Сааб: Правят се заблуждаващи твърдения за ”Грипен”

В последните седмици бяхме свидетели на много грешни и заблуждаващи твърдения, критики и обвинения, разпространени публично.

Обратно в новината

Коментари - Сааб: Правят се заблуждаващи твърдения за ”Грипен” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави са шведите, но проблемът е, че ако има нормален пазар, американците няма да могат да крадат и ще фалират. Не че вече не са фалирали, но съвсем ще се сгромолясат. Да припомня някои силови действия с които американците ни крадат: Американските Марици - три пъти по-скъп ток от нормална ТЕЦ, загуби от поне 6 милиарда, подписано от Костов. Договор с Мариците България да им плаща въглеродните квоти, загуби по 5 милиарда за ТЕЦ, подписано от Трайчо за едната ТЕЦ и Добревчето за другата. Обща загуба от ВЕИтата е 13 милиарда. Голяма част от ВЕИтата са американски през зелената банка на Цветелинка, подписано от кандитат-президента Трайчо. Спиране на АЕЦ Белене и опит да се пробута Уестингхаус, милиарди загуби. Спиране на Южен поток, загуби от милиарди. Да продължавам ли със списъка с който ни ограбват американците от които сме "независими"?

"юрофайтър са с по-ниско качество от грипен" - ама ти сериозно ли ? хахахах

да си купим самолети, докато турците не са се усетили да си купят и те;

Кой ше ги кара? Шафьорето на айроплани са кът. Циганята чекат за скрап. А оня стана президентин. Нема кой.

Абе грешни твърдения, заблуждаващи твърдения, не знам какви си още твърдения, ама знам, че кой к'вото и да говори, става въпрос за пари!

много тъпо същество си, типичен представител на дегенератите дето се въдите в тая кочина през последните години, изтропа тука извън контекса някаква банална повтаряна до втръсване фраза и си въобрзяваш че си изказал мнение по въпроса, ... парите, нещстнико са само средство за постигане на определени цели или блага, но не всичко можеш да си купиш с пари, има нещо което се нарича Етика, отнася се за красивото и коректното в отношенията и е тясно свързана с понятия като съвест гордост и достойнство, неща които ти не можеш да проумееш но за средния европеец са от значение, трябва да има етика в отношения за да не се почувства някой пренебрегнат или огорчен, това е въпрос на чест но ти мизернико ориенталски никога не си се чуствал достатъчно горд или пренебрегнат за да знаеш как боли накърнената чест

Благодаря Ви! Удоволствие е да Ви чета! Обноските Ви са изящни и изискани, възпитанието Ви удивително и безупречно!

всичко,което си написал е вярно,но...в минало време...глобализацията и бясната жажда за пари промениха нещата...

по-точно,за комисиони...

ганьовци, проверете може да е останал и некой Месершмит от войната, ще ви излезе най евтино

Стига с тези изтребители бе идиоти, 70% от бългсрите умират от глад и недоимък, кого ще изтребваме, прецедента е тъпанар и кремълска подлога, а пожарникара е идиот и западна подлога.

айде сиктер бе нещастник, ако ние не можем да си охраняваме вздушното пространтво вече гласат турците да го правят, да летят над главите ни а ние да им плащаме за това

Така е, ама дали е кремълска?! Или ми казвате, че в САЩ не обучават свои агенти, ами кремълски слугувници? Че и два пъти беше на обучение там другарят натовски бесепар!

но ще ни натресат стари Ф16 или ремонтирани Миг29

глей са, това военните пилоти не са като таксиметровите шофьори да карат квато и да бангия дето им дадеш, обучението на един изкусен боен пилот отнема толко много летателни часа че самият той почва да струва милиони и не може да го качиш на разпадаши се тенекии от преди 40, погледни си учебника по Съпротивление на материалите тази част за Умора на материала

само преди броени часове акциите на концерна СААБ поскъпнаха с близо +2%, интересно защо ... link//bors-nliv.svd.se/index.php/detail/index/4608

Радо Шапков беше решил да гушне едни комисионни но Ф16 му мина път Нас Грипен не ни трябва- това е самолет без въоръжение Даже оръдието му е опция , да не говорим за ракетите. Когато потенциални врагове ти са МИГове ти трябва убиец на Мигове - Ф16.

абе цървул, признай си кога се качи за пръв път на самолет, сигурно когато ходи на гурбет да бършеш гъзове в Германия, в кабината на пилотите не пускат противни папагали като теб я поне пробай тоя симулатор на пилотаж, гуглай това - "Prova en Flygsimulator i HD - Upplev en 180-gradig cockpit "

По-скоро ти бършеш гъ.овете на туземните мутроолигарси.

За Ал Бънди ли става дума

Писмото от СААБ трябва да бъде прочетено по сто пъти от нашите политици и дипломати ,а Бойко и министрите му да го наизустят.И дано тогава да забележат финия изказ и изкуството да се водят преговори.Мисля си дали с това писмо не се подиграват на грубите просташки похвати на нашата политическа класа,която вместо папионки или вратовръзки сложи на врата си суджуци.Алеко е виновен,ако не беше изрисувал Ганю сега нямаше на кого да подражават.

МНОГО ДЕЛИКАТНО написана ПОЗИЦИЯ и в същото време "Направо в Десятката" ... някой Трябва да ги "Хване Срам", като я четата. Ама няма да ги "хване срам" защото са Гьонсурати и Гъзолизци и "Комисионери", а Шведите Дават Самолети, а Не Суджуци и Филета ... ------------------ Така Хората Деликатно и Официално с написаното, се "гаврят" с бившите Милиционери...

...Шведите следят ,,публичния дебат,, с голям ИНТЕРЕС,ВНИМАНИЕ ,УВАЖЕНИЕ И ТЪРПЕНИЕ...после пак повтарят много пъти, че се отнасят към България с УВАЖЕНИЕ....Без думи...Кога америчка е проявявала към нас подобно поведение..????

праов куме в очи ....чисто и просто като къпан Бойко...))) декларация на фирма и държава към разградена кочина!

да си купим ракети от кимчо не вярвам да са му скъпи даже под цената на китаиците са за какво са ни самолети

предпочитам 1-2 "човек ракета" .

колеги всеки си хвали стоката ама че това е стока само куповачите могат да се изказват !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Проверявай думите като ги изписваш и не си сигурен, купувам и от там купувач, написал си куповач!!!!

Лобиистите на СААБ са много активни в България! Излезе ли нещо негативно по пресата за "грипен", 2 дена по-късно излиза друга статия с опровержение! Случая с другите производители на бойни самолети не е такъв! Само СААБ вземат веднага становище! Явно лобиистите на СААБ са захапали здраво кокала и не го пускат! Дали не са и превели там едни пари... Много съмнителна работа!

Защото ги атакуват, затова се отбеаняват от Грипен, ако са лобисти тогава онези, които ги атакуват какви са, да не би да не са лобисти????

Да, но защо трябва да се купуват.Ческите 14 Грипена например са взети нови под наем за 10г.След като изтече срока подновявят за още 10.

БГ няма правителства.Има търгаши мафиоти срещу 20% продават майка България.Проклети да са во веки веков!!!

одобрявам написаното от СААБ. Всичко е ясно и точно, ама СААБ не е американска. Не можеееее.

Se taia

Всъщност не е проблема това, че не е американска (имаше и такива залитания де). В момента искат да ги разкарат и да оправят старите руски таралясници, за които преди се говореше, че не са съвместими с натовските стандарти, което пък говори за силното руско лоби. Изобщо при нас ситуацията е офсайд - и американците и руснаците натискат, а нашите меки китки поддават без грам да се замислят...

Може, ама ако бутнат после едно рамо за Шенген :)

Помислете си за курвенския номер с Кристалина срещу Бокова. Не, че едната е цвете, а другата бодил - за мен са два бодила ама номера си го биваше. Сега подобно. Искаме стари брантии , защото САЩ така казаха и толкова. Ама акъла ви ще зайде ако знаете как се краде и от самолети, както и всичко друго.

От СААБ са пропуснали няколко много важни момента: 1. Изтребителите не се ядат ( за разлика от асфалта!) 2. Далаверата при новите машини е много по-малка от далаверата при 30 годишните! 3. Бай Ганю от Банкя сега се сетил, че за армията трябват и други машини, не само изтребители .... но никога няма да се сети, че войните отдавна вече не се водят само с един род войска ... Суджук до суджука майно льо, а накрая Салам Паша!!!

Салам Паша, ама му лапаш суджука! Да ти е сладко!

най-добре го лапа ..... :)) та недей да бързаш с изводите

Ей пак Цвъковците се изцвъкаха !

за нахендряне със "скорпиони" ...

А защо да не си издялкаме един истребител от черешово дърво? Първо може и да литне, ако го направим кадърно и без мотор. Второ, може да си го вържем на едно дълго въже над балкана, като хвърчило за да се вижда от близо и далече, че българската авиация е на бойният си пост. Трето, не сме имали възрожденски символ от близо сто и педесет години. Помислете колко сувенири ще продадем на макети на "Черешовият истребител". За много пари, може да позволим на чуждестранните посланници да ни подържат самолета за въжето. А пък ако спре случайно вятъра ще излизаме целокупно целият народ да духаме в порив на патриотизъм, та може от този духовен живот да се стигне и до гражданско общество.

летяща щайга са тия f16

Депутатите, освен заплати участват в комисии, и ми се струва it seems to me, че колкото по-дълго ги има тези комисии - едната от експертите, другата да разследва първата, има повече далавераааа! Има повече мангиииии, защото по дълго време "работят" ..... вероятно затова се бавят!

Значи, когато в един кокошарник се скълват кокошките - хвърлят им житце на друго място и те се разделят и спират да се кълват. Та, комисиите! Не вЪ ли е сТрам ве! Излезте вече от тази комисия, ве! махнете се ве! Колко ви плащат да участвате в комисия? а? Хайде отивайте в друга комисия, хайде марш от тази! Безсрамници!

Нека четат и препрочитат написаното, защото освен всичко друго покрай тематиката лъсва и тоталната липса на възпитание, махленски подход и фрапиращо отсъствие на подход в преговори. И това е показателно не само за тези преговори, тръжна процедура и поведение, а за цялата ни политика и международна дейност. Тази политическа класа е уродливо неподготвена, некомпетентна, просташки груба и неадекватна, за да промени каквото и да е към добро в България.

Ами след, като Антон Тодоров ти е "политическа класа" какво искаш?????

ПО-РАНО---бай Тошо и Льони се прегърнат БРАТСКИ,разцелуват се и,,,проведат разговори от ВЗАИМЕН ИНТЕРЕС,,....В резултат България получава самолети,ракети,танкове плюс заводи и лицензи...плащаме/с какво ли?/ и не разбираме кога,как и какво....А БЕ - ДИКТАТУРА.. СЕГА---трябват ни и искаме /само/самолети.Правим комисия ,тя предлага1,2,3-то,събира оферти и КАЗВА-ТОЗИ...Ето ви новите,ето ви и кофата с боклука....Естествено новото и ИЗГОДНОТО/ОПИСАЛИ СА ГО ШВЕДИТЕ/....И изведнъж от змииските гнезда се разнася съскане и балъкбашията почва лупинги-то тъй,то инак,то пари,то ред,прозрачност,лобизъм,това-онова,шушу-мушу............И се оказва , че кофата с боклук е тъй привлекателна и изгодна......А бе-ДЕМОКРАЦИЯ И СУВЕРЕНИТЕТ......А АЗ СЪМ ЗА МИГ,СУ И ЯК....Ма кой ме пита,пък и другите коментиращи.....

МИГ,СУ и С-400!!!!! всичко друго е ала бала!

Лада, Москвич, ЗАЗ и МАЗ. Всичко друго е ала бала.

забравяш Опера, ВЕФ и ЗиЛ, ама хладилниците :)

не бъркай боят със ситуацията

Паси си офцете и не си напрягай балалайката от неща, дето Една Жена ти Каза

да,ама от козяк не дават...

Не е важно какво ще купуваме, а от кого.

Аз мога да дам препоръки и напиша опорни точки, когато се налага за това, какъв да бъде диаметъра на шланга и колко дължината на маркуча. Поради тази причина съм последната инстация при купуването на изтребители.

Толерантните шведи си нямат идея с какви двулични и продажни политици си имат работа начело с Лъжец N1 на България и неин министър председател!

Скоро даваха ТОП ГЪН-филма с Том Круз за Ф-16.Но е от 1983г. сетете се сами! Все едно да карам лада вместо Мерцедес.... Един човек скоро ще ходи в USA WHO IS

Шматко , там самолетите са F - 14.

Dimi

Мдаааааа с малката подробност, че в топ гън братята американци летяха на F14 ама това са малки подробности...

Дааам, Ф-16 е влязал на въоръжение през далечната 1978, а е създаден през още по-делечната 1974. Направо си е нов, а и парите, дето ще откраднат вожда и неговия войвода са доста сериозни, може би за още един цецов мандат ще стигнат.

За нови самолети има пари, ама да си довършим атомната централа... няма!

Пич, т'ва е пак добре, те да си покрият аверчетата за КТБ изхарчиха 5-6 млрд., заем за папане теглиха преди това.

Сааб: Правят се заблуждаващи твърдения за Грипен Явен лобизъм за американските щайги 15-та употреба от Борисов,Цветаное и нищожеството Плевнелиев.

Борисов, Цветанов, Плевналиев ..... или накратко казано, шайката, за която писа Антон Тодоров. Кой Тодовов, ли? Оня, дето се присламчи към същата тази шайка и сега изкупува греховете си, като го играе лайномет.

Този Бб е голям галфон. Само лиже гъзовете на братушките и сега за да не изгори с Дебелянски почна да лапа и на Американците.. с техните ръждясали Ф16

И същите са вече 10+ години на власт! Много сте ми смешни тия дето защитавате герберастите и плюете комунистите. Я погледни публичната информация за герберастите. Цялата им партия е с партийни книжки на БКП и ДС. Половината са наследници на ЦК на БКП!

Ако се спрат незаконните помощи плащани на циганите ще има пари за всичко ( включително и самолети) . Ако пък се съберат със задна дата неплатените данък печалба от Лукойл може да се помисли и за златни ръкохватки на бравите по обществените сгради !

Румен Радев е президент и обединителна фигура на нацията. Да лобираш за фирма, означава че се дават пари под масата. Навремето Гоце прибра милиони от Шлема. Оценки за това какъв самолет да бъде избран дават компетентни органи а решението се взема от правителството. Освен Румен Радев има и други генерали и летци от авиацията. Да обикаля с Деса генералеса и вицето , да не се меси.

Начи пожарникар може да дава мнения за качествата на самолети!!! пък професионален боен пилот неможе???Ба си и изчанчената герберска логика!!!

Румен Радев сега е президент. Той има други задължения. Не е в ресорите му да дава насоки и мнения. Имаме достатъчно квалифицирани специалисти във ВВС.

Вместо "Грипен", Ф16, МИГ 37 ит.н., не може ли с дронове да защитаваме татковината си?

Македонците имат само няколко въртолета, ама татковината им външно не е застрашена.

Браво за дроновете там е истината и сами да си ги правим....не случайно ватенките се хвалиха че имат система да се пазят от дронове....да ама не...доставката до място може и със снаряд нали

Козяк друго нареди.

Самолети не ни трябват, нали имаме дюнери на всеки ъгъл, те са ни защитата

И още един интерес факт на 21 септември 2016 г в Министерството на отбраната е имало среща между представители на Офиса за военно сътрудничество от посолството на САЩ заедно с представители на групата за военно сътрудничество към Министерството на отбраната. На нея доклад е изнесъл ген. Стойков, в който на американската страна е представено докъде е стигнал проектът за нов тип боен самолет. Там е казано, че схемата има задължителен характер и американската страна е възразила. Има паметна бележка от тази среща, така че Военно-политическото ръководство знае за това нещо. Това къса памет ли е, или просто удобство за самата комисия?

Най-добре да не се хвърлят пари на вятъра. За справка Сирия - като имаха самолети какво от това, не им помогнаха

Не моа да разбера,единственният летец сред управляващите е Президента,защо трябва да занимаваме овчари ,пожарникари и др.Каквото каже летеца това ще е .

Ми той и пожарникаря каза: Не ме занимавайте със скъпите играчки на самолетния шофьор, щото тряа да вдигам пенсий и заплати...мой да минем и на прашки...кво толкова...нас и без война са ни убили, обезлюдяваме се по график...

Я НЕКА С ТЕЗИ ПАРИ ДА СИ ПРОДЪЛЖИМ САНИРАНЕТО ЗА ДА ИМА КОМИСИОННИ ЗА ЛЮБИМИТЕ НИ УПРАВЛЯВАЩИ.

Най-добре да си вземем 2-3 нови F-22 и да приключим въпроса. Или пък въобще да не се харчим, и без това скоро няма да останат много българи в България. Да му мисли циганското правителство през 2037 година.

Ф-22 не се продава извън САЩ! Продава се орязана версия на Ф-35 и то само на свои! Свои са Англия, Израел, Канада. Струва майка си и баща си, та отделно с братчедите и цялата рода.. За нас се предлагат трета ръка Ф-16 от най-старите поколения. Като на колония. На три пъти по-скъпа цена от останалите.

Освен това F-22 е май спрян от производство. Час полет струва според виждано 38 000-58 000 долара. За примера на Грипен, макар вероятно само за гориво 4 700 долара. Ако ги имаме F-22-ите, ще ги държим музейно да се хвалим, но няма да летят.

Да вземем да си купим нещо китайско тогава? J-20 направо е одрал кожата на F-22 :))))

Друсан Кебааб...