Какво означава думата, с която Ким обиди Тръмп

Какво означава думата "dotard", с която севернокорейският лидер Ким Чен-ун обиди Доналд Тръмп?

Обратно в новината

Коментари - Какво означава думата, с която Ким обиди Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ким никак не е далеч от истината. Изказването му не е обида,а комплимент.

Кимчо ги ракости! Те не знаят думи от класиката си. Толкова са тъпи! И няма как да не са като са сбирщайн от всички отрепки на света! И имат наглостта да диктуват как да живеят другите! Като си помисля колко много родни елементи са поклонници на САЩ, лошо ми става!

същата дума ким щеше да употреби и за килърито,която сега е щастлива,че е изгубила изборите .

Като чете коментарите , човек остава с убеждението ,че България е заприличала на '' махала'' от четири фамилии ,които се карат помежду си ! Едните са роднини на Путин , другите на Тръмп,Ким и ГЕРБ !!!!

Това дете чудо завърши в Швейцария Колеж и Университет , знае 4 европейски езика и Китайски ! Не го подценявайте , Буш -старши го излъга че ще помага на Корея и САЩ станаха врагове за тях !

Еййй,да бе! Наистина записаните комунисти преди 10.11.89 г. бяха 1 милион ! представяте ли си, 1 милион некадърници,предатели на народа си,мързеливци,нискочели слабоумници....абе,комунисти!!! И сега се чудим защо сме най-бедни! Ами,заради тази пасмина комунистически кърлежи. Изсмукаха кръвчицата ни!

А ти що пишеш от комунистически компютър, произведен в комунистически Китай, с руски суровини ?

Мозъка са ти изсмукали, тъпанарино---ама не комунистите, а пичите ти въшки! Глупак!

Неси прав! Комунягите бяха някъде към 1 100 000. Но много бързо намаляха! Просто някъде към половин милион станаха СДС-ари и ДПС-ари. И най-вече гражданите живеещи в София, защото тяхното знаме е келепира!

Браво пич Ким Чен-Ун ! Умно момче не е като нашите Тикви и Плювни !

В тая квадратна глава явна няма мозък!

А в твоята Тиквени семки ?

Добре е да понаучите нещо за С. Корея преди да седнете да пишете. Някои писал че нямали данъци: Преди години в С Корея земята е национализирана, (иззета от 10-тина фамилии) и след това раздадена на тези които живеят на село. Те я обработват на частни начала! Плащат данък 30% от добива. От заводите които са на територията на С Корея 40% са частна собственност, предимно Китайски, по малко Ю Корейски. Те също плащат данък. И помежду другото тяхната продукция е по-евтина (а може би и по-качественна) от "оригиналната" Китайска. Освен текстил произвеждат и колосални количества битова електроника която се изнася през Китай. Пазарувайки от АлиЕкспрес почти е сигурно че ще получите С Корейска стока!

Няма безплатен обяд. Ако държавата ти прибира всичко, дава ти няколко кинти колкото до не умреш от глад, какви данъци да ти събира ? А, между другото Ким на същия порцион както народа си ли е ?

А ти махаш ли суджуци без пари? И ситуацията, както я описваш, много наподобява на ситуацията в България, като тук изключвам София и келепирджиите от ГЕРБ!

Аве , ЗАЩО никъде не се отбелязва , че в КНДР изобщо НЯМА ДАНЪЦИ ??? Да ! Съвсем сериозно ! Още в средата на 70-те години , Ким Ир Сен ЗАБРАНЯВА данъците в КНДР и с това напълно опровергава Бенджамин Франклин ! Според последния , видите ли на този свят имало ДВЕ неизбежни неща - смъртта и данъците ! Колко удобно за тия които събират данъци , не мислите ли ? И овцете и краварите верват ли верват ! И ПЛАЩАТ като попове ! Между другото - жилищата в КНДР са БЕЗПЛАТНИ ... А северно Корейската народна банка Е ЕДИНСТВЕНАТА в света , която НЕ Е подвласна на клановете Ротшилд и Рокфелер ! Сега разбирате ли , защо КНДР станаха лоши ? Май НЕ Е само заради ракетите ...

Ама и заплатите са им безплатни. По 5 пъти на ден вият сирени за да си изядеш купичката ориз, която ти дават, дрехите са безплатни и еднакви, военните униформи, къщите, телевизията всичко. Сигурно и ги ш*бат безплатно. Така, че бързай да хванеш самолета с еднопосочен билет

Ех, кога ще ги стигнем севернокорейците.

Пакетирай си кравата и бегом при лудия кореец. На прост човек в България, няма да се забележи липсата.

Отивай да живееш в северна корея и да ядеш плъхове

Данъците са функция на свободните хора. Робите данъци не плащат.

Колко е прав Ким,Дименция почна да гони Тръмп

Деменция Ице, или и ти си "дотард".

Тия американски говеда са толкова неграмотни, че и собствения си език не знаят. Но да не се притесняват, той Ким Чен ще ги оправи и на английски ще ги научи.

Те не говорят английски а извратения му и опошлен вариант, наречен от тях самите америкЪн инглиш. Добре, че не са взели решение да направят немския официален език в САЩ, представям си как щеше да звучи от устата на негър езикът на Гьоте.

защо ли комунистите пращат децата си в америка а не в сев. корея..като толкова ги защитават.

Във всеки случай не заради изкуфелия Тръмп. И САЩ вече съвсем не са това , което са били преди 20 и повече години.

Вместо да цъкате минусчета по нареждане, опровергайте казаното - или не ви стиска! Мижитурки червени!

Това не е вярно, даже латиното бяга от щатите.

Путин и Ким са пътници... и край. Сев. Корея обаче ще се оправи, докато Русия за съжаления няма Южна Русия и няма да се оправи. тъпо.

Всички малоумници платени в този форум, които подкрепят оня с биволското лайно на главата в конските вагони и при него в Северна Корея да си поживеят там

Ама вие комсомолските активисти сте все така убедени и страшни бе.

Всички малоумници платени в този форум, които подкрепят оня с латексова боя на главата в дървените лодки и при него в Съединените Щати да си поживеят там

Нищо не се разбира от изстраданото ти писание. Чия прическа не харесваш и наричаш 'биволско лайно", защото и на двамата прическите са кофти. И тупето на Тръмп (как с толкова пари не си е направил по-добро, чудно, дори и това на Б. Михайлов е по-добро) и прическата а,ла Поли Генова на корееца, която между другото носят и наши евро депутати от Герб, като някой си Новаков, който явно е симпатизант на Ким.

Кореец използва английски думи, които самите американци не знаят. Смятай.

наистина както казва сергей лавров за тях, че спора между тромпето и ким като между децата в детска градина.

Тези двамата идиоти си приличат в мегаломанията, различават се във възрастта, но задружно могат да доведат света до апокалипсис.

преди ВСВ полша бе страната, която услужливо слугуваше на мераците на евреи, англичани, руснаци, непрестанно нападаше германия, а с немското население - в състава на полша се отнасяше зверски. Резултата го знаеме - на слугинята полша и отнеха половината територия (за компенсация и придадоха чисто немски земи -за колко време господ знае. много полски градове бяха сринати до основи, а полско население беше избивано и от двата противникови лагера... ПО СЪЩИТЕ СТЪПКИ ВЪРВИ И СЕВРНА КОРЕА

баф мама му! нема нищо верно, пич. СЕВЕРНА КОРЕА е нещо суперразлично! Китай си я има за своя териториа. У момента САЩ пробват номеръ сас източна европа. Смена на режимес и бази на сащ на китайската граница. Обаче, Китай не е россиа. Не си дава нито тайван, нито тибет, нито хонг конг. Уж сделка, тва, онва, ама враговете на поднебесната са прекарани у сичките им доминиони. Ким може да си лае на воля. Сащ избират между: ТРЕТА СВЕТОВНА ТЕРМОЯДРЕНА ВОЙНА или бездействие и подигравки в лицето. Опциата ирак, либиа, гранада.....НЕ СЪЩЕСТВУВА. ЕНО НАПАДЕНИЕ ОТ САЩ НЕЗАБАВНО ШЕ ПРЕДИЗВИКА ЛЕТЕЖ НА АТОМНИ БОМБИ НАД ЗЕМЯТА. В МНОГО ПОСОКИ.

Добро прасе, добро прасе! Да папкаш ей, да папкаш, че коледа наближава с дядо Колю.

що ми се струва,че след третата световна може да хванем правилната посока ?

До "Зрител" ТРОМБОЦИТА нищо не казва, бля,бля,бля ДРИС,ДРИС,бля, Дрис и така 40 минути.

ако кимчо владееше нашия чудесен език ,вместо "dotard",щеше да нарече тръмпито "тиква" . и светът можеше да се радва на бостана ...аве,няма ли кой да го научи малко български език това иначе умно момче ?

Това,което виждам е,че "великият" комунист Ким чете от лист глупостите си.Той,като всички комунисти, дори глупост не може да запомни и затова чете от лист. За разлика от него Тръмп спокойно си приказва каквото има да каже! Е,кой е по-склерозирал?

Дами и г-да, и вся остальная... Малко по-сериозно! Този на снимката може да буди само съжаление и нищо друго. Човек дори не може да му се разсърди, а единствено да съжалява корейците, принудени да пригласят на този палячо. Думата dotard e архаичен англ. и не се среща в употреба в съвременния англ. език. Втората част "tard" с частицата "re" образува дума retard, която означава забавям, спъвам, преча. А като прилагателно "retarded", означава човек (обикновено за дете) със забавено умствено развитие.

They hate us cause they ain't us , направо почвам да се чуствам уморен(tired) като гледам тъпата физиономия на жълтуркото, иначе горещо ти препоръчвам да гледаш комичния игрален филм: The Interview / Убийствено интервю 2014 линк:link/filmi/ekshani/4158-the-interview-ubiystveno-intervyu-2014.html

А ве дрУгар, думата ритардер означава моторна спирачка ва амер тежки тракове. На Питърбил 900 к.с.има ритардери и като се включат, камионът издава звук на ревящ бизон. Затова е забранено използването близо до населени места и има глоба $100. А хендикейп се използва в Амер за умствено изостанал , А Брокд - финансово изостанал -направо спрял ,скъсал джоба. А Бъм - битник-човек ходеща тоалетна.

цървул, треба забранат на отрепки като теб да обикалят по света и да се прават на интересни, баща ти текезесара така ли е правил когато похотливата ти майка с трепет се е отдавала на циганите в стопанството

Мистър тръмп, а ти можеш ли ------с гол гъз ---таралеж да убодеш?:)))))))))

... вече го направи...

Тия малоумни американци кога са знаели нещо за езика, който позорят. Отрепки неграмотни. Добре, че е лудия Гагарин да ги учи на нови английски думи на 5 века. 100000 пъти я търсили в и интернет. Нещастници

Все пак в много американски университети се влиза само с изпит (тест) по собствения им език (ToeFl, SAT)

Много мъжеложци тук се възхищават да дебелото олигофренче, бивш баскетболист. Думата мъжеложец е от първата половина на миналото хилядолетие. Проверете си я сами...

Кажи точната дума ! Просто комунисти . Или по-точно : прости комунисти .

НЕ успорвам ,Ващата ''начетеност'' ,но на фона на растящата НЕграмотност в България , не бих се ровил да търся думи отпреди хилядолетие и половина !!! Нека да НЕ превръщаме дискусията в ''битка'' за това кой знае повече чужди езици , или архаични думи !!! Тези познания са излишни , на фона на селското и просташко поведение на днешните ''политици '' !!!! Споровете м/у световните ''лидери'' , не са кой е по-интелигентен , а за ПАРИ , и това кой има повече пушки !!!!

Следващата ракета ще бъде прихваната и свалена. Който дръпне спусъка ще е агресор. Започне ли се, КНДР ще е история за седмица.

Ето на петима са с минус. Това е доказателство че сайта е окупиран от червени проститутки( мурзилки).

Кви мурзилки бе мойто момиче? Ти в кой век живееш?

И Южна също. И затова нещо не се навиват. Японците - и те не се навиват. Китайците и руснаците - твърдо против. Тръмп - хич не му се иска. Изобщо на никого не му се иска. Затова - лаем. Куче което лае ...

Всички се чудеха , кой ще се опре най-много : Русия , Китай , ЕС , а то я гледай в кой храст бил заека ?! Историята за Давид и Голиат е известна на всички , да не се окаже , че ще имаме възможност да я гледаме още веднъж на живо ?! Е..си и резила , да те хокат на собственният ти език , а да се окаже , че не го разбираш ! Май на Тръмп преди му беше по-лесно : '' Уволнен си '' и толкоз - ама сега май няма да е така !!

мечти на прост цървул от смръдлив чукар с сто човека жители дремещи в кръчмата, я кажи кви животни гледаш, понамирисва ли

Моето не е страшно - Твоето е много по-страшно , че в едно изречение от пет думи , имаш десет грешки !!! Струва си да се замислиш !

Ким ще издуха перуката на слабоумният старец.

надай се к..е на пияна жена

русолюбци разберете, американците стъпиха тука и няма мърдане, Европа сме в сражения и в мир, скоро някой от вас ще увиснете на въжета за държавна измяна, Русия не ни е вече приятелска страна а потенциялен враг, всеки ден умират украински млади герой в битка за свобода, прокарващите руска пропаганда извършват диверсия и подклаждат гражданска война, ще ви избиеме преди да успеете пак да докарате руска окупация

stan_posta@

По-полека с призивите за разправа, че нещо не сте в позиция да се разправяте. На 10.11.89 г. БКП наброяваше 1 милион членове. Сложете членовете на семействата им и смятайте днес колко са тези, дето няма да им се хареса дето ги приказвате. Преценете и собствените си сили, щом като при 50% явяване на избори крайнодесните събират 2% от гласовете ... Та по-така, по-полека ...

Всеки истински българин, първо е българофил а после русофил.

Те тук НЕ ПОЗНА! Сами ще си отидат, като осрани добичета. Дори НЯМА да ги гоним!

ТВА Е СЕВРНОКОРЕЙСКИ САЙТ, МНЕНИЯТА НА ПРОТИВНИЦИТЕ СЕ ТРИЯТ! АЙДЕ, ИЗЛИЗАМ, ВИЕ СЕ ОНОЖДАЙТЕ ТУКА, В ТУИТЪР ТРЪМП ИМА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЛАЙКА, НИЩО НЕ ПРАВИТЕ С ТОЯ МИЖАВ САЙТ И 10 ТРОЛА! ПЪЛЕН ТАШАК СТЕ И СКОРО ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗРИТАНИ ОТ БГ! СБОГОМ!

Нещо не те разбрах. Ти искаш и тук ли Тромпетчо да има десетки милиони лайкове?

по-добре тромпетчо, от колкото онова нещо килъри... добре, че не е тя в тази ситуация, Бог не ни е изоставил...

Не е до старост, перчема цял живот е бил толкова изкуфял.

нещо антиевропейски настроения усещам, терористки фаже... да сигнализираме където трябва, да те профилират така...

20 - 30 годишни младши офицери, вероятно от фамилий с вековни воении традиции ще са тия които застанали зад пулта за упрвление ще натиснат копчетата и сложат край на тази напълно не съвестима с принципите на световната общност, човеоненавистна тирания в Корея, ... от сега се знае даже какви почетни звания и военни отличия ще получат за проявена доблест пред лицето на смърта ...

Не се шашкай. Америка ще се срине и без война с Корея. То за това е тази гюрултия.

ти бил ли си в Щатите бе боклук, това е Света в умален и много по добър варянт в който всички живеят заедно в братство, равентво пред закона и свобода, имаш ли представа колко милиона американци по потекло са от Корея като голяма част от тях служат в армията, ... Съединените щати не само имат светло бъдеще ами ще помогнат и на хората по света да отхвърлят тиранията и да заживеят свободни като истински жители на Вселената и покорители на други планети, Съединените щати са гарант за триумфа на човечеството

айде бе Кимчо! Кога ще набухаш яко европата! затрий я бе Кимчо!

на "кимчо" нищо не му е направила Европата. Виж, САЩ са му направили, много. Примерно, колкото на Виетнам.

Когато е съществувала тази дума, още хората не са били чували за комунизъм. Затова не е имало дума за безочлива нахална дебела комунистическа швайне.

Интересно, че хората с по-малки познания по английски винаги намират по-правилната дума за изразяване на своето мнение.

....Tрамп става за смях пред целия свят ! Kим е класи над него !...замислете се ...езика с които се обраща Tрамп кам Kим и c.кореиците е доста елементареH подхождащ на каубои от някои западнал каубоиски бар някаде в Aмерика ! Tова в никакав случаи не може да баде език на лидера на наи- "напредналата "технически,технологически,военно и т. н. дарjaва в света ! Tа тои се даржи като мутра ...заплашва с унищожение и заличаване на цяла дарjaва от световната карта ,размахва оражiя защото не е искат да му играят по свирката !!! Kим се защитава !...излиза ,че Kим ваобще не е луд ! лудiя в случая изглежда Tрам и то опасно лудiя ! Lavrov пак днес им каза и на двамата да не се дарjaт като деца ...което е повече обидно за Tрамп !

Дори СССР не си позволяваше такава гавра с Фашистка Америка . Това ,което прави Ким е издевателство над поредната сгромолясваща се империя .