Русия може да изгради своя военна база в Турция

В договора за сделката за руските зенитно-ракетни комплекси С-400 за Турция би могло да има и условие Русия да изгради в страната своя военна база.

Обратно в новината

Коментари - Русия може да изгради своя военна база в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ааааа, след покупката на С-400 (евентуално) и построяването на РУСКА база в Турция ..., тя (Турция) ОЩЕ ли ще е член на НАТО?????? Щото ако Е - този съюз е фарс и безсмислица - още един начин да се харчат милиарди за този дето духа....поне по тоя начин.....

двамата идиоти на снимката си станаха близки,защото народите им не ги искат

Що за инфантилизъм?

Значи нема да бомбардира Босфора, а иска да го контролира!! Ей го ключа от бараката!! Но нашите съюзници има къде да влизат в Черно море. Нека русняците си правят анклави другаде.

Изказването Ви буди леко недоумение!!! Я да ми обясните чисто географски от къде може да се влезе в Черно море с кораб освен през Босфора???

питят е наÇертан няма лİ ес Şте İма брİкс. Çестİто.

Браво на Путин! Съюз с вечния враг на България Турция! А Президентът Радев го е поканил по случай Освобождението на България от турско робство! 140 -та годишнина! Путин дали ще пристигне с най- добрият си приятел Ердоган! Президентът дали е поканил и Ердоган, не е късно да го направи! Турция има не по-малък принос за освобождението на България от турско робство! Ако не се беше предала на Царя Освободител, щяхме ли да видим Свободата!

добиват явния си исторически вид. Борбата за крайбрежието и проливите е на път да завърши с договор като Сан-Стефанския. Преговорите в Лондон между Шувалов и Солзбъри, Райхщадското споразумение и пр. намират съвременно тълкувание в отношенията между Турция и Русия. Комичното е че ние непрекъснато възвеличаваме Сан Стефано и 3 март, които не са довели до Българския Великден. Затова и Кресненското въстание е било потушено и нодачът му Стоян войвода - убит от руски майор.

Защо няма никакви възмущения когато Бойко говори за Ердоган като за най-добрия си приятел. И ходи и по срещи, а и го защитава?

Значи руснаците дават ракетни комплекси на Турция , за да ги разположат в черноморския район , където съседите са в НАТО или преговарят за влизане в НАТО ,без единствено Русия !??

Г-Н ПУТИН, ПРИСТИГНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ МАРС. -КАКВО ИСКАТ!?СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ БАЗИ,ОТКРИТИ В ТУРЦИЯ И НА ЛУННАТА, ИСКАТ НАША БАЗА НА МАРС, ЗА ДА ГИ ПРЕДПАЗИМ ОТ "ДЕМОКРАЦИЯ" ПО АМЕРИКАНСКИ.

Шило

НАТО-то умре. Ще последват едни приказки за "по-единни от всякога" и дотам.

В кома ли е, или вече агонизира! Да готвим ли венците? Кога е погребението?

според комунягите западът умира от поне 100 години, а комунизмът цъфти и а да върже, па той умря от глад. Не бъркай НАТО със ссср

Да запада умря ,днес няма нищо общо с това което беше 60 те 70те и дори 80те

Защо ми се струва, че една руска база в Турция би могла да се използва за евентуално "хакване" на С-400 /бъдещите турски/ в случай на нужда?!?

Те са хакнати още в завода-производител. Руснаците не са токова тъпи.

Русия може да изгради всичко, база в Турция, база на Луната, база на Венера! Има само един дребен проблем "денег нет"!

що, говедата откъде ги взимат?

Цял свят им дава, щото го пази от ватенките! Я виж Япония, само 2 бомби я изстреляха на 3-то място в света! А и БВП-то им е това на 20 Русии! Русия се срина от 5-то на 15-то, щото "денег нет и не будет"!

на руските трилионери.

Гледайте прасконференцията на другаря Путин тук https://www.youtube.com/watch?v=aiNjNGom7j8

ние какво имаме да гледаме ? Да си гледат руснаците, че не могат да дишат без указания от бащицата.

Интересно, тази дето ще бъде в Черноморския регион за защита от Грузия или от Украйна ще бъде?

Защо изключваш Румъния? Румънците ударно се въоръжават за млрд. долари и дори вчера Сената одобри поредната сделка за Пейтриът!

А България къде я слагаш?

И за кВо са им да си ги завират в задника ли? Нито ще им помогнат не дай си боже, нито ще им свършат работа.

Трябва да ви кажа че не вярвам това да се случи. От друга страна, ердо манафа е ядосан на нато че подържа кюрдите така че...кой знае. Ако стане обаче, спокойно може да признаете Путин като най добрият играч на политическата сцена в света и най добрият политик в историята на Русия...да направиш база в традиционо вражеска държава! Въпреки това не виждам повод българите да се радват на това. С това действие тюркието се отделечава от нато (един от най важните дивиденти, според мен, България да е в НАТО) и ако излезе след това от НАТО, тогава тюркието става враг. Като такъв - и съюзник на Русия - може да сте убедени че ако решат фесовете да правят мизерии в България, НАТО няма да рискува 3та световна зарад нас. Кат пак ни поставят в положение "прелъстени и изоставени" за кой ли път вече...

Русия може и да изгради бази, може и да не изгради. Важното е, че президентът Ердоган е от държавниците, които се ориентират най-удачно в обстановката през тази година. (Преди известно време беше се пообъркал.) А нашите само "кълват" на ЕС и НАТО.

Ами ориентира се защото скача според тоягата. Ако и твоя живот е заплашен и ти ще започнеш да се ориентираш бързо и правилно или загиваш.

Разположение на комплексите в Средиземно море и на границата със Сирия е разбираемо, но в Черно море ?

В Черно море са заради България, Румъния, Грузия, Украйна.

Да бе, да! Забравяш за руската база в Крим/Севастопол. Ракетните комплекси, които най-вероятно вече са там, покриват периметър между 400 и 600 км. Я погледни картата до къде се разпростира тази окръжност...На практика цялото Черно море и държавите около него ВЕЧЕ са в обсег и евентуален прицел...

Е, не е задължително всеки да разбира от военна стратегия и от геополитика. Иначе всичко щеше да бъде толкова просто, колкото изглежда.

СЛАВА НА РУСИЯ !

която крачи към ЕС!!!

ММммууууууууухахахахаха Кво стаа бе, натовски подметки???

Турция вече пое открит курс срещу САЩ и Израел. Ердоган организира среща с над 20 мюсулмански лидери (вкл.саудитците) и признаха Ерусалим за столица на Палестина. Ограничиха достъпа на американците до Инджирлик и засилват рестрикциите, а германците и англичаните отдавна напуснаха тази база. Много скоро Турция ще излезе от НАТО. За да си подсигурят гърба и да намалят риска от преврати и укрепване на "демокрацията" от ЦРУ, Турците ще разкрият руска база. Руската военна база ще бъде изградена по настояване именно на Турция! Руснаците няма защо да се натискат за такава база, за тях това са ненужни разходи.

Руснака преди да се сражава, с другарчето си се сприятелява.

Другарки и другари ! Не вярвайте на глупостите на разни гадатели ! Султан-Талибан и за напред ще се опитва ловко да лавира между НАТО и Русия ! Нали руснаците точно затова влезнаха в Сирия да си осигурят двете бази и да парират южния фланг на НАТО ,а не заради някакви тръби ,както ви лъжат разни "експерти"! Газ от този район ще дойде ,но той ще бъде Ирански ,Израелски и Сирииски ....заради ,което беше и подпалена войната в Сирия ,защото Асад блокира Катарския газ ..

Пълен майтап на единия тротоар старите съюзници, а на другия новите е те това си е равновесие.

Новият неоосмански елит на Турция отдавна се събуди от дълбоката евроатлантическа дрямка. Може и добър да е бил сънят, но е сън и той свърши. Превратът беше много грубо събуждане, въпреки че и преди него турския елит се е сещал що за приятели са Запада. Доловили са отдавна фалша на "ценностите", напрягали са се от натрапничеството на безцеремонните САЩ. Чашата преля както с преврата, така и сега с кюрдската история. Честолюбиви и мнителни са турците и се чувстват употребени. На Запада не му пука за турските интереси и сигурност и ги предава по най-мизерен и евтин начин. Разбраха че Западът е аморален и безпринципен. Разбраха и че лошата Русия има принципи и държи дума. И ето ви го завоя. С-400 им трябват против Израел основно. Но и против САЩ, защото на САЩ само малоумен може да вярва. Няма да се учудя да вкарат руска база и то няколко. Търговията със Запада няма къде да се дене, просто сигурността на Турция става бетонна. НАТО не им трябва за нищо. Нито ЕС. Суверенните държави са така.

Учуден съм от някои очевидни турски грешки. 1. Ердоган застана срещу Асад, като е повече от очевидно, че цялостна и здрава Сирия е от полза за турската сигурност. 2. Последва друга грешка-Ердоган се заигра с ИД за разни крадени нефтове. 3. Руския Су-24. Това беше глупостта на века. Допускам че зад тези глупости стоят вътрешни подвеждания и провокации срещу Ердоган или са действия на прозападни фактори. Опитът на Ердоган да е лоялен към коварният Запад обаче не е умна и далновидна политика. Много неща не знаем как са, така че спирам до тук. Турция трябваше още от началото да подкрепи Асад и да спре войната. Да излезе от НАТО и да направи официален военен съюз с Русия. И да влезе в евразийския съюз. Сега всичко това ще стане, но със закъснение, скъпо и по трудния начин.

Турската икономика е изцяло ориентирана експортно към Запад! Цялото турско машиностроене е копи-пейст без патентни права на германското, белгийското и т.н. Турция печели млрд. долари от износ на машини и продукция към Европа и САЩ. Русия не може да замени потреблението на ЕС и САЩ. Русия търси турския пазар за своите енергоресурси и в замяна си затваря очите за турския внос на плодове и зеленчуци (ре-експорт от Йордания, Египет и къде ли не) и допуска турски строителни фирми да строят тук-там по Русия.

Путин направо може да се нанесе в двореца при ердоган.

Ама да си вземе харема, че Ердоган няма да си отстъпи неговия

Преди доста години имаше едно друго споразумение между Хитлер и Сталин и после стана каквото стана.

А две години преди това имаше споразумение между Германия, Франция, Полша и Великобритания. Ама знаем какво стана.

Може ама надали!

Всички,бивши сателити и съюзници на Русия са отвратени от нея и днес са в НАТО!Всеки съюзил се с Русия,добро не е видял,но и е изостанал!Примери бол!

То пък с Турция - колкото щеш, че и за векове! Може би си от хората които вярват, че по време на робството само сме вървели напред?

Ердоган е слушал Спенс - ФАVR!!! :))

Поредният знак, че Турция се готви да напусне НАТО.

Ердоган не е толкова тъп

И какво ще прави? Турция има американски тип ВПК, което означава напр. 250 броя Ф-16. Съвместния завод с Локхийд го закриха. Откъде части за Ф-16? Двигатели, компоненти, хидравлики...? Въоръжение? И това само за изтребителите! Ами за всичко останало? Или в Турция ще започнат да произвеждат МИГ-ове? Да бе, да..

За какво са им нови самолети като на практика със С-400 затварят въздушното пространство на Турция за абсолютно ВСИЧКО с което някой може да ги удари...

САЩ и Запада изградиха от една "анадолска" Турция свръхмощна икономически и военно държава с единствената цел да бъде бъдещ геополитически и военен враг на Русия. Всичко това костваше на Запада стотици млрд. долари, обучения, заводи, нов ВПК, икономически отстъпки (митнически споразумения), много годишни усилия да направят от Турция гигант и Франкенщайн в региона. И сега какво? Мислите, че всичко това Запада и САЩ с лека ръка ще го отпишат? Съмнявам се!

Представям си как ще изглеждат янките, когато руска база цъфне в Турция...

До Инджирлик, а ?

БРЦК

Ма той Ердоган предлагаше на Путин да му даде да ползва Инджирлик. Ама Путин отказа. Те тогава щеше да е най големия срам за НАТО. Явно Путин ги пожали :)

Ако това се случи, спукана ни е работата. С нашето въоръжение сражения на два фронта.

Бах туй политическо джудо - западът вече не знае на кой свят го прати Путин. Крим им измъкна под носа, в Сирия ги удари през ръцете, Ким ги псува на майка, мръсно... в Грузия не им излезе сметката... Сега ако направи база в Турция, направо да се предават.

+1000!!!

Турция добре, но кога ще се появят руски бази в Мексико, Куба, Никарагуа, Венецуела или Канада???? Време е!

Де Инджирлик де...!!! ФАЩ газ ще пикаят...

Тези предположения се правят с цел американците да престанат да въоръжават курдите. Няма да има руска база в Турция. Въпросът е защо американската военновъздушна база в Инджирлик е била координационен пункт на превратаджиите миналата година?

Е, откъде американците да координират действията си срещу Турция???? Инджирлик нали е затова????

Истината започва да лъсква - вечните врагове на България както винаги заедно. Вече дори не се крият.

Sm3hurk0

Ако е истина - новината е прекалено добра.

Половината Инджирлик - на САЩ, другата на Русия. Таман ще са си под ръка :)

Само да не се запият дружно, че малиии... защо не умрях в петък...

Би било изключително звучен шамар по сурата на натовци... :))

Мечтайте си - не пречите :)

Ми не са "мечти" - официално заявено на най-високо ниво.