Георгиев: Само 7,5% от Икономедия са запорирани

За проверката на бизнесмена Иво Прокопиев няма нищо чрезвичайно, тя е заради повдигнато обвинение. Законът ни задължава в тази ситуация да извършим проверка.

Обратно в новината

Коментари - Георгиев: Само 7,5% от Икономедия са запорирани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Напънала се планината,та родила мишка" - След 4 години(от януари 2013 г.) летаргичен сън, въпросната комисия най-после стана известна на обществото.Проспаха заменките,проспаха КТБ,проспаха далаверите с еврофондовете... Параван на задкулисието.

От ЦУМ-гейт изскочиха едни 9 милиона* плюс Москва. Ами сега 12.12.2017 Девет милиона евро са причина да се проведе срещата в ЦУМ между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов. Това стана през април, а Гергов бе домакин. Той е и член на ръководството на БСП. Тази гореща версия разбуни силно политическия бизнес и магистратски кръгове в последните дни. Не е ясно дали новата версия е истина или сюжетът е плод на нечие въображение, но със сигурност заслужава да бъде проверена по съответния ред от съответните органи. Дори само част от нея да отговаря на истината това би било грандиозен скандал, смятат магистрати. През 2016 г. Сашо Дончев дава около 9 млн евро на Гергов. Прави му услуга, защото Гергов е притиснат от банка (знаем коя е, бе замесена в скандал неотдавна), която пък ползва услугите на известна групировка, за да си върне парите или да му вземе имоти и имущество от залога. Дончев и Гергов се договорили, след като БСП спечели изборите Гергов е бил сигурен в това, - цената на газа да се коригира в посока нагоре. Изборите обаче печели ГЕРБ. Дончев си поисква парите. Гергов обаче не е в състояние да ги върне и започва да шикалкави. Накрая предлага да помогне на Дончев като оправи, чрез главния прокурор Цацаров, проблемите му с държавното обвинение. Така се стига до уреждане на срещата в ЦУМ по инициатива на Гергов. И тук идеята на пловдивския бизнесмен удря на камък, защото Цацаров отказва да свърши своята част от сделката. Причината е, че в Москва важни среди са против на Дончев да се прави каквато й да било услуга и той не може да не се съобрази.

Така Сашо Дончев остава излъган в обещанията и очакванията. Гергов обаче изтегля печеливша карта, тъй като с височайшо съдействие държавна банка рефинансирала дългова му към чуждата частна банка, на която той дължал милиони. Новият кредит обаче не бил обезпечен достатъчно, а само с части от ЦУМ. Такова разпореждане на въпросната банкаможели да издадат само двама-трима души в държавата. Преди време един от членовете на Висшия съдебен съвет сезира Европейската комисия за "ЦУМ-гейт". Калин Калпакчиев изпрати писма с искане за отстраняване на главния прокурор Сотир Цацров до Брюксел, до правосъдното министерство, както и до Висшия съдебен съвет. Писмата съдържали факти за срещата между бизнесмена от БСП Георги Гергов, газовия бос Сашо Дончев и обвинител номер едно. Скандалът "Цумгейт" се разрази, когато стана ясно, че бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев са се срещали с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на Гергов в ЦУМ. Според Дончев той е получил заплахи от Цацаров във връзка с пуликации и карикатури. Цацаров пък опонира, че Дончев е искал прокурорска намеса по търговски дела, свързани с него и с бизнеса му. Посредникът на срещата Гергов пък взе страната на главния прокурор. Бе принуден също да напусне ИБ на БСП. Няма от какво да се страхувам по простата причина, че няма от какво да се срамувам. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод скандала пред БНТ. За да се срамувам, аз трябва да съм обещал нещо незаконно, да съм извършил нещо незаконно или да съм откликнал на молба за намеса. Такова нещо не съм направил и няма да направя. Всеки опит да ми се вменяват такива грехове и едва ли не престъпления е, меко казано, необоснован", категоричен бе Сотир Цацаров.

Цацаров наистина не е извършил нищо повече от участието си в среща със съмнителни аргументи и по съмнителен начин на неподходящо място. Но ако е действал по такъв начин, провеждайки или най-малкото съобразявайки се, - с Москва, това е повече от смущаващо. Защото откъде въобще главният прокурор ще е запознат с позицията на Кремъл по темата с газа и Дончев? Освен може би от своя руски колега Юрий Чайка? Същият, който само преди три месеца бе в София и бе посрещнат като генерал-губернатор Цацаров обаче има и други аргументи в своя полза: Добре, среща в ЦУМ - нерегламентирана, забранена, нарушение на закона, с което нарушение на закона главният прокурор поставя пряко, ако цитираме едно писмо до президента, под въпрос устоите на правата държава. Хайде да говорим сериозно и реално. Срещата не е нерегламентирана по простата причина, че у нас регламент за такива срещи няма". Така Цацаров слага точка. Или по-точно сложил точка тогава. Сигурно е прав. Формално нещата са правилни, но в морално отношение далеч не е така. Затова и съмненията продължават да си пробиват път в обществото. Те се подсилват от факта, че съответните контролни органи в правосъдната система ВСС, Инспекторат, - упорито отказват да извършат проверка на въпросната среща и ролята на главния прокурор в нея. Последната версия намесва милиони, дългове, политика, бизнес и дори международни отношения. Всъщност разкрива как стават нещата задкулисно. Би било глупаво и цинично от ВСС да отговорят с класическото дайте доказателства. Ясно е също, че участниците в срещата в ЦУМ няма да разкрият публично подобни неща, защото се разкрива участието им в нещо, което няма как да бъде приветствано.

Дали няма опасност за бизнеса му? КОЙ би искал да го унищожи? След показни акции, запориране на сметки дали бизнеса му няма да пострада? Да не забравяме КОЙ унищожи КТБ. Ако във вашата банка влязат барети, започнат обиски и изземване как ще реагирате. Естествено е да си изтеглите спестяванията. КТБ можеше и да оцелее. Явно е, че Василев е въртял далавери, ползвал си я като лична касичка което е престъпно. И някои хора са го знаели и са го използвали в правилния момент. Няма бизнес в България, който да не може да бъде унищожен от държавата. Без съд, без присъда.

Сега всички ИСТИНСКИ журналисти и изобщо българските граждани (а и не само българските, и европейските органи и институции, вкл. одобряващите работата на КОНПИ) са длъжни да изискат от Георгиев и КОНПИ отговора на един много прост и логичен въпрос, който произхожда от техните обвинения срещу Прокопиев, и той е: СЛЕД КАТО ТЕ ПОСОЧВАТ КАТО ПЪРВО И ГЛАВНО ДОКАЗАТЕЛСТВО И АРГУМЕНТ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА СИ ЗА НЕЗАКОННАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА КАОЛИН, ЧЕ РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ НЕ БИЛИ ПОЛУЧИЛИ БЕЗПЛАТНИ АКЦИИ ИЛИ ПРИВИЛИГЕРОВАНИ АКЦИИ НА СИЛНО ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ, ЧЕ НЕ СА БИЛИ НАДЛЕЖНО УВЕДОМЕНИ И ИНФОРМИРАНИ ЗА ТОВА СИ ПРАВО И ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПРЕДПРИЯТИЕТО ИМ... НЕКА КОНПИ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Й ДА ПОСОЧАТ СТО, ДЕСЕТ ИЛИ ПОНЕ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ПРИВАТИЗИРАНО ПРЕДПРИЯТИЕ - говоря за големите - в България, КЪДЕТО РАБОТНИЦИТЕ МАСОВО (не говоря за избирателно, а заНАДЛЕЖНО УВЕДОМЯВАНЕ И ИНФОРМИРАНЕ, ТОЕСТ НА ВСИЧКИ...) СА ПРИДОБИЛИ ПОЛАГАЕМИТЕ ИМ СЕ БЕЗПЛАТНИ АКЦИИ ИЛИ АКЦИИ НА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ СИЛНО ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ, КАКВОТО Е БИЛО ПРАВОТО ИМ!!! Ето, от само този въпрос и последвалия отговор (или липсата му) МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО НА ВСЕКИ ВЕДНАГА ЗА КАКВО ТОЧНО СТАВА ДУМА ПРИ ТАЗИ ПОРЪЧКОВА АКЦИЯ НА КОНПИ СРЕЩУ МЕДИИТЕ МУ, КОИТО СА АКО НЕ ЕДИНСТВЕНАТА, ТО СЪС СИГУРНОСТ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНАТА И ГОЛЯМА ОПОЗИЦИЯ НА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ, КЪДЕТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА!

С две думи - аз наистина бих бил любопитен да видя доказан и нарушения и злоупотреби, но като гледам и слушам тези и нефелните им приказки и обвинения по опорните им точки, като гледам колко по-интелигентен наистина е и Иво Прокопиев и екипът му, и особено жена му (тя има много приятно излъчване и прави впечатление на искрена и приятна жена), аз съм убеден, че те няма да имат проблеми да защитят и доходите, и разходите си - очевидно че става дума за интелигентни и образовани хора! А и да не забравяме - те са проверявани през последните мисля 9 години от на практика всички държавни органи и институции - така че тези "нарушения", които тези от КОНПИ уж са им намерили и за да не бъдат разобличени веднага са ги засекретили по нареждане и съвет на Пеевски и шайката им мисля, че много лесно ще бъдат оборени от Прокопиев и счетоводителите и експертите му в съда. Всъщност другото е ала-бала, основното са онези 150 милиона лева, които Прокопиев е получил от продажбата на приватизираното предприятие, и по-точно обявяването на приватизационната сделка с Каолин за незаконна, респ, невалидна, и то ТОЧНО ОТ КОНПИ!?!?:) Там е ключът от бараката, това е ключовият момент! При положение, че и прокуратурата досега - и нямам предвид само тази и на Цацаров, но и предните, не е атакувала таиз сделка, при положение че и съдът на няколко инстанции и в няколко състава са обявили сделката за законна, става мнгоо интересно КАТО ПРЕЦЕДЕНТ това, което иска да направи КОНПИ, защото ОБВИНЯВАЙКИ ПРОКОПИЕВ И ОБЯВЯВАЙКИ СДЕЛКАТА ЗА НЕЗАКОННА И ПРЕСТЪПНА, ТОЙ ОБЯВЯВА И ВСИЧКИТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЯ НА ТЕЗИ СЪДИИ И СЪДЕБНИ СЪСТАВИ ЗА НЕЗАКОННИ И ПРЕСТЪПНИ (щом узаконяват очевидно толкова голямо престъпление), като този Георгиев не пропусна да обвини де факто и Агенцията з априватизация, че и те са лъгали и нарушавали закона и че там също някои трябвало да бъдат разследвани!

Ами отлично - тогава да го кажат всичко това на висок глас и да действат СЪОБРАЗНО КОНСТАТАЦИИТЕ И ИЗВОДИТЕ СИ, защото е повече от очевидно, че ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ДОТУК И ДА СИ ИЗМИВАТ РЪЦЕТЕ САМО С ПРОКОПИЕВ! За същите престъпления и нарушения, с които го обвиняват, ИМА ОЩЕ МНОГО ТАКИВА "ПРЕЦЕДЕНТИ"!!!! Ако искат можа да им помогнем с факти и доказателства, много, безброй всъщност, те са навсякъде, където и да бръкнеш, СМЪРДИ ОКОЛО ПРИВАТИЗАЦИЯТА!!!

Отново - едно от най-важните неща, които стана ясно на тази пресконференция на КОНПИ, за която - убеден съм - тепърва ще се говори и ще се разглежда, и в съда, и то не само в България, е че тяхна "експертка" ЗАЯВИ ПУБИЛИЧНО, ЧЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА КАОЛИН ОТ ПРОКОПИЕВ Е НАЗАКОННА (дотук добре, да кажем, че приемам), И КАТО ПРЪВ ДОВОД И АРГУМЕНТ, КАТО ПЪРВО И ОСНОВНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА ТЯ ИЗТЪКНА И ПОСОЧИ... ЧЕ РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ В ПРИВАТИЗИРАНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ НЕ СА БИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО НАДЛЕЖНО УВЕДОМЕНИ ЗА ДА уЧАВСТВАТ В ТАЗИ ПРИВАТИЗАЦИЯ, КАТО СА ИМАЛИ ПРАВО НА БЕЗПЛАТНИ АКЦИИ ИЛИ НА ТАКИВА С ПРИВИЛЕГИРОВАНИ И СИЛНО ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ!!! Забележете - тук не става дума за отделн лица от предприятието А ЗА ВСИЧКИТЕ МУ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ - това е важна уговорка за хората с правна култура, както и че въпросната "експертка" не конкретизира какво разбира под "надлежно уведомяване", но отминавайки тези "подробности", които не са маловажни в съда.... АЗ ПЪК ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАТО РЕПЛИКА СЪЩАТА ДРУГАРКА КАТО ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦ и СЪЩИЯ КОНПИ КАТО ДЪРЖАВЕН И СЕРИОЗЕН ОРГАН И ПРИ КОЯ ТОЧНО ПРИВАТИЗАЦИОННА СДЕЛКА, ОСОБЕНО ПРИ ГОЛЕМИ ПРЕДПРИЯТИЯ И АКТИВИ, РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ СА БИЛИ НАДЛЕЖНО УВЕДОМЕНИ И ИНФОРМИРАНИ, РЕСП. СА ИЗПОЛЗВАЛИ И УПОТРЕБИЛИ ПРАВОТО СИ ДА ПРИДОБИЯТ БЕЗПЛАТНИ АКЦИИ ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ИЛИ ТАКИВА НА ПРЕИМУЩЕСТВЕНО СИЛНО ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ!?!?! И какво следва от думите и изявленията и изводите на същата тази другарка и КОНПИ за ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ "НЕУВЕДОМЕНИ" ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ, по абсолютно същата тази тяхна логика и правно мислене?!?!?! Ако случайно се колебаят и не знаят за какво става точно дума мога да им помогна с има-няма десетина или стотина конкретни такива примера!!! Вкл. и на създадени в последния момент дружества или назначени лица в предприятието точно преди приватизацията му, които се оказват прекрасно осведомени за нея за разлика от всичките му служители и работници...МНГОО ПРИМЕРИ, БЕЗБРОЙ!!!

Очевидно, че американският президент и Държавният департамент на САЩ, както и Министерството на правосъдието и американските служби трябва най-сетне да вземат и официално решение и да излезнат със становище по отношение на "Кражбата на века" в България - КТН и огромните престъпления и преступниците от ОПГ там - ства дума за 4 милиарда!, защото тзи агония в България не може още дълго да продължава! А и тези от ЕС трябва най-после да се взематг в ръце - съответните "отговорни фактори и институции", които също имат онтошение и вина за това, което стана и става в България и с КТБ! Така например има един Борис Лазов, който се явявал основен свидетел на Прокуратурата от страна на Пеевски и който ударно прилапал доста сериозни активи от КТБ, И ПРОДЪЛЖАВАЛ И В МОМЕНТА ДА ГО ПРАВИ, които уж Цветан Всилев бил откраднал - Георгиев на ушите ли си спи с неговата КОМПИ, ами не види КРЕЩЯЩИТЕ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ И ТАМ, например?!?! И КАК ТАКА ТОЗИ СЪЩИЯТ ЛАЗОВ, КОЙТО ДОРИ И СИ ПРИЗНАВА, ЧЕ БИЛ ИЗПЪЛНЯВАЛ НЕЗКАОННИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПРЕВОДИ НА ПАРИ НАРЕДЕНИ ОТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ НЕ Е ПОДВЕДЕН ПОД ОТГОВОРНОСТ, ЩОМ Е ИЗВЪРШВАЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А Е СИТУИРАН КАТО СВИДЕТЕЛ!?!? КАТО ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ!?!?! Всички отлично знаем, че повечето от приватизациионните сделки в България, особено големите, станаха с подставени лица, тоест чрез тях други прилапаха активите, и затова сед това последваха или ударни разпродажби (някои на безценица), или незабавни трансфери, понякога през три, пет и повече ръце, като посредниците - като Корнелия Нинова например, си взеха или им дадоха своето, нещо като комисионни! В тази връзка едва ли има много приватизационни сделки, които да не са последвани от подобни "покупко-продажби" след това във времето - и следователно за почти всички тях ВАЖИ СЪЩОТО ОСНОВАНИЕ, КОЕТО ТОЗИ ГЕОРГИЕВ ИЗТЪКНА ЗА ПРАВОТО МУ ДА ПРОВЕРЯВАТ И УСТАНОВЯВАТ ЗА НЕЗАКОННИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО И ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ!!

Нещо повече - там на пресконференцията една от "специалистките" изтъкна, и то като ПЪРВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕЗАКОННАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА КАОЛИН ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО? ЧЕ ... РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ НЕ БИЛИ НАДЛЕЖНО И НАВРЕМЕННО ИНФОРМИРАНИ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ПРЕДПРИЯТИЕТО ИМ И ЧЕ НЕ БИЛИ УВЕДОМЕНИ, ЧЕ ТЕ ИМАЛИ ПРАВО ПРЕИМУЩЕСТВЕНО ДА ПРИТЕЖАВАТ АКЦИИ ПРИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА - БЕЗПЛАТНИ ИЛИ НА СИЛНО НАМАЛЕНА ЦЕНА!!! И забележете - ТОВА ПРАВЕЛО ПРИВАТИЗАЦИОННАТА СДЕЛКА НЕЗАКОННА!!! Това го има на пресконференцията на тези, всеки може и сам да провери и се убеди, ако не го е направил! АМИ ПО СЪЩАТА ТАЗИ ЛОГИКА И СЪС СЪЩИЯ ТОЗИ МОТИВ, И ТО ИЗВРДЕН НА ПЪРВО МЯСТО, МОГАТ .. ДА СЕ ОБЯВЯТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ В БЪЛГАРИЯ ЗА НЕЗАКОННИ, И ТО С ПЪЛНО ОСНОВАНИЕ, И АЗ ПОНЕ СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН (е, хайде ако не са всички, да са 99.99%, да допуснем, че някъде другарите са направили и една приватизационна сделка някъде както трябва и по закон, морал и справердливо, аквато бе обявената идея за приватизацията ИМ!!!)

Значи вижте какво се получава на практика - явно кукловодите на разбойническия преход, които се крият зад гърбовете на Борисов (той е назначил този Георгиев), Пеевски (на Хидромелиоратора Доган), Цацаров на Катарзиса и Борисов, са активизирали този Георгиев, поредната си марионетка да атакува Прокопиев, който с медиите си очевидно от много време им е страшно неудобен и ги изобличава непрекъснато, но има и финансови възможности да го прави...Те използват един много стар и изпитан техен любим прийом, каот не можеш да спреш или отклониш и заглъхнеш дадени нежелани процеси и тенденции - оглави ги, И КАТО ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ ОСЛУШВАХА И ПРАВЕХА, ЧЕ В Т.Н. "ПРИВАТИЗАЦИЯ" СИ Е СЪВСЕМ НОРМАЛНА И НЕ Е ПРЕСТЪПНА И ДИРЕКТЕН ПОРЕДЕН ТЕХЕН - забележете, ТЕХЕН!!! - ОБИР, сега виждайки че повече не могат да лъжат и мамят в това отношение и поради огромното недоволство и отвращение на хората към "приватизаторите" те просто решиха да оглавят този процес и да канализират това недоволство и внимание на хората ЕДИНСТВЕНО (и това е ключовата дума тук - единствено) ВЪРХУ СИЛНО И ОЧЕВИДНО НЕУДОБНИЯ ИМ ПРОКОПИЕВ! Аз съм последният човек, който би защитил някой едър приватизатор в България, вкл. Иво Прокопиев, дори ще се радвам, ако наистина се докажат нарушения и престъпления, НО ... НИТО КОНПИ, НИТО ПРОКУРАТУРАТА И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ОЩЕ ПО-МАЛКО БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ, ПЕЕВСКИ,... СА ОНЕЗИ, КОИТО СЕ ПРОИЗНАСЯТ ЗА ВИНАТА И КОЙ Е ПРЕСТЪПНИК И КОЙ НЕ Е! Дайте да се разберем по този основен въпртос - СЪДЪТ Е ТОЗИ, КОЙТО ОТСЪЖДА, а ако не е той, значи не сме правова държава! И съдът е отсъдил и се е произнесъл, на доколкото разбирам няколко, на три инстанции

Сега възниква простият въпрос - КОЙ И КАК В БЪЛГАРИЯ ИМА ПРАВОТО ДА ОТМЕНЯ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ И КАК, КАКЪВ Е РЕДЪТ!?!? Това е много основен, изключително важен въпрос, особено в България, КЪДЕТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА И ТОЗИ ПРЕЦЕДЕНТ Е КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА! Ако ни се представяха СЕРИЯ ОТ ГОЛЕМИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ, КОИТО СА АТАКУВАНИ ПО ТОЗИ НАЧИН, НА ГРУПА ВСЕИЗВЕСТНИ ГОЛЕМИ КРАДЦИ, тоест "приватизатори", ТО ТОГАВА АЗ ЩЯХ ДА БЪДА ПЪРВИЯТ, КОЙТО ДА ГИ ПОДКРЕПЯ И АДМИРИРАМ, особено ако обвиненията и разследванията са наПРАВЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНО, ПРЕЦИЗНО И ОБЕКТИВНО, ТАКА ЧЕ ДА ИЗДЪРЖАТ И В СЪДА, И ДА УБЕДЯТ ВСИЧКИ, ЧЕ НЕ СА ПОРЪЧКОВИ!!! Тук обаче случаят очевидно не е такъв, и тези и такива обвинения са много несериозни, поне по начина, по който са представени дотук!

Не знам дали и Борисов, и Пеевски, и марионетките им като Цацаров и Георгиев си дават добра сметка, че с това, което правят те създават много интересен прецедент, който на мен поне ми харесва. Нека пак да уточня и прцизирам - няма нищо лошо, дори е похвално да се разследва за законност приватизационна сделка, дори е абсолютно необходимо, и по възможност всяка (друг е въпросът дали е възможно и дали точно тези могат и трябва да го правят...), вкл. и на Прокопиев, но всички знаем, че атаката срещу него е защото той и медиите му наистина останаха едни от последните читави и що годе истински медии, и неколцина други по-малки! С тази стъпка тези създават много опасен ЗА ТЯХ И КУКЛОВОДИТЕ ИМ ПРЕЦЕДЕНТ - да се използват последващи покупко-продажби на приватизирани активи или на приватизаторите им, и по този начин да се оправдае разглеждане на самите приватизационни сделки, избягвайки давността, и те да се обявяват за незаконни и престъпни, респ. имуществото да се конфискува, чрез "гражданска конфискация":) (ама и термин са намерили и измислили тези...:) Всеки би (се) запитал - и защо им е на държавата и институциите им да правят гражданска конфискация, ако те и съдът и прокуратурата наистина работят и работеха, има достатъчно много закони и спсоби за "НЕГРАЖДАНСКА" конфискация на имущество, придобито чрез престъпления, измами, кражби, корупция...!!! Те очевидно знаейки за опасността са се опитали да си отворят и една вратичка - забелязахте ли колко пъти Георгиев на пресконференцията напомни на обърканата публика и журналисти, че онези 150 милиона, които е получил Прокопиев от продажбата на приватизираните активи с еконфискували, защото те имали право при съмнения да ... разследват без давностен срок (забележете - значи съдът не може, но те могат:) ), и така се върнали и разследвали сделката с Каолин и достигнали до извода, че е незаконна, въпреки че няколко инстанции на съда са установили преди това обратното!?!

И възниква много простият въпрос - И КОЙ В ЕДНА ЗАКОНОВА И ПРАВОВА ДЪРЖАВА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ Е ВИНОВЕН И КОЙ - НЕ, И КЪДЕ СТАВА ТОВА - в съда ли, в прокуратурата, в КОНПИ, ... или някъде на срещи като например на Пеевски и Цацаров в кабинета на Цветан Цветанов, в хотел Берлин при Пеевски, в сараите на Доган, в къщата на Борисов в Банкя, (нали си спомняме онези изтекли разговори с Кокинов и Мирослва Найденов", по СМС-и и Ваййбъри, на среши в ЦУМ между Цацаров и посредници като Гергов и олигарси като Дончев,...?

Този Георгиев няма бъдеще в България. Така ще го опаковат в корупции и медийни свободи, че ще говори сам на себе си. Да хваща по-добре нискотарифен полет за холандските оранжерии или британските месокомбинати. Трудът ще го направи свободен.

Значи какво ни се представя в този пореден цирк? От една страна досега всички бандити, които се облагодетелстваха чрез кражби, нарекли ги приватизация лежаха на това уше - за давността! И това, тази давност бе лансирана и поддържана от на практика ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ ДОСЕГА!!! Сега излиза този Георгиев и групичката му от КОНПИ и де факто обявява, че ... имало нкаква си вратичка и начин, и то законни - позова се на съдебни решения... - той и те все пак да разглеждат и разследват, и дори да обявяват приватизационни сделки орт преди повече от 10 години назад във времето за незаконни и следователно нищожни!?!? Ами дотуг добре, да приемем че наистина е така, дори прекрасно - ето ви един начин да се разгледат кражбите, наречени приватизация и да се възстанови справедливостта и да се конфирскува откраднатото - и тук не става дума за милиони или десетки и стотици милиони, А ЗА МИЛИАРДИ!!!

НО...Вижте какво се получава. Имаме решения на няколко съдебни състава, че приватизационната сделка на Прокопиев с Каолин е ЗАКОННА!!! Ако този Георгиев и КОНПИ теоретично приемем (което ми е наистина много трудно да направя, като ги гледам и слушам., за разлика от много по-умните и интелигентни, и премерени изказвания на другата пресконференция - разликата наистина е фрапираща!), ТО ТОГАВА ИЗЛИЗА, ЧЕ ТЕЗИ СЪДИИ И СЪДИЛИЩА ВСЪЩНОСТ УЗАКОНЯВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!?!?! Нали така! Означава, че този и КОНПИ се поставят над тях, че не съдът в България, а вече тези съдят и отсъждат, тоест прокуратурата и Цацаров, защото те пък се позоваха именно на тях - този Георгиев на въпрос специално отговори и натърти, че НЕ ТЕ ОБВИНЯВАЛИ, А ПРОКУРАТУРАТА, А ТЕ ИЗВЪРШВАЛИ ... ГРАЖДАНСКА КОНФИСКАЦИЯ!?!?! Забележете и тъпия термин - и защо ще правят гражданска конфискация като те, освен че са държавен орган (а не граждански), ИМАМ ПРЕДВИД ДЪРЖАВАТА С НЕЙНИТЕ ИНСТИТИУЦИИ, ЗА РАЗСЛЕДВАЛИ И СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ИМУЩЕСТВОТО, ПРИТЕЖАНИЯТА И СДЕЛКИТЕ НА ПРОКОПИЕВ ВЕЧЕ ПОЧТИ ДЕСЕТИЛЕТИЕ ПОНЕ, защото си спомням колко институции и органи го проверяваха - данъчни, социални, КФН, прокуратура,...

Като са толкова работливи, съвестни и посветени на работата си, нека КОНПИ да обяснят, и защо не разследват несъответствията в доходите и разходирте на Делян Пеевски, който декларира, че имал двадесетина хиляди и някаква стара кола, а на следващия ден се оказа, че притежавал десетки милиони? Защо не ги виждаме да разследват несъответствията в доходи и разходи и активи на Корнелия Нинова, която е учавствала активно в незаконната приватизация на Техноимпекс и Техноекспортимпорт? Защо не виждаме да се разследва спа-хотелиерът с няколко подарени мезонета Георги Първанов? А Пикаещия във Фонтани, който държеше черната каса и досиетата в БСП и завеждаше връзките им с престъпните групировки? Защо не се разследва фрапиращата разлика между доходи и притежания на Ирина Бокова и съпругът й - там мисля ставаше дума за разлика от около 2 милиона долара? И за връзки и трансфери от и с азербейджански перални на милиарди... Ами на Гергов? Ами на Капута Бареков? Ами на Болен Сидеров Варадеров? Ами Делян Пеевски, Катарзиса и Хидромелиоратора му?... И няколко думи по същество:

Аз като страничен наблюдател и на двете пресконференции не мога да не отбележа, че разликата между тях бе от небето до земята. На първата преконференция изказващите се бяха неубедителни, бяха очевидно лица с гузна съвест и не особено подготвени и интелигентни, търсеха и трудно намираха думите, очевидно работеха по опорни точки. Особено забавен бе елементът с привнесената секретност, който очевидно е основен, спуснат им като спасително въже. Този Георгиев се оправдава, че били длъжни да направят тези проверки на Прокопиев, защото срещу него били повдигнати обвинения - забележете обаче от кого - от Цацаров на Пеевски и Борисов!!! Но въпросът всъщност не е ЗАЩО ПРОВЕРЯВАТ И ОБВИНЯВАТ ПРОКОПИЕВ, а ЗАЩО ОБВИНЯВАТ И ПРОВЕРЯВАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕГО - другире им лакардии колко много работа били вършили и свършили и какви отличници и световно разпознати са за наивните и за тях самите, че били изградили и сега на другите им оставало да надграждат:) Та да дам и аз моите опорни точки: 1) Т.н. приватизация бе ПОРЕДНИЯТ ЕТАП ОТ МАСОВОТО РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА, НА АКТИВИТЕ ИМ, планиран и извършен ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ, които без значение как ще ги наречем - кукловоди, босове на мафията, ..., ПЛАНИРАХА И МАСОВОТО РАЗГРАБВАНЕ И РАЗГРАЖДАНЕ НА ДЪРЖАВАТА, наречено "преход"! 2) В тази връзка аз бих приветствал и адмирирал ВСЯКО ОБВИНЕНИЕ, ОСОБЕНО НА ГОЛЯМА ПРИВАТИЗАЦИОННА СДЕЛКА, каквато е посочената, също и на приватизаторката Корнелия Нинова и много, много други, СТИГА ТО ДА БЪДЕ ОБЕКТИВНО, ПРЕЦИЗНО И ДА Е СЪГЛАСНО ЗАКОНИТЕ, МОРАЛА И СПРАВЕДЛИВОСТТА! 3) В България от поне 30 - а всъщност от 70 години НЯМА ИСТИНСКО ПРВОРАЗДАВАНЕ, ПРАВОСЪДИЕ, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ - всъщност властта през 1044 -1989 година и официално е обявена за престъпна, а след 1989 година същите престъпници трансформираха властта си в тотална, като "приватизираха" всичко в България!!! И така стигаме до най-важното:

И така стигаме до най-важното: 4) След толкова години и десетилетия очевадно беззаконие и безобразия, и ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ И ПРАВОРАЗДАВАНЕ, вече ОСНОВНО ЗАНИМАНИЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И МАФИЯТА Е ДА ПРЕСЛЕДВА И РЕПРЕСИРА НЕУДОБНИТЕ И СВОБОДОМИСЛЕЩИТЕ, КАТО ... ИЗБИРАТЕЛНО ОВДИГА ОБВИНЕНИЯ И РАПЗОЗНАВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ - А ТЕ СА БЕЗБРОЙ НЕНАКАЗАНИ И НЕАДРТРЕСИРАНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ! Тоест, както и преди, стои със страшна сила един основен въпрос с очевиден отговор - това, което УДАРНИЯТ ОТРЯД НА ПРЕСТЪПНОСТТА, ПРОКУРАРТУРАТА ПРАВИ БОРБА СРЕЩУ ИЛИ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е? Защо се разследва толкова години и толкова упорито и всестранно, с всички и всякакви възнможни институции и репресивни органи САМО Уво Прокопиев - това добре, там става дума за милиони или десетина милиона, и това трябва да се прави, дотук добре, АМИ ПЕЕВСКИ И ДОГАН СЪС СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ!?!?! Къде са разследванията за ТЕХНИТЕ "НЕСЪОТВЕТСТВИЯ" МЕЖДУ ДОХОДИ И РАЗХОДИ И НАЧИН НА ЖИВОТ, КОИТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ И ВИЖДАМЕ? А, Георгиев? А, Цацаров?...

Накрая Иво ще ги осъди в Срасбуг и чеповете ще се радват само на вдигнатата пушилка. Но, кой ще плати масрафа- ние драскачите?

С тази корумпирана съдебна система доникъде няма да я докараме! Всичко е пропито от корупция от най-ниските нива, та чак до върховете. Нищо освен магистрали не се стои в тая скапана държава. А те се финансират неслучайно от ЕС единствено за да си построят удобни трасета през България в посока Турция, Близкия изток и Гърция. Защо ЕК не отпускат пари за строеж на нова АЕЦ, на сериозна промишленост, за въоръжаване на армията, а единствено за магистрали? Които се използват основно за транзитен превоз и ежедневно ги ползват не повече от 5-10% от населението?

Прокопиев е ясен - от 19 годишно репортерче във вестник "Пари" някак си стана успешен приватизатор и мултимилионер. Да не си помислите, че е заради факта, че е протеже на Костовия кръг "Агнешки главички", или пък заради това, че баща му е дългогодишен служител на УБО и пръв приятел на Пенчо Кубадински? Кадърно си е момчето, но е за затвора, както и неговите покровители. Но като са започнали с Прокопиев да се върви наред - Пеевски, който също е млад и талантлив и дори не му се наложи да работи, за да стане мултимилионер. После към Боеко, Костов, Ветко, Златев, Шарлопов и цялата редица. Така трябва - да се проверят всички, в които има съмнение, че са твърде талантливи, за да станат по-богати от богати американци. При това за 5- 10 години, а не за 4-5 поколения. Само че ще гледаме поредния театър със безвкусен завършек.

Да бе, да!;) Ще ти повярвам , чиновнико, ако успоредно с проверката на Прокопиев направиш проверка и на имането на Пеевски!;) Имаш приватизация на "Каолин", имаш приватизация на "Булгартакбак"! Имаш милионери - таман двама, единият Прокопиев, другият - Пеевски, който напомням ти стана милионер, докато беше депутат! И стана милионер със сериозни милиони, за няма и една година! Айде проверявай като си толкова принципен и изпълняваш закона мо-та-мо! Има също така 5200 приватизационни сделки в България - действай, не си губи времето да се менкаш по радия и студия! Не ти плащаме тлъстата заплата за медийни изяви, а за реални действия!

7,5 % са равни на 199 милиона лева.. Останалото е из приятелски зони.

младежът е тръгнал по пътя на Бил Гейтс.

георгиев, излез и успокой прокопиев.Всичко е за пред хората ,театър нека е спокоен.

А Станко Станков,шефа на БУЛМАРКЕТ как е със ЗДРАВЕТО ?

Не се оправдавай.Ние не сме очаквали друго.Вие само симулирате дейност.Няма да го пипнете и той е като вас,крадец и мутра.

Не плаща и има проблеми!

Няма такава дума на български