Ароматът на българското слънце ще омайва Берлин

В България се произвеждат уникални храни с автентичен вкус, които трябва да достигнат до повече потребители в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Ароматът на българското слънце ще омайва Берлин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много се гордеем, но въпросът е каква полза има България? Това са български фирмички които не са в състояние да направят държавен договор! Не знам дали съм в право?

Посетих един път споменатият ресторант "При Мария" в Берлин. Заведението може да се назове по-скоро закусвалня. За храната не мога да кажа нищо, защото за дамата зад бара беше по-важен телефона й. Не ни обърна никакво внимание и си тръгнахме без да бъдем обслужени.

на изложението. Българският щанд /10/ е един от най малките. Лелее, какво ли ще се показва?

къде у шопската салата тури и оцет ма....като е така лепни и две лъжици захар е така да има да ти е благо... намали си шнапса....те у прегорелата финтифлиуга изпедепцана

Ще омайва или желаем да омайва Берлин? Много бързаш с прогнозите. Трябва първо да се оправи размената търговия /както са другитне страни/ Какво българско се продава в Германия и какво може да прави конкуренция? Щяло да омайва.....?

от кога се интонира немската химна по пиано от менфред-менс ъртхбенд ?

после продаваме круши за ябълки .

С радост посрешаме днес новината , Мама ше дойде край на седмицата накъде ? Да р, правилно , София ! Наш джобния БиТиВи гладиатор , Мусолини в миниатурния формат , член на всячески прочетени легиони , носител на лентата синьо с розова ивица , прочут Слави Трифонов щялоще тази вечер да държи подготвителна лекция за целия народ ! Все пак , кота последен път стъпил канцлера на Великата Екатерина на българската земя ?

Ще ги омайвате с второ качество храни на двойна цена.Както те нас, така и ние тях.

получаваме от големият куфар нова hash-таблица. радостта голяма , оттук нататък в Берлин да четат on-line каквото да си правим със уредите четвъртото поколение интернет !

твоят уникален MAC-адрес да не би било случайничко и моят ?

напоследък в България се приозвеждат май само тикви сорт Банкя кратуни сорт Търново и кауни от Хаскьоо

Тикви от породата "Селски дебил".

забрави, моме Марийо

за да няма обидени? От 1900 година не съм виждал в Германия български продукти. Дано това тук да не е фейк.Изглежда нямаме търговски връзки.- нищо българско по магазините /освен по българските/ НИЩО! Това не ме радва, щеше да е хубаво ако се изнася и за Германия! В никакъв МОЛ!

В България се произвеждаха.....всичко умря-алчност,тотална некомпетентност, корупция убиха всичко нормално.

Да, едно от категорично неоспоримите неща, свързани с България, е превъзходната храна. Имаме чуден климат за земеделие! Имаме и прекрасна кухня! Ако някой твърди обратното, значи просто не разбира. За жалост съсипваме земеделието си. Също и животновъдството. А на шепата земя, която имаме като територия, ни е изсипан рогът на изобилието. Как бе, как може да съсипваме тая благодат?! Сочни, ароматни плодове и зеленчуци с ИСТИНСКИ вкус!

Голяма мантра с тоя 'истински' вкус. Навсякъде по света даден продукт има 'истински' вкус ако е отгледан в домашни условия, независимо дали са домати, краставици, банани, авокадо, питая (питахая) или каквото и да било друго. България НЯМА уникален климат. Ако става въпрос за земеделие, средизамноморския климат е пъти по подходящ и то на нашите географски ширини (ние сме с умерено континентален и съответно с по дълга и сурова зима). Разбирам желанието Ви да сме уникални и неповторими, но не сме. Кухната ни е ориенталска (с изключение на свинското) и няма нищо особено оригинално в нея.

Руснаците само могат да съжаляват, че градината на СИВ отдавна не праща нищо на пазара им. А по-старите от тях си спомнят уникалния вкус на нашите зеленчуци. Затрихме сами пазарите си на изток, за да внасяме сега и ние самите водняви домати и краставици със вкус на тиква и мухлясал морков! Ха, да ни е честито евроинтегрирането!

Болгарский перец.

Купувайте български плодове и зеленчуци, стимулирайте земеделието и БГ производството. Не знам дали е от комбинацията климат-почва, но имаме най-вкусните плодове и зеленчуци.

Имахме, в минало свършено.... Монсанто и Дау кемикал се погрижиха....

Което ме подсети, за целия месец Декември, Слънцето е гряло в Москва цели ..... шест минути.

"В България се произвеждат уникални храни с автентичен вкус" Според статистиката само 10% от плодовете и зеленчуците на българския пазар са български. И тях ли искат да ни отнемат?

На кого му пука за тебе, че да ти отнема каквото и да било?

По точно, РАКИЯТА , Водката шотовете ги омайва и ги прави на свине ! Справка - Слънчев бряг Банско и тн ...

В Лондон човек може да си купи хубаво овче сирене и кисело мляко, каквито не се намират в магазините в България.

Аз си кваса истинско мляко, купувам прясно от жени гледащи крави и си квася. Не ям купено откакто оставих половин кофичка на открито и след 1 месец му нямаше нищо.

Никъде по света няма толкова вкусни като българския розов домат и чушките.

И никъде - такава ароматна и вкусна тиква като Бойкоборисовката. Чувал съм, че само в някои почви край Банкя вирее

Зависи къде си бил и какви чушки и домати си ял тук и там. гуменото и безвкусното е на всякъде. Ако го сравняваш с онова което бабати го е брала с онова което е в супемаркетите и струва под едно евро, може и да си прав...

Говоря от градина, цяло лято ям такива. Онези с пластмасовия вкус не ги ям.

Затова хората ходят на пазар, ядене и пиене в Сърбия