Инвестициите, иновациите са приоритетите ни с Япония

Инвестициите, търговията, иновациите и науката са приоритетни в отношенията ни с Япония.

Обратно в новината

Коментари - Инвестициите, иновациите са приоритетите ни с Япония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крепител на 28 год. грабителски модел.

Аз съм изключително щастлив от нашия президент. За разлика от предната трагикомедия, с Радев съм горд.

От плевнево време, та и досега съм се чудил и не мога да си отговоря какво работят десетките,които сутрин влизат в президентството.Влиза в кабинета си- сигурно имат такива, изтяга се и започва да работи.Кво правят,мислят ли , пишат ли?

Доживяхме. Това е.

"Инвестициите, търговията, иновациите и науката" Все неща, които няма да чуем за раша...

Търговията е главен източник на приходи за Рашата, явно имате проблем със слуха, препоръчвам прочистване на канала от пожарникар.

Абе дира, що сменихте заглавието на статията от "Радев към Абе: България е все по-привлекателна" , на "Инвестициите, иновациите са приоритетите ни с Япония"???????? Да не би да се обади Курнела, да ви набива канчетата - бе ко ми пишете???? Нали всичко е зле???? Долни измекяри!!!!

Покрай всичките любезности и алабализми в това посещение, дали ще се намери и една медия, която да обясни на драгия зрител, че японското чудо след ВСВ се дължи не на свободния пазар, а на плановата икономика? Че политиката е била Централната банка на всеки три месеца да привиква директорите на всички банки и буквално да им налага кой точно каква квота кредити трябва да отпусне на точно определен сектор в икономиката - политиката на т.нар. "window guidance".Че това води до създаване на високтехнологичните концерни на Япония, познати на цял свят. И че банките са имали строги забрани да прекаляват с отпускане на ипотечни кредити, с което да рискуват имотни балони и разстройване на икономиката?

Ти като ги пишеп тея работи вярваш ли си? Точно в Япония са имали и имат планове за развитие...

С едно елементарно търсене на "window guidance japan" можете да получите сравнително добра представа дали си вярвам. Също така препоръчвам книгите на немския икономист Richard Werner по въпроса. Ще останете изключително изненадан колко се различава реалността от идеологическите ви наслоения.

Защо я няма Деса да има какво да коментираме. Тоя е много скучен и дървен.

Айде сега и коне да коментираме не искаш ли?

Коне може, но кранти НЕЕЕЕЕ!!!!!

Ако визира Якудза - да супер привлекателни сме. В най-лошия случай 2 г условно.

НА ТОЯ ША МУ НАБИЯ КАНЧЕТУ В ПИЛОТСКАТА ФУРАШКА, КАЗАХ МУ ДА ТРЪБИ, ЧЕ СИЧКО Е МНОГУ ЗЛЕ.

Слънчоглед.

ФЪРЧИЛКА

Я кажи за кого е привлекателна обстановката в България. За хората с ниски заплати. За пенсионерите.

ИНВЕСТИТОРИ, ПРИВАТИЗАЦИИ И КОНЦЕСИИ - СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО В ИЗТОЧНА ЕВРОПА В края на 1980-те и началото на 1990-те години, цената на златото "неочаквано" пада. По онова време ПЕРЕСТРОЙКА в Източна Европа е в разгара си и ПОДГОТВЯ приватизация и РАЗПРОДАЖБА на половин континент. В началото на 1990-те ПАДАТ цените и на произведения на изобразителното изкуство. Защото ИНТЕРЕСЪТ към влагане на пари в картини, се измества от УЧАСТИЕ в РАЗПРОДАЖБАТА на Източна Европа. Съответно банките в западните "демокрации" УВЕЛИЧАВАТ лихвения процент и НАМАЛЯВАТ паричната маса, с ЦЕЛ да увеличат относителната стойност на валутите си, с които ще УЧАСТВАТ при РАЗПРОДАЖБАТА. В края на 1990-те години, приватизацията в Източна Европа е поприключила и банките на западните "демокрации" НАМАЛЯВАТ лихвения процент, под претекст да поощряват инвестиции в промишлеността. Вече има НУЖДА от купувачи на стоките, които Запада произвежда, затова НАМАЛЯВАТ относителната стойност на валутите си, като с това УВЕЛИЧАВАТ относителната стойност на валутите на страните от Източна Европа. Съответно цената на златото през периода 2003-2010 г. се повишава три пъти спрямо западните валути. Днес българските граждани губят над тридесет милиарда долара ($ 30 000 000 000) от добива на злато чрез заробващи "концесии", наложени върху тях от шепа хора - привилегирован елит и паразит. Представителните политици твърдят, че днес пари няма и затова ТРЯБВА да се ВЗИМАТ от тях още заеми, а ти да ги плащаш, защото пари няма. Затова днес, данъците наложени от тях върху теб ТРЯБВА да се увеличават, защото пари няма, а ти трябва да плащаш за това. Затова днес, от тях ТРЯБВА да се налагат НОВИ данъци върху теб, защото пари няма, а ти трябва да плащаш за това. Как ШЕПА "хора" - привилегирован елит и паразит чрез представителните политици и духовници заробиха целия свят, ето как: "Който КОНТРОЛИРА нефта, господства над САЩ, който КОНТРОЛИРА продоволствията, господства над държавите, а който КОНТРОЛИРА парите, той е господар на целия свят."

Механизмите не са докрай изяснени, но че международният банков капитал манипулира лихвите и цените, за да съсипе малки страни, това е очевидно. Даже и не малки, и на Русия и спретнаха този номер. И на нас - през 1997-ма ни сринаха валутата до 3000 лв. за долар. И всичките ни спестявания изгоряха. И БНБ изгоря, купиха я на безценица. Сега нямаме държавна банка, частна е. И смятай колко сме суверенни, без собствена банка.

Остава малко време до олимпиадата в ЮК. Още по времето на Обама имаха среща в Япония всичките тези Г- политици. Тогава Меркел се изрепчи на Китай относно много ниските цени на стоманата. През 1939 един друг малкомустакатко приложи същата политика спрямо някой държави. Това което Абе сега прави се нарича координиране на предишно уговорен план. Когато японец започне да ми говори за демокрация и независимост веднага се сещам за тяхната ,,независимост,, след като бяха нахранени с две риби- ей така по приятелски. Та резултатите ще ги видим по олимпиадата.

Радев обърна палачинката. А какви ги говореше в кампанията си ? Не става.

какви?

разменияме чалга срещу технологии !

Не знам дали има толкова наивни японци, които да вярват на думите на български политик?

умря циганката, та ше се пофалим сами. та дано някой се излъже да си вложи паричките тук и да му ги преберем.

Радев да не е станал гербер?!

"Радев към Абе" Абе ... А де! Е да де.

Простотия на квадрат ;)