са тези идиоти в ЕС!

Дискретно : - на Срещата Макрон-Меркел - Се Потвърди Единността FR-EN-DE - на Изявлението на Мей - Се Потвърди Единността Даунинг-Овалния - в Давос - Се Потвърди ТРР ...дори Евентуално Без САЩ

Минусясватьи на Данни ?! - ПачемуБреДжанъм ?!

Какъв щеше да е резултатът от референдум за покръстването на България ако го беше направил Борис I?

Отрицателен. Други въпроси имаш ли?

Борис I ако им беще наложил дженъдр идеологията какъв щеше да е резултатът? Сравнено с днес той все едно е наложил евроатлантизъм,защото православието заради Византия ,която по онова време е била като САЩ днес, е било престижно.

Какъв е този неинформиран и не мислещ индивид,че му публикувате тъпотията? Не можел да си обясни,бил смаян защо бил този шум за конвенцията. Като е с 1 грам мозък,и дебил как да си обясни?

Не е важно кой е гласувал за. Важното е какво мислят хората в България. Затова трябва да има референдум. Специално за референдум по този въпрос аз съм убеден, че изискванията за задължителност ще се изпълнят. И вместо да искаш да се приемат закони налагани отвън и нямащи нищо общо с действителността и с подвеждащи наименования, зад които стоян съвсем други текстове, по-добре помисли не е ли редно да се промени закона за референдумите така, че всички допитвания да имат сила, а не да са само разходка за здраве при по-маловажни въпроси.

Давайте референдум за излизането ни от ЕС! Айде обратно в Анадола! Щом така е тръгнало! Дебили, или сме с ЕС или НЕ! Стига сте дърпали държавата назад! Аз предлагам директно референдум и да излизаме от ЕС и да изчезваме от картата на света тотално! Дебилни балкански субекти!

Естествено че НЕ, Колега ! ...колкото до референдумиИзобщо - Редовно ! НО ! : а. в Тотална Яснота, Призрачност и Отчетност ! ..и б. срещу Нула лева и Нула Наностинки виа Мрежата ! ...за или ЗА ?

Анадола в момента се развива с такива темпове, с които провинцията в България запада! Такива като теб на референдума за " Южен Поток" подкрепиха прехвърлянето му в Турция със съгласието на ЕС, ЕК, СЕ и 300- 400 млн. евро от българската хазна( за пенсии, здравни дейности и т.н.) към турската хазна.

Без Анадола Вашето предложение за излизане от ЕС е повече от добро! Одобрявам! Поздравления! А що се отнася до дърпането държавата назад, не се притеснявайте. След 10.11.1989г. ни дръпнаха толкова назада, че няма накъде повече!

Не се напиняй, няма да те разберат! Дали биха разбрали, че спорния термин "нестереотипни роли на пола" означава възможности за жената да не бъде третирана като слугиня, сексуална играчка и заложник на мъжа си, където някъде това е прието за нормално???

Пореден писквил на содомит?

огромното количество национални предателства от последните 25-30 гогини и не зачитането на нито един от проведените референдуми, мисля че е време държавата ни да поеме по пътя на Пряката демокрация или да си поставим един Диктатор, та "ега" има най-накрая нек'ъв ред...

Хората по света си правят референдуми за по-малки неща, а ние за една конвенция влияеща силно върху бъдещето на страната да не правим референдум. Явно някои хора треперят от страх за резултата от гласуването.

Г-н Тодоров, ще дам за пример малка Щвейцария, там за щяло и нещяло стават референдуми, не толкова, че те ще са осъществят, а по-скоро за тези които са на кормилото да могат да бъдат накарани да мислят с главите си, а не със задниците си както е в ГЕРБ!

Хич не е малка Швейцария! Населението й е повече от това на България.

Много неграмотно написана статия. Ние не сме председател на Съвета на Европа, а на Съвета на Европейския съюз. Този коментар се отнася и за управляващите, включително и за Н.В. Лидерът им, който преди по-малко от месец също се изказа, че поемаме председателството на Съвета на Европа. Толкова могат.

И АКО НЯМА 2,5 МЛН. ИЗБИРАТЕЛИ НА РЕФЕРЕНДУМА КУРНЕЛА КРУШОВСКА КАКВО ПРАВИ?

Шило

Ами да пробваме тогава. щом като убеждението е, че ще се провали, да проверим?

КАКВО ЩЕ ПРАВИ ПИТАХ, ШИЛЕ, А МОЖЕМ И ДА ПРОВЕРИМ.

авторско произвенение ?????!?Дир ?!?!

Авторът очевидно е поредното джендърче от хранилките на Сорос и "България за Америка"!

ДРУГАРКАТА НИНОВА Е ПРАВА! ИСКА ДА СИ НАЧЕШЕ ВАГИНАЛНИЯ СЪРБЕЖ!

Няма нищо лошо - все пак е нормална жена, а не хюмне и духач като тен!

...и за Да прекратим това Недопустимо идими-дойдими - Идете на - сое точка int ! ... Четете ! И ! - да започваме Тук съответен ВоистинеПревод на ВоистинеБългарски !

Шило

Трудна работа. За някои приети термини, няма български еквивалент. Тогава приемущество има оригинала.

Съгласен ! ...значи Освен ВечеРазгърнатият интернетБългарски - Ще генерираме И съответни Български Термини отн. Тези, Колега ! (Надявам се че Съм достатъчноЯсен с отметката отн.Джендър тук по-преди.)

Шиле, лъжеш, има еквивалент и омбудсманката вчера ви го каза. Ама ти си платен трол на Курнела от Крушовица.

Един джендър не разбирал, нормално те по принцип са си такива!

zeddd

Сигурен съм, че 99% от хората тук не са чели текста на конвенцията и са си изградили мнението на база какво са чули от тук и там. Конвенцията е в 24 страници и става дума за насилие над жени, малолетни и деца или такова извършено пред погледа на деца. Като цяло едва ли има нещо, което не е покрито от нашите закони... Спокойно може да се приеме с една допълнителна забележка, че по gender based насилие нашата страна разбира - на полова основа. Нямаше нужда да се вдига толкова шум и да се трупат политически дивиденти... Като цяло тази конвенция е по-скоро за страни от близкия изток, не за нас... като изключим циганите :)

Шило

Не си прав, четох я. Да, иде реч и за това, но се въвеждат понятия, чието съдържание е доста обезпокоително. Ако беше само за шамаросването- добре, ама не е.Говори се за социален пол, за получаване на статути...Не е само това, за което пишете.

zeddd

Ами нали и аз това казвам. Да се приеме, но с допълнителна декларация относно термините.

Излишно се излишносвате, Колега... - Взимат се две момичета/момчета и Създават Семейство ..Естествено че Всяко ще има Определен Социален Статус/Gender.

Понятието "социален пол" е термин единствено в БГ версията. Използвано е за превод на думата "gender", която също се превежда като "пол", тъй като преди това в английската версия фигурира думата "sex', която също се превежда като "пол". Изобщо не вярвам това да е сторено нарочно, тъй като за мен духа на конвенцията е пределно ясен. Категорично и ясно се говори за защита на жените от домашно насилие под всякаква форма и за гарантиране на равноправието между половете. Другото е олигофрения, търсене под вола теле, правене от мухата слон.... Тази конвенция показва колко лесно може да бъде манипулирано преобладаващо неграмотното БГ население. Обречени сме:(((((

Ти си абсолютен лъжец! От 28 страни в ЕС са я подписали само 18. Освен това ЕС като субект също не я е подписал. А извън ЕС дори ФАЩ не са я подписали!

zeddd

Нищо не си чел и не си разбрал. Къде съм говорил за страни? Правиш ли разлика между страници и страни?

Щом си имаме тези защити в законите, защо ни трябва тази конвенция? Или, ако нямаме всимки защити, защо просто не пренесем добрите текстове от конвенцията в нашите закони, без да я подписваме, като не приемем по този начин спорните двусмислени текстове?

zeddd

Защото за нашите политици мисленето им е трудно :)

Повечето от моите познати са я чели и смятат, че това е мина със забавено действие.

Немаш хабер от нещата. Конвенцията е вредна по неколко пътеки. Едната само са джендърите. По-важна е темата за бежанците и нашите задължения към тях - плащане, престой документи и пр. Второто е, че всяка циганка, която е изяла бой умишлено, ще търси да изкара кинти и ние трябва да ги платим. Казвам Ние щото манго няма да има и ще вземат дедовия. Ама ти понеже си ги чел тези работи та ги знаеш....нали?

Шило

Що пък да няма?

Не че трябва изобщо да не се приема тази малоумна Истанбулска Конвенция,но трябва да се забрани със закон да се показват на показ гей двойки,и лизбийки,и също така да им се забрани такива да отглеждат малки деца също така и да усиновяват защото представете си на какво ще ги научат?България се напълни със Педали.

ма лисбийките не и много искам някоя да ме Усинови

не съм я чел конвекцията, ма щом ората казват шъ праим рифирендум