Борисов предложи преки гръцко-македонски преговори за името

Бойко Борисов заяви, че премиерите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас могат да решат дългогодишния спор за името чрез директни преговори.

Обратно в новината

Коментари - Борисов предложи преки гръцко-македонски преговори за името | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Доган и Местан са предложили БГ да се прекръсти на Северна Турция или Западна Индия!

на това се вика Патология!

Сичката Мара втасала.....Македония за името хванала!!! Ако гледаме как нашето Слънце оправи България.....тежко и горко на Македония (Македония - географска област на Балканския полуостров, също като Тракия, Добруджа, Мизия и др.)

Аз съм озадачен, че нашият галфон не предлага включването на България в тристранни преговори за името на Македония. Името на тая географска област и държава е древно българско по произход, а племето македонци е също българско още преди да се пръкнат известните от 7-8 в. пр.н.е. в гръцките извори македонски династии. Естествено, древната история на българите не се познава, тя е световно табу, наложено от сатаните-господари на нашата мутра и ГРОБари! Та той сега изпълнява отново тяхна заповед и дрънка глупости за посветените!

Връзвам бас даже и с Господ- Борисов няма и 0.005 % от необходимите знания по история, за да взема отношение по казуса Македония

Борисов се занимава само с глупотевини, които не изискват акъл и мислене, т.е симулиране на дейност-мутрашки пинизи - Западни Балкани, Македония..... все общи лафове. 85% избиратели виждат тази клоунада и не го подкрепят......и толкова- нещастна страна

Трябва да знаете, че Македония съществува само на ХАРТИЯ...там, там в "Македонските земи" има Албания. Територията, на Македония е: две държави, Албанска и Македонска...Дава езика, Две азбуки....всичко е по две. Тази трагедия, започната от Коминтерна-Интернационал Иугославия, Сърбия...се довършва от Албания....Албания вече не се стреми да завземе един град там, Албания се хвърли за да вземе цялата Македонска земя, с помоща на Америка....В Албанските гробища се вее Американски Флаг от признателност...Гледайте шоуто на Слави от 17 януари Бтв , там е по подробно документирано.

България, трябва да си вземе поука, като гледа как Македония се самоуби.

'Васко Наумовски, а гръцката от Адамантиос Василакис'' Bаско и Bасилакис - Aдашакис, значи овде е разбираньето.

Македония може да се казва само Старобългарска Македония, да се знае ясно че е била българска територия. Друго име не приемам и предателя Бойко да внимава много с неговите женски номера и на какво се съгласява!

Борисов си има име "ТИКВА" да не се бърка а да защитава България.

'Сичката Мара втасала или казано на чист еврогейски - ал дъ мери втейшън..

Да нас ни оправи!Да си го вземат и пари,ще им дадаем та да ги оправи и име да им даде.Буда е над всичи и всичко.

Баце, къде се навираш между шамарите?! Макетата да се нарекат Кутмичевица или Западна България и няма да има проблем с гърците. Всичко останало е излишно занимаване с чужди проблеми и интереси.

Вардарска България

След нелепиците и простотиите, които ръси вчера в Брюксел, сега още ли?

Не, още ли!Сега се започва доразвиване на безумните проблясъци на вожда.

Тоя май все по тъп и нарцистичен става след като взе акъл да дава на независими чужди държави или гледа да има с кого да се оправдава след време че и той ''така направил''...

оставете вİзантİъсİте,смело кажете македонİя,а ако нямате толкова смелост поканете ердоган İ да свирŞİ проблема.

полетът на организираната войнстваща простащина в България продължава

ако не е бб никоя държава нема да може да си избере име... затова и австрийското имение е наречени по погрешка "държава българия"! но бб и това ша опраиииииииии

Хайде Баце, всички тебе чакаме-кажи как да се казва Македония !

Конфедерация БЪЛГАРО-МАКЕДОНИЯ Официален химн: ИЗГРЕЙ ЗОРА НА СВОБОДАТА

Баце първо да седне на масата с Ципрас - от него суджука, от Ципрас узото и да се разберат за блокадата на общата ни граница. Зер чува се , че има писмо от гърците, че пак са в готовност. Ако тогава Баце успее, може да се цани за рефер на "мачлето" Ципрас - Заев.

Нали оправи всичко у нас, та се захвана с името на Македония!

Гърци и македонци под егидата на ООН са започнали преговори за името на ниво експерти, а нашия предлага премиерите Ципрас и Заев да решават?! Вие подигравате ли се с нас? Ние, като имаме "умен" ръководител и другите ли имат такива държавници!

Така се постъпва - да помогнеш на твои приятели да си изгладят отношенията. А тука гъмжи от национални предатели - русофили, които пикаят газ, че си подобрихме отношенията с Македония и те са на път да влязат в НАТО за ужас на московските им господари.

Докато на някои в главите им гъмжат бръмбари, заради бат' ти Бойко камък върху камък няма да остане на територията.

Подобрихме си отношенията, за ги прилапат в НАТО. Не ти ли е ясно, че всичко се диктува от Биг Брадър?

Многи си се облъчил,бе човек намали гледането на телевизия.Ти ,кога посети Македония за последно,а или вобще не си ходил там.Човече трябва да посетиш зравно заведение.Препоръчвам ти четвътри километъ намира се в София.

Борисов трябва да си патентова мерудията,,нека СЕДНАТ/на суджук/ и се РАЗБЕРАТ,,,.....Обаче ,за разлика от нас ТОЙ/Ципрас/бил представител на СУВЕРЕННА държава и ЗАЩИТАВА Гръцкият интерес,не атлантическият.....Защото нашио се РАЗБРА,посла килимчето и сега България граничи с Албания!!!!!!заради топли атлантически сношения,даже НЕ Европейски......Тоя пукал ПРИЗНА МАКЕДОНСКАТА НАЦИОНАЛНОСТ,след като повече от 100 години и фашисти и комунисти ЗАЩИТАВАХА БЪЛГАРСКАТА ......Пък КОМИСИЯ ЩЯЛА да реши СПОРНИ!!!!!!проблеми....Свърши тя.

Комунистите защитавали българската националност в Македония?! Я пак?

ДА....НЯМА документ за ПРИЗНАВАНЕ НА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК И ПИСМЕНОСТ....Нито на фашисти ,нито на комунисти...За разлика от ДЖЕНДЪРИТЕ....Виж ,простако на кои езици е подписан договора....

ами направо да я пишат Куберова или Самуилова Македония или България, което е все едно и също, а гърците да си ядат ....за името Македония, защото македоните на Филип и Александър не са елини чиито потомци са сегашните гърци!

ГЪРЦИТЕ СА ЕВРЕИ ОТ КЛАНА ДАН. ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ ОТДАВНА ГИ НЯМА.

Добре де, защо само Гърци и Македонци да решават името на ,,държавата,, им.Защо загинаха над 200 000 Български войници.Идете в Македония и ще чуете на какъв език говорят, нито е Гръцки,нито Сръбски,тук там малко Албански, основно говорят на Български/моят майчин език/Най честно е името да е Югозападна България, но най-реално/политически/ е Вардарска Македония.

Ами вижте им имената, да не ги изреждам...

"Нова България", какво има да се чудят! Иначе ако още така продължават ще ги преименуват направо на Албания.

Както бабата казваше: "всичко Мара свършила та само македонският проблем остана" :)

..... оправихме вишеградската четворка и ЕС, сега Гърция и Македония, други ден С. Корея и УСА. Абе няма къде да ходят, като ги сгърчи един "обигран" политик, требе да верваме..... 'га стана бояджия, 'га му почервеня г.за... Божия дарба, и благословия на три папи....

В случая Гърция трябва да отстъпи! Какво като имат област с това име, и ние имаме. Гърците имат и Тракия, но никой нищо не им казва!Дори тяхната адм. област се казва Тракия, а нашата геогр. област се казва Горнотракийска низина! Единствено за флага и звездата от Вергина могат да претендират, за нищо друго!

Гърците не са подайгъзец.

Сигурно! Видяхме как се наведоха за заемите! Стачки, протести, но кой обръща внимание! Те винаги преиграват, неслучайно са родина на театъра - и драма и комедия!

Самото име Македония създава проблеми. Трябва да се измисли македонски език, македонска писменост. Не е учтиво да ползваш езика и писмеността на съседа си. Уж са от античността а нямат език и писменост.

Името няма нищо общо, важни са човешките намерения! Ако гузен негонен бяга като гърците, нямаше да има проблем. Защо не са претендирали пред Югославия за името на македонската република, която се е формирала в състава й? Логично е, че щом има федерация хипотетично всяка република би могла да се откъсне! Де факто тогава са я признали! Всяка република от бивша Югославия се е отделила с името, с което е била част в Югославия, Косово се формира след това!

"Борисов... насърчава двамата премиери да седнат на масата и да решат проблема." Самият той ще бъде модератор, всеки ще има право на две минути и изказванията ще бъдат качени на сайта на ГЕРБ. Свинетка ще гарантира публичност и прозрачност. "Най-безобидната" последица ще бъде безсрочна блокада на бъргаро-гръцката граница от гръцка страна.

Не му приписвай "караянчевщини"! Те двамата с Караянчева са различни чешити. Общото им е само, че и двамата за (почти) нищо не стават (макар и всеки по свой начин), както и че двамата стърчат нависоко, та да могат всички да го виждат.

Република Югозападна България е единственият правилен вариант.

Направо се чудя как още банкянският мачо още не ги е наритал, ама както е тръгнало скоро и това ще стане. Тия двамата няма да му скачат вечно по нервите. Той земното кълбо върти, тия тръгнали да се гъбаркат. Ша ги шиба през гащите-от мене да знаете.

МОР(Македоно охридска република)Това име ни подхожда .Може и Самуилова Република в Автономна Македония(СРАМ)'

аз предлагам бг македоня за име

Самуил е български цар и не го пипайте! Всички средновековни извори, независимо от произхода си, вкл. и византийските го считат за БЪЛГАРСКИ цар!

За езика трябва да имаме абсолютно твърда позиция: Сега е моментът да извием ръцете на тези наглеци от нашата си Македония, които ни създават непрекъснато проблеми. Твърдо трябва да застанем зад въпроса с езика, който си е чист български, с някакви незначителни диалектични промени, които в годините бяха наложени нарочно, с цел дистанциране от Майка България! И ако имаме авторитетни политици, не бива да допускаме никакво колебание за наша твърда позиция с езика - ето, как гърците постигнаха своето с името на измислената държавица, а ние пак си траем! Езикът си е български, с диалект, който използват нашите сънародници в югозападна България и в т.н. Македония. Най-гадно ми беше, когато гледах как тези наглеци от Скопие налагаха преводач при официалните срещи на наши и техни лидери. И ние си мълчахме... Все едно, ако хора от Добруджа се виждат с хора от Родопите, да използват преводач!!! Надявам се, че много от тук участващите в коментарите българи ще се съгласят с мен!

Банкянското чудо вече не предизвиква смях а тревога. Тоя човек е еманация на простотията и наглостта и се чудя до, кога ще го търпим ?

Простичко е!Ти и всички,ще търпите, докато не излезете да гласувате всички.Само така може да се пребори гласуващата от страх и под строй админисрация,както и платените безхаберници.

Б.Б. ще ги оправи за нула време. Заседанието на ОО Не ще се проведе на неутрална територия. Нито в Гърция, нито в Македония. Отреден е специален парцел в Банкя поради липса на свободни зали в НДК. Само ще трябва един "лек" ремонт за 150 милиона Евро.

Радвам се видя че мини-божеството Тиквун Прости намира време, между натовареният му трафик да мести блатни кокичета и да кърми диви щъркелчета, да урежда международни проблеми. Пу да не му е уруки.

Забрави бананите! При него България е най-добре - има банани целогодишно, а не само за Нова година. На маймуни ни направи - затова и заслужаваме банани целогодишно!

На Тиквеника в държавата всичко му е нареди сега оправя и другите. Обаче наближава денят "Х", когато ще седи, като ментора си бай Тошо на 10-ти ноември и ще гледа с невярващ и странен поглед!

сега се сетих защо хората скачат от балконите ... то било заради името на македония ... и деиствително това е наи големият проблем на страната ни !

Вместо да се карат за глупости предлагам: Куберова България

Всичко около Македония е част от хибридната война между САЩ и Русия. Ние в случая сме в ролята на машата. Или моркова за примамка, ако повече ви харесва.

В ролята на еничери.

Ние се отказваме значи?

що не предложи преговори между Гърция и България бре ?

Успее ли Македония да влезе в НАТО и в ЕС, ще стане ясно колко искрено е това приятелство. Имайки предвид какви са отношенията ни и как постъпиха македонците с нашия военен подарък, не вярвам, че са ни обикнали изведнъж. Първи ги признахме, те продължиха да се държат враждебно.По-скоро е конюнктура, докато си постигнат целите, после пак ще ни обърнат гръб. Да не забравяме, че при ратифицирането половината Парламент го нямаше в залата, което означава, че има политици, които не са съгласни с договора.

Те там е проблема, че първи ги признахме, без да имаме право, ако спазвахме завета на дедите ни да си браним територията.

Скопско Охридска Македония€СОМ)с официален език старобългарско северозападно наречие.

и най добре.

Прав е човека СОМ е по-правилно от СОР. Има по-дълбок смисъл.

ха ха ха. .Друга работа Бацето няма ли?

Престана с мачлета всеки ден и затова сега има време да оправя и съседите!

Бащичката оправи България и в последно време оправя Балканите.

Бойко къде се пъха пак между шамарите, сигурно в брюксел е получил ултиматум от щабовете на ЕС и нато.И шефа на тато цъфна днес в Скопие и сигурно ще се спрат на имто като Източна Албания, поне да изпроси ройона на Струмица която беше наша дори и след Ньойският договор, а и Заев е от там.А и Ердоган се услушва за коридорче между албания и Велика Турция през Родопите,само с гърците ще има проблеми не с наш Бойко.