БСП: ГЕРБ не желае България да бъде част от Шенген

Обща декларация на българския парламент за Шенген, предложена от БСП, стана повод за обвинения срещу ГЕРБ в бягство от защитата на национални приоритети.

Обратно в новината

Коментари - БСП: ГЕРБ не желае България да бъде част от Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искате обяснение за Шенген. Всеки има близки на запад и попитайте тях. Те са твърдо за "Шенген", от политика не разбирам, защото съм прост, но ни е казвано

"..не подкрепят членството на България в Шенген .. и ние не искаме Шенген

тръгнеш ли и за С.Корея все ще намериш начин да стигнеш и да отидеш .Който е тръгнал за САЩ и с визи и без визи все е стигнал .Където и да си вШенген извън Шенген пътуването е достъпно .Нещо не могат да оврат че Шенген е излишно

Не вярвам някой нормален българин да иска България да е в Шенген. Ще намалее чакането на една опашка на летищата, но за сметка на това ще се увеличи притока на престъпни орки към Европейската граница тук. Оттам ще се наложи да се дават още повече пари от бедняшкия бюджет за охрана на граници, която пак няма да е ефективна.

Правилно ГЕРБ не иска! БСП иска сульо и пульо и разни терористи да штъкат насам-натам без визи в България! Ква е ползата на България от Шенген! Българина никой в Шенген го не спира, пътуваме където поискаме само с лична карта! А БСП иска да напълни България с терористи! БСП българска партия ли е или ислямистка?

Само куха кратуна може да мисли по подобен начин. Шенген не е само безвизово пътуване, а много повече. Ама, какво да обяснявам на милиционерски кратуни ...

Обясни моля ,все пак сме 80% от населението.

Другарите на Боцко не го пускат в Шенген. Само с цАлувки не става.

Ами не го искат, щъкаме си из Ойропата само с лични карти, никой не ти иска пашапорто!

никой няма да ви пусне в Шенген докато давате анклави на трети страни като Русия.

Шило

Сопри Митре, кръчма пише...Собствеността на руснаците в България е малка част от това, което те имат в страните от Шенген. Друг ни е проблема, ама лумпените няма как да го разберете.

да го разберете. Ама чак когато ви цъфнат налъмите.

ми то сига като почнат ония ми ти милиарди да са връщат в Русия принадили лихвите от офшорки и западни банки ти да видиш!!!

С днешна дата България не заслужава да бъде част от обединена Европа.

Не заслужава, ама е! Това е положението!

Шило

С какво влизането ни в това пространство ще подобри икономическия климат в България? Ба си, освен Шенген и еврозона, други проблеми нямаме ли? Не е лош замисъла за свят без граници, ама в момента това ли е най-важното? Икономика, правосъдие, сектор "Сигурност", образование, здравеопазване, цъфтят явно....

Абе, така си е до някъде, ама нали все комунисти и живковисти ни управляват от седемдесет години насам? Какво очакваш тогава?

чудят се те ,чудят се как да оправдят присъствието си в парламента .Хвани едните ,удари другите .

Боже, тези дебили от БСП се чудят какво да измислят срещу ГЕРБ......ИДИОТИ!

Май в тоя случай ти си дебила!

в Шенгена цъфнем и ще вържем ратанци.Засипват ни с залагалки че ще цъфнем и вържем и затова българите сме антишенген .

щом давате милиарди на по-бедни страни като Русия...

Има логика в доводите на Стойнев. ГЕРБ имат трето Правителство. Зам.Премиер във второто,беше самата Кунева-Пръмова,виден "дипломат и реформатор".Първостепенна задачка й беше,приемането на България в Шенген.Е,както и при предходното,това не се случи. Цветанов много говори за пълната ни готовност/техническа за членство.Да,ама други готовности няма.Съветът на Министрите на ЕС,пак ще ни откажат.Заради корупцията и лошата Съдебна система.И въпреки"прекрасната"ограда по границата с Турция.Всъщност борбата на Геройко с контрабандата,е да остане само тяхната такава.Шенген не им е изгоден.

Може ли някой да ми каже. Е и какво добро за народа ще се случи като влезем в Шенген. Помня добре едни диванета като плакаха и се прегръщаха,че сме влезли в НАТО. Е и каква ни беше ползата от това.

Абе, ти добре ли си? Сега си имаме бази на НАТО да ни пазят от агресивните рашки. Когато бяхме с тях не ни завладяха, но сега като са ни се наточили - няма спасение! Ще ни опапат като стой, та гледай без НАТО! А и преди имахме армия, а сега нямаме! И разчитаме на тъурската солидарност по суша, въздух и море да ни пазят. Както са го правили 500 години в миналото. Така да се кажа, НАТО пак ще е нашият гарант за "мирното ни съжителство" с турците. А при нужда и сапунче за отзад ще ни осигурят хората. Да не боли! Защото винаги битката с руския враг е жестока и болезнена!

Дреме ми на Шенгена, дали сме в Шенген! На мен пари ми трябват, не Шенген! Защото ако имаш пари, Шнгенът идва при тебе! А иначе, дали сме в Шенген или не - на Сръбско-Унгарската граница при влизане в Унгарско, чакат като попове на една опашка всички - Шнген-Менген и който иска да влезе от там в Европа. А един път влязъл там, на другите граници никой нищо не ти иска! Това е положението.

изтичат на север драги и то с милиони и милиарди.

То пък на кого ли му е потрябвало ...

обърк"А".Последно защо си променяте линията на партията и опорните точки от Кремль.Какъв Шенген,бе? Руските другари чрез товарищ Решетников каза"България трябва да е в Евразия".

Пълно недоумение буди настояването на ГЕРБ докато трае европредседателството да сме кротки и тихи, за да имитираме, че всичко ни е наред. Тъкмо обратното! Хората не пасат трева и са наясно колко недоволен трябва да е народът, след като твърдо стоим на последните места и по доходи, и по стандарт на живот. Ако не протестираме и пред тях, значи наистина не сме народ и си заслужаваме съдбата. Вижте гърците!!!

на живот си е ваша вътрешна работа. Да не би вие да помагате на Румъния, на Полша... Май ползвате повечко фондове от ЕС отколкото да мислите за развитието си. Затова и два милиона си биха камшика.

Ето тука, за първи път, ще се съглася с цветенцата! НИКАКЪВ шенген!!!!!! абе, вие луди ли сте, народите почват да бягат от това недоразумение ес-чето, а тия сега ще се напъхват!!! Българите, както винаги, сме с обратни реакции!!!

То ако беше в полза на България, БСПето нямаше да натиска така. От мен да знете ,каквото каже Станишев ,трябва да се прави точно обратното.

Етука си НАПЪЛНО ПРАВ! Не защото е от БСП-то, а именно защото идва от станишката! Тоя човечец, като знаеш, че има украинска кръв, ти е ясно какви идеи може да има! Глеай укропите какви ги вършат и ПРАВИ ТОЧНО ОБРАТНОТО! Затова и БСП-то при него такива ги надроби!

И на БСП, и на ГЕРБ, и на патреотете, на всички им се иска, голям келепир ще пада. Само че, хората казаха ясно "Не искаме да си внасяме престъпност".

Тя престъпността отдавна е при тях. Не разбрах какъв ще е келепирът от Шенген за политиците. Те и без това пътуват през ВИП-овете и на тях Шенген не им пречи. Пречи на нас - "обикновените", че се редим на опашки и понякога губим часове да чакаме проверки по границите.

А БСП ще може ли да си целуне задника ако твърдението се опровергае от ЕК!?

И Щвейцария не ще, и Норвегия, и Великобритания.. Искат бсп и румънците. Щото са, ама голееееми тарикати.

Не четеш ли? ГЕРБ обвиняват БСП, че не искат БГ да е в Шенген!

То и двете крила на компартията (ГЕРБ и БСП) искате да сме част от азиатския съюз на путлер, ама няма да стане!

Ще стане така, както е ставало винаги! Къде ще ни отредят място зависи не от нашето желание, а от Великите сили, които са същите, както преди векове. И след ВСВ сме искали да сме в западната зона на влияние, но чичко Чърчил ни подарил на руснаците. Мислиш ли, че нещо се е променило? Според мен - не!

Това какво точно социално ще реши в България, другарче?