Жена от Свищов държала заключени двете си дъщери години

65-годишна жена от Свищов години наред е държала заключени двете си дъщери в семейната къща. Няма данни за насилие, но най-вероятно двете са с психични проблеми

Обратно в новината

Коментари - Жена от Свищов държала заключени двете си дъщери години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мършоядните ''журналисти'' се чудят как чрез унижение на изпаднали в мизерия хора които обаче не ревът държавата да им дава да си правят ''списвания''.. Не ви ли е срам да падате толкова ниЗко???На всеки от мнозинството може да се случи изпадане в затруднено положение защото няма как да крадът от еврофондове и държавни пари.. Тоя сигналаджия май е хвърлил мерак на имота на жените за да пише такива идиотщини БЕЗ да е влизал в къщата. Мизерия, недоимък ама жената не е стояла със скръстени ръце а е произвеждала в двора си за да имат храна ама идиоти мизерници много на тоя свят...Къде се извинихте мършояди след като лекарите казаха че НЕ са нито малтритирани нито гладни и жадни а САМО БЕДНИ...

Възпитала ги е.

Мога донякъде да разбера, че майката не е искала да повери децата си на институциите, разбирам и че вероятно не ги е държала гладни, но това с хигиената не мога да приема...Ами те на животните в обора повече им чистят...Да не говорим, че ако се беше обърнала към лекар, може би е щяло да има все някакво подобрение...

И мен това ме потресе. Но, възможно е да ги хигиенизира от време на време, а те точно днес да са се наакали??

става дума? най-същественото е, че и двете имат атрофия на мускулите поради липса на движение, което физиоологично обяснява изпускането. дотолкова им е тежко състоянието (според други медии), че може да не подлежи на лечение.

става дума? млади жени, затворени от една кукувица, която ги е инвалидизирала поради тъпотата си - атрофия на мускулите, май неизлечима, плюс останалото в резултат на пълното изолиране от обществото, пълно ограничаване на свободата на придвижване, довели до лудост две пълнолетни млади жени. Майкататрябва да бъде съдена - да и имам грижите и останалото. Може да е някоя откачалка, която не желае дъщерите й да имат вземане-даване с мъже, затова да ги е изолирала, освен че е бдяла да не кажат нещо хората. Горките жертви. Без майката - хич не ми пука за нея.

е и майката - иначе, като се поставя на мястото на затворничките, то всеки нормален човек, камо ли с разклатени нерви, ако стои затворен вкъщи с години и чака на подаяния, ще започне да си говори сам и да жестикулира. интересното е, че всички коментират дъщерите и никой не се замисли какво е извършила майката, лишавайки ги от право на свободно придвижване, мног важно, че ги е хранила - режимъте аналогичен на този в специализираните лечебни заведения. това е една проста жена, зависима от това какво ще кажат хората, която вместо да ги заведе в болница за освидетелстване и евентуално лечение е влошила нещата. Лекарите ще си кажат думата по въпроса.

така както пише,те не са държани насила,нито бити,нито гладни или изтезавани ...така че за какво престъпление се говори...явно са с тежки психози,с нежелание да се грижат за себе си,и да общуват с хора...

Къде е новината ? Жената се е съсипала да обслужва болните си дъщери, за които очевидно не е получила капка помощ, къде са социалните служби, как може немощна жена на преклонна възраст да бъде оставена сама да обслужва две психично болни жени и след това да стане тема на обсъждане по форумите ? Защо се плащат пари на тези служби, в малките градове всичко се знае, едва ли никой не е знаел че жените имат проблеми.

при положение ,че не са били освидетелствани,социалните служби няма как да знаят за тях...на жената не й е било лесно,но е знаела,че има голям риск,да ги изведат от къщата насила...затова явно е предпочела да ги пази в тайна и да се грижи колкото може,все пак -както пише ,те и в момента не желаят да се лекуват,определени са като дееспособни...

Няма риск да ги изведат насила - жената се определя като техен настойник, има генерално пълномощно с което взима решение вместо тях, лекуват се амбулаторно с безплатни лекарства и/или инжекции ако се налага и само със съгласието на настойника влизат в болница когато трябва, или решение на прокурорът ако настойникът почине и няма друг. В малките градове всичко се знае - как се отнемат деца от родители които не могат да се грижат за тях, а за конкретния случай, службите не "знаели защото жените не били регистрирани като психично болни" ?

Същия тоя клюкар дето сега написал ''сигнала'' сливи ли е имал в устата???Незащитавайте сеирджиите а се поставете на мястото на майката която не спира да ги обгрижва и както се видя да ги храни с качестрвена собствено производство храна..Ега ви клюкарите дето стоят пред магазина и правят сметка на чуждите покупки..Не се обадиха кога са я виждали приведена да обработва земята си, да приготвя консерви ама покупките и ''видели''

А Вие защо взимате страна, като написаното е много непълно. Как така от умни и образовани две жени се прувръщат в психично болни? Дали са лекувани, защото това не е станало изведнъж никой не казва. Как така никой нищо не знае или пишещия е забравил да провери.

Превъртели са от прекрасен и лесен живот. Кой знае какво са преживели докато майка им със сетни сили ги е издържала да учат.

Отвличане, държане под ключ години наред... да я вкарват в сливенския затвор и повече бял ден да не види и всичко да се припише на жертвите

Американската действителност стана реалност и у нас. Кредити и психични разстройства след това.

lu4ka

"...Двете жени - на 43 и 43 години, ..."

И не са близначки: "....по-малката сестра си говорeла сама..."

Добре че вчера в САЩ откриха подобна къща с 8-10 деца, иначе троловете тук днес пак щяха да плюят комунизма в Бг и руското наследство.

не бяха ли 13 децата? и май бяха оковани, а не просто заключени.

Паисий

именно де!

От друга страна се чудя, как още не са се сетили да използват този случай за да обосноват нуждата от още една "Декларация срещу домашното насилие срещу жени и деца"?!

Знаете, че в природата не съществува такъв феномен порастнали деца да живеят с майка си. Животните пропъждат или изоставят децата си, а при хората, ако това съжителство продължи - се пораждат непреодолими конфликти, които в продължителен период травмират много психиката. Вследствие такъв повтарящ се дълбок конфликт, потърпевшите често стигат до лудницата...

Бахти и глупостите пишеш само за да драскаш нещо....

Просто е невъзможна йерархия - пълноправни полово зрели индивиди с различни възгледи за живота - за да продължат да мелят брашно единият "трябва да си знае мястото". Ако не си кюта единият, ще има драми. Конфликтите са нещо естествено. Но когато чуете за деца, които си мразят родителите, или родители, които с ожесточение се отричат от децата си, значи отделянето не е настъпило нареме и вече има травми. В действителност никой не е лош или виновен, това са природни закони.

Това никак не е вярно, мога да дам пример с уличните кучета където такова съжителство е често срещано.

И при хората е възможно, но се иска много фина душевна настройка и от двете страни.

При котките е много интересно - майката пропъжда (или отвежда на ново място и изоставя) почти всички котенца преди да стигнат полова зрялост. Отървава се от всички всички мъжки, а може да запази в обкръжението си 1 или 2 дъщерички, които са й любимки.

"Съсед подал сигнал към социалните служби и полицията, след като било забелязано, че майката купува голямо количество хранителни продукти, а живее сама" Тоя сигурно си е мислел, че е приютила бежанци :))

едва ли, по вероятно е да са се скарали за нещо друго и съседа е решил да си ползва коза ...

Вероятно е знаел отдавна, защото сигурно чува викове. И вчера като е чул за 13-те деца, заключени от родителите си, му е станало съвестно повече да си мълчи. И отишъл да свърши гражданския си дълг.

По-скоро си е помислил, че е приела бежанци и е побеснял от завист, колко ли пари изкарва.

След като дъщерите са имали психични отклонения, какво странно има в това, че са стояли вкъщи? Майката е обяснила, че те самите не са искали да напускат къщата. Много психично болни се страхуват да излизат на открити пространства. От няма нищо направихте сензация!

Прочети цялата статия бе, льольо.

Майката е осуетила лечението на дъщерите си, лишила ги е от адекватна лекарска помощ и са били заключвани, което е обида към личността и нарушаване на човешки права. Заключване и връзване , тоест лишаване от свобода и избор , може да наложи само институция, не и роднина. Може да бъде съдена заради тези обстоятелства.

Лудите изпадат в социална изолация и сами не искат да излизат сред хора. Ако са искали да излязат, са щели да намерят начин - майката ежедневно е отваряла вратата, невъоръжена. Явно е премълчавала за тях, за да не им падне реномето, а е глупава и не може да се сети да ги води на лечение, или пък са им предписвали нещо навремето, което явно не действа. Иначе е "безусловно любяща майка" - много ги е хранела, щом са потънали в изпражнения.

По-добре да ги наглежда дома, отколкото да ги използват, да ги изнасилят и те да родят нещастни деца, щом имат проблеми с психиката си.

Особено като ги е зарязала така, както са ги намерили, а?

И майката не е в ред също.Може и тя да се окаже в основата на всичко това.

Ей не можем да ги стигнем тия американци . Вчера в Калифорния намериха 13 деца ( 3 от тях вече възрастни , най-възрастното на 29, но все пак деца за родителите си) държани почти като в затвор от същите тези родители , като някои от децата дори са били заключени с белезници .

И за уточнение , вижте разликата в отношението на полицията и прокуратурата към онези двама родители в САЩ и към тази майка в България . Двамата са задържани и наложената гаранция временно излизане от ареста е по 9 милиона на човек , 13 те им деца са настанени в болница и с тях се занимават екипи от социални работници и психолози . У нас , полицаите били направили преписка за същото престъпление, което обаче според нашенци не било престъпление . Абе що някой не вземе да затвори тия ченгета в една стая за няколко години, пък тогава да кажат, че извършено престъпление няма?

Двата случая са много различни и изобщо не може да се прави сравнение между тях. Тук става дума за две жени, които не са наред и за тяхна собствена безопасност е добре да са заключени, когато майка им не е при тях.

"...Заварили ужасяваща гледка. Двете жени стояли заключени в една стая, неадекватни, некомуникативни, потънали в изпражнения..." ...но няма данни за насилие? Щом не са бити, всичко е точно?!?

По важно за българите е , че Кейт се облече розовото палто !

Видимо има нужда от още и още конвенции срещу мъжете за защита на жените!

Аз пък никъде в статията не срещнах думата "МЪЖ".

Именно.

Човек, който смесва две независими едно от друго събития в общ проблем има проблеми... с възприятията и ориентацията.

Моите възприятия са как напоследък постоянно се тръби и се опитва да се вменява вина на мъжете, че са насилници, а жените неизменни техни жертви, които имат нужда от специални закони, въпреки че насилието е инкриминирано независимо от пола, докато в същото време излизат новини за деца, малтретирани от майки, от лелки в детските градини, връзвани с вериги пак от мама и тати, настоящата новина и т.н., и т.н. настоящи и исторически факти, които демонстрират, че жените са не по-малки насилници от мъжете, което никак не пречи на феминистките да твърдят обратното. Вашите възприятия какви са?

Да, видимо има нужда от конвенция за защита от домашното насилие, независимо кой е насилникът. Или тази ужасяваща история също ще бъде използвана за дъвчене на поредните дивотии как в България няма домашно насилие, всички сме толерантни един към друг и бла-бла?

Насилието, домашно или не, е инкриминирано независимо от пола и се преследва откак има закони. Жените са също толкова защитени от закона, както и мъжете, а не по-малко, нито пък са по-честите жертви на насилие, както може да се убеди всеки, който преглежда редовно полицейските сводки, или случаите, в които жените извършват насилие. Въпреки това постоянно се взимат нови и нови мерки за предоставяне на допълнителни привилегии на жените в това отношение и това се нарича "равенство на половете".