Забиха кирка в камера на КАТ край София

Неизвестни забиха кирка в камерата на Пътна полиция поставена на Околовръстния път, близо до Казичене, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Забиха кирка в камера на КАТ край София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно някой доста го е заболяло от глобата, че чак търнакоп да забива в камерата! Смешно!

Браво!

Забиха кирка в камера на КАТ край София Тази кирка е следствие на забитата в държавата кирка.

Защо няма повече камери? Ами защото има един списък на 'наши' хора. И когато някой от нашите е сниман - в МВР започва ходене по мъките как да анулират акта. Сега, предстаете си, че става въпрос за десетина такива акта на година с 10 камери. Със 100 камери - МВР ще трябва да анулира по 100 акта на година, с 1000 . . . . а бе половината МВР трябва да гледа камерите, другата половина да 'оправя' протежетата, синчетата, любовниците и пр. на политиците, прокурорите, съдиите и други важни властимащи от 'списъка'!

Щом някой е имал зъб на камерата, значи добре работи, и засича джигитите. Нека да плащат солени глоби, а камерата ще я оправят бързо. След нова година влизат в сила и специални застраховки за джигити. Дано ги бръснат с по няколко хилядарки на година. Действа много вразумително.

Как така "неизвестни" нали това е камера?

абе простьо пак ли се доказа.... замълчи си и може да не разберат колко си прост ,но ти редовно се изцепваш на всеослушание!

Мислиш, че тази камера снима на 360 градуса ли? Даже тъпаците, които са я потрошили са се сетили да дойдат от страната, от която не снима ама на теб май и за толкова не ти стига пипето.

Не ели вече време в герба на България да се сложи кирка? И да се махнат лъвовете?

Умници !

Проблема е в КОРУПЦИЯТА в КАТ и ДАИ, продажбата на шофьорски книжки, камерите пречат на КОРУПЦИЯТА.

Идеално, че слагат повече такива, ще си взема една за двора като се стъмни да ми присветква да не се пребия

Една камера ако снима по 100 кретена на час средно по 50 лв глобата, излиза 5000 лв на час!!! ЗАЩО питам няма повече камери??? Тогава ще има и за униформи за полицайте, за нови камери и за повече пари в бюджета????

могат да си изкарат пари от глоби дори без камери..ама ги мързи...

да ама кат могат и да си изкарват рушветчета вместо глоби, а камерата е неподкупна:))) затова - камери навсякъде и събиране на глобите директно от заплатите или банковите сметки - както е в много страни в ЕС

Защото публичните изпълнители на НАП са ненужни държавни чиновници с огромни заплати и ДМС, които не събират тези глоби. Е за това на хората не им пука, че имат по десетки непратени глоби. Никой не им събира пари за глобите, НАП спят или жомят.

Ще има пари за всичко. Земи си една под наем да ти изкарва и на тебе пари, че сигурно и 2 лв. не можеш да изработиш.

да я боднат отзад на юнака потрошил камерата!

тази и всички останали камери вие ги плащате! Като някой ги чупи ще ги плащате двойно и тройно, но нали сте дебили ,нормално е да подкрепяте вандализма. После се чудете що сте най бедни в Европа.

Ще плащаме разбира се. Искаме джигитите да бъдат навряни вкучи г ъ з. Във всички цивилизовни държави се отделя много по голям бюджет, отколкото у нас.

"Измененията бяха гласувани спешно в пореден опит на държавата да намали катастрофите с жертви." Не е вярно! Просто ББ се опита по своя си начин да увеличи доходите на КАТаджийте, за да не му искат увеличение на заплатите. Същото е и с вчерашното: водачите с ТЕЖКИ нарушения ще бъдат извеждани от пътя до РПУ. Е, кой ще определи дали нарушението е тежко? Цвета на банкнотата?

Не е нормално на международен път с 4 ленти да има пешеходна пътека и ограничение 40 км, какъвто е случая тука, после що имало прегазени и кирки на камерите, направете надлези, направете закона който пресича неправилно сам да си носи отговорността и няма да има нужда от камери, съответно и от кирки в камерите.

Типично за Ганьо! Всичко е до желание. КАТ не желае да има камери навсякъде, защото пречи на джигитите. В България трябва да има камери на всеки 100 метра. Защо в белите държави има и системата работи, а тук с тези идиоти по пътищата не?! Дори тя е направена така, че да се самоиздържа от глоби и първоначалната инвестиция да се възвърне много бързо. Преди години сложиха една отлично работеща немска камера на Цариградско шосе и набързо я премахната, защото видиш ли "работила" много добре. Само за 1 час снимаше по 300 идиота-камикадзета.

не разбрахте ли най сетне ,че проблемът не е в законите ,камерите или в КАТ а в 80%процента дебили за което всички се обидихме но си е вярно.Просто не трябваше да го казва депутат.

той "лично Бойко" каза преди време нещо за лошия генетичен материал и всички се обидиха... но от това материалът не стана по-добър.

ОЛИЦЕЙСКА ОЛА ЕНО-ЕГАН 0т ПУЛИОЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ НОМЕР/ КОРЕН ВТОРИ ОТ 16/ РЕГ 9365 ТХ се движи без застраховка и винетка. Може да е от Асково защото асковлии се имат за Тексас.

Аре бе....они ше ми казват с ква скорост да карам. Я да се мащат - ще си карам с кват аз сакам - за ко плащам данъци, а?! А па камера кат видя я подпукам со ъглошлайва и за скрап. Ай сиктир!

Всъщност тезата, че превишената скорост е причина за жертвите, е един мит, широко разпространяван от КАТ. Ако отворите статистиката на КАТ, обаче, пише друго: Жертви за 2016 г. по причина за ПТП: - поради превишена скорост: 6 души - поради алкохол/наркотици: 6 души - поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението: 327 души - отнето предимство на пешеходец: 41 души Накратко, жертвите от превишена скорост и алкохол заедно, са над 3 пъти по-малко от сгазените пешеходци на пешеходна пътека и над 50 пъти по-малко от ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението!

значи глобите за несъобразена скорост трябва още да се увеличат. И още камери да сложат.

Глобите за несъобразена скорост са по члена за причиняване на ПТП. Просто нещата не се решават само с глоби. Предвид статистиката на КАТ и неадекватните им изявления, най-добре е същите да се закрият, а с бюджета им да се излъчват филмчета, които да учат шофьорите как да съобразяват скоростта.

камерите следят за прешена скорост, което явно не е проблема, не съм чувал камера да следи за несъобразена скорост?

Eto tova e

ти откъде знаеш тази статистика на какви данни почива? Виждал съм КАТ как пишат актове... Прочее няма нито един шофьорски курс където обясняват как се "съобразява" скоростта.

Ами както се съобразяваш как да ходиш или да тичаш за да не се спънеш или да не се блъснеш в някой стълб така си съобразяваш скоростта на автомобила за да не се блъснеш. Леле ти нали ли имаш нужда някой да ти го обясни?

Ако няма никаква полза от статистиката на КАТ, за чий се отделят средства за нея? Ако изводите на КАТ не почива на данни от статистиката, тогава на какво почива? На хвърлянето на боб на началниците в КАТ ли?

В тоя бърдак България, трябва да има камери на всеки стълб и на всяко дърво, полицаи на всеки метър и леганли полицаи и на магистралите, всички пари от бюджета да отидат за камери ега се приключи с голямата БГ селяния и простотия

За дебилите няма камери и каквото и да е друго оръжие, освен лобут и зандан. военен режим е нужен.нищо друго не ги оправя

че кой те държи тук ? ми махай се бе !

Ти ли ше ми кажеш кво да пража бе говньо!

Не съм съгласен с поставянето на легнали полицаи, защото понякога остъргват по-ниските превозни средства, с всичко останало съм съгласен. Легналите полицаи спокойно се заменят с по-сериозен контрол и по-яки глоби..., но трябва воля... и визия..., и "чип"....

въртят сучат и пак какво бил казал тиквата, е бе хубаво ся ние сме матрял ама все още 20 процента можем малко да мислим. За 80% дебили там и с фуния да им наливате особено мозъка на туквата пак няма да схванат. Проблема е корупцията в КАТ и в цялата система. Що не кажат на колко скъпи и лъскави коли са пуснали глоба от тая камера?

30 години либералните фашисти ,начело с ЖЖ, ФД, ИК и пр. плюха МВР и ДС. е, Е, постигнаха целта си. Сега простия народ да го крадат, бият мутри и да правят децата му наркомани.Когато викаше този прост народ Ю Ес ЕЙ повика точно това. Глад , наркотици и престъпления.

ЖЖ,ФД,ИК нямат нищо общо с това, което си написал. Глад - всички големи бизнесмени, собственици на големи заводи са или хора на БСП или от котилото на ДС, наркотици - производството и търговията с наркотици и поддържането на контрабандните канали се контролираха и осъществяваха от ДС с подкрепата на държавата. Идеята за това беше - ние да им разрушим чрез наркотици (идваха и идват от "Златния триъгълник" транзит през Турция и България) младото поколение, пък после те сами ще ни клекнат. След 1989 год. държавните контрабандни канали се "приватизираха" от ДС- служители и до днес им снасят златни яйца с които контролират ония 80% от българите. Престъпления - всички покойници (и голяма част от живите) от ъндърграунда на България имат отношение към ДС - тя ги отгледа , осигури им чадър да издевателстват над обикновения човек с една единствена цел - да кажат после на хората : Искахте демокрация - ето ви я! А България дори и не е помирисвала истинската същност на демокрацията - върховенството на закона за всички.

Пере, забравил си главните виновници за всички мизерии, Пере!:) Май май и ти си от комунделското котило щом ги пропускаш:) Кои ли? Ами АЛ, ЖВ, СС, ГП, ММ , АД и КН:)

Ще трябва, като електромерите в циганските махали. Камерите да са на пилони по 10 м. Българите, вместо да се европеизират се циганизираха.

щото нашите избранници са по зле и от циганите! А българина докато не се научи да насилва полотиците си нищо няма да се промени! Лошото е че западняците им помагат!

в плочника пред сградата на МВР. Не мога да понасям тъпи, нагли, безхаберни идиоти, злоупотребвящи с властта която им дава служебното положение и я използват за рекет, изнудване и лично облагодетелстване.

Аз пък бих ти набил чутурата, щото заради такива като тебе умират хора по пътищата. Браво на полицията !

с тунинг сам е пожелал свиждане с Господ. Камерите са за страхливци

Силезийските тъкачи да не са въстанали наново?

Крайно време е "кирката" да се одобри като елемент от герба на ПП ГЕРП за европредседателството.

А властта спазва ли ограниченията и законите? Вие виждали ли сте как карат пилотни автомобили, возещите велможи? Тях кой да ги накаже, сами ли да се накажат?

Браво на момчетата! Много мъдро са постъпили с кирката!!! Вече всички ще си носим кирки в багажника и ако видим камери и други простотии по пътя, ще лупнем по една кирка!

като излезите извън България,пак ли така разсъждавате,или тук се правите на велики,а като минете границата-ставате смирени душици

с 12 кг. чук е по-ефективно - един удар и след това купчина разкривено джилезу.

няма как да спазваш законите в българия при положение че тия дето трябва да контролират и прилагат законите и тяхното изпълнение са корумпирани! По интересен е факта на тая камера колко лъскави и скъпи коли са били глобени спрямо обикновенните брички!

Браво 100% дебил

Към момента 8 плюса и един минус. Демек 89% дебилност.

Много умно ! Вместо парите да се ползват за нещо разумно , ще се ползват за ремонтиране на камери ! Андрешковци и Бай Ганьовци тези са купени с ваши пари (и мои също) ! С удоволствие този който е разбил камерата бих му забил кирка в двигателя !

Вземи прочети "Андрешко", преди да пишеш глупости.

като ти сложат прангите, веднага омекваш. Всички са така, слагаш им железата, и стават мили и любезни. А дано скоро да ти се случи.

ПИПО

А кирката как е?

Да му забият една кирка на този педал ,дето я е повредил !

Глупости на търкалета... мерки.... Бас ловя, че ако махнат всички пътни знаци за ограничение и всички камери, то катастрофите ще останат като брой абсолютно едни и същи !

Катастрофите със сигурност ще намалеят двойно!

ако ги няма тези камери,ще кажете ,че държавата нищо не прави,скапана дъжава и т.н,като ги сложат,защо ги слагат,те няма да помогнат-искате ли нещо да се промени,или искате-газ до дупка,на законите м.....,

.......... Тя простотията по хората ходи.......... * Ако имаше простомер, отдавна да е превъртял......

Как пък никой не се сети да сложи - осветление??? Тия дето го проектираха и правиха-минавали ли са сутрин към 6.30 - няма такава тъмница. Хвърлят пари на килограм, а за важните детайли кой да се сети??? Ако е по-светол, по-малко хора ще се правят на велики.

ахахаха, караш си в тъмното, караш и изведнъж.... светкавица!

Очаква се ... пътен полицай с кирка в главата!

Начи камерата работи добре, и някой джигит е отнесъл яка глоба ! Най добре се учат джигитите, като им бръкнеш дълбоко в джоба !

Няма разлика м/у "не е сериозно повредена" и "работи добре"?

От писанието ти излиза, че добре се учат.Днес край Казичене, утре и на други места!

МЕН ПЪК МЕ ВБЕСЯВА ЧЕ ПО РЕМОНТИРАНОТО БОТЕВГРАДСКО НЯМА НИТО ЕДИН ЗНАК (КОЕТО ПРАВИ ОГРАНИЧЕНИЕТО 50КМ/Ч)

ако има табела София-няма нужда от такъв знак,влизаш в населено място,нали

Четири ленти, мантинела от двете страни на пътя - ограничение 50 Км... Хора, намерете си друг начин за изкарване на пари... този нема да мине.

Всъщност поставянето на ограничение на такъв участък си е напправо престъпление, защото общественият ресурс да се направи такъв път се използва неадекватно.

Някой зане ли колко е ограничението в участъка с камера?

90

Мисля, че е 80 км/ч . Околовръстен път, права отсечка, четирилентов и в двете посоки! Малко преди това заради отбивката за Казичене има ограничение 50 км/ч

70

50 лв/ч.

Кинти трябват, кинтии! Като се сетя колко конфликтни кръстовища има в София, в които няма дори светофари, а те камери слагат. Кинтиии, такса вода вчера чета щели да слагат според кубиците, Топлофикация си дере как си требва, мобилните оператори си източват клиентите с някакви неползвани и непоискани услуги и игри, цените скачат и требват КИНТИИИ на МВР-то. А кинти немааа, следователно как да си ги изкараме? Камеркиии

Паленето на ламбите е спасението. Нищо че ограничителни знаци от 50 и 60 са наредени по пътя като таборици. Толкова се свиква с тях,че зрението ги пропуска.

Не бе, не ги пали! Днес сутринта един едвам го видях в сумрака с тъмна кола, сливаща се с асфалта, добре че имах достатъчно много място да изпреваря и се прибера. Колко ли икономиса тоя бедил с незапалени фарове?

СЕЛЯНЕ СЕЛЯНЕЕ, СЕЛЯНЕ СЕЛЯНЕЕ, ОПАА !

Е тази камера не е ли заснела извършителя?

Щеше да го заснеме, ако бягаше с кирка в ръка над разрешената скорост...

Това е грешка. Дир-а не трябва да публикува такива статии. Сега може и в други краища на България да подхванат примера на Шопите. . . . . ! Че може и нашите храненичета ци_аните да се включат, макар че желязото в една камера не е много. Това с премахването на знаците беше много добра идея. Хем се събират повече глоби, хем се вдига оборота на вносителите на антирадари . . . и хем се ебават шофоьорите. Както се казва 3 в 1.

не съм против да се спазват ограниченията за скорост, но през 5 км. да виждаш знак 40-50 60 км ограничение /дори и 30 съм вждал/ е недопустимо за първокласен път. НТВ преди време бяха изчислили, че пътят софия- варна при спазване на всички значи за ограничена скорост се взема за 6.5 часа- а това е БЕЗУМИЕ...

С последното не съм съгласен... Искал си напишеш...16,5 часа... За 6,5 го правех в началото на '80-те,когато пъплеха масово ,,Мадарки,,Зилове,КразовеНиси и Жукчета с не повече от 60-70 на равното и...20-30 по баирите... С едно ,,Трабант"-че комбис газ до ламарината...Варна_София...6,5 часа... Даже пътя тогава бе по-дълъг,криволичеше през Джюлиница и май и на Витиня имаше някакви откл. по старото трасе.. Веднъж му стопих лагерите от гонене по нансдолнищото на магистралата по спускането след последния тунел към откл.за Ботевград... 120 надолу и с вятър в гърба:))) Смених му вала за има/няма 4-5 часа на паркинга на Правец,сам на подвижна лампа и...газ към...Варна... Ееех,бях само на 20-на+ годинки... Славно време беше... По едно време бях събрал 3 дупки в талона само за превишена скорост...две години карах с ,,повишено внимание" за радари,е и 2-3 пъти ми простиха/рушфети не вървяха/. Но тогава пътищата гъмжеше от КАТаджии...През 20-30 км постовр с рсдари стсц.на колите и едни като пистолети.

честно Да си призная- не помня Часовете изчислени от НТВ, но като количество бяха безумни...иначе съм профидрайв от 1984 от Русе и живях доста време в сф та тоз път ми е познат до болка- с жигули, трабант, опели, С5- все тая- капани навсякъде...

изобщо не става дума за това дали трябва да се кара с разрешената скорост, а това, че въпросните талибани, се фокусират единствено върху 1% участъци, в които е възможно и безопасно да се кара със скорост 120-130 км/ч, точно там слагат некво ограничение 50, и камера, защото 99% от хората се опитват да карат с адекватна скорост и такава съотвестваща на средата. Тия не са се загрилижили за ужасните участъци, да ги оправят, да ги контролират и прочие. Както и не са се загрижили да спрат джигитите с гонки. Гонки никой не си прави в 17:00 в задръстването, където колите са набичени гъз до гъз, ама само там дебнат, да изтрещят някоя глоба, на Гошо дето се прибира с 10 годишната си каручка от работа, дето днеска е взел 20лв.

pompai

Не камери а коли които не са обозначени на полицейски и с камери тръгнат през БГ.

Ръчичките да му изсъхнат на тоя, дето е решил да я забие.

Ти хубаво си против вандалщината, ма защо така злобно кълнеш?

Защото съм тоя, дето се реди на опашка в своята лента, защото не изпреварвам отдясно, защото карам с книжка, защото си правя гражданска. И най-вече защото го заслужава.

Има един район на която има поставена камера пътя се води като околовръстен път и не мога да разбера пред тази камера няма знак за скорост и аз от къде да знам с колко да карам с 50; 60;70;80или 90км/ч, а преди поставянето на камерата имаше знак 60км/ч

След като няма друг знак допълнително налагащ ограничение, то тогава важи ограничението за категорията на пътя (магистрала, път от Републиканската пътна мрежа или населено място) ограниченията за това за разписани в закона. Специално за този участък, при липса на други граничителни знаци ограничението е 90 км/ч..... Хайде моля Ви се не се правете на 2 и половина!

а опитай се да караш с 90 и да те снимат едно хубаво там

проверовъчен. Никъде в закона не съществува понятие околовръстен път,обходен път,а има само път,населено място,магистрала и временно ограничение на скоростта с пътни знаци.

Крайно време беше някой да реагира на тия камери капани и печатница за пари! Единствения ефект от тях е че шофьорите се паникират като ги видят и може наистина да стане катастрофа тогава!

Мдам.. опасно си е като караш със 160 изведнъж да ти изникне някакъв нагъл знак за камера... Не стига, че има разни други леваци, дето карат със разрешената скорост, ами и за камери да мислиш! Скапана държава, готин народ, това е...

Дирчо....който и да си...79.9999%+1

В някой бели държави - като Германия нон стоп дебнат и глобавят за 5 км над ограничението. А такова нещо като неплащане на глоби не съществува. А такива като теб, дето камерите им пречат - да ядат дървото с глоби

Във въпросната бяла държава има магистрали, на които няма ограничение на скоростта.

Те точно в Германия не съм виждал нашенски простотии - нелепи ограничения. "Магистрала със светофар", "Междуградски път с пешеходна пътека", "Бабуна на пътя", "Междуградски път със знак СТОП", "Знак в или дори след кръстовището". Всичко това е патент на България. Пътя за коли е за коли, Кръстовищата са планирани така че да се включиш дори без да намаляваш, знаците те водят от километри. Безопастността е процес който трябва да се планира, и управлява всичко друго е бездействие с власт.

и как ще намалиш жертвите, като тарикатите се оправят с "черпене", а пътищата са толко зле, че и с не превидшена скорост може да се пребиеш??? Каква превишена скорост, повечето жертви са при неправилно изпреварване, какви камери ще го спрат тва!?!? Идиоти прости! Само искат да дерат кожи и да крадат още. тия , които изпреварват и убиват хора, разчитат, че никой никога няма да ги хване, да ги хвнае не им дреме щото "черпят" , дори и книжката да им вземат и всичко пак карат - щото ше почерпят! ЖЕРТВИТЕ НА ПЪТЯ СЕ НАМАЛЯВАТ КАТО СЕ ПРЕБОРИ КОРУПЦИЯТА, НЕ С КАМЕРИ, ТИКВО!

Всъщност статистиката на КАТ говори, че по-голямата част от ПТП се причиняват от нетарикати. Над 50% от ПТП с жертви са поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението. Примерно нЕкоя леля си жули с 90 на хлъзгав мокър път, изпуска завоя и се нацепва в някое дърво. Ограничението е 90 за сухо, от КАТ ви обясняват да го спазвате, а съобразяването на скоростта с обстановката кучета я яли. И така. вЕрвайте си, че джигитите и пияните са виновни, цъкайте минуси, вярвайте на КАТ, но не и на статистиката им.