Братовчеди, зетьове, кумове. А другите ”наши хора”?

Най-сетне опозиция, журналисти и гражданско общество напипаха слабото място на ГЕРБ: оплитането на роднинство и власт.

Обратно в новината

Коментари - Братовчеди, зетьове, кумове. А другите ”наши хора”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ си е отроче на БКП, както повечето партии на прехода. Това че половината партия са ченгета само го доказва. Затова не е чудно че шуро-баджанащината не си е отишла и си е вечно на мода. Един ще си отиде друг ще го замести. Лустрацията можеше да промени донякъде положението, но уви, същите не я допуснаха.

Нищо ново под "слънцето" на ГЕРБ! Да си припомним ли чия дъщеря беше Калинка-та, чия беше 'препоръката" за министърката на здравеопазването дето я "забърсаха" на кръстовище до Велико Търново, за изчадието Дянков, на когото еврокомисаря Кристалинка някак си се падаше леля и т.н. и т.н. Навързани като свински черва в безкраен ред. Уви!

ГЕРБ са просто едни добри ученици на БКП/БСП, така че мълчете вие от ляво, защото по-големи крадци и измамници от вас НЯМА!

Нещо бъркате посоките-никога не съм споделял "леви" идеи. Не ме интересува кой на кого е ученик, но е очевадно, че се назначават плиткоумни министри.

Син и дъщеря на бивш министър от правителството на Орешарски, купили ТЕЦ-Варна... ама какви връзки, каква курупция, моля ви се, всичко е чисто, та чак прозрачно...червените ескадрони купуват ли купуват за нашасметка.

Освен родството по права (и не) линия има и създаване на много близки, дори определено по-близки и от родствените отношения в крачка в живота на всеки човек, например при любовниците. И какво правиме тогава, особено когато и ако връзката е скрита? Някой интересува ли се от това, контролира ли го, разследва ли го? Ами баджанаците, онези, които са оправяли една и съща хубавица например, тях как ги третираме:) Например. За тъщите разбрахме - тях ги броиме при защита, при оправдаване на имоти например, както и кумовете, но при обвинения масово отпадат за оправдаващите се политици и управници к аверите им. Нали и те трябвало нещо да правят за да се изхранват!

Забравих ме вицовете от време оно... "Човек на моя човек....", сега е същото. Просто нищо не се е променило. Само да попитам - какво стана с Красимир Премянов? "КРИС" ? КОЙто ни хване той ни е..бе.

Сега партията ще назначи шефа на комисията за борба с корупцията и ще реши въпроса с назначенията. За да няма корупция ще назначава са ми наши хора чрез конкурси, като определя кой е по наш ?

Сега партията ще назначи шефа на комисията за борба с корупцията и ще реши въпроса с назначенията. За да няма корупция ще назначава са ми наши хора.

От 1944 година близо половин век ком. върхушка много държеше и налагаше представата, че целият български народ много ги обича и им е признателен, въпреки терора, измамите, лъжите, кражбите, насилието и убийствата, въпреки предателството на националните ни интереси и суверенитет на чужда държава - СССР! Което си е (бе) живо садо-мазно, Долна порнография. След преврата. който тези конспиративно си организираха, за да запазят властта си и откраднатото, и най-вече да останат ненаказани за безбройните си безобразия, издевателства и престъпления, от 1989 год. насам, след като бе вече пределно ясно какви са истинските чувства на народа към руското робство и диктатурата им, основният стремеж на тези постоянно е АКО ПОВЕЧЕ НЕ МОГАТ да представят, култивират и поддържат мита колко много българите ги обичали и уважавали, вкл. за кадърността и посветеността им за благото на хората и пр. опашати лъжи, тези се борят ПОНЕ ХОРАТА ДА НЕ ГИ (НА)МРАЗЯТ за безбройните им престъпления, лъжи, конспирации, кражби и корупция, и да не бъдат изобличени и изправени пред истински съд, а не техния, жалка имитация! И именно точно тук е (бе) голямата задача на останалите партии, плод на генно-политическото им инженерство, вкл. на ГРРБ! А именно - каквото и да става ТЕ ДА ОСТАНАТ НЕНАКАЗАНИ, извън затвора! Което е много лош пример и послание за хората и руши държавата и институциите, живота в България! Така че истинската дилема е не да се дърляме тези ли да се изобличават или онези, тези ли са (по-) добри или онези, не е ИЛИ-ИЛИ, а И, защото в крайна сметка всички са в кюпа, всички в един цирк играят, просто отредените им от кукловодите им роли и репертоар са различни а дърлянето им е за отвличане на вниманието и замазване на очите и доошашавяване на матряла. Това е!

+++++++++++

Златева отвърна на Арнаудова! Проговори за гръмовните разкрития, свързани със срещите й с Борисов и призна, че... София, България 31 Окт. 2017, 17:15 След като по-рано днес говорителката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Севделина Арнаудова излезе с гръмовно разкритие за Деница Златева, сега заместник-председателката на НС на БСП реши да разкрие своята позиция за случилото се. Като ресорен вицепремиер по председателството бях поканена на разговор от г-н Борисов в централата на ГЕРБ, на който предоставих цялата информация по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС, споделя Златева в позицията си, разпространена до медиите. На втората среща му отказах да бъда част от настоящия кабинет. Двете срещи никога не са били тайна и за тях съм информирала Изпълнителното бюро на НС на БСП, уверява Златева.

Цели кланове, Живкови, Станишеви, Велчеви, Джурови, Бокови, Кючукови, Балеви и т.н наши червени другари ни управляват вече над 70 години. И се множат и се възпроизвеждат като хлебарки. Деца, внуци, снахи, зетьове, баджанаци... Да живее БКП! Няма да предадем властта без кръв... Нали така, другари!!!

БСП няма да пишат и преследват роднините, баджанаците, зетьовете в собствената си партия, това е пределно ясно, ако има епизодични изключения, те ще са само за саморазправа и потвърждават правилото. ТЕЗИ от ГЕРБ трябва да го направят, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ТЕ ТАКА СЕ ПОЯВИХА В ПОЛИТИКАТА и ВЛАСТТА, така спечелиха доверието и подкрепата на хората, с обещания и клетви, че ще разследват и накажат, и оповестят крадците, измсмниците, корумпираните и престъпниците в Тройната коалиция и партиите й, тоест в БСП и ДПС (и НДСВ). Въпросът е защо не го направиха и не го правят, след като цялата власт и всички власти са в тях, вкл. прокуратурата и ВСС - Цацаров бе наложен от Борисов к Цацаров с големи суперлативи и обещания!

Именно затова умните глави на тези от години опитват да разлагат морала на хората, повтаряйки тезата, че законът НЕ трябва непременно да е в унисон с морала (и не говоря за морала в тесния смисъл на думата). Дори гледах със собствените си очи (гледах и не вярвах на ... ушите си:) й как мастит и уважаван правист и експерт разпалено твърдеше по националната телевизия, че ... ПРАВОТО, законът и правораздаването НЕ ТРЯБВАЛО НЕПРЕМЕННО ДА СА СПРАВЕДЛИВИ!?!?!! Точно така, съвсем умишлено, последователно и постоянно, на принципа на индианската капка ТЕЗИ ОШАШАВИХА, ОБЕЗВЕРИХА и ДЕМОРАЛИЗИРАХА българския народ, и то съвсем съзнателно и умишлено чрез перекендетста, троловете си, клакьорите, медиите им - парцали и експертите им капии!

Разбира се ,че партийни и роднински назначения има и при БСП и при ДПС,но ГЕРБ надмина всички заедно по нагло назначение в държавния сектор.В частния сектор никой няма да търпи калинките да не работят и да получават заплати.

Когато едно действие е законно,но не е морално означава, че има проблем със закона че там нещо не е наред.

Кога ще започнете да пишете и за "Братовчеди, зетьове, кумове" на "вашите хора" от БСП? Май ви плащат само да плюете по ГЕРБ? Иначе големи борци за права и свободи се пишете! ЙОНЧЕВА КОГА ЩЕ РАЗСЛЕДВА ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА В БКП? Най-личната косвена роднинска връзка е между народната представителка от Велико Търново Мариана Бояджиева и вечно силния в БСП Бойко Великов. Бояджиева е кума на по-малкия брат на Бойко Великов Валентин. Самият Валентин пък наследи на партийния пост своята майка в качеството й на секретар на основната партийна организация на БСП на Самоводската чаршия в старата столица. Друг любопитен пример за семейната приемственост в червената партия е свързан с най-голямата ОПО извън Велико Търново Килифарево. Партиен секретар там е Веселина Стойчева. Синът й Михаил Стойчев пък е член на Изпълнителното бюро на Общинския партиен съвет във Велико Търново ЙОНЧЕВА КОГА ЩЕ РАЗСЛЕДВА ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА В БКП? Виктория Керчева, която е председател на БСП Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на кмета Нина Ставрева БСП. Братът на Керчева е станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна. Друга роднина на Ставрева, която е била хигиенистка в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост.

Алоуу, шуробаджанака, успокой топката малко. БСП отдавна не е на власт. Сега на власт е ГЕРБ на чело с Бойко, "да се свети името му". Като дойдат на власт БСП, тогава можем да им търсим сметка за това което правят, а не сега, че можело и те да са като ГЕРБ на чело с Бойко, "да се свети името му". Аре легай и да не забравиш хапчетата.

А БЕ ЗАЩО БЕ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ НА СТАИИ НЯМА НИТО ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ЗА БРАТОВЧЕДИТЕ, ЗЕТЬОВЕТЕ и КУМОВЕТЕ НА БКП/БСП БЕ? ЗАЩОТО СА "НАШИ ХОРА" ЛИ МЕХМЕДОВА ГЕЙТ По време на правителството Орешарски на БСП дъщеря на местен ДПС-лидер стана ръководител на съдиите по вписвания в най-големия и най-натоварен съд в страната - Софийския районен съд. Садифе Мехмедова (дъщеря на на областният координатор на ДПС в Търговище Хамди Илиязов) е била избрана измежду 21 други магистрати, сред които тя е една от малкото съдии с най-малък стаж. ТОДОРОВА ГЕЙТ Румяна Тодорова- Бивш шеф на Здравната каса отново заставa начело на фонда по време на БСП правителството Орешарски. Тодорова e СЕСТРА на Илияна Йотова от БСП. ЗЛАТАНОВА ГЕЙТ Зинаида Златанова, министър на правосъдието в правителството на БСП Орешарски, е била съдружничка с Моника Йосифова-Станишева във фирма, която е спечелила от министерството на държавната администрация обществена поръчка за 1 милион лева. АНАНИЕВА ГЕЙТ Премиерът на БСП Орешарски е назначил за зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ана Ананиева. Тя е дъщеря на бившия вицепремиер в правителствата на Андрей Луканов, ексшеф на ПГ на БСП и бивш зам.-председател на парламента Нора Ананиева. ИБРЯМОВ ГЕЙТ Джейхан Ибрямов- масажиста на Доган- е назначен за заместник-министър на инвестиционното проектиране със заповед на премиера на БСП Орешарски, съобщиха от правителствената пресслужба. Женен е за дългогодишната секретарка на почетния председател на движението Ахмед Доган Биршен Абазов ГЕЙТ Бюрхан Абазов е БРАТ на шефката на ДПС в Русе - Ферихан Ахмедова, е назначен от премиера на БСП Орешарски за заместник министър на земеделието. Той беше на същия пост по време на тройната коалиция. През 2008 г. e поиска на оставката на Абазов заради крупни злоупотреби при възлагането на обществени поръчки; отклоняване на средства

Сега е момента ГЕРБ да направят голяяяма чистка в държавната администрация! Така хем ще намалим силно корупцията ,хем ще съкратим всичката комунистическа паплач на сладки административни столове. Защото ако има корупция,тя е генерирана от комунисти в държавната администрация. СЪКРАЩАВАЙ г-н Борисов,много е дълъг списъка на некадърни комунисти в държавата !

Ха, ха! Откога не си ходил на доктор? На всички нива в министерства и ведомства, в държавната и общинска администрация седят верните на ГЕРБ кадри. Това са ценните "калинки", ударният отряд на ГЕРБ за печелене на избори! Какви кадри на БСП, какви комунисти са те патили? Ти в кой свят живееш? Много отдавна навсякъде са кадри на ГЕРБ. Когато служебното правителство, съвсем законно смени някои от тия кадри, се вдигна рев до бога!

Всяка сериозна и устойчива мафия има много ясно изразена, отчетлива ЙЕРАРХИЯ и СУБОРДИНАЦИЯ по вертикалата на структурата й - от най-готното ниво - върха на пирамидата, до най-долните оперативни и изпълнителни нива. На най-горните нива имаме хора, които обикновено не са непременно (преки) роднини, а приятели и съмишленици, но се възприемат като семейство, като ФАМИЛИЯТА! И те често са в много по-тесни връзки и свързаност ДОРИ И ОТ СЕМЕЙНИТЕ! Надолу по вертикалата и хоризонталата стоят близки, доверени хора, които могат и да са, и да не са в роднински връзки, но обикновено човек разчита за важните неща на хора с необходимите качества и амбиции (и минало), като най-напред започва преценката си с хора, които добре познава - близки, роднини, приятели, обкръжение...Доколкото стабилността на една структура, на тази пирамида се определя и от основата, колкото по-голяма и здрава е (фамилията), толкова по-стабилна и жизнена е структурата. Това важи и за всяка диктатура, независимо дали е призната, откровена и открита, или скрита и отричана (закона за омертата), затова по-широката социална основа на съпричастни и облагодетелствани по някакъв начин лица, групи и прослойки, на посветени е много важна от изключително, жизнено, критично голямо значение за цялата структура (Статуквото). Затова непотизмът и шуробаджанащината, (защитата до дупка на) нашите хора е толкова важно - защитавайки тях се защитава структурата, системата, СЕБЕ СИ и ФАМИЛИЯТА, която си има свои закони и те доминират над обявените!

Да. Но е неизбежно, когато властта е несменяема. И това важи с особена сила и за местната власт.

Това не е слабо място само на ГЕРБ. Всички партии - БСП, ДПС, Патриоти, Атака и т.н. във всички до една се става член само за да се краде и усвоява.

Всъщност примерите с този проф. Петров и Делян Добрев са важни и интересни, защото са много показателни и разкриват важни закономерности. Забележете - и двамата са широко възприемани досега като ПОЧТЕНИ хора и ЧЕСТНИ професионалисти, така пламенно и всеотдайно ги представят и защитават колегите им от ГЕРБ, и те го правят И защото наистина го мислят и вярват, поне повечето от тях! И знаете ли какво? Те наистина са такива, с едно малко уточнение - за БЪЛГАРСКИТЕ стандарти, за широко установените от социализма и постсоциализма морални и етични норми и обществени възприятия. На мен лично Делян Добрев ми бе симпатичен - улегнал, възпитан, прави впечатление на сериозен и свестен, на почтен и скромен мъж, което е голяма рядкост при политици и управници. И тук стигам до важното - помислете що за чудовищна система сме (са) създали, където дори и свестните и почтени хора са принудени да се корумпират (за да си кръстен, един от нас,...), и те, понеже са такива и достатъчно умни правят САМО ЕДИНИЧНИ удари, най-вече с подставени лица, които в България НЕ СЕ БРОЯТ! Забележете - ГЕРБ и Цветанов ни убеждават пламенно и убедено, ме те нищо лошо не били направили, че може и да не било морално, но било ... ЗАКОННО!!! Е как ще е законно, когато професорът е дал договор на негов близък с фирма БЕЗ ДАНЪЧНА РЕГИСТРАЦИЯ, след като това е ЗАКОННО изрично изискване?!?!? Например!

Щом е така предлагам бойкот,на следващи избори когато и да са те никой да не се яви на тях,така ще покажем че нежелаем сегашната политическа класа

Роднините, зетьовете и кумовете ще си изберат управляващи с абсолютно мнозинство. Иначе подкрепям! Трябва да има минимален праг за парламентарни, президентски и кметски избори. Под този праг - вотът е невалиден, избраните - нелегитимни.

Това е една наистина много добра статия по една много важна и особено наболяла тема - непотизмът! И поздравления на Директор-а за нея. Тази тема и това явление са толкова важни, този проблем е толкова голям и сериозен с деструктивността и ерозията на обществото, морала, икономиката, живота и изобщо човешките взаимоотношения и се оказа особено опасен с устойчивостта си вБългария, където намери прекрасна почва и условия за разцвет. Всъщност ако опитаме да погледнем по-голямата, общата, панорамната картина ГЕРБ изобщо не е пионер или новатор в тази област - шуробаджанащината! И доколкото той, ГЕРБ е (бе) също плод на поредното генно-политическото инженерство на всеизвестна група лица и кръгове зад ръководството на БСП, както други като ДПС, НДСВ,..., тя естествено прие и доста от традициите на БСП-ръководствата и българската политика, разбира се осъвременени и пречупени, съобразени с новите условия и реалности и съобразно поставените цели, намерения и интереси. Така например най-десните в България - ръководството на БСП и олигарсите им, заедно с цялата партия се представят за леви, и то традционни леви, докато за ГЕРБ бе предвидено преди появата му да заеме дясното пространство, с цел да бъде зает и контролиран целия политически спектър и да бъде унищожавано, приобщавано, неутрализирано, поглъщано или в краен случай компроментирано всичко независимо и автентично още при появата му. Всички помним кои деляха хората на наши к ваши в зависимост от отношението м към чл.1-ви на Ком. Конституция, кои наричаха някои българи БИВШИ ХЗоРА!?!?, кои бълваха заслужили борци против фашизма и капитализма с привилегиите им! Това е важно за всяка диктатура - да създава и разширява БАЗАТА СИ!

Как да да изпълниш "Американската" си мечта", ако нямаш вуйчо милионер. Ами с далавера. И вече имаш BMV, вила , няколко любовници. Ядеш в скъпи ресторанти. Ходиш на Сейшелите и т.н. Това е моралът на консервативният Запад, който ни пробутват политиците през последните години. Това че ние сме богати, не ни пипай богатството, а ако си инициативен и не си мързелив можеш да станеш и ти богат. Само че тази притча е на хиляда години и не кореспондира с пренаселения свят, губещата си ресурсите Земя и правото на достоен живот на всеки човек. Добре е , че споменът за колониализма и социализма още е жив и умните хора сочат бъдещето на човечеството като социализъм. Не Комунизъм, както ни заблуждават антикомунистите.

Социализмът другари, е едно недоносче. Снишаване, снишаване, снишаване...

Глупости,роднинството,приятелството и др.го е имало винаги в политиката, най много при БСП и преди промените и сега,да не говорим за др.държави особено в Америка,цели родове управляват до 9 коляно и наследяват постове,не че го лансирам само казвам че го има ,а ние както сме малка държава няма как да няма.Въпросът е не за роднините , това че като е роднина или приятел да не ни ограбва държавата а да си изпълнява съвестно работата и да спазва закона ,там е болното място на властимащите които и да са те от ГЕРБ,БСП,ОП и т.н.

АЛЕКСАНДЪР АНДРЕЕВ - ШЕФ НА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ БЪЛГАРСКАТА СЕКЦИЯ ... ДЪЩЕРЯ МУ МИНА АНДРЕЕВА ГОВОРИТЕЛКА НА ВУЙНА СТАЛИНКА И СЕГА ГОВОРИТЕЛКА НА ЮНКЕРА :)))) ... ЕДИН ВИД - ТОЙ ПОП НА ДЕМОКРАЦИЯТА , А ДЪЩЕРЯ МУ ГРЕШНИЦА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ В АМСТЕРДАМ :)) .... ХУБАВО ГОВОРИТЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ , АМА НЕ СТЕ ВИЕ ТИЯ ДЕТО ТРЯБВА ДА НИ УЧАТ НА МОРАЛ :))) ...

Какво му се чудите?Повече от ясно е,че ГРОП е типична мафиотска и криминална структура и всеки ден го доказват.

Тиквата върна държавата 50 години назад, Доказателства: 1. Преди него бяхме преди румънците по всички показатерли, сега сме мног зад тях. 2. Т. Живков угждаше на СССР и децата си, които бяха само две, а от СССР цицаше здраво , докато им угаждаше- нефт без пари, ре-експорт на бензин и нафта , заемчета и т.н. 3.Тиквата угажда на американците , но не взема нищо от тях, а осен това угажда на кукловодите си, които ни го натресоха, а те са много повече от децата на Т.Живко и искат мног повече- магистралка, заводче, хотелче, длъжност в Брюксел . Тоя тъп човек уби творческия подход навсялъде , където е барнал с мазните си пръсти. Краят на ГЕРБ се вижда, но за съжаление вече сме доста под дъното и продължаваме да копаем

Глупак

Кажи, г-н Малко Тикве, ти от кои си? От магистраладжийте, от суджуците, от или от Брюкселските калинки?

Мисля че на много българи вече им прави впечатление, че Тиквата все повече заприличва на Тодор Живков! Как точно го прави този номер, не знам, няма рационално обяснение. Но е факт, мисля че много биха се съгласили с мене.

НЯМА НИЩО ОБЩО С НЕГО!!!Какво остави БАЙ ТОЩО ЗА СТРАНАТА и КАКВО ВЗЕ ЗА СЕБЕ СИ???// А Б.Б.?

Някога (преди 89 год.) работех в изчислителния център на едно министерство.Когато човек отвореше ведомствения указател за вътрешните телефонни номера на служителите ...все едно че четеше Форсайтови...Та нищо ново под слънцето,само че тогава ставаше въпрос за назначения,а сега в повечето случаи за пари,даже за много пари!

кервана си върви кучетата лаят .... кинтите падат и келепира върви времето е друго ... ветеро от Драгалевци се смени от Банкя

Така е при всички политически партии, не само при ГЕРБ. Причината е че тези хора отиват да работят в администрацията било то държавна или общинска с една единствена цел да се облагодетелствуват на гърба на данъкоплатеца.

Няма по-естествено за всеки човек е да избягва да контактува, комуникира, работи и прочие с хора които биха могли да му навредят по някакъв начин! НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ОБГРАЖДА С НЕПОЗНАТИ И СЛУЧАЙНИ ХОРА И ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЛОГИЧНО!

Ти знаеш ли дефиницията на непознат, респ. познат човек? Знаеш ли как един човек (ти) става познат? Сещаш ли се? Ами да те светна - КАТО СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ! Близки, роднини, приятели НЕ СА ПОЗНАТИ, те са ... близки, роднини, приятели и затова така се наричат. Ти като говориш за тях на някой какво казваш- не Срещнах вчера брат ми, или братовчеда, или Срещнах вчера един познат, който ми е брат, или братовчед!, а:) Случайно да си се замислял и защо в много фирми и служби непотизмът и шуробаджанащината са забранени и не ги разрешават? И защо близки и роднини работят по света заедно във фирми САМО КОГАТО СА ЧАСТНИ, предимно малък семеен бизнес?

И все пак помислете! Искате да назнаичте някого на работа във вашата фирма и най-естественото нещо е да потърсите ПРЕПОРЪКИ ,или да намерите човек за когото да знаете повече неща! В такъв случай няма по-естествено нещо от това да се назначават познати, близки , че дори и роднини! Мниго близко до ума е да се ТЪРСЯТ ХОРА КОИТО НЯМА ДА ТЕ ПОДВЕДА, ОБЕРАТ, ИЗМАМЯТ, ИЗЛЪЖАТ , НАКЛЕВЕТЯТ И ПРОЧИЕ, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ОТГОВОРНИ НЕЩА;) Мисълта ми е,че границата между корупцията и естественото доверие на близки и познати ,е много тънка.

Ако трябва да си говорим честно, няма нищо лошо в това ако аз съм директор или собственик на фирма да назнача в нея моето дете, племенник или друг роднина. Лошото е, ако този твой човек не работи. Ако фирмата е моя, тоест ако съм собственик и давам заплати от моя джоб, няма да търпя такъв роднина, ако ще да ми е еднояйчен близнак! А ако имам свое дете, ще му давам пари доколкото мога, независимо дали работи или не. Но ако ще работи - трябва да работи. Ако не работи - напуска! Защото иначе вместо да бъде полезен за фирмата и да допринася за нея, той прави точно обратното - съсипва я и я води до фалит. Това последното е в случай, че си директор, но фирмата не е твоя. Примери за това в България колкото искаш - имам лични наблюдения! Другото опасно нещо е конфликтът на интереси, както е модерно сега да се казва. За това - още повече примери! Например, аз съм студент, а татко професор, при който се явявам на изпит. И ми пише 6+! Без да уча! Това го казвам като най-елементарен пример (а не действителна ситуация), за да стане максимално ясно за какво си говорим! Да разчиташ на това че баща ти примерно е съвестен (строг но справедлив) и ще те изпитва както е редно, не може да е сериозно мислене.

фима е едно а държавата е друго не смесвай нещата

Ами ей заради тези прозрения засегнатите бай-ганювци убиха автора - Алеко Константинов. Не понесоха срама ...;)

Браво! Точно така! Никъв комунизъм и комунисти не са ни виновни....винаги сме си били такива!!! Още преди Маркс да се роди!

Е .... И ?

Е па и азе това мисля

Роднина - милиционер - роднина - милиционер - роднина - милиционер - роднина...

Голямо объркване цари тука. Комуниситите били виновни и ала бала. Аз съм живял и занимавал със Сърбия/Гърция и Кипър. Мога да ви кажа че там нещата работят по същият начин, ако никога не са били комунисти. Проблема е другаде...в манталитета на хората по Балканите и това няма НИЩО ОБЩО с комунизма.

Сърбия е бивша соц. държава! В Гърция и Кипър комунизма е повече от всякъде другаде, имам предвид манталитета на хората там и това, че там имаше социализъм ,след което дойде хунтата на военните! Тези са свикнали само да им се дават неща даром . Така ,че примера с тези държави не е подходящ!

Е това ако не е поръчково, здраве му кажи. Да бяха само ГЕРБ, с мед да ги намажеш. Ма за другите нищо не се казва.

Я, ти да видиш! Учудващо прозорлива статия, промъкнала се през цедката на дезинформационният мастодонт Дойче Веле! Направо не е за вярване... Без майтап! ;-)

А за една телевизия където са най-много с фамилия Ризови кога ще напишете ?

спрат ли еврофондовете, ще ни изкарат от ЕС, защото хорат са глупави и ще ги излъжат с безплатно образования и здравеопазване и дтуги такива и ще ги натикат пак зад решетките

май някъде стана дума, че си 1 олигофренче.

Това е политиката на Герб. Назначават се некадърни министри, които се дънят постоянно и се сменят често, дали ще е на здравеопазване, образование и др. Какво ли остава на по - ниско ниво. Прави ми впечатление, че по- голяма часто от назначените от Герб лица на ръкоодни постове са с голямо самочувствие без покритие. Можещите и кадърни са натикани в ъгъла и не се обаждат, защото ще бъдат уволнени и трудно ще намерят работа. Това е политиката на тези управници.

Комунизмът бил допуснал до върховете децата на Живков. Колко е различно това от ситуацията в краваристан, където президенти и главни прокурори стават синовете, братята и жените на бивши президенти...