Върховният съд отмени лимитите на болниците

Върховният административен съд обяви за нищожно решение на Надзорния съвет на Здравната каса от 2015 г., с което бяха определени лимитите на лечебните заведения

Обратно в новината

Коментари - Върховният съд отмени лимитите на болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А със "здравната реформа" що стана, бре, Бойко войвода, дет' ни я обеща? Или това било- 'секи път върховните кадии да ни оправят лечебниците ?

на калинки. Минималната заплата повишена, а другите - замразени. За болногледач на запад от РБ при осигурени безплатен транспорт и квартира предлагат 3-5000 лева. Всеки с подходящ социален статус се включва в групата "беж да го няма". Като са толкова квалитетни частните болници и като има толкова неудържим наплив за лечение от чужденци към тях - какви огромни данъци внесоха? Не се ли поеме от държавата - след 10 години здравеопазната дейност извън най-големите градове ще се осъществява от Д-р Куин-лечителката.

Доктор Куин си е супер лечителка, така че ако има такива като нея, няма да е тревожим.

но лекуваното индианско население взело да изчезва.

Защо има лимит за пенсиите,след като си плащаш усигоровките?Без таван на пенсиите .Това е ограбване.Баста.

щот си Улигофрен! ОСИГУРОВКИ НОИ Национален Осигурителен Институт

От 7.2 милиона население: 2.2 милиона пенсионери, които не плащат осигуровки към момента 1 милион държавни служители - полиция, армия, администрация - не плащат 1 милион цигани - не плащат по право 600 хиляди деца, студенти 900 хиляди инвалиди (мними, истински) Ей, хора! Цяло чудо е, че въобще имаме здравеопазване! ЧУДО!

Армията плащат всички видове осигуровки !

Плащат, просто държавата ги взима от единия джоб и ги слага в другия.

За деца, ученици,студенти, социално слаби и пенсионери държавата плаща макар и 50% от вноските !

Е, така де! В държавата не постъпват реални пари от тези групи. Затова държавата дели малкото реални вноски на още 3-4-5 групи хора. 5 лева както и да ги делите, все са малко.

Общинско здравеопазване в България отдавна няма. То бе ликвидирано преди повече от 10 години и започна с безумните изисквания на касата към общинските болници за апаратура и специалисти. И сага министъра се чуди защо имало назначени мъртви души -ЗАТОВА! Това източи бюджета на болниците и общините. Вместо да се оптимизират отделенията и да им се вменят изпълними задачи, като стабилизиране на състоянието на пациента и транспортиране. В общинските оболници отдавна никой не се лекува, даже и най-закъсалите. От затварянето им ще пострадат няколко доставчика, директора, синдикалния лидер, местният идиот-параджия, дърводелец и т.н. и няколко синоидални старци непрочели 30години нито един учебник.

Той и цената на винетките отмени, НО ?? Цената от 1,60 на билетите също, НО ?

Колкото и на Енергото отнеха лиценза.

52 милиона са само неплатените дейности, а колко души въобще не са получили здравна помощ заради тези лимити?

Ако държ.болници не лекуват безплатно здравноНЕосигурените ще има достатъчно пари.Но ... те /здравноНЕосигурените/ избират управляващите ...

Неосигурените ходят на глутници и като трябва да се приеме някой веднага един изтичва и му оправя осигуровките. Отделно половината се водят инвалиди. Сметката не излиза, защото 19 години след началото на осигуряването се искат само осигуровки за 5 години.

В USA се искат 6 месеца !

И само за здравеопазването ли няма да има лимит? А за максималните пенсии?

Лимитът трябва да идва от другаде. Плащаш 40 лв. осигуровка, получаваш 20 000 лв застраховка, плащаш 200 получаваш 100 000, не плащаш, нямаш застраховка и плащаш всичко от джоба.

Малко си пообъркал осигуровка със застраховка, въпреки че едното не изключва другото.

Безлимитно харчене + Съвсем лимитирано плащане на здравни осигуровки от няма и 30% от населението = мила родна КЪРТИнка

Трябва да се отмени и другата несправедливост - да се дава държавна издръжка на частните болници. Който иска да има частна болница, нека сам си осигурява издръжката, щом може. Това е пазарна икономика. Сега хем сме в капитализъм, но не се отказваме и от соцпридобивките, когато държавата даваше поравно на всички.

Сега частните болници сами си осигуряват издръжката! Няма такива на държавна издръжка!

Точно обратното, трябва да се спре финансирането на държавни и общински болници и да бъдат накарани да плащат наем за сградите и апаратурата. Иначе няма конкуренция и в държавната се отнасят с теб като с парцал и без капка уважение.

Какъв наем на държавни и общински болници като те са собственици. Трябва НЗОК да сключва договори само с тези които искат най-ниска цена за услугата при равни други условия и частните болници да спрат да се правят на хитреци и да извършват само скъпо платените дейности.

МЗ и НЗОК са различни неща. А пък осигуреният в НЗОК може да не иска да се лекува в държавна болница.

Да се готвят проф. Герджиков и Илко Семерджиев! Фалит на здравната каса означава само това!

Ако сега в касата има по-малко пари от необходимите, то тя би трябвало да обяви фалит. Какво ще последва от това, предполагам никой не е наясно!

Според зам.министър Б.Пенков частните болници нямали задължения. Защо ли? Отговора е много прост,г-н Пенков. 1. Те не лекуват здравно неосигурени. 2.Връщат всички здр.неосигурени доведени от екипите на спешна помощ. 3.Не лекуват по т.н. евтини клинични пътеки. .......

Мене ме учуди дебелоочието,с което той говори за недостатъците на модела,забравяйки,че от 20 години е ръководен кадър в здравеопазването.

Ръководните кадри би трябвало да се самозаблуждават, че в ръководената от тях структура нещата са идеални? Очакваш, че в някой сектор липсват недостатъци или липсват ръководни кадри?

И в добре платените пътеки не вземат много тежките пациенти. Същото правят и някои малки общински болнички и финансите им са ОК

затворете касата освен да е хранилка и люпилня на забогатяване на съмнителни точещи клинични пътеки а болниците са превърнати в инструмент за забогатяване

Сега трабва да протестираме за да получим дължимите от касата 52 млн,че свърши ли преЦедателството,няма да ги видим.

В касата има ли толкова много пари?

М-дааа. Съдът срина поредната простотия, натворена от онова наркоманизирано нещо Москов, което си игра на министър в предишния мандат на боко. За съжаление, вредите, нанесени на системата са толкова тежки, че ще трябват много години за да се оправят и вместо в затвора, където му е мястото дори само заради престъплението с детските ваксини, тоя никаквец се развява по телевизиите и дава акъл!

Чичкаа, такива сте 80%!

Да намалят Генчо Начевските клинични пътеки и ще има за всички

Ако не е отменен бюджета за здравеопазването, то все едно че нищо не е отменено!

В БГ ще останат само частните болници. Държавни и общински няма да има!