И Тед Кочев защити Пирин (видео)

Известният холивудски режисьор от български произход Тед Кочев подкрепи във видеопослание природозащитниците, които протестират срещу застрояването на Пирин.

Обратно в новината

Коментари - И Тед Кочев защити Пирин (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЛЕЙ СИ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЕКШЪНЧЕТА И НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ПОКАЗВАШ НАЧЕНКИ НА МИСЛЕНЕ,НЕ Е ЗА ТЕБЕ!!!ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС,ТРАЙ СИ!!!

Тед Кочев не го прави за да спаси планината от Банско, а да спаси Банско от планината.

Така е, прав е човека. Щом има много големи опашки, значи има твърде много туристи. Щом има твърде много туристи, да съборят повечко хотели и няма да има толкова големи опашки!

Тед Кочев е режисьор на "Рамбо"1

да кава се първа кръв и е много добър дори и за сега

А ще стигне ли въжето,на втория лифт,за всички дебили?

Малко за националните паркове. Не са лошо нещо. Хубаво е да има места с непокътната природа. Но тя у нас цялата си е такава. Поразходете се из Европа с кола и ще забележите как там всичко извън населените места е подредено и оразмерено, подбрано и култивирано. У нас диви генгерлици, непроходими храсталаци, трънаци и криви дърве навсякъде. Повече национален парк от това накъде? После, колкото една страна повече залита към защитени паркове и резервати, толкова е по изостанала. Албания има 15 защитени национални парка. В Алжир общата им площ е с 10% по голяма от цялата ни страна - 122 352 кв. км. И двете са цъфнали и вързали и са много напред. В изостанала Белгия обаче си имат един единствен парк с площ 57 кв. км. Не ги е срам! Срам или не, там е столицата на ЕС.У нас си имаме 3 национални парка с 1 930 кв. км още по затънтени и непроходими генгерлици от в останалата част на страната.

Ама, че извраено мислене.

Студентите на проф.Дебилов заспаха най сетне!А какво ли сънуват?Че няма да има втори лифт!Ааа лъжливи сънища!.Ще има,ще има втори лифт!

Предлагам, държавата да се обърне към Непал и околните хималайскли държави, да предоставят Хималаите на Цеко Минев и бандата. Това е планина, която може и да задоволи алчността им. Само дето ако там си позволи да прави същото, което в Пирим. може и да му резнат скоростно горният крайник. Ако почне да прави същото в САЩ, в Канада, в Швейцария, Цеко Минев в тези държави би влязал за дълго в затвор.

алчността не само затваря очите, но и замъглява мозъка. тогава вече е напълно възможно да замениш бъдещето срещу малко рахат в настоящето. да замениш истинските ценности срещу шаренки, стъклени топченца. аз не мога да разбера някак си... толкова много ли мразите България, че се отнасяте с нея, като черни завоеватели.

Защото хората се отдалечиха от Бог и се доближиха до злото. То замъглява очите и закоравява сърцето за истинските божии благословения. И не съм видяла праведен християнин, намерил връзката си с Христос, да живее в лишения и трудности. А злото ти предлага пари, но ти взема най-скъпото - здраве, мир, любов, радост, семейство и т.н.

ало коча тук ела да живееш, в пиринския край... като ядеш опинци на оня камънак ще те питам дали няма да искаш да направиш нещо смислено в този край!!! сега трай там и не пранкяй от коневръза коч ньеден! целувки!!!

Коча са го изпързаляли еко грандажиите да се нареди и той до ди Каприото,щото много " известен да стане с простотиите си.Всъщност еврокомисарката по регионална политика която беше на почивка в Банско привества решението на правителството за изграждане на втори лифт ,така ,че на грандажиите веке ще им умре хранилката да подскачат на паветата по тази тема!

sulio@mailinator.com

Ало банските дебили стига лъгахте!!!! Тази комисарка после се извии че не е знаела за конфликта и че всичко трябва да е по европейски екозакони ( а както заем втория лифт НЕ Е. Всички алчни банскалии са боклуци и е добре бързо да умират и да оттърват България от глупостта и алчността си.

Като си глупак, кой ти е виновен. Изпопродадохте си на безценица земиците и ги оплюскахте в механите и за нови коли. И толкова. Що не си правихте семейни хотели и да давате стаи под наем. Така правят в Алпите и за това там местните получават парите, а не някакви външни далавераджии. Еколозите грантове не получават. То се видя на протестите. Хотелиери и служители, заплашени с уволнение, срещу скиопри и българи. А на вас нито парка, нито планината ви е собственост. Къде са ви работещите предприятия и поминък, дето гадния комунизъм ви беше осигурил. Търсете си ги от тия дето всичко разбомбиха. Дреме му на Цеко за такива еднодневки като вас. Вие сте само да му свършите черната работа. После ще получите един шут от зад. Както беше и преди. Стига някой да има мозък да помни.

Ай стига си дрънкал,злобар!То по всички курорти е така!Щом туристите го харесват ,посещават,искат да карат ски,вие какви сте ,че ще спирате един кабинов лифт?Не виждате ли колко сте гламави?То бива тъпотия,ама вашата е прекалена!

Да се мачкат корумпираните политицил. Първо затвор за продажниците, после обсъждане за нуждата от нови строежи.

АБЕ Я ГО ЗАЕ..ТЕ ТОЗИ ИЗКУФЯЛ СТАРЕЦ!!!!! ТОЙ ЩЕ МИ ДАВА АКЪЛ КАК ДА ЖИВЕЯ, ДОКАТО ТОЙ СИ ДРАПА ДЪРТИТЕ МАКАРИ ПРЕЗ ОКЕАНА!!!! АЙДЕ. К А Ф А. С И К И М Е!!!!

Тоя "старец" можеш само да му ближеш макарите и да му аргатуваш. Щото той е нещо, а ти си боклук който едва свързва двата края и затова е готов да преебе цяла българия за да изкара 5 лв. за ракия

Айде бе!Няма изобщо никакво значение кой е,някакъв режисьор,ползвали са го както Стефан Данаилов е ползван от Нинова,но и това няма значение,защото Коча е абсолютно некомпетентен и неинформиран,а умишлено дезинформиран!За един кабинков лифт толкива шум,че го и издокарали на видео,да стане за посмешище!Играта с медийни инсинуации!

Хората яко са изперили веке Тоталитаризъм се задава :)

Браво бе хора Леонарди Ди Кпарио и той с Тома Белев се нареди БРАВО !

ако ще и свети петър да е,няма да е

Освен другото, щом се отсече с писта естествения отток на ледниковата водау, тогава в низкото съхнат буковите култури, а те са вододайната зона. След 20-30 години селищата остават без вода

Хайде и тоя го изровиха и баламосаха протестърите!Ама,Тедчо иди първо да видиш Пирин,Банско ,какви се правиш на българин,като не познаваш България и магариите на зелената мафия и грандажиите!Освен, че нищо не си разбрал,става дума само за втори лифт в момента и кой луд ще иска да инвестира във втори лифт,ако няма нужда!Ей го и Вапцаров предлага извозване с бусове,е това нормално ли е?

Умно казано:" Веднъж наруши ли се природата, възстановяване няма"

Е какво ще и се наруши природата с един лифт?Вече ставате смешни!Що се тормозиш да си измисляш,а и Кочев говори за застрояне, така са му казали!Но съвсем друго е една разходка с кабинков лифт,не само за ски,но например през лятото над вековните дървета с красива панорама,наистина да се насладиш,а после може и пешком по екопътеки!Предимства много,акъл малко!А и решението за новия лифт е да се залесява с пет дървета/дори е много/ ,там където се наложи сеч за съоръженията.

Банско е попиляно вече. Бетонирано е и е кичозно, а беше едно красиво българско градче. ВСИЧКО ИДВА ОТ РУШВЕТЧИИТЕ ,НАЧЕЛО С КМЕТА И ТЕЛЕВИЗИОНЕРА ОТ БУРГАС КАКТО И ОТ ВМРО, КОЯТО ВИНАГИ Е БИЛА НАЦИОНАЛНО ДВЕЖЕНИЕ А ТЕЗИ ШЕБЕЦИ ГО ПРЕВЪРНАХА В ПАРТИЯ

Браво на г-н Кочев. Ако имате макар и не толкова известни хора в чужбина пишете им-Пирин наистина е в беда!

Ти си от глупавите тролове!

А ти си от шибаните

Браво на хотелиера! Ето един горд хотелиер, на който му е омръзнало от лъжите на Юлен. 100 пъти написах, че лифтът се пуска на минимална скорост, а има 3, но троловете на Юлен са прекалено "шумни". Е, намериха си заглушителя. Проблемът може да се реши много лесно и без отнемане на собствеността. Просто заради купищата нарушения се сменя управляващото дружество. Държавниците обаче са толкова корумпирани, че ще ни вкарат да плащаме гигантски глоби на ЕК по Натура, но няма да откажат левчетата в джеба!

Теб пък кой те излъга? Изобщо виждал ли си Пирин на живо?!?

Аз съм го виждал и човекът е абсолютно ПРАВ!!! Вие може да си намерите почтена работа - срамота е да бъдеш роб на цеко.

Нищо не си видял от жълтите павета!Един прост грандажия!

Казват че зад втория лифт стои цеко минев.Аз бих казал че зад втори лифт стоят неговите началници.Както и да е.Въпроса е ДАЛИ цеко минев МИСЛИ ХАИРА НА ХОРАТА В БАНСКО ИЛИ Е НЕЩО друго.Ако е първото,както хората в банско си мислат, ше им идват повече туристи.И ше печелат повече.Значи цеко минев иска доброто за хората в банско- да печелат повече.Само че такива дето да мислат за другите,за техното добро просто няма.Цеко минев-или по-скоро неговите началници като знаем кои са-мислат за себе си.И какво ше стане.Като направат втори лифт АКО ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА БАНСКО СЕ УВЕЛИЧАТ И СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ИМА ФАЙДА(ЩОТО МОЖЕ И ДА НЕ СТАНЕ ТОЧНО ТАКА), ТОГАВА цеко минев ШЕ ИЗДУХА ДРЕБНИТЕ ЦАЦКИ КОИТО СЕГА ПОДРЪЧКВА ДА ПОСКАЧАТ,ЩОТО САМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ БЕЗ ТЕХ С ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ.Как точно ше го направи-ми питайте него.Да сте видели на пясъците на слънчев бряг,на албена...ДРЕБНИ ХОТЕЛИЕРИ.Не и нема да видите. Там са големите-кои са те вервам се сещате.За цаците са пущинаците...Така ше бъде и на банско.Щото то е едно.Ше доде цеко минев ше направи големите хотели а цаците какво-ми ше го издухат бе.КОМУНИСТИТЕ НЕ ДЕЛАТ С НИКОЙ,глупавички мои цаци.За това айде пак идете да подскачате.Цеко минев това чака.А след това ше му станете рецепционисти.Ше посрещате и изпращате гости. Съжалявам.

Този сценарий от скоро ми се върти в главата и исках да го сподела с бедните банскалии.Милите наивници дето се надат да забогатеат благодарение на цеко минев,които щел да им направи Фтори лифт за да могат те да прават гуши...хаха

Там не е нужно да идват повече туристи, а сегашните да не избягат.

И Калифорния е била с девствени гори ,а сега свлачищата убиват хора. Не ни ли стигат свлачищата край морския браг в Дружба и къде ли не , че искаме и в Банско да се лузнат калища и порои и ще викат "спри недей, труд божи пожалей ".ама няма ще е късно. А Юленчо му дреме на ......шапката..Тия техни съграждани където излизат на Е70 с перфектно изписани лозуги мислят ли за себе си и какъв ужас настъпва когато няма гора .

Ти кога си ходил к.к Дружба/св.Константин и Елена/,че пишеш глупости?Този морски курорт е най озеленения в БГ,а свлачищата са към спирка Журналист,над него и не защото има изсичане на дървета,а защото този участък е свлачищен ,установено още през комунизма,но след реституцията,изникнаха нови сгради с фалшиви разрешителни,преди терена да е укрепен и с етажи над допустимото!Не са много,но засилиха процеса!Над Журналист е природен парк "Златни пясъци", там нищо не е сечено!Но около Журналист и Хоризонт нищо не е правено за укрепване,а само временни кърпежи!

ТЪЙ ДЕ - ЕДИН ПОЛУОСТРОВ НА АЗИЯ, ДЕТО СИ Е ВЪОБРАЗИЛ ЧЕ Е КОНТИНЕНТ, ВИКАШ Е КОЧИНА ЗА ЩАСТЛИВИ ПРАСЕТА?

ПРАВ Е ТЕД - АРАБИТЕ-БЕЖАНЦИ, КОИТО ЩЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ И В ЕВРОПА НЕ КАРАТ СКИ - ТА ЗА КАКВО НИ Е ВТОРИ ЛИФТ? ТЕД АКО ИСКА ДА КАРА СКИ ЩЕ ИДЕ НА АСПЕН ИЛИ НА ЛЕЙК ПЛЕСИД

Ма как???? Нъл всички БЯГАХА към американската "кочина" бря, кога стана КОЧИНА???

Полека лека измамите на Юлен ще лъснат. Но на кого да потърсим сметката. На реалния собственик кипъреца Георгиус Офшорковец. И как да изискаме нещо от тази фирма, която дори не си плаща данъците в България. И въобще, какво общо има с нас. Експлоатира част от планината, само взема и не дава нищо. Инвестициите не могат да се оприличат на даване, доколкото се правят, за да вземат повече.

Когато ошфорковците дето казваш, по съвместителство имат освен Юлен и финансова институция дето аха, аха като КТБ-то да стане, ама държавата и отпусна милиард за да я "стабилизира" как да няма общо? Случи се обаче безснежна година, но това не спря "организаторите" на тура от световната ски купа, да купят машини за сняг, да платят на Жирардели и Стенмарк хонорари да присъстват за реклама, на сума ти кореспонденти и официални гости и самолетните билети и настаняването в празните хотели за да отразят "събитието", това с какви пари? И резултата от "рекламата" какъв беше, потоци ски туристи ли? Не празни си бяха, празни си остават хотелите в Банско. Е сега липсата на лифт е пречката, не глупавото хаотично бетониране на всичко и по този начин липсата на усещането в туриста, че е в планина, а не в бетонна и асфалтова джунгла.

То колко народ крие данъци в България, ти до този ли опря?!?

Оставка!

Който е обикалял тази планина няма как да не е запознат с горските пояси. Погледнете в Гугъл Ърт и после режете дърветата. Толкова голямо невежество, и то на базата на огромни лъжи и масирана реклама създава недомислия. До Банско пътищата са тесни и само това показва, че капацитетът е ограничен, какво ще правят с голямо строителство и писти не ми е ясно, но селяните викат като полудели. От Западните склонове на Пирин сняг няма и писти няма, но селяните пак вият до небето! Няма и подход за пистите от Запад. Лифт може да се изпълни, но и той няма да реши проблема с туризма, опашките и всичко друго. Политиката на застрояване е истерична. От Изток има останала природа, но явно не се разбира, че ресурсът на националния парк е минимален за огромното строителство на хотели. Има само един северен склон по , който има природа и малка възможност за лифт и писти, но пак никой не иска да види, че и трети лифт няма да стигне на фона на застрояванията. Просто българите не могат друго освен да зидат и мислят, че нещо се случва. Да, те прецакват природата и туризма, а лифтовете само доказват размера на прецакването. А Кочев просто не може да оцени мащаба на трагедията с презастрояването.

Каква дандания се вдигна у нас срещу втори лифт в Банско. Защо ли не съм чул нищичко за гражданската война във Франция в защита на природата в курорта Les Portes du Soleil, където взели че нацвъкали 170 лифта? В следващия в класацията, пак френски са 140 лифта. Два курорта - 310 лифта. Май скоро не можем да ги стигнем французите тъй като гледам. Очаквам скоро и папата да се обади в защита на Пирин. Цял свят се е вдигнал да защитава нашия Пирин. Или ски туризмът ни е трънче в нечии очи? Най си е добре да сме затънтена територия без инфраструктура, без туризъм с някакъв си национален парк до който трудно се стига и там няма какво да се прави. Че и кой ли ходи там, ако не бяха ските. Другарчета, страните които имат големи резервати и национални паркове са бедни. Кения, Танзания и т.н. Богатите страни впрягат всичко което могат и правят пари от него. Бедните като калпазани нищо не правят и на това му викат резервати. Клатят си краката и пазят някой да не се разработи нещо си. На богатите и ризите им на гърбовете работят и им носят пари.

трескавото бетониране на Слънчев бряг, Несебър, Созопол и прочие имаше много статии и съвети да не постъпват нашите като в Испания, дето след "бума" се наложило даже да се събарят хотели. Някой чу ли ги трезвите гласове?

Глупак. В един автобус може да качиш 40 човека, в лека кола - 5. Горе долу толкова е разликата в големината на Алпите и на Пирин. А най-лошото е, че печалбите от изсичането на гори в Пирин няма да идат при хората и държавата, а при една офшорка с неясен собственик. Дори и някъде да правят компромис с природата си, го правят за благото на всички. Тука искате да го направите за благото на кого? Тъпаци!

Защо си толкова сигурен, че като се застрои Пирин ще забогатеем? Богатите страни се стремят да развиват устойчив туризъм, което няма нищо общо с безразборния опит за бързо забогатяване характеризиращ БГ курортите.

И сега кво - ДА ИМ ПОВТАРЯМЕ ГРЕШКИТЕ ЛИ????

Основното което чух по телевизията от една дето е против лифта в Банско е видите ли искали да направят втори лифт, Банско да стане по-привлекателен, за да могат някой да си продадат хотелите. Ами нека ги продат, да дойдат чужди хотелиери и да развият зимният туризъм. Какво му е лошото!!!

съвсем на кенеф Пирин, както вече направиха черноморското ни крайбрежие "инвеститорите" в туризма ни. Година няма без масово постъпване в болница заради "ешерихия коли" по морето. Природата е на всички, не само на хотелиерите, сезонните работници по тях и наследниците на дворни места в курортите.

Е точно това искат едни чужденци от една обетована земя. За това е целия шум. После си правим частно Банско, затворен комплекс еврейски. Искайте си в обетованата земя.

КочеФ добре е защитил Пирин но дали не е чул случайно че пак фирми на олигарси искат да дупчат Добруджа и да я правят на швейцарско сирене ? Та ако защитава Пирин защо ни дума за Добруджа и ако е толкова българин както заявява Добруджа нали и тя е българска ? Цяла Добруджа настръхна и хората не си дават ни земята и въздуха и най вече водата да им ги тровят олигарси но ни дума за това ! Напротив, такива подобни "екозащитници" даже са си дали оценката че видите ли нямало да има проблем-те как разбраха или за там може а за Пирин не и с колко стандарти играят същите ? И ако толкова са загрижени и милеят за нашата природа, биха ли пили от химикалите които фирмите искат да вкарват в земята на Добруджа па ако да нека да пият а добруджанци да им следят здравословното състояния ако са добре до месец, нека им разрещат да се дупчи !!! Но никога няма да го направят, а ти КочеФ би ли го наравил нали пак е за България, ха дано, но надали !!!!

Фирмата за дупчене на Добруджа е руска , на руснаци...

Я пак това че ама "рус" във фирмата въобще не значи че е на руснаци.И руска да е добруджанци НЕ си дават земята правиха и референдум за това !!!

Щото не е чул и не знае. Като научи, може да си сигурен, че ще е против. А мераците към Добруджа са обикновено американски. те са феновете на шистовия газ. И така са ни налазили, че трудно ще се оттървем от тези паразити.

Стига сте манипулирали хората с подобни новини и личности. На Пирин трябва да има втори, че и трети лифт за скиорите - български и от чужбина. Стига сте се вайкали, че ще бъдат отсечени 20 - 30 бора, а не отбелязвате за поетия ангажимент да бъдат засадени 10 пъти повече. Всеки, който е против лифтовете в Пирин, Витоша и където и да е другаде /разбира се при минимални щети за природата и строг контрол за това/, е против това България да се развива и да има туризъм и приходи и обслужва ЧУЖДИ интереси.

Това е НАЦИОНАЛЕН ПАРК бе, дивако прост!!! НАЦИОНАЛЕН ПАРК!!!! НИЩО не трябва да се строи, защото незастроено не остана!!!

намесваш България и частните интереси на Юлен, банката им, ски федерацията и наследниците на дворни места в Банско дето още не са успели да ги продадат щото чакат "цена". Нищо хубаво и благотворно няма да се случи за обикновените жители на Хасково, Драгоман или Айтос, ако ще не три, а пет лифта да си направят някои, както не се случи и когато презастроиха Банско или Несебър.

Е па дай да ти утепам петима братя и да ти напраим 5 дечиня...

Миналата седмица при Слави Трифонов беше ръководителя на Бивол , на обикновен език, разбираемо , обясни че Втори лифт в Банско е Афера на Герб ! Няма нужда от втори лифт , това каза мой съсед , наследник на къща в Банско превърната в Хотел след това от него ! Афери , това е знаковото управление на Мутрата Борисов при ББ-3 !

В нетя всеки може. Багерите да видим кой ще спре.

Лесно е да се каже от 8000 километра. Да дойде и да го каже на чакащите на лифта всяка сутрин.

Чакащите за лифта затова са там - имат свободно време и чакат, при това в предиод не повече от един месец в годината.НЕ СА КАТО ЧАКАЩИТЕ ПО СПИРКИТЕ ДА ОТИДАТ НА РАБОТА!

там не се чака, за всеки наредил се на опашка везднага отварят нова линия.

и Децата знаят че проблемът се създава от Юлен и Мафията !

Истинският Българин , си остава Българин!

Ама за всеки случай живее в Щатите. Така е по-българско.

Е, то и ти списваш от Россия - каква е разликата???

Браво, и Тед е с нас. Долу ръцете от Пирин алчни мафиоти!

Така лииииииии! А те що бият негрите беееееееееееее?!?

пишман-защитници първо да дойдат тека и да видят на място за какво става дума и тогава да се изхождат. Нямат и най-малка представа, но ербап - като се обадя ще ми порасне оная работа, нищо че съм неподготвен.

Първа кръв - втора кабинка.

Теодоре. Кочев. Те се канят да застроят 48% от Пирин. Това е площ, по-голяма от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Пазарджик, взета общо заедно. И умножена по 10. БВП на България за 10 години няма да стигне да се застрои, а ще отнеме 50 години и то с немски строители. Ама хората вярват, скъпи Тодоре.