Измамници атакуват с нова схема - обаждане от чужбина

Пропуснато повикване от непознат номер с код на чужда държава – или пък такъв, който почти не се различава от българския.

Обратно в новината

Коментари - Измамници атакуват с нова схема - обаждане от чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно същото и на мен ми се случи от номер който започва с +247.. видях позвъняването обадих се повторно веднага започна да отброява секундите и затрових на 2 сек. Проверих колко имам за плащане на оператора и нищо не ми излезна... На следващия ден пак получих серия от обаждания с номера +247 накрая се обадих на оператора и служителя веднага каза че ще блокират номерата.

Пък аз имам висока сметка към "Виваком "за втори път.Явно ми е звъннал номер от чужбина,вдигнал съм му и съм се набутал !

И тук го има тоя номер ,съвет от експерти ,на когото му трябвам ,ще звънне пак!

"Когато човек отговори, от другата страна на линията се чува само свободен сигнал, но всъщност се отчита разговор. Така дава до 20 лева на измамници..." Много интересно как така ти вземат пари като отговориш. Скоро разбрах, че вземали и пари за получен SMS, ако не изпратиш STOP се смята, че ги искаш и ти вземат от сметката. Това така ли е? Много алчни били тези мобилни оператори, ако е така!

....на непознати номера изписани без име от моя указател....ВЪОБЩЕ НЕ ВДИГАМ...

Явно не си фирма и имаш определен кръг от приятели

Заприличахме на едно малцинство, дето не става и за чеп за целе, щото мозъчето им щрака само за някоя далавера, дето не трябва да се работи.

Значи, ако Иванчо никога не се обаждал на Марийка и й звънне три пъти, на четвъртия системата трябва да го блокира, така ли? Питането е от къде ги намират такива експерти.

Само като го чуеш как се е самоопределил "експерт по сигурността" е ясно какъв самозванец е. Операторите наистина поддържат профил на всеки абонат, но той следи например ако никога не си говорил с чужбина и изведнъж започнеш интензивно да говориш.

Е поне на записа да бяха сложили "пауза, пауза, пауза... ало кой?"

Аз не разбрах как измамникът прибира печалбата. Би трябвало да сключи договор за услуга с добавена стойност с оператора на остров Възнесение, а това означава, че е напълно известен кой е той.

Известен е само на тези които прибират комисионната от него.

Аз съм на принципа да не набирам непознати номера.Който ме е търсил ако не е грешка и му трябвам ще се обади пак.

Основно правило за телефонни разговори: Ако някой НЕПОЗНАТ ме е търсил и не ме е "намерил" - да звъни пак! Аз зор нямам. Който ме търси ще ме намери.

На мен на Нова Година от 00:00 до 4:00 сутринта ми звъня номер от Англия 22 пъти!!! Имам всичките номера на приятелите ми там, не вдигнах! На другия ден помолих един приятел в Лондон да провери номера, оказа се, че е scam! Добре че по принцип не отговарям на непознати номера...

След като смелите евродепутати се пребориха с роуминга, кога ще се преборят с малоумната идея, че ти трябва да плащаш, когато на теб ти звънят?

Чети бре, Пенчо! Не плащаш за това, че ти звънят, а понеже не си успял да вдигнеш, виждаш, че някой те е търсил и му връщаш обаждането без да погледнеш внимателно, че са те търсили от чужбина. Съвсем коректно операторът те таксува за изходящо обаждане.

Идеята да плащаш когато ти звънят съвсем не е малоумна и тя съществуваше официално например при операторите в Русия и Канада и то не за международните, а за най-обикновените разговори. Смисълът е, че си плащаш за удоволствието и удобството да те намират дори когато не си в къщи или на работа.

Fishing - риболов, в случая зарибяване.

PH-ishing, за разлика от F-ishing, не е риболов, а е компютърно зарибяване.

Вместо да ни занимавате с глупости, посъветвайте мобилните оператори да филтрират такива номера!

Няма как, и те чопкат от пая :-)

Не мога да разбера...звънят ти, вдигаш и - плащаш? Така ли? Или ти затварят, но ти звъниш (понеже си от 80-те %) и сам се набутваш?

То и без ползваш телефона, вече си жертва на фишинг (зарибяване) от оператора.

Звънят ти, ти не вдигаш. Понеже си коректен връщаш обаждането и сам се набутваш. Няма място за сръдня.